Szymoon Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 Bardzo prosze o przeczytanie calego posta i pomoc jesli jest w waszych mozliwosciach. No wiec sprawa wyglada tak. Mam zrobic animacje w... AC Logo. Problemu by nie bylo gdybym mial pozapisywane wszystkie komendy w zeszycie ale tak niestety nie jest. Moze mi troche pomozecie ? jest kilka sprwa. Najpierw jak sobie ta animacje obmyslilem. Najpierw miga 30 losowych tel (tło) po ekranie, nastepnie zolwik pizse "SZYMON PRZEDSTAWIA". Pozniej robie cs i zaczynam czesc wlasciwa. Zolwikiem maluje mury zamku, wraz z drzwiami do jednej z wiez (wiez ma byc 4). Drzwi sa otwarte - nie zamalowane tlo. I teraz najwazniejsze. Z drzwi ma wyjsc chlopek i sie poruszac, ma przejsc do konca ekranu - chcialem do tego wykorzystac pozyconowanie i zamazywanie starych lini. Ale teraz przejdzmy do problemow 1. Z tymi napisami sie mecze bo mi sie katy popsuly przy rysowaniu okregow. Jaka instrukcja obraca zolwia dokladnie pyszczkiem do gory ? 2. Jak zrobic chlopka ? :D Jak go narysowac zebym pozniej mogl nim latwiej poruszac. Chcialem zeby to bylo jakos skompresowane a nie 2 kb kodu azamzywania i rysowania nowych linii. Ktos ma jakis pomysl ?? Co bym mogl jeszcze zrobic, zeby animacja byla ciekawa ? Jesliby dalo sie jakos skompresowac instrukcje chodzenia, to chlopek moze wyjsc po murach na blanki... Ale tak calkiem cos innego ? macie jakies pomysly co i jak ? Bede niezmiernie wdzieczny za szybkie odpowiedzi. Praca jest na jutro. Duzo problemow to raczej nie mam, najwiekszy to ten chlopek, bo napis moge miec krzywy ewentualnie o te 1-2 stopnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 Bardzo prosze o przeczytanie calego posta i pomoc jesli jest w waszych mozliwosciach. No wiec sprawa wyglada tak. Mam zrobic animacje w... AC Logo. Problemu by nie bylo gdybym mial pozapisywane wszystkie komendy w zeszycie ale tak niestety nie jest. Moze mi troche pomozecie ? jest kilka sprwa. Najpierw jak sobie ta animacje obmyslilem. Najpierw miga 30 losowych tel (tło) po ekranie, nastepnie zolwik pizse "SZYMON PRZEDSTAWIA". Pozniej robie cs i zaczynam czesc wlasciwa. Zolwikiem maluje mury zamku, wraz z drzwiami do jednej z wiez (wiez ma byc 4). Drzwi sa otwarte - nie zamalowane tlo. I teraz najwazniejsze. Z drzwi ma wyjsc chlopek i sie poruszac, ma przejsc do konca ekranu - chcialem do tego wykorzystac pozyconowanie i zamazywanie starych lini. Ale teraz przejdzmy do problemow 1. Z tymi napisami sie mecze bo mi sie katy popsuly przy rysowaniu okregow. Jaka instrukcja obraca zolwia dokladnie pyszczkiem do gory ? 2. Jak zrobic chlopka ? :D Jak go narysowac zebym pozniej mogl nim latwiej poruszac. Chcialem zeby to bylo jakos skompresowane a nie 2 kb kodu azamzywania i rysowania nowych linii. Ktos ma jakis pomysl ?? Co bym mogl jeszcze zrobic, zeby animacja byla ciekawa ? Jesliby dalo sie jakos skompresowac instrukcje chodzenia, to chlopek moze wyjsc po murach na blanki... Ale tak calkiem cos innego ? macie jakies pomysly co i jak ? Bede niezmiernie wdzieczny za szybkie odpowiedzi. Praca jest na jutro. Duzo problemow to raczej nie mam, najwiekszy to ten chlopek, bo napis moge miec krzywy ewentualnie o te 1-2 stopnie. LOL to ty jestes Szymon456 :DDDDDDDDDDDDDD ps:GROM rulez :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 Potrzebujesz do LOGO komend polskich czy ang? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymoon Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 polskich. I naprawde jest to dla mnie bardzo wazne, pomozcie z tym chlopkiem co ma chodzic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 Ja znam tylko angielske bo było łatwiej zapamiętać :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymoon Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 Dobra chyba wymyslilem jak tego chlopka zrobic, przyporzadkuje go do pewnego zwrotu czyli bedzie przypisz "chlopek XXX gdzie XXX to bedzie cala komenda tworzenia i scierania chlopka. Nastepnie bede zolwia odpowiednio pozycjonowal i ciagle uzywal tego zwrotu. Pytanie - zadziala ? i co zrobic zeby wywolywac ten zwrot... A moze mam napisac osobny program dla chlopka cyzli oto chlopek opu pw x np x lw x już oto niema scier lw x ws x pw x już i wywolywac to co chwile w programie ? ale wtedy nie bedzie to zadna sztuka. Lepiej jakbym zastosowal zwrot. No i homer, skoro znasz ac logo to polec mi czym bym to mogl jeszcze upiekszyc - sam pomysl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...