Skocz do zawartości
Demonik

Playstation 3

Rekomendowane odpowiedzi

Jak takiej grafy ps3 nie osiagnie to po co oni ja robia. Ja osobiscie nakicham na takie cos. Pozyjemy zobaczymy ale zastanowcie sie czy ktos kupi konsole ktora nie bedzie wstanie takiej grafy wygenerowac bo ja napewno nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak takiej grafy ps3 nie osiagnie to po co oni ja robia. Ja osobiscie nakicham na takie cos. Pozyjemy zobaczymy ale zastanowcie sie czy ktos kupi konsole ktora nie bedzie wstanie takiej grafy wygenerowac bo ja napewno nie.

1466997[/snapback]

Gdybym dla samej grafy chciał konsole, to bym się z tobą zgodził.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy okazji. Getaway też był w realtime nie?

1466866[/snapback]

Getaway byl w realtimie ..tzn mozliwe ze tak naprawdę wszystkie prezentacje leciały z avika no moze oprócz kaczek , ale Getaway, box, unreal, kaczki , ff7 to było na sli ultra puszczone...nie chcę zeby to zle zabrzmiało ale ja akurat wyraznie widzialem w ff7 realitmową grafikę, troszkę w tym siedzę i widac było jak sie rozkładały cienie i shadery na polygonach, obraz miał antialiasing ale był ostry nie tak jak killzone gdzie wszystko było filmowe - miękkie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdybym dla samej grafy chciał konsole, to bym się z tobą zgodził.

1467356[/snapback]

Hmmm w sumie masz racje ale pomysl w grach wyswietlanych na monitorze/Tv zostalo juz wszytko osiagniete i nowe konsole/komputery sie kupuje tylko aby uswiadczyc nowej jakosci grafiki. Bo niby co zszokowalo cie w prezentacji gier na ps3 np. killzone2 gra nic takiego bo niby co zwykle bronie pojazdy i inne bzdury to wszystko juz bylo a jedyne co zrobilo wrazenie to wlasnie GRAFIKA. Tak samo formula 1 zwykle wyscigi nic nowego nie uswiadczysz procz zajefajnej grafiki. Sa jeszce motorstorm, devil my cry tekken6(co najwyzej nowe ciosy i postaci)........mam wymieniac dalej?? Coz nie ma sie co oszukiwac jesli chodzi o grywalnosc to, to samo mozna osiagnac np na ps2 wiec niestety ale ja patrze na gafike bo tylko po to bym kupil nowa konsole(oczywiscie uogulniajac). Pomijam jakies nowe mozliwosci nie zwiazane z lepsza grafika ale mozliwe do uzyskania tylko dzieki nowej generacji sprzetu(rozlegle tereny itd.) Czekam na twoja odpowiedz moze mnie przekonasz, ze sie myle. Pozdro for all

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba ty żartujesz, że to jest replay z gameplaya. lol normalnie, niektóre twoje posty są naprawdę durne (zdecydowana większość)

1467410[/snapback]

Widziałeś replay Gran Turismo? NIE! On wygłada jak film i wcale gameplay'a nie przypomina. Dodane filtry, efekty których podczas gry nie ujrzysz jak nagrzewające się tarcze itp, reżyserskie ujęcia kamery itp itd. Obejrzyj sobie filmik i zobaczysz ze przez moment jest gameplay pokazany nawet (kamera zza samochodu). Są też dodane wstawki spreparowane jak spadający samochód na typa, ale np obraz zza deski rozdzielczej to może być nawet gameplay. No i pokaż mi te durne posty i uargumentuj dlaczego są durne... :rolleyes: Edytowane przez .:Solid_Snake:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm w sumie masz racje ale pomysl w grach wyswietlanych na monitorze/Tv zostalo juz wszytko osiagniete i nowe konsole/komputery sie kupuje tylko aby uswiadczyc nowej jakosci grafiki. Bo niby co zszokowalo cie w prezentacji gier na ps3 np. killzone2 gra nic takiego bo niby co zwykle bronie pojazdy i inne bzdury to wszystko juz bylo a jedyne co zrobilo wrazenie to wlasnie GRAFIKA. Tak samo formula 1 zwykle wyscigi nic nowego nie uswiadczysz procz zajefajnej grafiki. Sa jeszce motorstorm, devil my cry tekken6(co najwyzej nowe ciosy i postaci)........mam wymieniac dalej?? Coz nie ma sie co oszukiwac  jesli chodzi o grywalnosc to, to samo mozna osiagnac np na ps2 wiec niestety ale ja patrze na gafike bo tylko po to bym kupil nowa konsole(oczywiscie uogulniajac). Pomijam jakies nowe mozliwosci nie zwiazane z lepsza grafika ale mozliwe do uzyskania tylko dzieki nowej generacji sprzetu(rozlegle tereny itd.)  Czekam na twoja odpowiedz moze mnie przekonasz, ze sie myle. Pozdro for all

1467421[/snapback]

Dlatego napisałem dla SAMEJ grafy (mogłem wtedy użyć wielkich liter :? ). A oprócz grafy i fizyki użekła mnie jedna gra: GUNDAM! Jakbym miał możliwość, to dla gry z tej seri kupiłbym PSX-a i być może x-a (nielubie Billa Geja, ale to nie wina konsoli, że on jest jej "ojcem"). Ale ogólnie to masz rację. Gdyby się nie rozchodziło o grafę, to niebyłoby tego ujadania się. Edytowane przez Xaon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.:Solid_Snake:. powiem tobie, naprawdę długo by się zeszło z wypisanie tych twoich durnych postów heheh, ale każdy ma swoje zdanie.

jak napisałem Motorstorm jest na 99,9%(każdy może się mylić, ale w tym przypadku raczej, na pewno sie nie mylę)

ff 7 nie jest to na bank render ( jest jeszcze jeden trailer, który ukazuje filmik, intro z gry który jest renderem więc nie mylić, raczej pomylić się nie można hehhe, ale zawsze ktoś będzie oczekiwał rzeczy niemożliwych od konsol tej generacji)

Getaway jest to na 90% real filmik z gry, takie tech demo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyglądałem się dokładnie obrazkom z motorstorm i na niektórych z nich widać, jakby nie było antialiasingu i mają poszarpane krawędzie. Część krawędzi jest wygładzona a część nie. To mnie zastanawia. :-|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyglądałem się dokładnie obrazkom z motorstorm i na niektórych z nich widać, jakby nie było antialiasingu i mają poszarpane krawędzie. Część krawędzi jest wygładzona a część nie. To mnie zastanawia.  :-|

1467549[/snapback]

Bo część jest wyreżyserowana a część jest z gry. W GT4 na replayu masz takie AA, że ludzie myślą, że to real samochód, podczas jazdy już tak super nie jest. Tak samo w motorstorm, czesc jest z gry, a część dodatkowo zrenderowana np to jak na motorzystę spada samochod. Tego napewno w grze nie będzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Getaway byl w realtimie ..tzn mozliwe ze tak naprawdę wszystkie prezentacje leciały z avika no moze oprócz kaczek , ale Getaway, box, unreal, kaczki , ff7 to było na sli ultra puszczone...nie chcę zeby to zle zabrzmiało ale ja akurat wyraznie widzialem w ff7 realitmową grafikę, troszkę w tym siedzę i widac było jak sie rozkładały cienie i shadery na polygonach, obraz miał antialiasing ale był ostry nie tak jak killzone gdzie wszystko było filmowe - miękkie.

1467384[/snapback]

Hmmm....może dlatego że mówimy NIE o tym samym filmiku ;)....

ff 7 nie jest to na bank render ( jest jeszcze jeden trailer, który ukazuje filmik, intro z gry który jest renderem więc nie mylić, raczej pomylić się nie można hehhe, ale zawsze ktoś będzie oczekiwał rzeczy niemożliwych od konsol tej generacji)

Mi chodziło pewnie o ten filmik ala intro.....To gdzie dorwać ten drugi :?: . Narka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słowo sie rzekło.

Wie ktoś ile złotych to 300euro? 1200, czy 1600?

Wkarzdym bądź razie ps3 będzie kosztował 40 000 yenów.

wiem, że już od dawna ta cena jest podawana, ale jak ktoś dalej nie wierzy to zapraszam na: http://www.ps3portal.com/?view=article&art...1fa94b957de84b3

P.S. 300euro to ile jest w końcu złotówek??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli masz super fajną telewizornie to bedziesz mógł sie dopiero cieszyć ;)

i co ważne miałby to być twoj tv albo taki ktorego nie oglada reszta domowników :) bo wtedy to juz kiepsko jest

jak miałem PSX to mnie wkurzało ze rodzinka chciała cos obejrzec a ja tu w najlepsze grałem w Tekkena :lol: to były czasy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niewiem co niektórym przeszkadza, że chciałbym tatę przekonać do gier. Ale może wrócimy do tematu?!

Edit- znalazłem coś ciekawego:

PS3 ze 100 GB na pokładzie?

Piotr Lewandowski, 10:25, 21.05.2005

Serwis Macworld informuje, iż pracownicy firmy TDK stworzyli prototyp dysku Blue-ray, który jest w stanie pomieścić dwa razy więcej informacji niż obecne dyski tego typu, co więcej, udało się także dwukrotnie zwiększyć prędkość zapisu. 100 GB dysk TDK został wykonany przy wykorzystaniu 4 warstw, z których każda, jak łatwo policzyć, mieści 25 GB danych. Mimo, iż takie rozwiązanie nie zostało jeszcze ustandaryzowane przez Blu-ray Disc Association, to niemal pewne jest, iż dysk ten oraz technologia jego tworzenia zostaną zatwierdzone przez tę organizację. Co więcej, TDK tym posunięciem zostawia daleko w tyle konkurencyjny format Toshiby, HD-DVD, który w chwili obecnej może pomieścić 'jedynie' 45 GB danych (na 3 warstwach). Według zapowiedzi przedstawicieli TDK, czterowarstwowy dysk Blue-ray zadebiutuje na rynku w roku 2007. Czyżby więc późniejsze wersje PS3 miały być wyposażone w 100 GB nośniki? Standard Blue-ray jest przecież wspierany przez Sony, która zapowiedziała wyposażenie swojego najnowszego dziecka w tę technologię zapisu i odczytu danych.

Edytowane przez Xaon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mógby ktos podac linka do stron/y gdzie moge sciagnac trailery gier na PS3 bez płątnej rejestracji lub z passem i userem??

np. The getaway 3, Test Drive itd. ale jakosc 640x480 bo mniejsze to ja mam...

A gdzies mi sie zapodział link do konferencji Sony o PS3

Rozmiar 1,2GB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby ktos nie zauwazył temat został oczyszczony z niepotrzebnego OT..

Wspominałem wcześniej że mam ten temat na oku..

Winni zostali ukarani..

Jezeli nie chcecie do nich dołaczyć nie radze ponawiać OT...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poniżej lista potwierdzonych produkcji na PS3 (info wg. IGN):

http://ps3.ign.com/articles/618/618430p1.html

Wprawdzie nie ma tu za wiele info ale zawsze to coś. No i nie oczekujcie masy nowych screenów ;).

Edytowane przez TrueVanDal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie widze ojca chrzestnego a ta gra mnie interesowala najbardziej w sumie

1481139[/snapback]

The Godfather ma wyjść na X360 ale myślę że prędzej czy późneij wyjdzie też na PS3. Zresztą ma wyjść na XBOXa "1" i (poprawcie mnie jesli się mylę bo mdłe pojęcie o tym mam ;) ) PS2...że o PC nie wspomnę ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś tu się obawiał, że mało tytułów będzie na ps3 w dniu wydania. Niepatrzyłem sie na daty wydań poszczególnych tytułów, ale lista jest imponująca, a w dodatku jakie to będą gierki: MGS, GT, Tekken, GUNDAM (chciałbym aby na ps3 był gundam online bez abonamentu, taaa marzenia ściętej głowy). Że o FF i innych nie wspomne.

Edytowane przez Xaon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chce jeszcze The Getaway 3 640x480 lub wiecej i konfernencje PS3 w najlepszej jakosci

Ktos kiedys dawał linka do 1.2GB

1477924[/snapback]

Getaway 3:

http://thepiratebay.org/details.php?id=3337865

Sony Confernece 640x480:

http://thepiratebay.org/details.php?id=3332935

/\ Jesli masz torrenta to możesz sobie ściągnąć. :)

Edytowane przez Marcello2005

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(Nie bijcie, jesli odpowiedz na moje pytanie juz padła w tym topicu...)

Czy PS3 bedzie można podłaczyc do minotora? Dadzą jakies przejsciowki w zestawie?

1482397[/snapback]

Do ps2 byla przejsciowka to i do ps3 zrobia ale zabardzo potrzebne to nie jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do ps2 byla przejsciowka to i do ps3 zrobia ale zabardzo potrzebne to nie jest.

1482416[/snapback]

No chyba, że CI tv siadł, albo cała rodzinka chce ogądać opery mydlane. BTW jak myślisz, ile będzie mogła kosztować taka przejściówka do ps3??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No chyba, że CI tv siadł, albo cała rodzinka chce ogądać opery mydlane. BTW jak myślisz, ile będzie mogła kosztować taka przejściówka do ps3??

1482465[/snapback]

O ile mnie pamiec nie myli to do ps2 kosztowala 240zł(mozliwe ze juz potanialo) czy cos w tych granicach, wiec do ps3 bedzie kosztowac podobnie. Pewnie od 200-300zł. DROGO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...