Skocz do zawartości
Demonik

Playstation 3

Rekomendowane odpowiedzi

kurka zawsze namco daje takie screeny przy każdym RR i poza filmikami to mało co z tyłu lub ze środka widać a do tego znając poczynania tej firmy to zrobią podciągniętego graficznie RR i walną te same trasy +revers i tyle...15 minut zabawy i poza grafą nic więcej...było już tak parę razy i teraz też tak zrobią...szkoda bo się fajnie popyla ale krajobraz to już pamiętam od pierwszego RR i nic się nie zmieniło...może teraz :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi to wygląda na 100% render.

Albo sie pomyliles i to nie render B) Jak czytalem na adamantowej wierzy to Oblivion byc moze bedzie mozna odpalic na srednich detalach juz na radeonie 9800pro, a popatrz jaka grafa B) do tego wez pod uwage roznice mocy sprzetow (takiego pc, a x360stopni) z uwzglednieniem naturalnej roznicy grafa/moc miedzy pc a konsolka. Wedlug mnie wszystko sie zgadza. Edytowane przez Xaon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albo sie pomyliles i to nie render B) Jak czytalem na adamantowej wierzy to Oblivion byc moze bedzie mozna odpalic na srednich detalach juz na radeonie 9800pro, a popatrz jaka grafa B) do tego wez pod uwage roznice mocy sprzetow (takiego pc, a x360stopni) z uwzglednieniem naturalnej roznicy grafa/moc miedzy pc a konsolka. Wedlug mnie wszystko sie zgadza.

1568886[/snapback]

Myślę że jakby to był screen z gry to daliby go w bardziej "growym" otoczeniu, a to mi wygląda poprostu na pojedynczy wyrenderowany model, specjalnie spreparowany.

No ja mam nadzieję że odpalę :) W morrowinda ciąłem na GF2MX :D

A co do grafy obliviona to jest całkiem fajna, poza jednym szczegółem, wszystkie sceny na zewnątrz się tak wiejsko nierealnie świecą, rozumiem że to wyglądac może fajnie ale bez przesady. Morrowind był szary a oblivion będzie dawał po oczach jak jakaś choinka? Podobny tandetny efekt widziałem na screenach z far crya z włączonym HDR, niby fajne ale zero realizmu.

Edytowane przez IamWeasel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie. Czy ty .:Solid_Snake:. zawsze musisz się ze wszystkimi kłucić? 90% kłutni w tym i innych topikach o konsolach jest z twoim udziałem.

1568202[/snapback]

Pff.. ja wywołuje kłótnie? Zapytałem się czy wiesz co to render, a Ty odrazu ze klótnia...

Bo np render to moze byc to samo co generowanie w czasie rzeczywistym. A to co miales na mysli czyli wygenerowane wczesniej, to Pre-Render. To jest roznica.

A jakbym chciał się kłócić to bym napisał ze to nie render a dla ścisłości.... screenshot :lol: a screenshot z wiekszą ilością detali to poprostu... retusz... Więc Twoje tłumaczenie ze mi co to render troche tak nizbyt pasi ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To TES4 ma wyjśc na PS3? Kiedy? Gdzie? icon_lol.gif

To było tak ogólnie o next-genach...

Pff.. ja wywołuje kłótnie? Zapytałem się czy wiesz co to render, a Ty odrazu ze klótnia...

Bo np render to moze byc to samo co generowanie w czasie rzeczywistym. A to co miales na mysli czyli wygenerowane wczesniej, to Pre-Render. To jest roznica.

A jakbym chciał się kłócić to bym napisał ze to nie render a dla ścisłości.... screenshot  :lol: a screenshot z wiekszą ilością detali to poprostu... retusz... Więc Twoje tłumaczenie ze mi co to render troche tak nizbyt pasi ;)

1569030[/snapback]

Ale doskonale wiesz o co chodzi więc po co zaczynasz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie ochłońcie trochę ;).

Ja też przeszedłem Morrowinda na GF2MX :) (to były czasy). Teraz zgodzę się że choć gry na next-geny wyglądają fajnie to jednak grafa jest jakby....przesadzona :? :blink: . Taki np HDR (swoją drogą to jest to coś exckusive dla GF6/7 czy da się to jakoś robić i na radeonach-tych nowych r500 czy r520...sory na czasie nie jestem- a więc i w iXim360?) jest pakowany gdzie można na screenach z gier na PS3...Pytam się po co? Niby chcą nadać realizmu ale jakoś mnie to nie przekonuje. Filmik z nowego Getawaya raził HDRem ale tam to akurat jakoś wyglądało nieźle....W każdym bądź razie może po prostu przyzwycziłem się do "dzisiejszej" grafy i jakoś fajerwerki mnie nie powalają. Kurde ale ja zrzędzę ;) . Nara.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie. Czy ty .:Solid_Snake:. zawsze musisz się ze wszystkimi kłucić? 90% kłutni w tym i innych topikach o konsolach jest z twoim udziałem. Tak mistrzu, znam znaczenie słowa render ponieważ nie są mi obce takie programy jak 3dsmax, ciekawe jak z tobą. A jeśli nie zrozumiałeś to napisze jeszcze raz:

Wydaje mi się, że ten model nie będzie występował w grze w takiej postaci w jakiej zaprezentowano go na tym obrazie, jest to raczej ulepszony render wprost z programu graficznego, z większą ilością polygonów niż w rzeczywistości go zobaczymy.

1568202[/snapback]

zgadzam się w 100%

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale doskonale wiesz o co chodzi więc po co zaczynasz.

1569176[/snapback]

Nie zaczynam. Nie wszyscy muszą wiedzieć o co Ci chodzi ;)

A jak sie bedzie na takie buble zwracac uwage, to pozniej nie bedzie dyskusji, przy ocenianiu czy to jest screen z gry czy nie w postaci

-To jest render

-Wcale nie, bo render!

jedna osoba bedzia miala na mysli ze to pre-render a druga ze render ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra. Przestańcie czepiać się słówek. Bo chodzi właśnie o to a nie o to co kto miałna myśli. Już dobrze? Wyśmienicie :)

Co do HDR - użyty rozsądnie może dać ciekawe (czyt. nieplastikowo-błyszczące) efekty. Jakiś przykłat żebym nie był gołosłowny? W sieci kiedyś pojawił się taki filmik z ekranem podzielonym na pół po lewej normal po prawej z użyciem HDR. Obraz z prawej prezentował się ciekawiej a le co ważniejsze nie sztuczniej - gierka to HL2.

(nie znajde teraz linka)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra skończ tą dyskusje bo zachowujesz się jak dzieciak

koniec ot

1569596[/snapback]

Twoj post za to baardzo powazny i wcale nie prowokujący i do tego poparty konkretną argumentacją :> Pozniej sie ludzie dziwia ze sa klotnie jak sie inni rzucaja chociaz czlowiek nawet do nich nie podbije ani nie obrazi.

Chcesz koniec ot? To w tresci posta nie prowokuj do jego kontynuowania.

Co do ceny PS3, to powiem tyle... jeśli dzadzą cene 500$ to sami sobie strzelą gola do wlasnej bramki. Raz, Xbox zyska wiecej posiadaczy przez okres tych kilku miecha obsowy w premierze, dwa, przez to ze bedze na x-boxa 360 wiecej graczy, to bedzie lepiej supportowana a exlusivy bedą tańsze, a przez to bedzie coraz wiecej posiadaczy x360 i stosunkowo mniej PS3 itd... koło sie zamyka. IMO cena powinna byc 349$, tak azeby ludzie po obsowie po Xie nadal czekali/mieli kase na PS3. A jak SONY mowi, ze technologia kosztuje, to mnie mogą w du.pe cmoknąć. Mogli nie inwestować w cell'a a zrobić konsole z komponentow dostepnych na rynku, a nie specialnie tworzyc nowe czyli o wiele droższe.

(nie znajde teraz linka)

1569617[/snapback]

Widziałem. Steam rozsyłał ;) Edytowane przez .:Solid_Snake:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Playstation Magazine podał kilka ciekawych wiadomości na temat PlayStation 3. Tak więc, po pierwsze dysk twardy nie będzie używany do gier. Po drugie, PS3 będzie mogła wymieniać dane z PSP za pomocą WiFi. Po trzecie, większość gier ma oferować rozdzielczość 720p HD. Co ciekawe, część gier będzie pozwalała zmniejszyć rozdzielczość na rzecz prędkości animacji. Ktoś ostatnio twierdził, że moc PS3 pozwoli na komfortową zabawę przez 10 lat. Ach to SONY…

Cytat newsa z fraza. I po tym newsie już w ogule nie rozumiem co zaczeło odpier****ć Sony z PS3... Jakaśkompletna paranoja....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no to jest lol maksymalny! Czyżby cell i rsx nie wybrbiały przy aktualnych grach? To za 10 lat będzie naprawdę super komfortowo  :lol:  :lol:  :lol:

1578849[/snapback]

IMO to co do zmiany rozdzialki to sie odnosi do gier za 7-9 lat, zeby plynnie chodzily, ale dla mnie to jest i tak lol. Nie lepiej dac tańszy sprzet i za 4-5 lat wydac nastepna konsole? Oni na glowe upadli w SONY? Moze bede niedlugo tak jak na PC wybieral jakie efekty chce miec a jakie nie, bo inaczej bede mial mniej fps. i bedzie to wygladalo mniej wiecej jak rozdawanie pkt umiejetnosci w prosty rpgach. Tu dam 3 pkt na AA, tam 4 na rodzialke...

LOOOOL Kutargi naprawde w banie dostał? Ja bym go wypieprzyl z SONY jak PS3 ma takie schematy zawierac. Toz to wypatrzenie pojecia "konsola do gier". Jak sony ma tak zagrywac to dostanie takiego kopa w du.pe od M$ ze sie nie pozbiera przez kolejne 4 generacje -.- . Ja mam cicho nadzieje, ze to wszystko to tylko kaczki dziennikarskie wypuszczone, aby przy premierze PS3 pokazac ze tak naprawde to konsola pelna gebą o dobrej cenie i wydajnosci, godny nastepca PS2. Jesli nie... to bye SONY, kopie cie w zad tak mocno ze kał w migdałkach poczujesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kutargi przeciez zawsze cos bral dziwnego. PS2 renderuje gry jakosci toy story i u saddama znalezli pare tysiec konsol uzywanych do sterowania rakiet.

Sony i Kutargi to mistrzowie klamstwa przeciez... Pokazali teraz pare renderow na nieisteniejacej konsoli. Trzeba byc glupszym niz ustawa przewiduje zeby wierzyc w ich zapewnienia. Podobna mi sie X360. Pokazuja co maja i to dziala. Nie zebym kochal MS ale ich produkty od paru lat sa bardzo przemyslane i wrecz doskonale. Xbox Live to jest genialny pomysl.

BTW zauwazyliscie ze ostatnio nie wychodza zadne gry sensowne na pc? czyzby juz koniec rozrywki na komputerze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kutargi przeciez zawsze cos bral dziwnego. PS2 renderuje gry jakosci toy story i u saddama znalezli pare tysiec konsol uzywanych do sterowania rakiet.

Sony i Kutargi to mistrzowie klamstwa przeciez... Pokazali teraz pare renderow na nieisteniejacej konsoli. Trzeba byc glupszym niz ustawa przewiduje zeby wierzyc w ich zapewnienia. Podobna mi sie X360. Pokazuja co maja i to dziala. Nie zebym kochal MS ale ich produkty od paru lat sa bardzo przemyslane i wrecz doskonale. Xbox Live to jest genialny pomysl.

BTW zauwazyliscie ze ostatnio nie wychodza zadne gry sensowne na pc? czyzby juz koniec rozrywki na komputerze?

1580109[/snapback]

Jesli to co robi teraz sony to prawda, to jest to glupota i nic tego nie zmien, ale nie lubie jak ktos ciagle rzuca tymi samymi wytartymi sloganami.

Tak, aqrat! Kutargi wyszedł na scene przy konferencji PS2 i powiedział "Saddam ma nasze konsole, są one tak mocne ze odpala nimi rakiety" jasnee... tak trudno pojąć ze to jest wymysl i otoczka jakis gazet, zeby podgrzac atmosfere i nigdy nie zostalo to potwierdzone przez SONY?

A sprawa toy story. To raczej chodzi o ten tekst z nesweeka 2000 roku

(...)The secret is the Emotion Engine, a fast, high-powered chip set that is fine-tuned to generate polygons, the

building blocks of 3-D graphics. While the original PlayStation could handle a mere 360,000 polygons per

second, version 2 can spit out more than 20 million: it's a jump from "South Park" to "Toy Story." (...)

Tylko ze to jest uzyte jako PRZENOŚNIA... i znow ktos zle zinteretowal i kolejna plota poszła. Dla mnie najwikesza i jedyna rzecz przy ktorej czułem sie oszukany ze strony SONY to gra Gateway. Puszczali w eter retuszowane screeny. Gra sama w sobie nie byla zla, ale grafika jednak troche sie rozniła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no raczej to nie był wymysł żadnych gazet tylko przechwałki Sony, które robi to samo teraz

dobra ściema nie jest zła - tak powiem

1580317[/snapback]

hmm..moze sciema..moze nie..

bioroac po uwage to:

http://www.beyond3d.com/forum/showpost.php...247&postcount=1

i fakt, ze "Londyn" z prezentacji nie byl robiony na GPU, a tylko i wylacznie przez Cell, to Sony moze byc spokojne o PS3 i ilosci jakie sie go sprzedadza, nawet za 500$...

imho nowe xpudlo to przy tym kalkulator, i wcale sie nie dziwie, ze m$ sie spieszy z jego wydaniem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sulaco trochę przesadzasz z tym kalkulatorem. Obejrzyj dowolny trailer z gry na PS3 i czy wg. nich jest tak potężna??

1584802[/snapback]

PAYstation3 ma potencjal, a w xpudle jakos tego nie widze. oczywiscie trudno teraz mowic o mozliwosciach jednego i drugiego, ale mnie jakos x360 nie "porywa"...osobiscie tez bardzo watpie, aby sony planowalo ta konsole na 10lat i za taka kase, nie majac pewnosci, ze ma to sens...to nie jest jakas podworkowa inwestycja firmy garazowej, imho oni wiedza co robia...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam takie odczucia:

-PlayStation 3 (tak jak PSX i PS2) pociągnie 4 do 5 lat, a nawet w 5 urodziny będzie się prezentował dosyć dobrze

-XBoX.... to już co innego...... ten sprzęt ledwo się "zadomowił" i już była zaplanowana premiera iXa 360..... I jest napęd HD DVD zamiast Blu Ray - po co? bo płyty są tańsze? wg mnie taka oszczędność to jakby pchać jakiegoś 8-litrowego vipera, żeby zaoszczędzić na benzynie...... Nieopłacalna inwestycja z tym iXem..... A jeśli kolejne XBoxy będą się ukazywać częściej niż PS'ki to Microsoft zanotuje spore straty.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja powiem jedno

microsoft i tak wygra tą wojnę

nie teraz ale na pewno w przyszłości

sulaco a powiedz co w ps3 tak ciebie "porywa", a nie dostrzegasz tego w x360

bo wg mnie te konsolki mają porównywalną moc tylko cena się różni

10 lat ps3 buchehcehhechcehhehcheh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...