luki2 Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 panowie, ale co myślicie że fachowcy od sony są na poziomie średniej tego forum i nie wiedzą jak wyjsć na prowadzenie w tej wojnie nowych konsol? to są ludzie którzy znają się na tym i poprostu takie gdybanie, że sony coś źle robi jest bezsensu. Oni robią to co muszą i napewno wiele razy nad tym myślało mase inteligentnych ludzi. każda zagrywka marketingowa jest przemyślana, i opracowana na daną chwile . 1724235[/snapback] No ja tak nie uwazam mowie sony rzadzi wsrod rtv i koniec. Pozatym Columbia to tez bardzo duza firma no i sonymusic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 No ja tak nie uwazam mowie sony rzadzi wsrod rtv i koniec. W czym dokladnie ? Chyba w cenach. Bo ani TV nie maja dobrych ani Audio. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 W czym dokladnie ? Chyba w cenach. Bo ani TV nie maja dobrych ani Audio. 1724335[/snapback] otoz to... Stwierdzenie, ze jak Sony upadnie to nie bedzie sprzetu RTV pozostaje mi tylko skwitowac gromkim smiechem - Sony nie jest w tej branzy wiodacym producentem (a jest wogole taki?), a poza tym konkurencja jest na tyle duza, ze ew. proznia szybko zostalaby wypelniona. A sytuacja finansowa Sony wcale nie jest dobra - na rynku MP3 playerow sie nie licza (przespali wejscie Ipoda, do tego zaszkodzilo im forsowanie zupelnie bez sensu wlasnego formatu ATRAC3), walkmanow juz chyba nikt nie kupuje, discmanow tez pewnie tyle nie schodzi co kiedys (a te co sa IMHO zdecydowanie odstaja od produktow konkurencji), Sony Music i Columbia maja wewnetrzny konflikt interesow z dzialami przenosnej rozrywki i nagrywarkami DVD (rowniez tymi do kompow), firma jest caly czas zarzadzana w sposob japonski (wysoki socjal, gwarancje zatrudnienia i awans uzalezniony od czasu pracy, a nie od osiagniec) - efekt tego wszystkiego jest taki, ze to glownie dzial konsol ciagnie calosc do przodu... Ostatnio zmienil sie dyrektor generalny (po raz pierwszy w historii firmy Amerykanin) i jest on w prasie postrzegany jako ostatnia deska ratunku dla koncernu, ktory moze jeszcze nie upada, ale widmo upadlosci jest jak najbardziej realne jesli szybko sie nie wezmie za ostre zmiany. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 otoz to... Stwierdzenie, ze jak Sony upadnie to nie bedzie sprzetu RTV pozostaje mi tylko skwitowac gromkim smiechem 1724385[/snapback] moze ze stwierdzeniem, ze jak sony upadnie to wszytkie upadna przesadzilem poprostu chcialem zaakcenorwac to, ze jest raczej niemozliwym upadniecie tej firmy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 W czym dokladnie ? Chyba w cenach. Bo ani TV nie maja dobrych ani Audio. 1724335[/snapback] No audio tu nie mialem na mysli ale TV nie maja dobrych?? icon_lol.gif Wiesz co smiechu warte poprostu pare lat temu mieli najlepsze i nie zamierzam sie toba klocic(coprawda byly glupki w sklepie ktorzy proponowali jak chodzilem z ojcem za nowym TV kupno philipsa z wybebeszonym kineskopem zamiast sony) ale nadal jest to czolowka przy ktorym stwierdzenie, ze tv nie maja dobrych jest poprostu smieszne. Chyba, ze jakis znawca kupil soniaka za 1,5tys. robionego na Slowacji i ci to powiedzial jak tak to nie mam pytan. ps. jakby co to akurat nie padlo na Sony z wyborem TV zeby nie bylo, ze firme faworyzuje. ps2. dlaczego twierdzisz, ze sony nie ma dobrych TV mozesz mi to rozjasnic?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 (edytowane) Pare lat temu... pare lat temu to wiele rzeczy sie dzialo. Jedyna przewaga Sony jest maskownica Trinitron w kineskopach (a moze i nie jest, a byla, szczerze mowiac nie wiem, czy ktos inny tez takie robi), poza tym ich telewizory IMHO nie odbiegaja specjalnie od reszty. O plazmach i LCD nawet nie mowie... EDIT: poza tym piszesz, ze audio nie miales na mysli. A moim zdaniem trzeba patrzec na calosc - bo jak jedna z galezi zacznie przynosic duze straty, to odbije sie to na calym koncernie. A co do ich upadku - kazda firma, niewazne jak duza, moze upasc. Duze beda po prostu upadac wolniej. Edytowane 28 Października 2005 przez costi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 (edytowane) Pare lat temu... pare lat temu to wiele rzeczy sie dzialo. Jedyna przewaga Sony jest maskownica Trinitron w kineskopach (a moze i nie jest, a byla, szczerze mowiac nie wiem, czy ktos inny tez takie robi), poza tym ich telewizory IMHO nie odbiegaja specjalnie od reszty. O plazmach i LCD nawet nie mowie... 1724525[/snapback] Tya jeszce do nie dawna kazda firma procz sony miala problemy z uzyskaniem 100% IDEALNIE plaskiego kineskopu(w sumie to zaden chyba tak do konca nie jest palski ale to temat na inna dyskusje). Pamietam jeszce dosc niedawno super wynalazki szajsunga gdzie plaska byla tylko szyba zewnetrzna zakrywajaca kineskop :mur: Oczywisice mowa o kinskopach bo lcd i plazmy to co innego. Edytowane 28 Października 2005 przez luki2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueVanDal Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 Każda firma może upaść to fakt. Nawet SONY może dzisiaj mieć zysk a jutro rano będzie już w upadłości....Ale to jest sytuacja gdy ktoś robi machloje w firmie i ukrywa straty albo zawyża zyski. Nie wiem jak jest w SONY i mnie to nie interesi raczej. Zresztą o czym my tu mówimy? Bo chyba nie o konsoli :unsure: ... W każdym bądź razie ja nie czuje się oszukany faktem że PS3 nie będzie w 100% kompatybilne w dół bo PS2 też nie jest ale tam jakoś nikt nie podnosił rwetesu że coś z szaraka może nie chodzić. Poczekamy, zobaczymy. Narazie ta sytuacja mnie nie rusza ale gdy okaże się że PS3 ma takie same trudności z kompatybilnością jak x360 to wtedy uznam że SONY kłamało i wciskało ludziom kit. Narazie się jednak na to nie zapowiada raczej...Narka ludu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gladiac Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Prezes Sony Ken Kutaragi podal ze Ps3 bedzie mogla wyswietlac gry w 120 klatkach na sekunde, oraz ze procek ps3 Cell potrafi dekodowac 10 kanalow HDTV jednoczesnie wraz z dodatkowymi efektami ,dlatego z jednym z zastosowan Cell oprocz nowej konsoli Sony mogloby byc uzycie ich w nowych generacjach telewizorow z systemem HDTV Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 dla mnie to PS3 może nie być w ogóle kompatybilny z PS2 :) po co wam stare gry jak macie nowe :) (i tak prawie kazda osoba która kupi PS3 ma również PS2 lub miała) dużej straty nie będzie :) jedynie co mnie martwi to data premiery nowej konsolki ze stajni Sony. gdzies nawet czytałem że ma wyjść najwcześniej w 2007r. a to już jest duży poślizg. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Prezes Sony Ken Kutaragi podal ze Ps3 bedzie mogla wyswietlac gry w 120 klatkach na sekunde, oraz ze procek ps3 Cell potrafi dekodowac 10 kanalow HDTV jednoczesnie wraz z dodatkowymi efektami ,dlatego z jednym z zastosowan Cell oprocz nowej konsoli Sony mogloby byc uzycie ich w nowych generacjach telewizorow z systemem HDTV 1727881[/snapback] Jestem pod wrazeniem tylko zauwaz, ze system PAL pozwala na wyswietlanie tylko w 50 klatkach na sekunde a NTSC w 60 klatkach na sekunde chyba, ze mozna to jakos obejsc. Pozatym ludzkie oko nie uchwyci roznicy miedzy np. 60fps a 120fps. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Prezes Sony Ken Kutaragi podal ze Ps3 bedzie mogla wyswietlac gry w 120 klatkach na sekundeFajny bajer, ale trzeba bedzie wlaczac vertical sync, zeby nie rwalo obrazu z powodu nadmiaru fps :lol: Czyli innymi slowy: ladne cyferki, ktorymi mozna sie pochwalic a z ktorych i tak nikt nie skorzysta <_< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaon Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 1. Kompatybilność - jeżeli będzie odpalać wszystkie gry z serii Final Fantasy i Metal Gear Solid, to mi wystarczy, bo muszę stwierdzić z przykrością, że nigdy nie miałem prawdziwej konsoli na własność (prawdziwej tzn. różnej od polystation itp, które są podrubami podrób podrób). Jakby jeszcze mieć łatwy dostęp do starych tytułów, to te dwie seria według mnie trzeba mieć całe, choćby, żeby zdobiły półkę (zastanawiałbym się tylko nad pierwszym MGS-em i FF 1 do 3 (lub 4), które były na NES-a). 2. Co do ilości klatek - mam wrażenie, iż gdyby wyświetlacz był wstanie w pełni wykorzystać te 120 klatek, to fajna sprawa, bo np przy wyścigach obraz by się naturalnie rozmazywał w oczah, a nie przez podróby w stylu motion blur (w Colinie 5-ce dali blura na wskazówkę obrotomierza, SZCZYT, WSTYD I CHAŃBA). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 Co by Ci sie rozmazywalo? :huh: Niestety grafika komputerowa to nie rzeczywistosc i efekty rozmazania sa mozliwe tylko poprzez Motion Blur i jemu podobne. Pomijam przypadki wolnych matryc LCD, ktore dodaja blura same z siebie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 Jestem pod wrazeniem tylko zauwaz, ze system PAL pozwala na wyswietlanie tylko w 50 klatkach na sekunde a NTSC w 60 klatkach na sekunde chyba, ze mozna to jakos obejsc. Pozatym ludzkie oko nie uchwyci roznicy miedzy np. 60fps a 120fps. 1727967[/snapback] nie każdy podłącza PS do TV... :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rockers Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 (edytowane) Jestem pod wrazeniem tylko zauwaz, ze system PAL pozwala na wyswietlanie tylko w 50 klatkach na sekunde a NTSC w 60 klatkach na sekunde chyba, ze mozna to jakos obejsc. Pozatym ludzkie oko nie uchwyci roznicy miedzy np. 60fps a 120fps. 1727967[/snapback] pomyliło ci się coś... pal 50 Hz ntsc 60 Hz. pomyliła cię częstotliwość z ilością fps przykładowo GT 4 pal działa wolniej od wersji ntsc to dlatego, że system pal kosztem częstotliwości ( obraz bardziej miga) ma lepszą grafike, ale róznica nie jest żedu 10 fps. tylko jest zależna od danej gry. Edytowane 31 Października 2005 przez rockers Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mizc Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 Akurat miał rację. Hz to jednostka częstotliwości odświeżania, więc 50Hz to odświeżanie ekranu pięćdziesiąt razy na sekundę. Stąd MAKSYMALNA ilość klatek animacji, możliwa do uzyskania przy takim odświeżaniu, to 50. Inną sprawą jest to, że w systemie NTSC jest nieco gorsza rozdzielczość obrazu niż w PAL. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 nie prosciej napisac ze odswiezanie jest granica max fps wyswietlanego? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZATOICHI Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 Czy PS3 naprawdę ukaże się dopiero w 2007? Snake; poniedziałek, 31 października 2005 BBC donosi, że konsola PlayStation 3 nie pojawi się wcześniej niż w roku 2007. Postanowiono nie zdradzać swych źródeł, z których pochodzi ten news, ale zasugeropwano, że może to być kampania dezinformacyjna, mająca na celu uspokoić Microsoft i sprawić wrażenie, że przez dłuższy czas jego konsola nie będzie mieć konkurencji. Jednak prawda jest nieco inna. Konsola może faktycznie pojawić się najwcześniej w 2007. Tak przynajmniej twierdzi jeden z byłych pracowników GameStop'a, jednego z największych, amerykańskich sklepów online. Powiedział on, że pracował w sklepie przez lato i zapewnia, że premiera PS3 została przełożona na 2007 z powodu problemów ze sprzętem jakie miał PS3 Development Team. Powstało na razie 300 sztuk konsol, które zostały rozesłane do developerów, mających tworzyć gry na nową platformę. Niestety urządzenia miały niedostateczny system chłodzenia, co powodowało przegrzewanie się, a następnie topienie najważniejszych elementów. Stąd właśnie pojawiła się informacja o niezadowoleniu developerów, choć nie zdradzono co było tego przyczyną Z tego właśnie powodu Sony zwolniło wszystkich inżynierów w grupie projektowej. Jeśli więc nowi pracownicy będą mieli odpowiednie doświadczenie, poradzą sobie z problemem, ale jeśli nie... Jeżeli te informacje są prawdziwe, to Sony zostało właśnie wykluczone z walki o rynek konsol, bo już w przyszłym miesiącu pojawi się Xbox 360, a w przyszłym roku Revolution. PlayStation 3 byłaby od razu na straconej pozycji, bo pozostałe platformy miałyby rok na umocnienie swej pozycji. ---koniec cytatu z gry.wp.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gladiac Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 O mozliwym starcie ps3 w europie w 2007 roku pisalem juz jakis czas temu , caly czas zostaje otwarta sprawa czy w zwiazku z awaryjnoscia dev kitow planowany start w Japoni na wiosne 2006 okaze sie mozliwy? ,chyba jednak tak ,jakkolwiek Sony i tak jak zwykle kaze poczekac rescie swiata na swoja kolej co pewnie przelozy sie na pol roku do wersji Usa i jeszcze dluzej do wersji Euro. Sony metoda Bushido uczy wszystkich ...cierpliwosci hehe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 Niestety urządzenia miały niedostateczny system chłodzenia, co powodowało przegrzewanie się, a następnie topienie najważniejszych elementów. Stąd właśnie pojawiła się informacja o niezadowoleniu developerów, choć nie zdradzono co było tego przyczyną 1729394[/snapback] No coz zobaczcie sobie jak sa chlodzone dwurdzeniowe Gf'y 6800ultra od np. asusa wiec nic dziwnego, ze sie przegrzewaly w ps3 jak chlodzenie tych kart do pecetow jest prawie tak duze jak cala konsola ps3. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDrive Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 Chłodzenie RSX'a to pewnie d***, ale ochłodź procka co ma wielkość kwadratu 10 cm na 10 cm i 9 rdzeni. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 Witam Mam nastepujacy problem: Kupilem wlasnie playstation 3 i mam problem z przegrzewajacym sie procesorem wiec postanowilem kupic jakies chlodzenie. Zastanawiam sie nad TT BigTyphoon tylko nie wiem czy podola tak mocnemu procowi wiec co o tym myslicie?? Moze odrazu przejsc na chlodzenie wodne a jak tak to czy odrazu jakies firmowe czy samemu zlozyc czyli osobno blok od keńka, nagrzewnice z kadeta i pompke atmana 306 czy to starczy?? Czy zmiany pasty ze zwyklej silikonowej na AS5 da duza roznice w temperaturach?? Z gory sorry jak cos wam sie wydaje smieszne ale jestem w tym temacie jeszce zielony(wrecz totalny noob) wiec prosze o pomoc. Z gory serdeczne dzieki. ps. Sorry panowie ale nie moglem sie powstrzymac :wink: :D :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wikktor Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 (edytowane) panie luki... Ja myśle że tu pomoże Azocik, lub conajmniej Freon ;) Edytowane 31 Października 2005 przez Wikktor Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 Akurat miał rację. Hz to jednostka częstotliwości odświeżania, więc 50Hz to odświeżanie ekranu pięćdziesiąt razy na sekundę. Stąd MAKSYMALNA ilość klatek animacji, możliwa do uzyskania przy takim odświeżaniu, to 50. Inną sprawą jest to, że w systemie NTSC jest nieco gorsza rozdzielczość obrazu niż w PAL. 1729115[/snapback] Blad. Maksymalna ilosc fps to 25 dla PAL i 30 dla NTSC - a to dlatego, ze tyle pelnych obrazow jest rysowanych w ciagu sekundy. Czestotliwosc odsiwezania dotyczy polobrazow (przypominam, ze obraz na TV jest rysowany z przeplotem - najpierw nieparzyste linie, potem parzyste). @McDrive: skad Ci sie wzielo 10x10cm? :huh: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaon Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 (edytowane) 1. Rozmazywanie - fakt zgaduje z tym, ale i tak wydaje mi się, że byłby podobny efekt jak przy machaniu szybko dłonią przed oczyma, wzrok nie nadąża (dlatego blur nie działał by przy 100km/h, co faktycznie jest 60km/h w niejednej samochodówce), ale to tylko przypuszczenia. 2. chyba 10x10 mikro metrów, ewentualnie mili :P Ale z tym chłodzeniem to faktycznie ciekawa historia, zastanawia mnie jakie chłodzenie dali :? może wina była w zbyt zamkniętej obudowie. Jak dobrze pamiętam x360 miał jakieś otwory wentylacyjne, a wiedomo, że niec tak nie usprawnia zamontowanego chłodzenia jak zdjęta obudowa :) :P Ciekawe do jakich temperatur się sprzęt grzał.... 3. Sony chyba jeszcze nie upadnie, niewarzne co by zrobiło ps ma jeszcze za dużo fanów, by nie opłacało się na niego robić gierek, a z tego co słysze wśród znajomych, to że jakby już prawie wogóle nie wydawali gier na pieca (w sensie praktycznie wogóle, bo jeszcze coś tam wydają), które można by spiracić, to by brali ps3, niezważając na wszystko. Edytowane 31 Października 2005 przez Xaon Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 chyba 10x10 mikro metrów, ewentualnie mili i tu sie mulisz bedzie mial gdzies 1cmx1cm max to 2x2 przeciez procki nie sa takie male - jakby byly to by sie dopiero je trudno chlodzilo że niec tak nie usprawnia zamontowanego chłodzenia jak zdjęta obudowa tez sie mylisz - przy dobrze zaprojektowanemu obiegowi powietrza w budzie jej otwarcie moze znacznie pogorszyc sprawe:) - u mnie w kompie tak jest Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaon Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 Nieno, z mikro to był lol z mojej strony, ale mili to dobrze napisałem, sam mówisz że 1cmx1cm (ewentualnie 2x2, ale tego nie licze). Pozatym w moim starym procku (jedyny jaki pamiętam z wyglądu) ten rdzeń niemiał nawet 0,5 x 0,5 cm, albo z ledwością do tej wielkości dociągał. Dobry obieg powietrza, zgodzę się, ale da się zapewnić dobry obieg powietrza w szczelnie zamkniętej obudowie?? Chyba nie. Przykład? Wiem że nie trzeba, ale przecież każda obudowa do kompa ma otwory wentylacyjne. Jest zaś ten problem w obudowie PS-ka, że raczej ciężko wywiercić otwory nie psując drastycznie wyglądu. M$ nie miał takiego problemu, ciapneli kompo-podobną obudowę, więc otworki ta wyglądają "naturalnie". Jak się mylę i obudówka z ps-a ma otwory, to niech ktoś napisze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 (edytowane) Jesli chodzi o chlodzenie to mozna np. dac jeden wentyl z prawej strony wciagajacy i jeden z lewej strony wyciagajacy(lub na odwrot) pzatym odpowiednio rozmieszczone heati-pipe'y tez by pomogly i wcale konstrukcja by sie nie musiala zmieniac. Tak czy siak Sony ma chyba na tyle lebskich inzynierow, ze z problemem sobie napewno poradza. Ale data premiery mnie coraz bardzej zastanawia. EDIT>> co myslicie o pomysle gdyby dali aluminiowa obudowe?? Na wygladzie by nie stracila a i sama obudowa by dzialala jak duzy radiator. Edytowane 1 Listopada 2005 przez luki2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lazymodder Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 bez odpowiedniego nawiewu nic nie da aluminiowa obudowa co najwyzej bedzie piekarnik :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...