s0lid Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 (edytowane) podpisuje sie pod tym recyma i nogami :) lepiej tego ujac nie bylo mozna. Wytykasz Snake, ze ktos wpada do tematu poswieconego PS3 i jedzie po tej konsoli a wychwala X360, a sam robisz dokladnie to w temacie poswieconym X360.Błąd nigdy nikomu nie wytykałem gdy wpada do tematu i przedstawia sensowne argumenty na jakis temat, trzyma poziom dyskusji i z takimi osobami dyskutuje, a nie powtarza sie w kazdym poscie do tego piszac post w stylu "hahaha, ja juz gram... hahaha elo sony... hahahaha hahahah hahah glupki daliscie sie omamic propagandOM sony" itd. Ten osobnik sobą reprezentuje właśnie ten drugi poziom dyskusji. Co do zarzutu gladiaca, to chyba tym postem również Ci wyjasniłem. Tu nie chodzi o atakowanie konsol, ale o poziom wypowiedzi, teksty i ich poziom mówiacy raczej "PS3 to i tak bedzie gowno... czemu? bo bedzie! ale dlaczego będzie? bo TAK!" i tyle z umiejetnosci argumentowania osoby wypowiadającej się. Jakbys zauwazyl, to z innymi ludzmi dyskutuje i wymieniam sie pogladami, a na PS3 poprostu czekam aby móc ocenic obiektywnie która konsola wypadnie lepiej, a nie jak fanboj oceniac i skreslac jedna konsole tylko dlatego ze nie lubie tej firmy. To sa właśnie fanbojowe teksty, a teksty tego typa idealnie pasują do tego kryterium. Wiec jeszcze sie zwroce do PawelDK. Wskaz mi gdzie wpadlem do tego tematu i zaczolem pisac "X-Box to gowno, bo tak!, PS3 rox hahahahaha". Jeśli coś mi sie w tej konsoli nie podoba to popieram to argumentacja "co i dlaczego", bo z Twojego cytatu odczytałem, ze przecież robie DOKŁADNIE tak samo jak ten kolo. Edytowane 26 Stycznia 2006 przez .:Solid_Snake:. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gladiac Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 (edytowane) uwaga uwaga : CNN w wiadomosciach podalo orientacyjna cene ps3 na ......500 $!!!!! czyli w europie ok 500 euro!! ,jesli taka cena bedzie w rzeczywistosci to wielu graczy bardzo sie zniecheci lub czas zbierania kasy na nowa konsole znacznie sie wydluzy!!! to tresc publikacji: After talking with many developers and industry analysts CNN is predicting a $500 price tag for the PS3. The main reason for the price jump is the Blu-Ray components. After a CES announcement that the first stand-alone Blu-Ray player would cost $1,800 speculation began anew about the PS3’s price. Developers have quoted between 399-699, and Merrill Lynch estimated the PS3’s cost, a little over a month after E3, at $494 without labor. Losing money launching a console is nothing new; Microsoft for instance is losing approximately $160 per Xbox 360 that they sell. The business model is basically to introduce your product at a competitive price, take your losses in the beginning and then make it back when your costs inevitably lower, as they always do with technology. The problem is that no one is sure how much of a loss, if any, Sony is willing to take. The PS3’s cost to Sony, at this point, is still up in the air as well. It is important to remember in a situation like this that any solid numbers given are just an estimate. The analysts aren’t getting any more information from Sony than we are. And the developers, if the recent situation with Epic is any indication, are still in the dark about a release date. It is unlikely that even they have any substantial inside information. Most developers and analysts pegged the PSP to launch at or above $300, Atari’s CEO even went so far as to say $500, Sony did not respond and released the PSP at $249 (value pack). We will not know anything definitive until Sony makes an announcement, which looks like it may not be until E3 2006. * Author: John Blatchford a teraz maly OT Widzisz Solid jak to mowia" prawdziwa cnota prawdy sie nie boi", czyli prawem demokracji zabronic nie mozna, a co do "wartosci" merytorycznych danych wypowiedzi przyznaje Ci racje ,tylko ze nie mozemy oczekiwac ze w danym topicku da sie zastrzezenie " tylko powyzej xxxx ilorazu inteligencji" bo jak sprawdzic czy dana osoba ma cos do powiedzenia i to w miare ciekawego czy innowacyjnego,poprostu sie nieda !!, dlatego najlepiej albo ignorowac niektore wypowiedzi albo podchodzic do nich z dystansem , ja sam kiedys prowadzilem swoje wlasne krucjaty ale poddalem sie nie dlatego ze ze juz mi sie nie chcialo tylko dlatego ze i tak by to nic nie dalo , a zrozumienie otoczenia nabywa sie w raz z wiekiem i doswiadczeniem, i jeszcze co do nazywania innych fanboyami, Solid tak na pierwszy rzut oka mozna cie smialo nazwac fanboyem co moze sie okazac krzywdzace jesli jest tak jak mowisz ,ale jak komus sie bedzie chcialo przyjrzec blizej twoim wypowiedzia to juz moze tak nie pomysli -choc ja i tak zauwazam u ciebie wielka niechec do xboxa do czego oczywiscie masz prawo a nawet jak bys byl fanboyem to tez zadna obelga ani powod do nerwow tylko ze powinno sie cos takiego umiec odpowiednio ocenic po calosci a nie po kilku zdaniach ps.kolejny OT ale moze wielce przydatny ;) Edytowane 26 Stycznia 2006 przez gladiac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelDK Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 .:Solid_Snake:. prownywac ciebie z tym gosciem nie mam (nie mialem) zamiaru. Bo co tu porownywac ;) poziom jego wypowiedzi mowi sam za siebie, a raczej jego brak. ale sam musisz przyznac, ze w temacie o X360 najbardziej anty i wogole, sa osoby ktore nie posiadaja nowej konsoli, maja natomiast ps2 i czekaja na ps3 ( jeszcze tylko rok i 2 miechy ;) ). jaki to ma sens ? do czego to prowadzi? ja nigdy nie oceniam czegos z czym nie mialem stycznosci. nie mam ps3 nie oceniam. bedzie zobacze w sklepie, u kolegi czy tez sam sobie kupie, to dopiero wtedy bede mogl cos powiedziec. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 (edytowane) .:Solid_Snake:. prownywac ciebie z tym gosciem nie mam (nie mialem) zamiaru. Bo co tu porownywac ;) poziom jego wypowiedzi mowi sam za siebie, a raczej jego brak. ale sam musisz przyznac, ze w temacie o X360 najbardziej anty i wogole, sa osoby ktore nie posiadaja nowej konsoli, maja natomiast ps2 i czekaja na ps3 ( jeszcze tylko rok i 2 miechy ;) ). jaki to ma sens ? do czego to prowadzi? ja nigdy nie oceniam czegos z czym nie mialem stycznosci. nie mam ps3 nie oceniam. bedzie zobacze w sklepie, u kolegi czy tez sam sobie kupie, to dopiero wtedy bede mogl cos powiedziec. Widzisz... obecnie, na czas zgonu PS2 posiadam nieprzerobionego X'boxa 1 i kilka tytułów. I nie powiem. Konsola jest ekstra i w ogole. Poziom grafiki lepszy od PS2. Wykonanie tez stoi na wyz-szym poziomie jak na currentGen'a. Tylko ze ja nie oceniam konsol, tak jak sie wystawia oceny na koniec roku w szkole, czyli biorac pod uwage pierwszy semestr (x1), ale tak jak na studiuach, czyli kazdy semestr osobno, dlatego nadal o 360 mysle to co mysle, bo poprostu wg mnie nextgen pełną gebą to poprostu nie jest, a spowodowane jest to rozwiazaniami M$ i zbędnym pospiechem oraz to ze narazie (podkreslam - narazie) nie ma na tą konsole zadnego arcy-hitu, ktory by mnie do niej przekonał jak np Halo 3 czy PES6, Gears of War. Narazie tego nie ma. I tyle. A wcale nie mowie, ze X360 to gowno, ze propaganda M$ i akcja marketingowa itp itd. tak jak kolega uskutecznia w stosunku do PS3. Uznaje to za dobrze wykonany sprzet, dobra konsole, ale narazie nie zadowalajacą mnie. Dlatego czekam m.in. na PS3 zeby ocenic co jest lepsze, bo jesli wyjdzie ze X jest lepszy (i tu tez nie chodzi o moc, ale o support) to wtedy bede analizował wszystkie za i przeciw która konsole wybrac. A moze to bedzie nawet Revo. Ale dla mnie gadanie, ze cos jest syfem mimo ze tego nawet jeszcze nie ma tu fanboizm i chyba nie zaprzeczycie. I niech sobie nawet bedzie. Tak jak gladiac mowisz, ze ma prawo wypowiedzi. Tylko zwróć uwage, ze typ pisze chyba n-ty taki sam post, o tej samej tresci i argumentach, zmieniajac tylko przecinki i kolejnosc wyrazow, a to juz dla mnie jest atak dziczy fanbojowej ;) I tyle pozdro... Edytowane 26 Stycznia 2006 przez .:Solid_Snake:. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Largoon Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 (edytowane) Mam prośbę do wszystkich wypowiadających się na forum o konkretnie wyznaczonej tematyce czyli o Playstation 3. Dajcie sobie spokój z Xboxem 360, bo nie jest on tu przedmiotem dyskusji. Ma na to poświęcony swój dział. I nie mam nic do tej konsoli - szanuję konkurencję. Dodam, że nie wchodzę na "teren" Xa i nie walę tekstów, które i tak nie wniosłyby nic konstruktywnego dla posiadaczy tej konsoli. Jednakże tego samego oczekiwałbym od nich. Jestem zainteresowany playstation 3, dlatego wypowiadam się na temat produktu, który może kupię w przyszłości. Wielu zapewne ma podobne poglądy. Dlatego stratą czasu jest porównywanie, że jedna konsola obsłuży 1080i a druga 1080p. Zupełnie niemiarodajne, wręcz nieobiektywne porównanie - bo niby czemu miałoby służyć? A jak już tak chętnie sięgamy po takie argumenty, to może rozważymy ceny telewizorów obsługujących wyżej wymienione rozdzielczości. Sami widzicie, że to nie ma sensu. Zupełnie nie rozumiem też ludzi, którzy piszą, że Xbox 360 już jest na rynku i że będzie miał przewagę półroczną/roczną lub określają to co robi Sony propagandą. A co mnie to interesuje. Już nawet nie pytam jaki oni mają w tym cel, bo może u niektórych pojawiły się wyrzuty źle zainwestowanych pieniędzy. Tylko że to też ich problem, a nie mój. W tym dziale chcę widzieć to co się odnosi do tematu, czyli przede wszystkim nowe informacje i opinie zainteresowanych określonym produktem. Na porównania przyjdzie czas, gdy konsola znajdzie się w sprzedaży i pokaże na co ją stać. Powtórzę: temat Xboxa 360 mnie nie interesuje. Jeżeli zmienię zdanie wpadnę podyskutować do odpowiedniego działu. Z wyrazami szacunku dla obozu Microsoftu, Sony oraz Nintendo :wink: Edytowane 26 Stycznia 2006 przez Largoon Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 (edytowane) @gladiac Mylisz, ze to problem dla USA, Japoni(gdzie srednia krajowa to 3 lub 4 tys. dolcow) czy bardziej cywilizowanych krajow niz Polska? Heh sony bynajmniej ustalajac cene raczej nie patrzy na takie zacofane i biedne kraje jak Polska wiec naprawde nie rozumiem w czym problem @Largoon Zrozum ze ci wszyscy obroncy 360-tki beda ja bornic do ostaniej krwi. Jeszce nie dawno kiedy byly przypuszczenia, ze ps3 bedzie gorsze bylo wielkie gadanie, ze to gowno i w ogole. Teraz sytuacja sie odwrocila i fanklocki jak zwykle swoje musza wpieprzyc tak jakby bill im za to placil. Heh gladiac mial racje piszac o Plakach ale chyba nie wiedzial, ze pisze tez o sobie. Kompletnie nie moge zrozumiec tego, ze jak ps3 byloby gorsze to wszytko ok a ,ze jest najprawdopodbnije lepsze to jest zle no o k***a normalnie fani M$ sie znalezli. Edytowane 26 Stycznia 2006 przez luki2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gladiac Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 (edytowane) no coz ten apel musialby wziac sobie do serca kazdy uczestnik tego forum,a jak jest dobrze wiemy ,wiec jesli nawet znajda sie jakies glosy o xboxie na ps3 i odwrotnie powinno sie przymknac oko.Ale inna rzecza jest takze zrozumienie ze czasem poprostu nie da sie rozmawiac o ps3 nie wtracajac xboxa ,bo czesto te tematy bywaja zalezne od siebie Co ciekawe pare postow wyzej napisalem o sugerowanej cenie ps3 u analitykow Cnn i zaden z was nawet nie zwrocil uwagi ;) a przeciez badz co badz cena gra tutaj wielka role ps.uprzedze fakty i moze uda mi sie przytoczyc slowa ktore moglby uzyc za chwile Solid: no wiecie analiza analiza ale ja poczekam do oficjanie podanej ceny przez Sony i wtedy beda sie nad nia zastanawial, i wiesz ci Solid przyznam Ci racje choc sporo analiz potrafilo sie sprawdzic jesli chodzi o rynek growy Edytowane 26 Stycznia 2006 przez gladiac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 Tak naprawde ta ananliza jest tylko troche bardziej wiarygodna od patrzenia w szklana kule, a to ze wzgledu na brak dokladnej specyfikacji PS3. O tak prozaicznej rzeczy jak zawartosc pudelka nie wspominajac. Tym niemniej okolice 500$ wydaja sie dosc realne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueVanDal Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 (edytowane) Ja tam ceną PS3 na poziomie 500$ wcale bym się nie przezaził (ale to dla nas...no dobra, dla mnie dużo). Po prostu już od dawna mówi się o cenie około 500$. Liczyć na cenę zbliżoną do ceny X360 nie ma co bo SONY upachało w konsolkę nieco wiecej "nowoczesności" (właśnie ten Blu-Ray) i cena NIE może być niska. Dlatego nie ma "odzewu" na tą analizę CNN bo i nie ma co komentować ;) ...raczej się cieszyć :unsure: . Pozdro. Edytowane 26 Stycznia 2006 przez TrueVanDal Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gladiac Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 (edytowane) pamientajcie ze to 500 dolcow przeklada sie na 500 euro w europie i choc euro spoooooro spadlo od przeszlo roku (ku.....wa, bo zarabiam w euro :) ) to jednak 500 e to sporo ps do tego dodajcie gre lub dwie i karte pamienci jesli nie bedzie hdd w ps3 i cena sie robi sporoooooo wieksza Edytowane 26 Stycznia 2006 przez gladiac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Largoon Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 Faktycznie nie zwróciłem uwagi na kwestię ceny, co zrobiłem zresztą świadomie. Każdy kto łudzi się, że ta konsola będzie tania jest marzycielem. Taki sprzęt musi kosztować i to nie podlega dyskusji. Jeżeli ktoś nie ma kasy może zbierać na Revolution (choć i tak nie znamy ceny), można też kupić Xboxa 360 lub uzbierać na Playstation 3. Można też poczekać jak konsola się zadomowi i jej cena poleci w dół. Czesto spotykamy się z takim podejściem, że "jak konsola będzie zadroga, to jej nie kupię". No niestety takie jest życie. Wszystko kosztuje. Jak mnie nie stać na dany model pralki, samochodu czy monitora krystalicznego to A) kupuję za gotówkę to na co mnie stać, B ) kupuję na raty jeżeli nie mogę bez tego żyć, C) czekam jak cena spadnie, D) kombinuję (tu niech każdy sobie coś wymyśli) lub e) nic nie kupuję i cierpię z braku możliwości zaspokojenia potrzeb. Lamenty na nic się nie zdadzą. Decydując się na Playstation 3 tracimy dużo z portfela, ale też zyskujemy niemało. Choćby odtwarzacz Blu-ray. Takie jest moje zdanie. Ciężko pracuję i jak mam już wydać kasę, to na konsolę która w moim odczuciu da mi największą satysfakcję. Miałem Plejaka 1 i 2 i byłem szcześliwy. Miałem też Super Nintendo i też wspominam te czasy z łezką w oku. Zawsze staram się wybierać konsolę, która spełni moje oczekiwania. Do tej pory Sony mnie nie zawiodło. Dlatego wiem, że warto czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 Ta analiza jest taka, że aż żal. Analitycy, a dają rozpietość ceny rzędu 300$ :D To są tacy sami analitycy jak ja. Bo ja sam wiedziałem, ze taniej niż 399$ nie bedzie (tyle kosztowało PSX i PS2 w dniu premiery wiec PS3 na bank nie byłby tańszy), a dodać do tego 300$ to żadna sztuka :D Taka analiza to aż śmieszna jest, bo chyba kolesie nie biorą pod uwage, ze na konsolach na tym rynku się nie zarabia i ze kazdy koncern (no oprocz Nintendo obecnie) dopłaca do produkcji konsol w pierwszych latach jej egzystencji. Ja tez bym mógł powiedzieć, ze geForce 8 ultra bedzie kosztował od 500$ do 1000$ i jestem takim samym analitykiem :D Moje osobiste zdanie jest takie, ze Sony tu rzuci hasło ze 500$, tam ktos zrobi pseudo analize i sie kreuje PS3 na superdrogi ekstra eksluzywny sprzet, a w dniu premiery, gdy Sony pojdzie po tradycji i wypusci po tej samej cenie co PSX i PS2 czyli 399$ ludzie sie rzuca do sklepow, bo wg nich sprzet, ktory w ich umyslach wykreował sie jako drogi, jest nagle o 100$ tańszy. Zabiek socjotechniczny i marketingowy i tyle. Moja cena to 399$ i mowię o niej od mojego pierwszego tematu o nextgen'ach na tym forum. Jak sie sprawdzi to licze na pół litra :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaon Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 @gladiac Mylisz, ze to problem dla USA, Japoni(gdzie srednia krajowa to 3 lub 4 tys. dolcow) czy bardziej cywilizowanych krajow niz Polska? Heh sony bynajmniej ustalajac cene raczej nie patrzy na takie zacofane i biedne kraje jak Polska wiec naprawde nie rozumiem w czym problem A ty jak cos kupujesz, to patrzysz, czy Tobie opłaca się tę rzecz kupić, czy może myślisz jakby postąpił jakiś magnat z Afganistanu :blink: ?? A pozatym zobacz jaka jest róznica w cenie w procentach (jak kupuje gume do żucia i mam do wyboru zapłacić 30gr lub podejść dwa kroki dalej i kupić po 25gr, to kupie tą po 25gr mimo, że to tylko 5gr). A zaś przewidywana cena PS3 stanowi aż 125% ceny X360. Ta analiza jest taka, że aż żal. Analitycy, a dają rozpietość ceny rzędu 300$ :D To są tacy sami analitycy jak ja. Bo ja sam wiedziałem, ze taniej niż 399$ nie bedzie (tyle kosztowało PSX i PS2 w dniu premiery wiec PS3 na bank nie byłby tańszy), a dodać do tego 300$ to żadna sztuka :D Taka analiza to aż śmieszna jest, bo chyba kolesie nie biorą pod uwage, ze na konsolach na tym rynku się nie zarabia i ze kazdy koncern (no oprocz Nintendo obecnie) dopłaca do produkcji konsol w pierwszych latach jej egzystencji. Ja tez bym mógł powiedzieć, ze geForce 8 ultra bedzie kosztował od 500$ do 1000$ i jestem takim samym analitykiem :D Moje osobiste zdanie jest takie, ze Sony tu rzuci hasło ze 500$, tam ktos zrobi pseudo analize i sie kreuje PS3 na superdrogi ekstra eksluzywny sprzet, a w dniu premiery, gdy Sony pojdzie po tradycji i wypusci po tej samej cenie co PSX i PS2 czyli 399$ ludzie sie rzuca do sklepow, bo wg nich sprzet, ktory w ich umyslach wykreował sie jako drogi, jest nagle o 100$ tańszy. Zabiek socjotechniczny i marketingowy i tyle. Moja cena to 399$ i mowię o niej od mojego pierwszego tematu o nextgen'ach na tym forum. Jak sie sprawdzi to licze na pół litra :D A jak jednak cena będzie większa to ty stawiasz nam po piwku (a dla mnie duże minerado). Choć zgadzam się z tobą co do chwytu marketingowego, to jednak nie wierzyłbym w jakąś "tradycję" w tym przypadku. Chyba, że konsolka będzie w sprzedaży w Japonii w marcu tego roku, bez opóźnień. Chociaż w Japoni ta konsolka może kosztować i 1000$, a i tak będzie na nią popyt :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPYCHCIO Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 Obyś miał racje co do ceny PS3 Snake :D a to dlatego , że muszę liczyć sie jeszcze z kupnem HDTV , który nie będzie tani :D Pozdro all !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 A ty jak cos kupujesz, to patrzysz, czy Tobie opłaca się tę rzecz kupić, czy może myślisz jakby postąpił jakiś magnat z Afganistanu :blink: ?? A pozatym zobacz jaka jest róznica w cenie w procentach (jak kupuje gume do żucia i mam do wyboru zapłacić 30gr lub podejść dwa kroki dalej i kupić po 25gr, to kupie tą po 25gr mimo, że to tylko 5gr). A zaś przewidywana cena PS3 stanowi aż 125% ceny X360. I co ma to do rzeczy z konsolami, zrozumiales mnie w ogole? :blink: . Guma do zucia guma do zucia i nie porownuj tutaj konsol bo sa to dwie odmienne maszyny a nie te same! Widzisz wg twojej filozofii xbox360=ps3. Jak juz wspomnialem raczej Japonce i Amerykance nie beda patrzec na cene tylko na to co konsola bedzie mogla zaoferowac, a Polska jest rynkiem nie istniejacym w branzy konsolowej wiec nie ludz sie, ze ktos z sony a juz napewno nie z M$ ma ciebie na wzgledzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 I właśnie między innymi przez takie idiotyczne CNN, z ich "ekspertami", PS3 bęzie kosztował 500$. Gdyby mówili że będzie kosztował 300$, Sony nie chciało by zawieść ludzi i dałoby taką cenę. Teraz wiedzą, że ludzie nastawiają się na 500$, więc tyle dadzą, może nawet więcej. I nikt nie będzie zawiedziony, zaskoczony itp. Dla nich idealna sytuacja. Dla nas nie do końca. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gladiac Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 ceny xboxow znamy i do droszej wersji microsoft doplaca ok 160 $ , i nie posiada ani hd dvd ani blue raya , a Sony zapoda z pewnoscia ten ostatni naped ktory bardzo podnosi cene konsoli nie wspominajac o bardzo drogim procku cell, jesli by cena byla ok 400 $ to ile by Sony musialo doplacac ???? 200 -300 $ lub euro w europie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrzej Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 nie wspominajac o bardzo drogim procku cell, jesli by cena byla ok 400 $ to ile by Sony musialo doplacac ???? 200 -300 $ lub euro w europieno właśnie Cell nie będzie drogi. Ten procesor ma powędrować do masy innego sprzętu, nie tylko do PS3. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 To, ze ma powedrowac do masy sprzetu nei wyklucza tego, ze moze byc drogi ;) Poza tym nie oszukujmy sie - architektura, moc obliczeniowa, czas wlozony w jego opracowanie, to wszystko jest wkalkulowane w cene tego procka. Sony glupie nie jest, zeby go oddawac po kosztach lub ze strata, bo tutaj juz na grach sobie nie odbija (w sensie sprzedajac cella do zastosowan pozakonsolowych). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 ceny xboxow znamy i do droszej wersji microsoft doplaca ok 160 $ , i nie posiada ani hd dvd ani blue raya , a Sony zapoda z pewnoscia ten ostatni naped ktory bardzo podnosi cene konsoli nie wspominajac o bardzo drogim procku cell, jesli by cena byla ok 400 $ to ile by Sony musialo doplacac ???? 200 -300 $ lub euro w europieTo ze w europie cena bedzie w euro to nie znaczy przeciez ze sony bedzie doplacac w euro :P :D Przeciez cena podzespolow jest ta sama, obojetnie czy wpakuje ja sie do europejskiej czy amerykanskiej wersji. W UE jest drozej bo porostu nie mamy tak jak w stanach gdzie nie ma podatku na takie urzadzenia (czy tam jest, ale bardzo mały). Wiec w uni to poprostu bedą mniej dopłacać ewentualnie i tyle. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrzej Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 To, ze ma powedrowac do masy sprzetu nei wyklucza tego, ze moze byc drogi Poza tym nie oszukujmy sie - architektura, moc obliczeniowa, czas wlozony w jego opracowanie, to wszystko jest wkalkulowane w cene tego procka. Sony glupie nie jest, zeby go oddawac po kosztach lub ze strata, bo tutaj juz na grach sobie nie odbija (w sensie sprzedajac cella do zastosowan pozakonsolowych). no właśnie dokładnie to oznacza, że będzie tani w produkcji. To będzie wyglądać tak, że Celle będą zapewne dzielone na kategorie. Te z 7+ sprawnymi SPE pójdą do PS3 i najmocniejszych konstrukcji serwerowych i najmocniejszych stacji roboczych, te procesory z, powiedzmy sprawnymi 4,5,6 SPE pójdą do słabszych serwerów, a te z 3 i mniej dajmy na to do TV, set-top-boxów, odtwarzaczy DVD/blu-ray, etc. Oczywiście to tylko przykład, ale pokazuje na czym m.in. polega pomysł na tani procesor wg. IBM/Sony/Toshiba. Gdyby Celle szły tylko do PS3 i serwerów, to wszystkie egzemplarze z mniejszą niż siedem liczbą sprawnych SPE poszłyby do "kosza". Do tego jeśli Sony zamierza sprzedawać Celle w wielu, wielu milionach, jeśli nie miliardach to wystarczy naprawdę niewielka marża. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaon Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 Jak to mawia mój tata: "Trzeba być dobrej myśli". Jedyna sposób, który da nam pewność co do ceny, to czekanie na premiere. A międzyczasie jeszcze będzie premiera NR, więc warto poczekać, by nasycić oczy i uszy nowinkami :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sialala Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 I właśnie między innymi przez takie idiotyczne CNN, z ich "ekspertami", PS3 bęzie kosztował 500$. Gdyby mówili że będzie kosztował 300$, Sony nie chciało by zawieść ludzi i dałoby taką cenę. naprawde w to wierzysz? a przeczytales to info o PSP i prognozach dotyczacych ceny tej konsolki przed jej wydaniem? jak wynika z lektury tego tekstu Sony ma w glebokim powazaniu wszelkie ekspertyzy. tutaj bedzie pewnie podobnie. ja bym sie nie zdziwil gdyby cena oscylowala w granicach nawet $750... sprawdzcie ceny samych odtwarzaczy Blue-Ray... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 naprawde w to wierzysz? a przeczytales to info o PSP i prognozach dotyczacych ceny tej konsolki przed jej wydaniem? jak wynika z lektury tego tekstu Sony ma w glebokim powazaniu wszelkie ekspertyzy. tutaj bedzie pewnie podobnie. ja bym sie nie zdziwil gdyby cena oscylowala w granicach nawet $750... sprawdzcie ceny samych odtwarzaczy Blue-Ray... Po co się rozdrabniamy? 2000$!!!! Przecież sony za priorytet uznało oddanie M$ koszulki lidera na rynku konsol i specialnie podniasa cene do 2k$ zeby tak sie wlasnie stało i zeby PS3 skończyło tak jak PSX(chodzi mi o tą ekskluzywną wersję PS2, a nie o PSOne) CrYsis zmierza na PS3 - polecam oblookać skany http://www.ps3-live.com/news-ps3/crysis-et...ryengine-2.html Pozatym GoW 2 idzie na PS3, VF5 tylko PS3 i tutaj takie ładne info od Electronic Arts: Developers [EA] speak concerning PS3 From new harrowed the following judgements of Developers come concerning PS3 of Sony. Many developers must stick to the NDA (agreementagreement disclosure agreement) to keep i.e. them to be possible in fact nothing say because that contractual lies fixed with Sony. Therefore for this reason no names of developers are confessed made. From the intervieuw with the different developers oa became clear the following: We will make natural for several platforms games and it has changed still early, but in fact our quantity games which we do not will bring out by platform in the next generation simply also. 50% of our games become for the PS3 30% for XBOX360 and 20% for the Revolution, already we must say that we have not yet fixed the percentage for the Revolution that can change still. And by the online tale of xbox360 it can be that we something will there do more but that also depends of the online tale of PS3. But as a cornerstone for bringing out our games PS3 the number remains. EA even said: "we have now 20 titles for xbox360 in preparation or brought out but for PS3 become it there much more." Another developer could communicate in the Edge: Truth is that developers with console experience want it work simply dearest on PS3 that I hear of many developers for me gone. We will bring out many games parralel on xbox360 and the PC., but our most of the attention goes out to console games and that is almost all only exclusive for PS3 in development. Own opinion: Is the recent development further carried out, does come now games still more for the PC. And xbox360 simultaneously or dense after each other rather and does get PS3 just like the PS2 many titles which are only brought out for PS3? Do EA will harass all consoles with almost all games or do come there also games which are only brought out for PS3 the EA? I am possible me still a pronouncement herrineren during the TGS: "the developers walk away massively at SONY" Now I believe if I read this this way it entirely well will come with PS3, and there come much exclusive games to PS3. And that developers walks away at PS3 is possible I think, however, to rich of the fabelen. Andrew Goldman, its indication of chairmen of the board of the Pandemic of studios is the opinion that the achievement of the PlayStation is by far superior to 3 that the previous console generation. However the power of the Cell of processor will point itself only to a time, then however by far more amazingly than ever before. Goldman it is convinced of the fact that it will take still years, until the capacities of the processor can be used completely. Additionally it is to program many more simply its plays for the PS3 than for the PS2. So much that programmers, who before with PlayStation to 2 plays had to fight, now joy jumps would make so Jeremy Gordon, Chief Executive of Secret level, which works on a Remake of a Sega classical author from the 80ern for Sony NEXT gene console. A tutaj coś o developingu i KZ3 GUERRILLA: PS3 EASY TO DEVELOP FOR Xbox 360 may have better dev tools, but Killzone creator is getting on just fine with Sony's next-gen machine 12:19 Sony's PS3 is a tingle-tangle of confusion when it comes to game development on the platform, right? Well, maybe that's putting it a bit harshly, but a number of high-profile third-party developers have, in recent times, lavished praise on Xbox 360 development tools and rated Microsoft's next-gen console above Sony's hotly anti(pipi)ted new machine in this 'ease of development' regard. But info now slowly beginning to trickle out of development houses wrestling with PS3 is suggesting the Japanese giant's console isn't the development conundrum that's been, er, suggested. Guerrilla Games is one of the most recent of such development houses to cover this topic, when a studio employee (and on the Killzone team) touched on the progress Sony has made with development tools in the move from current-gen to next-gen. "...as for the PS2 vs PS3 development question. I was chatting to Michiel and he was telling me how crazy-easy it was compared to the PS2 and how much quicker things have been going for them. I will take his word on that", they said. Yes, Guerrilla is now owned by Sony, but we'd like to think that this is an unbiased view of PS3 development. It's by no means concluding that PS3 is as easy, or easier, to develop for than Xbox 360, but if decent dev tools for Sony's next-gen console are in place then that's removing a major hurdle that initially caused much stumbling on PS2. Ultimately, it means studios will be better able to harness the full power of the machine quicker thanks to not having to mess around re-inventing the wheel. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gladiac Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 (edytowane) EA najwiekszy wydawca gier przeciez ze moze nie wydawac gier na ps3 ,ale to nie znaczy ze zapomina o xboxie 360 bo jak widac przygotowali wedlog materialow ok 20 pozycji a na ps3 jeszcze wiecej, mysle ze dowodzi to faktu iz ta firma ma wielkie mozliwosci produkcyjne i stara sie nie stracic zadnego rynku gdzie moze byc potecjalny zysk , i mysle ze to dobrze dla wszystkich Wypowiedzi GUERRILLA nie maja zadnego wiekszego znaczenia jesli chodzi o rynek bo przeciez mozna przytoczy wiele innych wypowiedzi developerow ktorzy opowiadaja po jednej lub drugiej stronie zaleznie od sytuacji i warunkow jakie im stworza czy Sony czy tez Microsoft Jedno jest pewne ze Sony straci wiele niezaleznych producentow i malych firm ktorych nie bedzie stac na tworzenie na ta konsole ,zas Microsoft zyska przedewszystkim na latwosci pisania projektow na ich maszynkie co takze rownowazy sie z wiekszym dostepem i szybszym zaainteresowanych firm, jednakze po stronie Sony stoi wiele znanych i duzych wydawcow ktorych stac na opracowywanie kilku projektow na raz i choc redekuje to wachlarz gier nie szablonowych to jednak daje gwarancje gier o odpowiedniej jakosci. W ten sposob sytuacja moze byc patowa jesli chodzi o pierwszy rok kazdej konsoli bo pozniej sytuacje zmienia juz i sami developerzy jak i konsumencji ktorzy moga przejsc na jedna lub druga strone Solid material podany w linku,jako avi- techdema Cryteka dostepne jest juz od ponad 2 miesiency ,teraz widocznie zamieniaja je na nowy tytul a pozatym przeznaczony jest na wszystkie next-geny nie tylko na ps3 ,prawdopodobnie moze byc tytulem startowym dla ps3 ale nie dziwie ci sie ze tego nie przeczytales bo jak rozumiem nie znasz francuskiego Edytowane 27 Stycznia 2006 przez gladiac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 Solid material podany w linku,jako avi- techdema Cryteka dostepne jest juz od ponad 2 miesiency ,teraz widocznie zamieniaja je na nowy tytul a pozatym przeznaczony jest na wszystkie next-geny nie tylko na ps3 ,prawdopodobnie moze byc tytulem startowym dla ps3 ale nie dziwie ci sie ze tego nie przeczytales bo jak rozumiem nie znasz francuskiegoAle ja nie napisalem ze tylko CrYsis idzie na PS3 :) Ale mi sie wydawało, ze ten artykuł jest poprostu nowy, bo go wczesniej nie widziałem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrzej Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 Wypowiedzi GUERRILLA nie maja zadnego wiekszego znaczenia jesli chodzi o rynek bo przeciez mozna przytoczy wiele innych wypowiedzi developerow ktorzy opowiadaja po jednej lub drugiej stronie zaleznie od sytuacji i warunkow jakie im stworza czy Sony czy tez MicrosoftOczywiście, że mają. Guerilla potwierdzają dokładnie to, co ja mówię od samego początku. Dla developerów, którzy wcześniej pisali na PS2, nowa platforma jest zbawieniem. Cell+RSX jest znacznie łatwiejszą platformą niż Emotion Engine+GSX. Potwierdzają również to, że Cell nie jest trudny w programowaniu. Nie jest to co prawda XNA, ale jednak postęp w stosunku do PS2 jest niesamowity. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 Nie jest to co prawda XNA, ale jednak postęp w stosunku do PS2 jest niesamowity.A biorac pod uwage co wycisneli z mgs3 czy burnouta 4 przy tym trudnym probramowani (a BLACK w drodze), to sie nie boje w ogole o PS3. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sialala Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 Po co się rozdrabniamy? 2000$!!!! Przecież sony za priorytet uznało oddanie M$ koszulki lidera na rynku konsol i specialnie podniasa cene do 2k$ zeby tak sie wlasnie stało i zeby PS3 skończyło tak jak PSX(chodzi mi o tą ekskluzywną wersję PS2, a nie o PSOne) Nie zrozumiales mnie. PS3 bedzie wyposazone w odtwarzacz Blue-Ray, tak? Najtansze odtwarzacze z ta technika maja zapowiadane ceny OD $1.200, tak? Polacz te dwie sprawy. PS3 bedzie sie i tak dobrze sprzedawac - wlasnie dzieki temu napedowi (oczywiscie, jesli beda wydawane filmy w tym formacie i ceny tych filmow nie beda krotnoscia cen filmow na DVD). Sam zamierzam kupic PS3 wlasnie przede wszystkim ze wzgledu na ten czytnik. Posiadam odbiornik HD-Ready (czyli 1080i "tylko") i musze przyznac jedno: podlaczenie komputera pod 29" w rozdzielczosci jak wyzej i puszczenie trailera King Konga w wersji HD-video spowodowalo, ze szczeka opadla mi gdzies w okolice kolan. To jest zupelnie nowa jakosc. W porownaniu z tym film na DVD jest rozmyty, brzydki i nie wart zainteresowania (DVD mam podlaczone przez zlacze RGB). Playstation 3 nie musi byc dobra konsola, zeby przez pierwszy rok sprzedawac sie swietnie. Cieszylbym sie jak dziecko, gdyby konsola kosztowala do 500 Euro, bo wtedy kupilbym ja w dniu premiery (gotow bylbym nawet wplacic 50% wartosci jako zaliczke gdyby cena miala byc zagwarantowana) - i kupujac ja nie obchodziloby mnie granie, bo troche za stary jestem na to (dzieci, zona, brak czasu niestety) - kupilbym ja dla tego Blue-Raya i jakosci filmow na tym nosniku. Roznica jest jeszcze wieksza niz przy porownywaniu VHS i DVD. A z gier... czekam na nowego PESa. Jesli wyjdzie wczesniej na X360, to kupie Xa. Jesli nie - moge grac na PC podlaczonym do TV. Jak pisalem wczesniej - na nic innego jesli chodzi o granie czasu niestety nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaon Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 To nie zmienia faktu, że większość osób konsolę do gier kupuje.. do gier :P A żeby sprzęt się sprzedał w więcej niż kilku sztukach (z samej Japoni chyba nie wyżyją) to muszą dać jakąś konkurencyjną cenę. Jeżeli faktycznie PS3 będzie oferowała w znaczącym stopniu więcej możliwości od iXa (nie chodzi mi tutaj o możliwości graficzne, a właśnie takie jak odpalanie filmó na Blu-Ray), to wtedy mogą podbić cenę, ale tylko trochę (niech każdy sam sobie wytłumaczy co to jest trochę, bo ja sam nie wiem ile to dla mnie jest w tym przypadku). Lecz weźmy też pod uwagę, że Sony pewnie nie będzie chciało być na drugim miejscu w segmencie konsol (o czym zresztą Snake pisał) i z tego tylko powodu mogą dopłacać ogromne sumy do każdej konsoli. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...