Przemol^N Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 Doczytaliscie sie gdzie czy jest dual-HDMI w tej drozszej wersji? Bo nie moge znalezc potwierdzenia. Jesli sie okaze ze wiekszosci filmow bedzie miala HDCP to na tanszej wersji konsoli nie obejrzy sie ich. BL 2x to 9 MB/s jak oni sobie poradza z ladowaniem gier? Mam wrazenie ze sony nie bardzo wiedzialo jaka konsole zrobic i zerzneli zyroskop z niny a rozgrywke online z ms. Pamietam tez ze sony krytykowalo ms za 2 wersje konsol. Dziwny jest swiat. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 Przeciez to dopiero poczatki, conajwyzej 5% mocy obliczeniwoej konsoli :lol2: Wiesz przypomnij sobie jakie bylo zawiedzenie grafika na x360, jak ludzie twego pokroju glosili herezje, ze to tylko 5% jej mozliwosci(360-tki) Porównując z tym, co pokazał X360 na samym początku (listopad'05), PS3 wypada blado. Czekamy na rozwój sytuacji = konferencję MS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 Najsmieszniejsze z tej konferencji to to iz ludzie czekali na pokaz ostatecznej wersji Dual Shocka3, a tak naprawde pokazywany on byl caly czas w momentach prezentacji gier :lol2: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 Unas pewnie przekroczy 2000zl , taki kraj :mur: Dopiero po siewtach ,na poczatku 2007 bedzie taniej.( tak przypuszczam ) czy bez hdmi bede mogl ogladac na hdtv obraz w jakosci hd, czy nie? bo teraz juz nie wiem. w WiFi wbijam, bo nie mam i tak PSP. Czytnika kart by mi brakowało. Kto wie. Moze sobie najpierw kupie X360 a jak stanieje play to kupie lepszą wersje, jak bedzie tak kosztować 399euro ;D zobaczymy co do gier, to gry i pazur pokaza na e3 dopiero, a nie na konferencji. Chodzi mi o producentow jak ubi itp. Tutaj to byli sranie w banie ;F Ale 2 gry pozamiatały all. Eight Days i MGS4. O tym, ze PS3 bedzie wydajnoscia przewyzszal X360 podobnie jak x, przewyzsza PS2 mowilem juz dawno i dlatego wiedzialem, ze nic wiecej graficznie nie pokaża. ale nextgen to rowniez fizyka i własnie nosnik. M$ juz powiedzialo, ze DVD to za mało, czyli przyznało racje wszystkim co mowili (w tym mnie), ze popełnili bład i pod tym wzgledem ta konsola nextgenowa nie jest poki co. No i jeszcze fiza ;) Eight Days rządzi ;d Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sialala Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 Doczytaliscie sie gdzie czy jest dual-HDMI w tej drozszej wersji? Bo nie moge znalezc potwierdzenia. Jesli sie okaze ze wiekszosci filmow bedzie miala HDCP to na tanszej wersji konsoli nie obejrzy sie ich. BL 2x to 9 MB/s jak oni sobie poradza z ladowaniem gier? Mam wrazenie ze sony nie bardzo wiedzialo jaka konsole zrobic i zerzneli zyroskop z niny a rozgrywke online z ms. Pamietam tez ze sony krytykowalo ms za 2 wersje konsol. Dziwny jest swiat. Bedzie tylko jedno zlacze HDMI w drozszej wersji. Nic o bluetoothie nie mowili - choc pady maja byc bezprzewodowe, wiec jest nadzieja, ze choc to zostalo bez zmian. BLx2 = koniecznosc montowania napedu HDD. Brak HDMI = brak rozdzielczosci HD (chyba ze przez DVI). Ogolnie: pseudo-next-gen. Jestem zniesmaczony. Czekam na cene HD-DVD i pojawienie sie tegoz w sklepach oraz pierwsze filmy na tym nosniku. M$ juz powiedzialo, ze DVD to za mało, czyli przyznało racje wszystkim co mowili (w tym mnie), ze popełnili bład i pod tym wzgledem ta konsola nextgenowa nie jest poki co. No i jeszcze fiza ;) Eight Days rządzi ;d Widzisz - ja mam siec bezprzowodowa w domu i dodatkowy kabelek w sypialni pod TV robi mi dosc duza roznice. Z tego powodu odpada wersja tansza. Eight Days wyglada gorzej niz GRAW. Jesli masz mozliwosc, porownaj nie screeny tylko filmiki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 czy bez hdmi bede mogl ogladac na hdtv obraz w jakosci hd, czy nie? bo teraz juz nie wiem. w WiFi wbijam, bo nie mam i tak PSP.Chodzi o te ze nie obejrzysz filmow na BluRay bo wiekszosc producentow zastosuje HDCP, ktora pozwala na wyswietlanie filmow tylko przez HDMI. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 Chodzi o te ze nie obejrzysz filmow na BluRay bo wiekszosc producentow zastosuje HDCP, ktora pozwala na wyswietlanie filmow tylko przez HDMI.jednak sobie policzyli za tańszy odtwarzacz filmów bluray :F ogolnie ciekawe jak z tym napedem. Bo na tym obrazku danym przez cavarra pisze, ze moze sie specyfikacja zmienic w kazdym momencie, bez powiadomienia. Wymiana napedu bluray na np.4 razy moze nastąpi przed premierą i bedzie cacy. Ja mam czas zeby sie zdecydowac co bedzie pierwszym nextgenem aż do gwiazdki, bo wlasnie na gwiazdke sobie planuje ktoregos kupić, wiec sie zobaczy ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Largoon Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 Wiecie, tak sobie przypominam wydarzenia z Xboxem 360. Mamy tam dwie wersje. Z dyskiem i bez dysku. W PS3 mamy nieco podobną sytuację. Choć obie wersje mają dysk w standardzie, to jedna z nich jest zubożona z punktu technicznego i pod względem przestrzeni dyskowej. Absolutnie nie zamierzam krytykować ani Microsoftu, ani Sony za taką politykę. Tak postanowili i trzeba się z tym pogodzić. W przypadku Xa więcej sprzedaje się wersji z HDD. Myślę, że podobnie zachowają się nabywcy PS3. Nie każdy jednak ma HDTV. Znajdą się tacy, dla których istotne będzie posiadanie samej konsoli do grania na zwykłym tv. Po co mają dopłacać, skoro tego nie wykorzystają. Co do pada to ma być lżejszy, niż poprzednik (DS2). Pisanie, że Sony od kogoś zerżnęło pomysł odnośnie detekcji ruchu jest mało oryginalne. Zresztą zastosowana technika działa na innej zasadzie, niż ta w Wii. A jeżeli już wbiegliśmy na temat podkradania pomysłów to dziwi mnie oburzenie co niektórych. Takie postępowanie jest stare jak świat i notorycznie wykonywane przez wiele firm. Norma Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sialala Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 Co do pada to ma być lżejszy, niż poprzednik (DS2). Pisanie, że Sony od kogoś zerżnęło pomysł odnośnie detekcji ruchu jest mało oryginalne. Zresztą zastosowana technika działa na innej zasadzie, niż ta w Wii. Dokladnie to od Microsoftu i ktoregos z jego SideWinderow - nie pamietam dokladnie ktorego teraz. Jakos w 2002 roku bawilem sie czyms takim i robilo wrazenie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurek Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 (edytowane) 600€ - zegnamy ps3.... edit. ja czekam az na wakacje M$ zacznie popuszczac w spodnie przed premiera ps3 i jeszcze spusci z tonu i za cirka 200$ sprowadze sobie z USA z jakims panelkiem 19". Ciekaw jestem o ile xbox360 pojdzie w dol przd premiera ps3 w kazdym razie jak by nie blo juz zacieram raczki przed premiera ps3 Edytowane 9 Maja 2006 przez kurek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 600€ - zegnamy ps3.... Pokielbasilo ci sie cos?? :blink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sialala Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 (edytowane) Pokielbasilo ci sie cos?? :blink: Niby co? Wersja za 499 Euro to jakis smiech na sali, konsola poprzedniej generacji. No, chyba, ze ktos uwaza za nextgenowa grafike w rozdzialce takiej jak na PS2. Nawet Wii bedzie miec HDMI. Wiec mowa o tanszej wersji jako o konsoli nextgen to troche paranoja. Aha - nie bylo ani slowa o kompatybilnosci wstecznej. CZARNO TO WIDZE. Upsss... Jakos nieuwaznie ogladalem (przewijalem ;)), bo skoro Largoon pisze: Kaz przeszedł do kwestii PS3 - i znowu porównanie do superkomputera, itd. Do tego upiera się w temacie 1080p - tylko i tak wiadomo, że mało gier obsłuży taką rozdzielczość. Potwierdził pełną kompatybilność z ps one i ps2. to widocznie tak bedzie. Mea culpa. ALE ALE: czy poza slowami pana od Sony bylo cos, co by ta informacje potwierdzalo? GT5 wygladalo jak GT4 w wyzszej rozdzialce ;) ale to mnie nie przekonuje. Skoro pelna kompatybilnosc, to mogliby cos zaprezentowac na potwierdzenie tych slow. Chocby GOW w HD. A tu [gluteus maximus]. Edytowane 9 Maja 2006 przez sialala Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 wami pana od Sony bylo cos, co by ta informacje potwierdzalo? GT5 wygladalo jak GT4 w wyzszej rozdzialce ;) ale to mnie nie przekonuje.bo to było GT4 w HD :lol2: rzeczywiscie niewyraźnie słuchałeś. Mówili, ze to nie jest GT5, tylko GT4 z w rozdzialce HD + jakieś tam bajery, ale nie dużo tego było. W kazdym razie to ta sama gra. A Canyon roxuje ;D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sialala Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 bo to było GT4 w HD :lol2: rzeczywiscie niewyraźnie słuchałeś. Mówili, ze to nie jest GT5, tylko GT4 z w rozdzialce HD + jakieś tam bajery, ale nie dużo tego było. Skoro to bylo GT4 + jakies tam bajery, to oznacza, ze to nie bylo GT4. Druga sprawa: brak uruchomionej i podlaczonej do pradu konsoli na wierzchu, ktora by odpalili, wlozyli plytke z gra i uruchomili - ergo: PS3 nadal nie jest skonczone. Moje najgorsze obawy sie potwierdzily. Next genem jest X360. PS3 moze nim bedzie. Bo PS3 nadal nie ma. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 (edytowane) jedno jest ciekawe żadna gra nie wygląda tak samo jak na poprzednich targach :) no może MGS (ALE TEZ Są PEWNE BRAKI). szczególnie kiepsko wgląda tekken 6 śmiech na sali szczególnie postacie wyglądają kiepsko (zawsze myślałem że one powinny być dopracowane do perfekcji) największym zaskoczeniem jest eightdays naprawdę daje rade (oby to nie był żaden render bo gra zapowiada się wypśnie), heavenlysword też niczego sobie :) reszta dno (Polyphonys wstydź się) Edytowane 9 Maja 2006 przez Nierealny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 http://www.ukresistance.co.uk/2006/05/ps3-...ce-updated.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueVanDal Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 Pytanie za 100 punktów: co to DOKŁADNIE jest HDMI i na co to pozwala?? Bo coś mi się wierzyć nie chce że bez tego żadnej gry w HD nie odpalę :blink: ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 Hdmi Naughty Dog tez daje rade :) (moze nie graficznie ale gameplay wygląda super) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Largoon Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 (edytowane) Co do tych wibracji sialala - bo ja wiem. Na początku mnie to bawiło. Problem w tym, że jak się wczułem w grę to nawet nie zwracałem na ten efekt większej uwagi. Może to z racji tego, że Sony zawsze kiepsko wychodziły te wstrząsy - takie tam mrowienie. Chyba wolę ten sensor ruchu, choć to się jeszcze okaże w praniu. Aha i wyjaśnijmy sobie jedną rzecz - na konferencji Sony nie pokazano GT5, a Tekken 6 przedstawiał filmik, a nie rzeczywistą grę. Na E3 będzie można położyć łapki na padzie i samemu sprawdzić PS3 w akcji. Heavenly Sword jak dla mnie jest grą z metką "nextgen". Pamiętajmy, że to co widzieliśmy było robione do tej pory na starych devkitach. Tam nie było jeszcze finalnej wersji RSXa. Od kiedy jest ona dostępna - od marca, kwietnia? nie pamiętam, ale ktoś tu na pewno wszystko notuje. Gdzie jest Ps3Fan? :wink:. Więc na chwilę obecną całość robi wrażanie. Naturalnie skłamałbym mówiąc, że rzuciło mnie na kolana. Ale czy chodzi nam tylko o tą grafikę? No dobra dajmy sobie spokój i tak wiem jaka jest odpowiedź :D Naughty Dog - Moc ludziska. Po prostu uwielbiam ich gry. Zaprezentowany tytuł (nie wiem czy to było w realu czy nie) miał klimat - choć trochę mi tu zajechało 3 częścią Broken Sword. A tak oto odnosi się do tańszej wersji pracownik Sony: Sony said many of the features which were removed from the less expensive version could be found on many home computers and it was relying on the assumption that buyers would be able to use those through their home networks. "It's a computer system," said spokesperson Kim Otzman. "It can be expanded using adapters on the market." Edytowane 9 Maja 2006 przez Largoon Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueVanDal Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 (edytowane) Coś czuję że niektórzy nawet nie wiedzą co piszą...Looknołem tą tabelkę ze specyfikacją i w obu wersjach jest o obsługiwaniu a i wyświetlaniu gier w rozdziałkach HDTV...więc sialala czemu twierdzisz że PS3 tego nie obsługuje????? <_< . Wyjście to "Multi-AV" wprawdzie ale co to zmienia? EDIT: Obejrzałem trailer MGS4 w niskiej jakości (320:120 pikseli) i wprawdzie niewiele tem można zobaczyć (:lol:) to martwi mnie to że tan filmik chaczy! Chyba że to jakaś lipna kompresja ale wątpię...właśnie zacząłem się obawiać :(. Edytowane 9 Maja 2006 przez TrueVanDal Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 Historia pewnego kontrolera: http://www.gamespot.com/e3/e3blog.html?topic_id=24600407 EDIT: TrueVanDal - a skad wiesz jakie kable beda w tym MultiAV? A jak bedzie tylko Composite i S-VHS? Wtedy konsola owszem, obslugiwac HD bedzie - ale nie bedzie miala ktoredy tego na swiat wypuscic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueVanDal Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 Historia pewnego kontrolera: http://www.gamespot.com/e3/e3blog.html?topic_id=24600407 EDIT: TrueVanDal - a skad wiesz jakie kable beda w tym MultiAV? A jak bedzie tylko Composite i S-VHS? Wtedy konsola owszem, obslugiwac HD bedzie - ale nie bedzie miala ktoredy tego na swiat wypuscic. Właśnie sam nie wiem jak jest. Te wtyczki magiczne do HD jak się nazywają...Component? :unsure: . Dlatego fajnie byłoby gdyby mi to ktoś wytłumaczył, co, gdzie, na co i po co ;). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekbobi Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 (edytowane) http://www.ukresistance.co.uk/2006/05/ps3-...ce-updated.html obczajcie na ta stronke co podal Przemol^N i zobaczcie na napis u góry "SPIEL MACHT FREI" mi to zdanie sie kojazy z Auschwitz ;/ Mozecie podać godziny w których beda leciec konferencje nintendo i microsoftu? Edytowane 9 Maja 2006 przez tomekbobi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 (edytowane) Co do linka zapodanego przez Przemol^N to rzeczywiscie tez takie odnislem wrazenie, ale nie chcialo mi sie wertowac netu. Jak ci sie chce to jeszce poszukaj roznic z przodu konsoli czy jakies sa czy tez nie :wink: A jeszcze co do koloru konsoli to moze jestem zbyt przerazliwony, ale dominowala czarna wiec nie zastanawia was to?? Moim zdaniem chcieli ukryc brak tych wszystkich portow bo na srebrnym tle to wszystko by sie rzucilo w oczy, a na czarnym juz tak nie bardzo. MGS4 tez wyglada gorzej to widac bo wystarczy spojrzec na mimike twarzy tej panienki w jakims tam kosmincznym kasku :angry: @tomekbobi konferencja Niny za godzine i 45 minut, a M$ za 4godz. 15 minut Edytowane 9 Maja 2006 przez luki2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 Aha i wyjaśnijmy sobie jedną rzecz - na konferencji Sony nie pokazano GT5 pokazano coś gorszego GT4+jakieś bajery jako gre startową konsoli nowej generacji lol a Tekken 6 przedstawiał filmik, a nie rzeczywistą grę. chyba nie widziałeś najnowszego trailera!!! żałosny dobrze że chłopaki mają jeszcze kilka miechów na dopracowanie gry. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaon Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 (edytowane) Potwierdziło się - pad jest taki jak...dual shock tyle tylko, że dodano czujnik ruchu. Można obrać, podrzucać czy nawet rzucić nim o ...ścianęicon_smile3.gif Na przykładzie Warhawka pokazano jak to działa i muszę przyznać, że jest nieźle.czy sony imo dało plamę ?? Łii! :P Swoją drogą, to L2 i R2 to faktycznie ciekawostka. Ciekawe jak będą się sprawdzać w działaniu. Acha, jeszcze 2 pytania: 1. przypuszczam, że to do podłączenia ładowarki. 2. Musi mi ktoś wytłumaczyć. Edytowane 9 Maja 2006 przez Xaon Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueVanDal Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 (edytowane) czy sony imo dało plamę ?? Łii! :P Swoją drogą, to L2 i R2 to faktycznie ciekawostka. Ciekawe jak będą się sprawdzać w działaniu. Acha, jeszcze 2 pytania: 1. przypuszczam, że to do podłączenia ładowarki. 2. Musi mi ktoś wytłumaczyć. Ad.1 Pewnie po podłączeniu kabla USB pad z bezprzewodowego zrobi się przewodowy ;) Ad.2 Zakładam że te diody pokażą który "slot" na pada w konsoli jest zajęty (kontroler nr1 będzie miał zapaloną lampkę nr1 itd...chyba). Do tego zakładam że jeżeli ten pad miałby wbudowane ogniwo (akumulatorek) to dzięki podłączeniu kabla USB moglibyśmy grać i jednocześnie ten akumulatorek ładować (przez USB przepływa prąd ;) ). Edytowane 9 Maja 2006 przez TrueVanDal Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 heh sie bulwersujecie z powodu decyzji sony. dziwi mnie to mocno, caly polski internet znajduje sie w stanie wrzenia z powodu kilku gniazdek i rozwiazan przy czym lyka obietnice 3mln mieszkan. firmy od zawsze prezentuja przy wersjach koncepcyjnych najmocniejsze wersje nafaszerowane rozwiazaniami ktore dopiero powstaja lub jeszcze nie powstaly i nikt kupujac potem "wykastrowane" wersje nie jeczy. [przyklad? gry, karty graficzne, samochody] skoro firma ta leci sobie w kulki to nie kupuj ich produktow, i tyle. czas pokaze czy chociaz wyjda na zero. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sialala Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 Właśnie sam nie wiem jak jest. Te wtyczki magiczne do HD jak się nazywają...Component? :unsure: . Dlatego fajnie byłoby gdyby mi to ktoś wytłumaczył, co, gdzie, na co i po co ;). Te wtyczki magiczne nazywaja sie wlasnie HDMI ;) A przynajmniej tak jest ona oznaczona na moim TV :blink: A instrukcja od TV mowi mniej wiecej cos takiego: aby otrzymac obraz w rozdzielczosc HD (720i, 720p, 1080i) nalezy podlaczyc do zlacza DVI lub HDMI urzadzenie generujace obraz w tej rozdzielczosci. Wejscia SVHS, SCART i chinch wdg specyfikacji lcdka nie odbieraja sygnalu HD. Chyba, ze jakis magik wymysli przejsciowke z tego MultiAV na DVI/HDMI. heh sie bulwersujecie z powodu decyzji sony. dziwi mnie to mocno, caly polski internet znajduje sie w stanie wrzenia z powodu kilku gniazdek i rozwiazan przy czym lyka obietnice 3mln mieszkan. Widzisz, wrzenie jest spowodowane faktem, ze SONY obiecalo 2xHDMI, a okazuje sie, ze wypuszcza wersje, w ktorej zadnego takiego gniazdka nie bedzie, a ta najbardziej wypasiona bedzie miec dwa razy mniej niz obiecano. Plus obiecywanie pokazania czegos konkretnego, a pokazano w zasadzie to samo, co rok temu na E3. Czyli nie pokazano dzialajacej, sprawnej, gotowej do stawienia czola konkurencji, ukonczonej, finalnej wersji konsoli. To troche dziwne 6 miesiecy przed wypuszczeniem urzadzenia do sklepow, nie sadzisz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueVanDal Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 Te wtyczki magiczne nazywaja sie wlasnie HDMI ;) A przynajmniej tak jest ona oznaczona na moim TV :blink: A instrukcja od TV mowi mniej wiecej cos takiego: aby otrzymac obraz w rozdzielczosc HD (720i, 720p, 1080i) nalezy podlaczyc do zlacza DVI lub HDMI urzadzenie generujace obraz w tej rozdzielczosci. Wejscia SVHS, SCART i chinch wdg specyfikacji lcdka nie odbieraja sygnalu HD. Chyba, ze jakis magik wymysli przejsciowke z tego MultiAV na DVI/HDMI. Teraz to już nic nie kumam ;). Jak jest w X360? Tam jest jedno złącze i dwa kable (zależnie od wersji), Ten z CORE ma tylko kable audio i zwykłe video (żebym gafy nie walnął przypadkiem ale jeżeli mnie pamięć nie myli to są to chinche biały, czerwony i żółty) a w tym od Premium poza tymi co w CORE są jeszcze 3 kable component (zielony,niebieski, czerwony). To właśnie przez te kable (component) załącza się tryb HD (tzn. pozwalają na to...mam rację?). Ale samo gniazdko gdzie tan "skombajnowany" kabel podłaczamy do iXa nie jest jakiś "specjalny" (chyba nawet to taka sama wtyczka jak w X1 ale tutaj to już nie mam pewności). Dlatego się pytam gdzie tu problem z uzyskaniem obrazu HD na PS3 "CORE" (że się tak wyrażę ;)), chyba całość rozchodzi się o odpowiednie końcówki na tym kablu pod Multi-AV :unsure: . Napisałeś w jednym z wcześniejszych postów że ta okrojona wersja w ogóle nie pozwala na HD i dlatego nie wiem ocb ;). Narka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...