Skocz do zawartości
Demonik

Playstation 3

Rekomendowane odpowiedzi

Tak teraz to widzę.... Sony ma negatywny elektorat większy niż PiS. Tego tematu nie da się momentami czytać.

Tak czy inaczej cieszę się, że przynajmniej Gladiac troszkę ochłonął

Odnośnie immersion - udziały w tej firmie ma microsoft (zakupił jak został pozwany) - nie ma więc co liczyć na to, że dojdzie do jakiejś współpracy i to bynajmniej nie z winy Sony.

A ja spadam do tematów wii i X360 - ponarzekam tam trochę - tak dla równowagi

roooofl

Skoro ludzie narzekaja to moze cos w tym jest?? Bo tak sami z siebie raczej nieprzychodzą spamować jak niektorzy. I jeszcze o "fanboyach"...wiesz czym sie wyrózniają? Takimi pyskówkami jak ty bo nie potrafią przelknac krytyki swojej nowej konsolki.... Ja osobiscie nienawidze sony. Tak bardzo ze mam w domu pleja2, namowilem paru kumpli do kupna, no i sprzet firmy tez mam w domu. Ale jestem "antyfanem" nie ma co...jakbym sluchal ludzi z cda;]]]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie zastanawia jedno - jak jeden silniczek ma byc lepszy od dwoch i zapewnic lepsze doznania? Cos mi tu nie pasi. W Gran Turismo czulo sie w padzie, ktorym kolkiem wjechalo sie na pobocze, w Killzone czuc bylo z ktorej strony ktos do nas strzela, bylo taki "stereo" w sensorach. A teraz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro ludzie narzekaja to moze cos w tym jest?? Bo tak sami z siebie raczej nieprzychodzą spamować jak niektorzy. I jeszcze o "fanboyach"...wiesz czym sie wyrózniają? Takimi pyskówkami jak ty bo nie potrafią przelknac krytyki swojej nowej konsolki.... Ja osobiscie nienawidze sony. Tak bardzo ze mam w domu pleja2, namowilem paru kumpli do kupna, no i sprzet firmy tez mam w domu. Ale jestem "antyfanem" nie ma co...jakbym sluchal ludzi z cda;]]]

Krytykę bym przełknął, pod warunkiem, że byłaby konstruktywna i oparta na wiarygodnych danych...

Jak na razie to Panowie krytykują konsolę której nie ma nikt, w oparciu o newsy ( z gatunku brudny marketing) w rodzaju:

" z ostatnich informacji wynika, że ze względu na problemy SONY z infrastrukturą sieciową, każdy z użytkowników PS3 zostanie osobiście wydymany w t.y.ł.e.k. przez samego Kena Kutaragiego. Informacja nie została jeszcze oficjalnie potwierdzona. (żródło: the Inquirer)"

Sorki za obscenę, ale nie wytrzymałem.

Powtarzam więc, Sony nie jest ideałem, ale zasługuje na nieco większy kredyt zaufania.

Widzisz Leborg znowu pospamowałem :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie zastanawia jedno - jak jeden silniczek ma byc lepszy od dwoch i zapewnic lepsze doznania? Cos mi tu nie pasi. W Gran Turismo czulo sie w padzie, ktorym kolkiem wjechalo sie na pobocze, w Killzone czuc bylo z ktorej strony ktos do nas strzela, bylo taki "stereo" w sensorach. A teraz?

Tylko widziesz polityka Sony jest tak beznadziejna ze poprostu nie zdaja chyba sobie z tego sprawy ze Dual Shock bez wibracji to bedzie 'porazka'.

Niektorym moze bedzie pasowac ze nie ma tych wibracji - przeszkadzaly, dawaly zbedne uczucie.... ale moim zdaniem wiekszosic graczy zalezalo by miec ten wynalazek w padzie a zeby nie tylko widziec i slyszec ale i czuc co nie co a tu lipa... Pad z wibra to podstawa !

1silniczek = nic

Edytowane przez iwo_kupa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyjasnisz to jakos? Co masz na mysli piszac "starzeje"? Brak ostrych jak brzytwa tekstur? Bo tylko do tekstur mozna by sie tutaj przyczepic jesli juz. Design calosci jest powalajacy, kolorystyka IMO swietnie dobrana, modele Metali wygladaja rewelacyjnie. Zatem co konkretnie Ci sie nie podoba? Brak kanciastosci ala PC? Brak blyszczacych shaderow? Konkrety poprosze, konkrety.

Podobnie jak w graw.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie nie wiemy co dokładnie opracowała firma Immersion i jak to się sprawuje w działaniu. Może i jeden silniczek byłby wystarczający. TouchSens to taki wabik na Sony. Immersion bardzo zależy na współpracy. Jeżeli do niej nie dojdzie, obie firmy mogą dużo stracić. Jedna zyski (a wiemy, że PS sprzedaje się w dużych ilościach), druga być może ciekawy gadżet oraz zaufanie graczy. Istnieje możliwość, że Sony sama opracowuje własne rozwiązanie lub współpracuje z inną firmą. Dlatego opcji wibracji jeszcze bym nie skreślał.

Od siebie dodam po raz kolejny, że jeżeli te wibracje mają być takie "niemrawe" jak dotychczas to niespecjalnie mi na nich zależy. Jeżeli jednak TouchSens wraz z odpowiednim oprogramowaniem jest tak dobry jak zachwala Immersion to jestem na tak. Wszystko w rękach Sony....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak teraz to widzę.... Sony ma negatywny elektorat większy niż PiS. Tego tematu nie da się momentami czytać.

Tak czy inaczej cieszę się, że przynajmniej Gladiac troszkę ochłonął

Odnośnie immersion - udziały w tej firmie ma microsoft (zakupił jak został pozwany) - nie ma więc co liczyć na to, że dojdzie do jakiejś współpracy i to bynajmniej nie z winy Sony.

A ja spadam do tematów wii i X360 - ponarzekam tam trochę - tak dla równowagi

od Gladiaca to sie facet......a najlepiej sie idz pochustaj

przychodzisz tutaj oceniac innych a nie tematy tutaj poruszane??? , prowokujesz a potem bedziesz beczal ze ktos ci odpowie nie po twojej mysli,jakos swiat sie nie zawalil jak nie zagladales to moze i dalej nikt nie oddczuje twojej nieobecnosci-zreszta dziecko EOT

ps.trzeba byc hipokryta aby przypisywac i zarzucac innym rozne cechy -a samemu robic dokladnie to samo przyklad powyzej ostatnie twoje zdanie-wniosek -widac ze przychodzisz tutaj chyba z nudow a temat konsol tak naprawde ciebie nie interesuje przy okazji czasem cos powiesz lub skrytykujesz innych zamiast tematy, to kto co lubi nie powinno ciebie interesowac a pisac kazdy tutaj moze co chce o ile jest w temacie,tak wiec narzekaj sobie dalej ale skup sie na bierzacym temacie a nie swoich sympatiach osobistych wzgledem innych-bo roznimy sie tym ze ja poki taki typ jak ty sie nie przyczepi to nie szarzuje na nikogo a tekst typu "ochlonal" mozesz sobie wsadzic w to czym najczesciej myslisz -bo o ile jest sporo osob ktore sie nie zgadzaja ze mna to oceniaja przedstawione teksty i cytaty a nie osobe prezentujaca -ale ty nie masz tej klasy zachowania co oni mozesz najwyzej zrobic to co sam pisales"ponarzekaj"-nastepnym razem jak cos masz pisz na priva i nie zasmiecaj swoimi prowokacjami tamatu.EOT

-------------------------------------------------------------

fotki z Tony Hawka 8

Dołączona grafika

Dołączona grafika

i ten wszechobecny juz chyba w kazdej grze HDR

Edytowane przez gladiac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i ten wszechobecny juz chyba w kazdej grze HDR

Czyżbym wyczuwał drobny sarkazm...? :) ale masz racje jesli tak - wg mnie hdr, szczegolnie przesadzony wyglada... eee... nieciekawie? nienaturalnie? na wyrost? jakby chcieli pokazac "patrzcie co ten sprzet potrafi!" zamiast dokladnie dopracowac mechanizmy wszelkiego ruchu u postaci... egh. normalny AA i dynamiczne oswietlenie mi starczylo - hdr to wg mnie juz bajer dla sprzetowych maniaków...

gladiac: wyluzuj, szkoda klawiatury na kogos z kaczka w awatarze :)

A jak mnie ocenisz z moim jezozwierzem z Kurczaka Malutkiego w avatarze? :P Edytowane przez igomako

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej Gladiac peace człowieku - koniec wycieczek osobistych... Faktem jest że twoje niusy w dużej części ciągną ten temat (przecież nie moje..).

Mamy tu po prostu dyskusję będąca odpowiednikiem SYSTEM WARS w portalu GAMEONLY, a powinniśmy chyba skupić się na tym co fajnego przyniesie PS3. Czytasz przecież tematy X360 i wii- tam jakoś atmosfera lepsza, ludzie entuzjastyczni. Ja więc jako fanboy próbuję zachować w opiniach równowagę , co jak wiadomo ważne jest w przyrodzie. Inaczej trzeba będzie zmienić nazwę tematu na "PS3 sucks" czy coś...

Hej Deckard, przyznam ci się nieśmiało że poprzednio w awatarze miałem świnię.... A moja kaczka nie ma konotacji politycznych (boże broń)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Nierealny za ten materiał :wink: Nawet się trochę ubawiłem. Ale już tak poważnie - Sony musi poczuć presję. Skoro combo "wstrząsy"+"wychył" jest możliwe i co najważniejsze działa, to DS zasługuje na taką opcję. Pojawiła się już informacja, że Microsoft wykorzysta w padach TouchSens. Mam nadzieję, że Sony już coś kombinuje i nie będzie szło w zaparte "że się nie da".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Nierealny za ten materiał :wink: Nawet się trochę ubawiłem. Ale już tak poważnie - Sony musi poczuć presję. Skoro combo "wstrząsy"+"wychył" jest możliwe i co najważniejsze działa, to DS zasługuje na taką opcję. Pojawiła się już informacja, że Microsoft wykorzysta w padach TouchSens. Mam nadzieję, że Sony już coś kombinuje i nie będzie szło w zaparte "że się nie da".

tu nie chodzi o to ze sie nie da tylko o zwykle finanse, sony nie chce zaplacic licencji za technologie wibrowania a sama widocznie nie ma czasu na wdrozenie wlasnej technologi wibracji bo do premiery ps3 coraz blizej ,dlatego najlatwiej jest powiedziec ze sie nie da pogodzic zyro i wibracji razem-bynajmniej takie usprawiedliwienie wystarczy sporej ilosci graczy,jednak jak juz wiemy to wszystko jest jak najbardziej mozliwe aby pogodzic obydwie technologie ,kwestia tylko przyznania sie przez sony ze potrzebuje kupic technologie wibracji i oczywiscie zaplacic odpowiednia kase za licencje -a to ze ktos tu pisal ze firma do ktorej nalezy wylacznosc jest w czesci wykupiona(akcje) przez Microsoft nie ma nic do tego bo to nie Microsoft decyduje o sprzedazy technologi co najwyzej moze zyskac na udzialach

sony od dluuugiego juz czasu jest zwyklym kmiotem ktore miota sie w poszukiwaniu zlotego runa-a ja tak sobie marze ze ktos wykupi ps3 od sony a sony idzie na dno i tam zostaje ,a ps3 pod inna marka rozwija sie dalej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SONY gada że się nie da bo....nie umieją i tyle :lol:. Może coś do premiery wykombinują ale wątpię. Jednakże myślę że teraz będzie im bardziej zależało na opracowaniu "poprawnego" combo tilt+wibra. Jeżeli nie na starcie konsoli to w postaci "lepszego" pada w przyszłosci (za czym nie jestem bo to jednak wyłudzanie kasy). Co jeszcze ciekawsze jestem z tych "innych" co im wibra przeszkadza (albo raczej "nie rajcuje") ale rozumiem pozostałych ludzi. Wibra powinna być i basta! Albo zmiana nazwy bo teraz "Dual Shock" to jakiś żart ;)....Dual Tilt ??? (Jak użyją tej nazy to ich do sądu pozwę :lol: ) :D. Siemka.

Edytowane przez TrueVanDal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

We've been hearing for months that the PlayStation 3 is a demanding beast to develop for. But in a revealing interview with OPM, Sony's PS3 frontman Phil Harrison says otherwise.

But Harrison says it isn't so. "With the original PlayStation," Harrison explains, "we had very rich and fully featured [software resource] libraries for developers to program with." But soon developers grew tired of working with Sony's pre-selected code libraries and wanted to "write direct to the metal" for maximum performance, a request Sony granted with the PlayStation 2...to somewhat mixed results, according to Harrison, as that technique was a "bit hard" to program with.

But not so with the PS3's Cell chip, which is "completely different." Rather than require programmers to develop specialized skills, Harrison explains in the piece, they utilize "general-purpose programming languages" to make for a smoother, less demanding coding process. "The PlayStation 3 is, definitely, easier and cheaper to develop for, relative to the same period on the PS2," Harrison says.

Źródło: news4gamers

Do takich słów możemy oczywiście podchodzić z dystansem. Pan Harrison nie mógł nic innego powiedzieć :wink: W sumie to takie ciekawostki jak choćby niedawna o "trudnościach przenoszenia gier z Xa360 na PS3". Wiadomo, że najbardziej obiektywni byliby tutaj sami developerzy - na to przyjdzie jeszcze czas.

I trochę przechwałek (no ale w końcu to dział o PS3 :wink: ):

How big is a million? Six million? Ten million? It sounds a lot to us but not to Sony. Even if Microsoft sells 6 to 10 million units of Xbox 360 over the PS3, Sony Computer Entertainment America Executive VP and co-COO Jack Tretton says that the numbers do not show "a significant advantage or a significant disadvantage as far as we're concerned."

According to Tretton, first year sales performance does not determine success. "We're looking to sell 100 million-plus worldwide. We're looking to sell 50 million plus in North America." He was respondingto MS announcement that it expects to sell 10 million Xbox 360 units by the time the PS3 launches in November. He said MS's standard of success must be different from most companies because, "I think most companies, if they'd lost the billions that Microsoft has lost on the Xbox, would question whether or not they belong in the business."

Ah, excuse us, but don't most industry insiders expect Sony to lose big bucks on the PS3, too, especially with its price tag? No worries say Tretton."If you look at the cost of the components and more importantly, the value to consumers, you have everything in the box at $399 on the Xbox 360; and it still falls well short of what the PlayStation 3 offers at $499."

"Sony has faced challenges in the video-game business before and has always ended up on top," says Tretton. Enuff said.

Źródło: QJ.NET

Jeszcze tylko słowa przerodzą się w czyny i będziemy mówić o sukcesie :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszcze raz o sony i pewnych problemach z B-R

gram.pl

Stacjonarne czytniki Blu-Ray później

Czwartek, 22 czerwca 2006, godzina 17:28, autor: Domek

Jak poinformowała firma Sony, pierwszy stacjonarny czytnik Blu-Ray trafi do sprzedaży dopiero 25 października. Oznacza to, że pojawi się bardzo niedługo przed premierą PlayStation 3, konsoli, która nadaje się do odtwarzania filmów na BD-ROM-ach równie dobrze...

Początkowo pierwszy stacjonarny czytnik filmów na dyskach Blu-Ray, oznaczony symbolem BDP-S1, trafić miał na rynek w połowie sierpnia. Teraz jednak, z niewyjaśnionych powodów, jego premiera przesuwana jest o dwa miesiące w przód. Jest to o tyle zaskakujące, że według większości analityków Sony powinno raczej starać się jak najszybciej wypromować nowy format, by zdołał zdobyć jakąś popularność (albo przynajmniej zaistnieć na rynku i w świadomości konsumentów elektroniki) jeszcze przed premierą PlayStation 3 .

Czytnik BDP-S1

W ten sposób znajdujący się w konsoli PS3 czytnik Blu-Ray mógłby się być może stać w dniu jej premiery czymś więcej niż tylko ciekawostką technologiczną. Kto wie, może nawet znaleźliby się klienci, uważający, że ta funkcja na coś im się przyda... ;) Sony zdecydowało się jednak na obranie innej ścieżki i odwleczenie komercyjnej premiery BD-ROM-ów do daty poprzedzającej premierę ich next-gena o zaledwie kilka tygodni.

Oczywiście może być też tak, że po prostu nie wyszło im z jakichś względów technologicznych, a do opóźnienia premiery zostali zwyczajnie zmuszeni. Ale jakoś trudno oprzeć się wrażeniu, że czytnik BDP-S1 debiutował będzie na rynku tylko po to, żeby kilka tygodni później Sony mogło mówić, że PlayStation 3 oferuje wszystko to samo plus dużo więcej za zdecydowanie niższą cenę...

byc moze taki bark stacjonarnych playerow ma zmusic w pewien sposob chetnych na HD do zakupu ps3 zamiast stacjonarnego B-R

-ogolnie widac ze sony boryka sie z wieloma problemami odnosnie wdrazania nowej technologi i wcale ich nie zaluje bo gbyby wprowadzili hd-dvd to problemow nie mieliby zadnych oraz minimalne koszty z wprowadzeniem modernizacji na tasmach montazowych dvd

jeszcze cos w postaci ciekawostki ktora posrednio jest zwiazana takze z B-R

xboxonline

Pierwszym na świecie odtwarzaczem Blu-Ray ma być Samsung BD-P1000.

Portal TheManRoom miał okazję przetestować to „cudo techniki” i jak się okazuje nie obeszło się bez niespodzianek.To, że sprzęt Samsunga na pewno robi wrażenie nie trzeba przekonywać chyba nikogo, jednak w instrukcji przy opisie kompatybilnych formatów wymienione są tylko jednowarstwowe płyty Blu-Ray.

Mało tego, można przeczytać dodatkowo, że w związku z wdrażaniem i doskonaleniem nowego formatu nie wszystkie płyty będą działać.

Jak dlamnie to bramka samobójcza dla formatu Blu-Ray.

Idąc dalej,można zakładać, że taki sam problem będą mieli posiadacze konsoli PS3. Po włożeniu płytki z grą otrzymamy komunikat „Przepraszamy, ale nośnik nie jest kompatybilny ze standardem wielowarstwowym. Proszę zgłosić się do serwisu”

no coz problem problemem ale czy taki powinien wogole wystapic jesli ma propagowac nowe technologie w sposob..ograniczony-to rowniez kolejny dowod na to ze ten format jest zbyt szybko wdrazany i koszta jego sa zbyt duze nie wspominajac o wielu problemach technicznych

Edytowane przez gladiac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no coz problem problemem ale czy taki powinien wogole wystapic jesli ma propagowac nowe technologie w sposob..ograniczony-to rowniez kolejny dowod na to ze ten format jest zbyt szybko wdrazany i koszta jego sa zbyt duze nie wspominajac o wielu problemach technicznych

to jest dowód tylko na to, że tylko standardowe płyty jednowarstwowe będą działać w odtwarzaczu Samsunga i nic więcej. Dlaczego ludzie dorabiają sobie do tego typu informacji teorie spiskowe?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cóż Gladiac pozwolę się z Tobą nie zgodzić, ale po kolei. Zacznijmy od zdania:

ogolnie widac ze sony boryka sie z wieloma problemami odnosnie wdrazania nowej technologi i wcale ich nie zaluje bo gbyby wprowadzili hd-dvd to problemow nie mieliby zadnych oraz minimalne koszty z wprowadzeniem modernizacji na tasmach montazowych dvd

Po pierwsze nie rozumiem jednej rzeczy - mówiąc o formacie blu-ray posługujesz się wyłącznie firmą Sony. A przecież technologia ta jest wspólnie opracowywana z innymi kooperantami.

Zwróć uwagę, że pozostałe firmy również przesunęły premiery w okolice jesień/zima. Z punktu technologicznego chyba wszystko działa, skoro Samsung spotkał się z tak pozytywnym przyjęciem (pomijając wspomniane ograniczenie). Odsyłam Ciebie do testu BD-P1000, do którego odnośnik swego czasu zamieścił Solid Snake (str. 76 - co byś nie musiał szukać :wink: ). Można się z niego dowiedzieć o wielu pozytywnych cechach BR.

Czemu stosujesz zdanie - gdyby (Sony) wprowadzili hd-dvd to problemów nie mieliby żadnych? Dobrze wiesz, że firma należy do obozu BR.

Co do PS3 to w listopadzie wszystko będzie pięknie działać - chyba w to nie wątpisz Gladiac.

I na koniec jedna ważna sprawa - cytaty z xbox online, szczególnie gdy są oryginalnym dziełem redaktorów tego serwisu niekoniecznie muszą pasować do działu o PS3. Uwierz mi Gladiac na słowo (nie chodzi mi o to abyś z nich nie korzystał, tylko niektóre są odrobinę ubarwione).

I teraz ważna wiadomość, na którą wielu czekało (np. ja :wink: ). Ostatnio dało się słyszeć, że w Playstation 3 znajdzie się tylko HDMI 1.2a. Jak pamiętamy Sony na E3 2006 niespecjalnie wypowiadało się w tym temacie. Nie wiadomo było kiedy dokładnie pojawi się nowy standard - HDMI 1.3. Na szczęście wszystko jest już jasne:

HDMI 1.3

The seven HDMI Founder companies (Hitachi, Ltd., Matsushita Electric Industrial Co., Ltd. (Panasonic), Royal Philips Electronics, Silicon Image, Inc., Sony Corp., Thomson, Inc. and Toshiba Corp.) today released a major enhancement of the High-Definition Multimedia Interface (HDMI) specification, the de facto standard digital interface for high definition consumer electronics. HDMI 1.3 will enable the next generation of HDTVs, PCs and DVD players to transmit and display content in billions of colors with unprecedented vividness and accuracy.

The HDMI 1.3 specification more than doubles HDMI’s bandwidth and adds support for Deep Color technology, a broader color space, new digital audio formats, automatic audio/video synching capability (“lip sync”), and an optional smaller connector for use with personal photo and video devices. The update reflects the determination of the HDMI founders to ensure HDMI continues evolving ahead of future consumer demands.

The update arrives at a time of strong momentum for the HDMI standard. HDMI Licensing, LLC today announced that more than 400 makers of consumer electronics and PC products worldwide have adopted HDMI. Market researcher In-Stat expects 60 million devices featuring HDMI to ship in 2006.

“PLAYSTATION 3 will be the most advanced computer platform for enjoying a wide range of entertainment content, including the latest games and HD movies, in the home,” said Ken Kutaragi, president and group CEO of Sony Computer Entertainment, Inc. “By introducing the next-generation HDMI 1.3 technology, with its high speed and deep color capabilities, PS3 will push the boundaries of audiovisual quality to the next level of more natural and smoother expression on the latest large flat panel displays.”

"HDMI is an established cornerstone for the whole High Definition TV industry and Philips is extremely pleased to see such significant improvements for picture and sound quality with this new version,” said Johan van de Ven, CTO and Senior Vice President of Philips Consumer Electronics. “We look forward to continuing to work with other HDMI Founder companies to extend the scope of HDMI across new devices and applications, while remaining entirely committed to ensuring full backward compatibility with existing products."

With the adoption of Deep Color and the xvYCC color space, HDMI 1.3 removes the previous interface-related restrictions on color selection. The interface will no longer be a constraining pipe that forces all content to fit within a limited set of colors, unlike all previous video interfaces.

Źródło: news4gamers

Edytowane przez Largoon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszcze raz o sony i pewnych problemach z B-R

gram.pl

byc moze taki bark stacjonarnych playerow ma zmusic w pewien sposob chetnych na HD do zakupu ps3 zamiast stacjonarnego B-R

-ogolnie widac ze sony boryka sie z wieloma problemami odnosnie wdrazania nowej technologi i wcale ich nie zaluje bo gbyby wprowadzili hd-dvd to problemow nie mieliby zadnych oraz minimalne koszty z wprowadzeniem modernizacji na tasmach montazowych dvd

IMO to nie chcą sobie gola do własnej bramki strzelić. Jeżeli np. teraz wyszedłby stacjonarny odtwarzacz BD od SONY i ktoś by go kupił to straciłby dobry powód do kupienia PS3 w przyszłości i wybrałby (zakłądając że chce konsolę) X360 albo Wii bo są tańsze. Czy mają problemy? Pewnie jakieś jeszcze mają ale stawiam że bardziej "szlifują" standard niż próbują coś rozwiązać "bo nie działa" ;).

Od razu chciałbym tutaj wszystkim zaznaczyć, że choć jest to zupełnie nowy napęd nie jest powiedziane że bedzie się źle sprawował (w sensie psuł itp.). To że napędy DVD w PS2 padały (i trzeba zanzaczyć że przede wszystkim po "upgradzie") nie oznacza że teraz będziemy mieli powtórkę z rozrywki. Wystarczy popatrzeć na...PSP! Mamy tam UMD które rewolucji już nie zrobi ale jako napęd w PSP sprawdził się i jakoś nie słyszy się że jest wadliwy, pada czy coś tam jeszcze (pewnie i takie się trafiają ale nie jest to plaga al'a PS2). A więc jednak i SONY może zrobić coś dobrze ;). Ale się zobaczy tak czy inaczej. To tak tytułem moich przemyśleń nt. BD.

jeszcze cos w postaci ciekawostki ktora posrednio jest zwiazana takze z B-R

xboxonline

Może i w PS3 takie ograniczenie będzie ale chyba i to nie byłoby dużym problemem. Najpierw niech programiści zagospodarują te 25 GB a potem będziemy się martwić. Zresztą jak wyszło DVD to też nie wszystkie odtwarzacze "chwytały" płyty dwuwarstwowe. To nowość która musi ewoluować. Nie można mieć teraz wszystkiego. Jak bedzie w PS3 to się okaże. Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Largoon

poprostu czasem mnie bawi cytownie akurat tekstow z xboxonline ;) , wiem ze merytorycznie potrafia byc doprawione "wyobraznia "autora ktory dopisuje do cytatow wlasne komentarze -ale jak juz pisalem wlasnie to mnie troche bawi -pozatym kazdego wolna wola jest opuscic takie info i poprostu nie czytac a ci co jednak czytaja potrafia pozniej fajnie zgrzytac zebami jesli nie bedzie cos po ich mysli-najprosciej mowiac nie nalezy sie wcale tym przejmowac "takimi newsami" bynajmniej czlowiek bedacy w temacie tego nie zrobi , a co do reszty coz... bozia rozumek dala ;)

zawsze mowilem i bede twierdzil odnosnie B-R ze najwiesza kase i linie produkcyjna ma sony oraz zapewne najwiecej utopionych pieniedzy (ps3) dlatego im wlasnie najbardziej zalezy na wdrozeniu tej technologi ktora powatrzam:jest zbyt wczesnie wdrazana!, nie bede powtarzal poraz kolejny przewagi hd-dvd jesli chodzi o koszta produkcyjne oraz przelozenie sie tego na kieszen klienta w sensie playery-konsola-napedy ,bo chyba wszyscy wiedza o co chodzi

zeby nie bylo -jestem za kazdza nowa technologia w tym B-R ktora pcha rozwoj swiata na przod ale kiedy jest na to czas i miejsce

True Van Dal

nie osadzam tez napedu B-R w ps3 pod wzgledem jego mozliwych wad itp ,tylko jesli sony wykorzystuje wszystkie mozliwosci aby przesuwac premiere stacjonarnych playerow i wychodzi na to ze koproducenci robia to samo dlaczego??

Bo w interesie sony jest -ZMUSIC- potecjalnych nabywcow stacjonarnych playerow do kupna ps3 ktore taka funkcje posiada ! , i teraz pytanie czy to jest wporzadku??!!!! - takie sa moje podejrzenia wzgledem sony i ich nie zmienie!!!! poprostu kolejny raz wygladaja na firme ktora zlapie sie ostatniej szansy nawet gdyby to mialo byc kosztem niewinnego klienta -bo jesli mam zamiar kupic playera B-R i czytam wczesniej ze taka i taka firma (sony -koproducent) wypusci kiedys tam to co mnie interesuje to ide do sklepu z checia zakupu ,jednak jak sie okazuje obiecane premiery nie nastepuja a kupujacy niechcac zostac z niczym (przygotowal sie finansowo ,kupil odpowiedni tv i filmy) i staje w obliczu jedynego wyboru do ktorego poniekad zostal zmuszony polityka sony-ps3

A przeciez kazdy uzytkownik ps2 z praktyki wie ze jakosc dvd z ps2 jest bardzo niska i jesli ktos chce na 100 % wykorzystac sprzet jaki zakupil wczesniej (dobry TV-SD +kino domowe)) to kupi stacjonarny player DvD

Nawet jesli ps3 pod wzgledem jakosci filmow w B-R wypadaloby bardzo dobrze to nie znaczy ze nie ma ludzi ktorzy wola stacjonarny sprzet a nie konsolokomputer ps3

Dlatego uzywajac zwrotu z "Psow" - na pochybel ..sony :) :)

Edytowane przez gladiac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz Gladiac, jestem już tak zmęczony egzaminami i pracą, że nawet nie mam siły prowadzić konstruktywnej polemiki. Zresztą co mi tam. Wyjdę z psem na spacer, zaciągnę się świeżym, miejskim powietrzem - innymi słowy poczuję, że żyję :wink: A Blu-ray i HD-DVD? mam to gdzieś, w sumie to wolnego czasu mam tak "dużo", że nawet poczciwego VHSa z zakurzonej półki nie mam kiedy wyciągnąć.

No nic, pozdrawiam w każdym razie. A do tematu jeszcze wrócę, co by nie wyszło na twoje :D

P.S. I tak wiem, że kupisz tą konsolę, bo niby po co byś tracił czas w tym dziale :wink: Jest przecież tyle innych pięknych zajęć, np. gra na Xboxie 360...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiscie ze kupie :)

No nic idz odpoczywac po egzaminach i pokaz psu troche swiata ;) (okoliczne drzewa :) )

pozdro i nabieraj sil oby nie jak piszesz:" jeszcze by wyszlo na twoje" ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PS3 Secret Hardware Revealed

Description

A story suggesting that an Eye-Toy like innovation may be Sony's secret weapon for the PS3 has landed on our news desk and since the origin is a reliable source which we call a MegaGames friend, we have to mention it.

In a time when everyone is heaping praise, and rightly so, on Nintendo for innovating and daring to be alternative, many have forgotten that Sony has a proven record of fresh ideas including the introduction of Eye Toy which all of its rivals will be using in some shape or form in their new consoles. This news seems to tie-in well with the Sony's innovative side and with the idea that the Japanese giant had to have an ace somewhere up its sleeve.

The message we received started with a rather ambitious claim, ...what is the unrevealed connection between PS3 and Minority Report? We scratched our heads, called a meeting and remembering Kaz Hirai's enthusiasm at E3 the answer was obvious; stiff acting by both casts, right? It seems there is more to it than that as the correct answer comes from Sony's involvement with Prime Sense, a new Israeli company that claims to be operating in stealth mode. The new company claims to have patent-pending technology that can ...reconstruct 3D topography without assuming anything about the user or environmental conditions.

If you are still unclear as to how that ties in with Sony, maybe the full description of the technology by Prime Sense will light that bulb over your head.

Prime Sense�s concept is a device, which allows a computer to perceive the world in 3D and derive an understanding of the world based on sight, just the way humans do.

The device includes a sensor, which sees a user (including their complete surroundings), and a digital component, or "brain" which learns and understands user movement within those surroundings.

Prime Sense�s interactive device can see, track and react to user movements outside the computer, all without change of environment or wearable equipment for the end user. The closed device is plug and play and platform independent.

The way our, very reliable, source was reminded of Minority Report has to do with a scene in the movie in which a user manipulates a computer screen using special gloves; only with this tech you do not need the gloves. This reminds us of what Gesture Tek have hinted is possible with XBox 360 but taken one big step further.

Our source became even more specific claiming that the add-on will be available for the PS3 on the console's global release in mid November while Logitech will come up with a PC version a few months later. Additionally we found out that the Department of Defense, has expressed an interest in the technology although that is unlikely to affect the PS3 version of the hardware.

In conclusion, we have a very reliable source that claims Sony will have a PS3 peripheral which will recognize a user and his entire environment as well as his movements and will incorporate them into useful, in-console actions. The applications of this tech to gaming are obvious and if this story is proved right, Sony may yet manage to steal Nintendo's thunder in this generation of the console wars.

For a link to the developer's website follow the download tab above and please bear in mind that their How we do it section is meant to be a joke rather than the real secret behind the technology.

Singstar nowy - foty z interfejsu

http://videogamerx.gamedonga.co.kr/bbs/vie...sernews&no=8422

Edytowane przez .:Solid_Snake:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

New HDMI v1.3 to feature in PS3

On Thursday, the seven HDMI Founder companies announced a major enhancement for the High-Definition Multimedia Interface (HDMI) specification. The digital interface for high definition consumer electronics has been upgraded to HDMI v1.3.

HDMI version 1.3 is a marked improvement over the original HDMI technology; enabling support for "Deep Color" technology features, new digital audio formats, faster display rates and has a small connector for use with photo and video devices.

Ken Kutaragi president and group CEO of Sony Computer Entertainment, Inc. has commented on the technology, explaining that PlayStation 3 will harness the HDMI v1.3 upgrade;

"PlayStation 3 will be the most advanced computer platform for enjoying a wide range of entertainment content, including the latest games and HD movies, in the home," said Ken Kutaragi, "By introducing the next-generation HDMI 1.3 technology, with its high speed and deep color capabilities, PS3 will push the boundaries of audiovisual quality to the next level of more natural and smoother expression on the latest large flat panel displays."

"HDMI is an established cornerstone for the whole High Definition TV industry and Philips is extremely pleased to see such significant improvements for picture and sound quality with this new version," said Johan van de Ven, CTO and Senior Vice President of Royal Philips Consumer Electronics International B.V. "We look forward to continuing to work with other HDMI Founder companies to extend the scope of HDMI across new devices and applications, while remaining entirely committed to ensuring full backward compatibility with existing products."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...