costi Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 luki2, Ciebie by trzeba umiescic w Sevres pod Paryzem jako wzorzec fanboya ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 luki2, Ciebie by trzeba umiescic w Sevres pod Paryzem jako wzorzec fanboya ;) Ty lepiej od razu napisz, ze nie masz w czym kawy pic :wink: Tak serio to ripostuje wypowiedzi prawdziwych fanboyow 360-tki i bynajmniej robie mniejszy OT, bo pisze w temacie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gladiac Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 Mialo byc a nie ma! PS3 bez Entitlementów Poniedziałek, 23 października 2006, godzina 22:00, autor: mads Właściciele Xboksa 360 doskonale znają system Achievementów. Podobną platformę miało stworzyć Sony w niedługo debiutującym PLAYSTATION 3. Niestety, z nieznanych przyczyn, porzucono ten pomysł. Fani konsoli nowej generacji od Microsoftu, wiedzą czym są Achievementy i doskonale zdają sobie sprawę, jak uatrakcyjniają one ofertę Xboksa 360. Powodują, że każdy gracz chce wycisnąć ostatnie soki z zakupionego tytułu. Ci, którzy dotychczas nie spotkali się z wyżej wymienionym określeniem powinni wiedzieć, że jest to - uogólniając - struktura przyznawania punktów za osiągnięcia odgórnie ustalone przez developerów. Wynik zmagań widoczny jest na ogólnodostępnej karcie użytkownika Xbox Live, co ułatwia określenie stopnia zaawansowania danego gracza. Widząc niesłychaną popularność wprowadzonych przez Microsoft Achievementów, Sony jakiś czas temu obiecało, że podobny system znajdzie się w PLAYSTATION 3. Niestety, wszystko wskazuje na to, że w przededniu premiery konsoli, ostatecznie zrezygnowano z tego rozwiązania. Powód porzucenia idei Entitlementów (bo tak miała się nazywać platforma punktowa szykowana przez Japończyków) nie jest do końca jasny, a z jedynych źródeł bliskich kierownictwu Sony pada stwierdzenie, że byłoby zbyt trudno wyważyć odpowiednią gratyfikację dla zawodników walczących w grach takich jak SOCOM czy Madden NFL 07. Widać Microsoft potrafi, a Sony nie. nie ma nawet co komentowac!!,przeciez to sony..i wszystko jasne B-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueVanDal Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 Mialo byc a nie ma! nie ma nawet co komentowac!!,przeciez to sony..i wszystko jasne B-) Coś mi się wydaje że MS by Sony pozwał do sądu za wykorzystywanie (jakby nie patrzeć) czegoś co MS wymyślił. Może się boją (kolejne kwoty na procesy, a nawet jak nie to trzeba by było coś MS odpalić za wykorzystanie podobnego pomysłu). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malsumis Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 Coś mi się wydaje że MS by Sony pozwał do sądu za wykorzystywanie (jakby nie patrzeć) czegoś co MS wymyślił. Może się boją (kolejne kwoty na procesy, a nawet jak nie to trzeba by było coś MS odpalić za wykorzystanie podobnego pomysłu).nie sądzę. Raczej brak im czasu. Moim zdaniem wrócą do tego za jakiś czas. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gladiac Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 Coś mi się wydaje że MS by Sony pozwał do sądu za wykorzystywanie (jakby nie patrzeć) czegoś co MS wymyślił. Może się boją (kolejne kwoty na procesy, a nawet jak nie to trzeba by było coś MS odpalić za wykorzystanie podobnego pomysłu). a jak wiadomo sony i oplaty to dwie sprzecznosci :) ,im plac!! ale aby oni komus zaplacili!!-np.raczej wsadza czesci z wibratorow domowych do padow niz zaplaca licencje za potrzebna technologie :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaon Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2006 a jak wiadomo sony i oplaty to dwie sprzecznosci :) ,im plac!! ale aby oni komus zaplacili!!-np.raczej wsadza czesci z wibratorow domowych do padow niz zaplaca licencje za potrzebna technologie :lol: :lol:Ty o Snoy, Luki2 o MS. Każdy musi się liczyć z finansami. Jakby mieli dość kasy, to myślisz, iż nie wydaliby superkomputerów opakowanych w konsolową obudowę biorąc po 100$ z wszystkimi bajerami? NIechcę tutaj ich tłumaczyć, ani tym bardziej wmawiać, iż Sony to grupa biedaków, których trzeba wspierać kupując to czego się niechce, ale niektóre komentarze są zwyczajnie zbyteczne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelDK Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2006 (edytowane) luki2, Ciebie by trzeba umiescic w Sevres pod Paryzem jako wzorzec fanboya ;)Sorki za OT, ale w ostatnim Neo jest świetny artykuł o fanboyach. Jak tacy ludzie potrafią funkcjonować w społeczności. Wyczytałem, że jak Kojima ( chyba tak się pisze) powiedział, że odpuszcza sobie serię MGS, to zaczęli do niego wydzwaniać ludzie strasząc go śmiercią !!! Istna paranoja. A co do luki2 :) bardzo mi się podoba jak pisze, że nie jest fanboyem Sony, po czym najeżdza na konsolę Microsoftu. Każdą prawdę na temat wad PS3 zamienia w atak na konsolę Sony a każdą zaletę Xbox 360 zamienia w wadę. No tak nie jesteś fanboyem Ja tam kupię PS3 jak będzie przynajmniej 10 gier (mogą być nawet w zapowiedziach dalekich) których nie będzie na Xbox 360 i oczywiście zainteresują mnie. Pewnie gdyby Sony wypuściło jako pierwsza firma konsolę to na bank bym ją miał :) Pozdrawiam i życzę więcej luzu :) Edytowane 25 Października 2006 przez PawelDK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2006 Pytanie tylko czy brak Achivementow to rzeczywiscie taka wada ? Moze SONY z gory zalozylo , ze ich gry beda tak grywalne , ze nie trzeba bedzie graczy zmuszac innymi bzdetami aby wyciskali wszystko z gry... :lol: Dla mnie osobiscie mogloby achivementow w X-ie nie byc ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2006 Z drugiej strony - lepiej jest miec, i ew. nie korzystac, niz nie miec w ogole ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gladiac Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2006 (edytowane) Pytanie tylko czy brak Achivementow to rzeczywiscie taka wada ? Moze SONY z gory zalozylo , ze ich gry beda tak grywalne , ze nie trzeba bedzie graczy zmuszac innymi bzdetami aby wyciskali wszystko z gry... :lol: Dla mnie osobiscie mogloby achivementow w X-ie nie byc ;) nie wiem czy miales stycznosc z grami na x360 ,ale wlasnie ten system achivementow naprawde wciaga, nawet male gry pobrane w Markietu maja to wdrozone, i fajnie jest byc nagradzanym za rozne zagrania-czasami przypadkowe ,jednak czesto musimy o nie sami walczyc ,w ten sposob zywotnosc gry wydluza sie nie wspolmiernie co w wiekszym stopniu zrekompensuje wydane pieniadze :). Dlatego wiec ,uwazam ze to wielka szkoda dla wszystkich ,ze sony olalo ta sprawe, ale moze jeszcze do tego wroci??! ps. zapomnialem dodac twoja ranga w necie rosnie , inni widza to co juz zdobyles -punkty-trofea ,a takze sam mozesz obejrzec zdobycze innych oraz sprawadzic na jakich grach je zdobyli Edytowane 25 Października 2006 przez gladiac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SamoDobro Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2006 potwierdzam - achievmenty to jedna z najfajniejszych rzeczy na XBL. wiadomo z kim sie ma do czynienia w grze online ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2006 (edytowane) a ja uwazam, ze jest obecnie zbyt duzo dobrych gier na rynku, a jak sie ma wiele platform to juz w ogole full... tak duzo, ze ja osobiscie nie pozwolilbym sobie tracic czasu na zdobywanie durnych punktow tracac przy grze powiedzmy 10x wiecej czasu niz normalnie gdybym ja przechodzil. Mam za duzo gier do przejscia, za malo czasu na to, przyjaciol, dziewczyne, studia i inne zajecia jak chociazby gra w noge... to wszystko zajmuje czas. Tracic go na zdobycie punktow, ktore tak naprawde w perspektywie czasu goowno daja poza satysfakcja (no chyba ze m$ by przyznawal jakies nagrody np. za zebranie 2500 pkt jakas gra gratis or sth). Ale rozumiem, ze ktos moze to lubi, wiec szkoda ze sony zrezygnowalo z tego patentu. Dla mnie jednak osobiscie to zadna strata :) Gdyby doba trwala 48h to moze bym sie zabral za zbieranie achivementow... :) Edytowane 25 Października 2006 przez .:Solid_Snake:. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinps2 Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2006 tak to moze napisac osoba ktora "jedzie" na piratach bo jak w miesiacu wyjdzie 5 hitow to sciagnie je jeden za drugim a wydac powiedzmy 1000zl na raz na 5 gier to raczej ciezko no chyba ze spisz na kasie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2006 tak to moze napisac osoba ktora "jedzie" na piratach bo jak w miesiacu wyjdzie 5 hitow to sciagnie je jeden za drugim a wydac powiedzmy 1000zl na raz na 5 gier to raczej ciezko no chyba ze spisz na kasietak pisze osoba, ktora ma co robic oprocz siedzenia 24/7 przed kompem/konsolą. Ostatnio prawie wcale nie gram, bo mam na to niezbyt duzo czasu. Jak juz do na DS'ie na wykladach czy w pociagu. Wole sie spotkac z przyjaciolmi i spedzic wspolnie czas lub isc do klubu albo pograc w pilke nozna. I ciekawe jakbym mial piracic na PS3 - pirat z internetu - 25 GB :lol2: 4 miesiace bym to sciagal, bo na neo256 mam 7GB limitu transferu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:RoGeR:. Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2006 potwierdzam - achievmenty to jedna z najfajniejszych rzeczy na XBL. wiadomo z kim sie ma do czynienia w grze online ;) A przy okazji mozna zarobic. :lol2: :lol2: :lol2: http://www.2old2play.com/modules.php?name=...int&sid=634 Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gladiac Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2006 (edytowane) Tracic go na zdobycie punktow, ktore tak naprawde w perspektywie czasu goowno daja poza satysfakcja racja!!,przeciez samo granie tez daje daje satysfakcje ,z ta roznica ze jedna(satysfakcja) jest "goowniana" a druga nie !! :lol2: :lol2: ps.a ja zawsze myslalem ze w graniu chodzi o satysfakcje :) Edytowane 25 Października 2006 przez gladiac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Largoon Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2006 1. Prezentacja Gran Turismo HD - Gametrailers 2. Lair HD videos - IGN 3. Virtua Tennis video - QJ.NET 4. Kolejne opinie o padzie Sony - sorry, ale nie trawię nowej nazwy :wink: -> IGN Co do achivementów to jak sami widzicie jest to kwestia gustu. Ogólnie popieram zdanie Costiego - najbardziej oczywista myśl. Natomiast czy Sony definitywnie "olało sprawę" :wink: , to się jeszcze okaże. Mam nadzieję, że z czasem wróci do tego pomysłu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:RoGeR:. Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2006 (edytowane) Jeszcze cos o nowym kontrolerze do PS3: http://gaming-edge.blogspot.com/2006/10/so...r-talk.html?doh Hmm, ciekaw jestem, czy te ogniwa tez beda eksplodowac?? Blabym sie cos takiego do reki wziac :? :lol2: A tak na powaznie, to chyba lekka przesada, ze nie bedzie mozna wymienic baterii w kontrolerze. Jesli padna, to pad idzie w kosz, albo do naprawy. Cena nowego pada to $49.99. Pozdrawiam. Edytowane 25 Października 2006 przez .:RoGeR:. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Largoon Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2006 A tak na powaznie, to chyba lekka przesada, ze nie bedzie mozna wymienic baterii w kontrolerze. Jesli padna, to pad idzie w kosz, albo do naprawy. Cena nowego pada to $49.99. Chwila, chwila RoGer - bądźmy na czasie. Odnośnie tej kwestii Sony już podało informację (cytat na dole). Naturalnie pozostaje jeszcze kwestia uczciwości i oficjalnego udokumentowania. Jeżeli stosowny zapis nie znajdzie się w instrukcji/gwarancji to pozostaje nam już tylko wierzyć obietnicom producenta. Niestety w tym drugim przypadku może być różnie. Pociesza mnie fakt, że dziś takie baterie działają (zazwyczaj) długo i nie sprawiają problemów. Sony tells GameIndustry.biz that they will replace PS3 controllers "when and if" they die. As reported yesterday the PS3 controller does not have a replaceable battery pack. The controllers were designed to be play and toss at $49.99 USD when the lithium battery degraded to the point where it could no longer recharge. A Sony spokesperson said, "The latest generation of Lithium Polymer batteries hardly suffer any memory effect at all, so it'll be many years before there's any degradation in terms of battery performance." And with Sony expecting the PS3 life-cycle at 10 years we're hoping they'll be efficient in their replacement procedure. Źródło: joystiq Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 (edytowane) czytam ten temat od kilkunastu stron i smiac mi sie chce - Roger, gladiac nic do Was nie mam, ale normalnie rozkladacie mnie tym swoim antyps3 podejsciem czytam sobie o padzie ps3, sony twierdzi, ze bateria bedzie miala zywotnosc okolo 10 lat, mimo tego taki roger pisze, ze to skandal ze nie bedzie mozna kupic baterii, nastepnie patrze w sig rogera a tam x360 :D ludzie, sam sie przymierzam do x360 ale bez przesady, czy Bill Gates daje w zestawie klapy na oczy czy co... a wracajac do baterii - skoro ma miec tak dluga zywotnosc to po co ja produkowac na potrzeby wymiany? jezeli bedzie tak jak mowia ludzie z sony to rownie dobrze w sklepie powinny sie pojawic zamienniki kazdej innej czesci z pada takie jak np. galki z analoga, bo jest duza szansa, ze bateria je po prostu przezyje trwaloscia... caly czas jedziecie po sony, a jakby nie patrzec to wlasnie sony ma chyba "troszke" wiecej doswiadczenia jezeli chodzi o konsole, dlaczego jestescie tak wrogo nastawieni do tej firmy? bo kupiliscie konsole ms? po za tym nikt was nie bedzie zmuszal do kupienia ich nowej zabawki wiec OCB Edytowane 26 Października 2006 przez kucyk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 racja!!,przeciez samo granie tez daje daje satysfakcje ,z ta roznica ze jedna(satysfakcja) jest "goowniana" a druga nie !! :lol2: :lol2: ps.a ja zawsze myslalem ze w graniu chodzi o satysfakcje :) granie daje duzo wiecej, albo daje satysfakcje innego stopnia. Jak wyjdziesz na boisko i strzelisz ladna bramke (zakladajac ze czasem grasz w noge) to czujesz satysfakcje. Czy satysfkacja ze strzelenia tej bramki rowna sie satysfakacji np. ze skolekcjonowania kolejnego pokemon'a do swojej kolekcji kapsli z czipsow? Ja tak do tej sprawy podchodze. Mnie osobiscie nie kreci zbieranie punktow. Gry przechodze dla inncy doznań - poznania ciekawej fabuły, wczucia sie w np. w role komandosa, kierowcy rajdowego, pilota mysliwca, poćwiczenia mozgownicy na jakiejs grze logicznej czy zagadce w jakiejs przygodowce. Same kolekcjonowanie punktow na dla samego faktu ze mam wiecej cyferek przy moim nicku mnie nie kreci. Nie kreci mnie lansowanie sie przed innymi ile to ja gier nie przeszedlem i jak je wymasterowalem. Gram sam dla siebie, czerpie z gier te wartosci jakie chce czerpac. Jednakze napisalem, ze moze ktos to lubi i dlatego szkoda, ze sony z tego pomyslu zrezygnowalo, bo poprostu ktos kto to lubi moze zrezygnowac z kupna tej konsoli --> mniej uzytkownikow --> mniej dobrych gier itd... jednakze ja na tym nic nie trace, bo poprostu to mnie nie kreci. EOT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 czytam ten temat od kilkunastu stron i smiac mi sie chce - Roger, gladiac nic do Was nie mam, ale normalnie rozkladacie mnie tym swoim antyps3 podejsciem czytam sobie o padzie ps3, sony twierdzi, ze bateria bedzie miala zywotnosc okolo 10 lat, mimo tego taki roger pisze, ze to skandal ze nie bedzie mozna kupic baterii, nastepnie patrze w sig rogera a tam x360 :D Raczej trudno, zeby bylo tam PS3 ;) Poza tym czego od nas oczekujesz - bezkrytycznych peanow na czesc Sony? a wracajac do baterii - skoro ma miec tak dluga zywotnosc to po co ja produkowac na potrzeby wymiany? jezeli bedzie tak jak mowia ludzie z sony to rownie dobrze w sklepie powinny sie pojawic zamienniki kazdej innej czesci z pada takie jak np. galki z analoga, bo jest duza szansa, ze bateria je po prostu przezyje trwaloscia... Na papierze to wszystko wyglada ladnie. Poza tym skad wziales 10 lat zycia baterii? W podanym cytacie jest mowa o "many years". Jak znam zycie, to sie okaze ze na pada jest rok gwarancji i tyle - a potem radz sobie chlopie sam. Tekst o analogach jest kompletnie nietrafiony bo, w przeciwienstwie do baterii, nie traca one swoich wlasciwosci w toku normalnego uzytkowania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:RoGeR:. Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 ... patrze w sig rogera a tam x360 :D ... Jak bys dobrze popatrzyl, to i sprzet Sony tez tam znajdziesz. :) Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymku Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 Fani Xo szaleją.... Odnośnie pada: nawet jeżeli bateria w końcu padnie, to zostanie możliwość grania po kablu USB, więc nie wiem o co ta afera. Odnośnie Lik Sang: Sklep nie wdał sie w spór sądowy z Sony, co oznacza, że nie wydał nawet centa na rzekomo drogich prawników. Sąd przyznał Sony odszkodowanie (w braku reakcji pozwanego), którego Liksang nie zapłacił, bo wcześniej upadł. Pozwy Sony nie były przyczyną ogłoszenia upadłości LikSang. (źródło Gamesindustry.biz) Odnośnie Immersion i ich patentu na wibrację: Nintendo wprowadziło Rumble Pack w 1995 r. Sony wprowadziło pierwszego Dual Shock w 1998 r. Immersion opatentowało wibracje w 2001 r., wykorzystując chory amerykański system patentowy - czyli kto pierwszy ten lepszy(opatentujmy koło). Znamienne jest, że do wniosku patentowego nie dołączyło nawet działającego prototypu, tylko jakieś śmieszne rysunki. (żródło. forums.e-mpire.com) A wszyscy, którzy cisną z Sony, mam nadzieję, że zrobią rachunek sumienia stojąc w kolejce do kasy w MM z konsolą PS3 pod pachą. A to w końcu nastąpi.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueVanDal Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 Co do kolekcjonowania punktów. Z jednej strony szkoda że nie ma (jak costi napisał, fajnej mieć niż nie mieć). Z drugiej JA np. nie widzę siebie siedzącego przed konsolką i masterowania wszystkiego co mi wpadnie w ręce byleby tylko mieć więcej punktów. Gram dla siebie. Jak coś chcę zrobić to to zrobię i już i nie potrzebuję sztucznej zachęty w postaci punktów. Jakaś tam satysfakcja z tego jest ale IMO nieco sztuczna. Wolałbym żeby zamiast punktów w grze odblokowywało się coś extra. To mnie bardziej motywuje niż zwiększanie GamerScore. Jakoś mnie te Achivementy nie przekonują (ale faktem jest że styczności nie miałem, może połknąłbym bakcyla ;) ). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Largoon Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 Tak poważnie - jak mamy prowadzić normalną dyskusję w tym dziale? Bo od pewnego czasu uprawiamy "zabawę w piaskownicy" - każdy każdego piaskiem obrzuca. Rozumiem, że polemika nigdy nie będzie mieć charakteru neutralnego - szczególnie patrząc na odmienne opinie każdego z nas. I to jest w porządku. Do tego m.in. służy forum - aby zachodziła wymiana zdań. Ale nie trzeba sztucznie wymuszać "efektu domina" poprzez zalewanie tego działu sarkazmem. Zasada powinna być prosta - chcesz skomentować/ocenić/pochwalić/skrytykować - rób to konstruktywnie, bez niepotrzebnego szyderstwa, drwin i złośliwości. Solidnie sformułowany argument jest godny przemyślenia i rozważenia. Chłopaki znowu bawią się PS3 :) I kolejne spostrzeżenia redaktorów PSM3 (wiem, że magazyn jest dedykowany tejże konsoli, dlatego najlepiej jak każdy sam w przyszłości zweryfikuje te słowa :wink: ): 1) It's SUPERQUIET. Yes, we've said it before but we're still surprised. It makes less noise than a PS2 - just a thin, quiet whirr of a fan. 2) It gets warm - but not hot. The fan blows air out of the back and out of the top of the machine (when it's in its upright position). It's a bit weird. You certainly couldn't 'fry an egg' on the top of the machine while it's stood on end, but you could 'thaw a bagel'. 3) Loading discs is a quick, no fuss operation. 4) Screen modes up to 1080p are available - but the games we currently have don't offer 1080 modes. 5) It's see through. You can see all the innards through the smoked black plastic exterior 6) It creaks when you pick it up. The panels groan slightly with the weight of the innards 7) The power supply is built it - which accounts for what heat there is and makes it a single self contained unit (as opposed to 360's game of two halves). 8 ) The menus are very easy to understand. It's literally just like a PSP. 9) Games seem to leave a data folder behind on the HD disc (some kind of swap file?) We played Resistance, stopped, looked at the disc from the PS3 menu and found a 33Mb file on there (not in the save game directory). We played MotorStorm, looked again, and it had gone. 10) The pad isn't quite as classy as you think it will be. The console looks very special. The pad is a bit, well, ordinary. Dull plastic, and, because it's so light, it feels a bit unsubsantial. The new triggers are a bit rubbery too (though do have an 'L4' 'R4' 'click' at the end which we haven't noticed before. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 A fee, przejrzysta? :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 A fee, przejrzysta? :|doł ma przejrzysty - przeciez to bylo juz widać na moim zdjecjiu z GC2006, co wrzucilem tutaj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 (edytowane) A co do luki2 :) bardzo mi się podoba jak pisze, że nie jest fanboyem Sony, po czym najeżdza na konsolę Microsoftu. Każdą prawdę na temat wad PS3 zamienia w atak na konsolę Sony a każdą zaletę Xbox 360 zamienia w wadę. No tak nie jesteś fanboyem Tak?? Ciekawe gdzie?? Wiesz, zacytuj mnie, bo nie moge sobie przypomniec. Chyba nie chcesz powiedziec, ze jestes czlowiekiem nieslownym i malo wiarygodnym, ale sadze jednak. ze argumenty masz... Ja np. moge akty desperacji(nerwicy?) w mig poszukac posiadaczy 360-tek. Co do ps3. Jejku ja konsola sie dlugo wlacza, normlanie mozna zasnac. A co pada to bumearng mogl zostac... Edytowane 26 Października 2006 przez luki2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...