Skocz do zawartości
Demonik

Playstation 3

Rekomendowane odpowiedzi

Tak?? Ciekawe gdzie??

Wiesz, zacytuj mnie, bo nie moge sobie przypomniec.

Chyba nie chcesz powiedziec, ze jestes czlowiekiem nieslownym i malo wiarygodnym, ale sadze jednak. ze argumenty masz...

Ja np. moge akty desperacji(nerwicy?) w mig poszukac posiadaczy 360-tek.

Co do ps3.

Jejku ja konsola sie dlugo wlacza, normlanie mozna zasnac.

A co pada to bumearng mogl zostac...

Nie ma czasu na przeszukiwanie całego tematu. Tu takich kilka docinek znalazłem

Swoja droga Bill jest zbyt skromny, bo nawet w instrukcji nie napisal, ze jego wynalazlek moze sluzyc do usmarzenia pysznej jajecznicy o poranku

A juz o mobilnym kaloryferku nie wspomne .

Widac, ze M$ robi w pory i chwyta sie wszystkiego(przy okazji rowniez manipulujac), aby odwiesc graczy od kupna maszynki sony.

Pytanie:

Czy ktos tutaj na forum nie wiedzial, ze aby grac na pudle 2 w wersji core, nie trzeba nic dokupywac do niej??

No wlasnie, wiec TheBill i spolka niech sobie odpuszcza kompromitacje(ktora to juz?)

Notabene Sony moze wysmiac M$, za to ze nie ponformowal wyraznie swoich potencjalnych klientow, ze na core mozna grac bez ograniczen.

I tak kolko sie zamyka.

anowie, ale M$ nie ma juz czego wymyslac, wiec sponsoruje takie [ciach!]ly.

I tylko naiwni w takie cos bede wierzyc bez sprawdzenia, choc logika juz podpowiada, ze pad po prostu nie moze byc niewygodny.

I jeszce tandetny plastik...ludzie zlitujcie sie.

No pozostaje jeszce sprawa triggerow...

Pewnie większość się osób ze mną zgodzi, że dało by cię spokojnie na 1 miejsce na liście najbardzie fanatycznych userów na purepc.

Zresztą nie mam najmniejszech ochoty prowadzić głupiej dyskusji na temat fanboyostwa. ty masz swoją rację ja mam swoją i szanuję to. Jednak prezentować swoje poglądy trzeba potrafić, tak by nie dawały niepotrzebnych powodów do dyskusji. Z mojej strony EOT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

By zakończyć ten OT mały news pochodzący z gameonly.pl

Game Controller Chill Stream, bo tak się ma nazywać ów pad, zadebiutuje 7 grudnia. Poza funkcją chłodzenia obudowy, posiadać będzie on też o wiele wrażliwsze i delikatniejsze w dotyku chwyty D-pada. Nie, niestety nie możemy liczyć na wibracje, a przynajmniej nikt o tym nie wspomina. Zadziwia fakt, że pomimo chłodzenia Chill Stream ma kosztować mniej niż firmowy Sixaxis od Sony. O ile za standardowego pada Sony liczy sobie 5,000 yenów, tak kontroler Logitecha ma kosztować 4,480 yenów (około 38$).

Mam nadzieję, że w zimowe, chłodne noce, będzie się dało chłodzenie wyłączać. Albo i nie.

Ja nigdy bym takiego pada niekupił. Na starość to można niezłego reumatyzmu nabawić ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

maly news z gram.pl

Play B3yond - pierwsze prezentacje

Czwartek, 26 października 2006, godzina 15:03, autor: Fett

Przed kilkoma tygodniami informowaliśmy o starcie akcji promocyjnej PLAYSTATION 3 oraz nowym haśle reklamującym konsolę: Play B3yond. W ostatnich dniach specjalna witryna Sony została zaktualizowana, zyskując dwa spoty reklamowe.

Strona Play B3yond zawiera obecnie dwie prezentacje: Smarter (Sprytniejszy) oraz Capacity (Pojemność). Dotyczą one możliwości obliczeniowych PS3 oraz pokazują zalety nowych technologii zawartych w urządzeniu (m.in. wykorzystanie dysków Blu-Ray).

Witryna zyskała także działy: Control, Higher Definition, Multi-Dimensional oraz Games. Są one jednak oznaczone jako coming soon i zostaną otwarte dopiero wkrótce. O dalszych zmianach poinformujemy na bieżąco, tymczasem zachęcamy do odwiedzenia www.playb3yond.com i zapoznania się ze spotami.

to co bedzie zapisane w instrukcji obslugi ps3 malym druczkiem ;)

Smarter-oznacza ze ps3 bedzie madrzejsza od gracza

Capacity- oczywiscie ta "madrosc" zmiesci w jednym malym tranzystorze ,a caly procek pomiesci cala madrosc Japonczykow , hdd pomiesci kazda madrosc ktora gracz bedzie sie chcial podzielic z ps3, niestety w niektorych przypadkach ilosc i jakosc zaladowanej madrosci moze spowodowac uszczerbek na zywotnosci urzadzenia .

:D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to co bedzie zapisane w instrukcji obslugi ps3 malym druczkiem icon_wink2.gif

Smarter-oznacza ze ps3 bedzie madrzejsza od gracza

Capacity- oczywiscie ta "madrosc" zmiesci w jednym malym tranzystorze ,a caly procek pomiesci cala madrosc Japonczykow , hdd pomiesci kazda madrosc ktora gracz bedzie sie chcial podzielic z ps3, niestety w niektorych przypadkach ilosc i jakosc zaladowanej madrosci moze spowodowac uszczerbek na zywotnosci urzadzenia .

icon_biggrin3.gif icon_biggrin3.gif

Gladiac mam jedno pytanie - czy Ty robisz to specjalnie? Wynajdujesz jakiegoś abstrakcyjnego newsa, wklejasz go, odnosisz się do niego, tworząc jeszcze większą abstrakcję. Do tego nie stronisz od ironizmu. I tak za każdym razem. Mała prośba - przeczytaj co napisałem w poprzednim poście. Z góry dziękuję.

Formaty obsługiwane przez PS3:

The hard media has been known for some time, but here's the full list.

# BD-ROM

# BD-R

# BD-RE

# DVD-ROM

# DVD-R

# DVD-RW

# DVD+R

# DVD+RW

# CD-ROM

# CD-R

# CD-RW

# Super Audio CD

The PS3 will also allow you to access a variety of media file formats from the video, music and photo menus of the Cross Media Bar. We're assuming these files can be stored anywhere, including the hard disk and memory cards.

VIDEO

# MPEG-1

# MPEG-2 (PS,TS)

# H.264/MEPG-4 AVC

# MPEG-4 SP

MUSIC

# ATRAC (.oma .msa .aa3)

# AAC (.3gp .mp4)

# MP3 (.mp3)

# WAV (.wav)

IMAGES

# JPEG

# GIF

# PNG

# TIFF

# BMP

Źródło: IGN Edytowane przez Largoon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeczytalem nowego PSX Extreme dzisiaj. Reportaz z targow w Japoni mnie zaskoczyl. GT i kupowanie aut, wersja zwykla HD...Cos mi tutaj nie pasuje. Chetnie kupilbym ta konsole ale..... jest za duzo ale. Po pierwsze gry pokazane rok temu to byly perfidne rendery. Pisza o tym w psx extreme. Byli na targach i widzieli. Po drugie ja stale nie wierze ze sony ma playstation3. Tak malo czasu do premiery........ Jakos nie wierze ze maja juz cale magazyny konsol gotowych na sprzedarz.

A co do fajbojow to mam ich za przeproszeniem w [gluteus maximus]. Sa to osoby, ktorych nie stac na z zakup konsoli i dlatego pisza bzdury. Te konsole nie sa juz przeznaczone dla nastalatkow, W naszym kraju dzieciak nie poprosI rodzicow o tv za 8K i konsole za 3K. Moze bedzie teraz normalnie jak na calym świecie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gladiac - myslalem, ze jestes ok, ale z Toba jest naprawde cos nie w porzadku :-| napakowales za duzo sterydow w siebie czy co?

ten temat to tragedia...

costi - jakos nigdy nie mialem Tobie nic do zarzucenia, ale od kilku dni odnosze wrazenie, ze przymykasz oko na rzeczy ktore wedle twoich upodoban sa ok, mimo, ze sa nie do konca zgodne z regulaminem forum

gladiac za kazdym razem szydzi po calosci, a Ty zwracasz uwage Largoonowi ktory imho napisal cos bardzo waznego kilka postow wyzej no LOL :blink:

"news jak news" :lol:

w czterech literach mam to ktora konsola bedzie lepsza, kupie sobie obie jak bedzie trzeba, czytajac ten temat wyglada na to, ze wlasciciele xbox360 lecza kompleksy, pytanie tylko jakie skoro konsola od Gates'a jest taka el0, a PS3 nie dorosnie jej do piet :blink:

Edytowane przez kucyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

troche liczb podanych przez sony

Sony's Sad Financials Sting

Perhaps there is a Blu-ray at the end of the tunnel.

by IGN Staff

October 26, 2006 - Sony reported its income for the fiscal period ended September 30, and as predicted times are hard for the company. Sony's net quarterly profit dropped to 1.7 billion yen (approx. $14.7 million US) from the 28.5 billion yen (approx. 241 million US) from the year earlier. On the upside, overall revenue for the quarter rose 8 percent to 1.85 trillion yen (approx. $16 billion) from the 1.7 trillion yen (approx. $14 billion US) from the same time a year earlier.

Sony Corp.'s Executive Vice President and Chief Financial Officer Nobuyuki Oneda has a bad day.

Sony was stung by the 51 billion yen (approx. $429 million US) price tag on a recall of nearly 10 million exploding laptop batteries. Sony Computer Entertainment, the company's game division, was also an anchor reporting 43.5 billion yen (approx. $368 million US) operating loss for this quarter. Declining sales of the PlayStation 2 and PlayStation Portable worldwide and sliding PS2 game sales were partly responsible for the shortfall.

The company also explained that the cost of research, development, and launching of the next-gen PlayStation 3 console was substantial.

Sony now predicts an 80 billion yen (approx. $674 million) for the entire fiscal year. With the launch of the PS3 in November, Sony expects overall annual revenue to rise 10 percent to 8.23 trillion yen ($69.5 billion).

niby nie jest zle :lol2: :D

kto chce taki zestaw na mikolaja?? ;) nazywa sie to..playstation TV :)

Dołączona grafika

i kilka info w tym temacie:

Sony's PlayStation TV

New retail demo kiosks feature PS3 units coupled with Bravia LCDs.

by Anoop Gantayat

October 26, 2006 - Following up on earlier reports of a nation-wide tour that would see PlayStation 3 demo units set up at retailers throughout Japan prior to the system's 11/11 launch, Sony Computer Entertainment announced today a new marketing tool for the system: PlayStation TV.

PlayStation TV is the name Sony has given to PS3 retail kiosks. The kiosks consist of a 60 gigabyte PS3 unit, a high-definition LCD monitor and a couple of controllers.

Sony will use PlayStation TV to show off the various functionality that comes built into every PS3. Four sections are accessible from the Cross Media Bar on the kiosks.

GAMES

PS3 demo titles, housed on the hard disk, can be played under this section, with each demo selectable via its own thumbnail.

VIDEO

Promotional videos for PS3 software can be viewed here, directly off the PS3 hard disk.

PHOTO

Photos stored on the hard disk can be viewed under this category, individually and as part of a slide show set to music.

MUSIC

Listen to music stored on the hard disk as a visualizer floods the screen with high definition effects.

Initially, PlayStation TV units will come stocked with playable demos for Devil May Cry 4, Power Smash 3, Gran Turismo HD and Ridge Racer 7. The video section will house 30 clips. New content will be periodically added via network updates.

The PlayStation TV kiosks will begin appearing at retailers at the end of October, eventually making it, as promised, into 1000 shops throughout Japan. We presume the major shops in Tokyo will be among the first to get units, so check back shortly for impressions.

-------------------------------------------------------------------

kucyk-mysle ze twoj post nadaje sie do raportu z powodu wycieczek osobistych -co teraz bede robil w kazdym wypadku i w stosunku do kazdego ktory tak uczyni, moglbym oczywiscie odpisac ci cos podobnego jak ty mi po czym zapewne dlugo bys dochodzil do siebie ,ale poprostu nie warto ,jestes tylko przykladem hipokryzji ktora uprawiasz zwracajac innym uwagie a samemu obrazajac innych - tak wiec raporcik :lol2:

Nastepnym razem napisz chociaz cos w temacie -no chyba ze podliczasz jakies punkty za posty :lol2: :lol2:

ps. acha i brakuje ci z pewnoscia poczucia humoru-ale to juz inna sprawa

Edytowane przez gladiac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kto chce taki zestaw na mikolaja?? icon_wink2.gif nazywa sie tp..playstation TV icon_smile3.gif

Osobiście bym się nie obraził jakby to "coś" wylądowało u mnie pod zielonym drzewkiem :wink:

A takie pudełka zagoszczą pewnie na święta u naszych braci z Kraju Kwitnącej Wiśni i USA (a u nas lipa :wink: ):

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to ja się też wypowiem.

Tak naprawdę to od mniej więcej połowy roku czytam wypowiedzi elit Microsoftu, wypowiedzi, które zdradzaja niesamowite obawy przed nowym dzieckiem Sony. Moim skromnym zdaniem maja się czego bać. Jestem pewien, że Sony odniesie niesamowity sukces w USA i Europie bo w Japoni to chyba nikt nie ma wątpliwości. Ludzie zawsze chwalą to co mają. Zgadzam się z Kucykiem. Żałosnym jest, że na konsolę, która jeszcze sie nie ukazała najeżdżają właściciele Xów. Miałem psx i ps2, pewno kupię też ps3. X jest fajna konsolą ale sorry Sony i tak będzie rządzić. Wiem to ja i hehe Wy tez to wiecie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musze przyznać, że bardzo ładne pudełko.

Niestety martwi mnie, że konsola ma taki sam plastik jak psp, i widać na niej dosłownie wszystkie nawet najmniejsze pyłki :sad:

po pewnym czasie, nawet nie wiem jakich szmatek z mikrowłukien bedziemy używać, i tak na konsoli pojawią się ryski.

dlatego będe czekał na inną wersje kolorystyczną :) może z matowym plastikiem :)

Najbardziej podobal mi się dreamcast, no i na xboxie 360 też nie widać żadnych odcisków :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to ja się też wypowiem.

Tak naprawdę to od mniej więcej połowy roku czytam wypowiedzi elit Microsoftu, wypowiedzi, które zdradzaja niesamowite obawy przed nowym dzieckiem Sony. Moim skromnym zdaniem maja się czego bać. Jestem pewien, że Sony odniesie niesamowity sukces w USA i Europie bo w Japoni to chyba nikt nie ma wątpliwości. Ludzie zawsze chwalą to co mają. Zgadzam się z Kucykiem. Żałosnym jest, że na konsolę, która jeszcze sie nie ukazała najeżdżają właściciele Xów. Miałem psx i ps2, pewno kupię też ps3. X jest fajna konsolą ale sorry Sony i tak będzie rządzić. Wiem to ja i hehe Wy tez to wiecie...

Cóż, pozostaje mi tylko się zgodzić. Czy ważne jest to, ze ktoś ma Xbox ,a ktos tam PS3? Dla mnie liczą się gierki i przyjemnośc z nich płynąca. A czy grac będę na Xbox czy PS to już rybka. Proponuję "krzykaczom z Xboxem w tle" stonowanie wypowiedzi. Bo smutno będzie, jak sie naprawdę okaże, ze PS3 jest sporo ciekawszą konsola niż jesteście sobie w stanie wyobrazić. Jesli będzie inaczej - trudno. Na dzień dzisiejszy jeszcze nie zdecydowałem co kupię. Troszkę bardziej jestem za PS3, ale to przez straszne przywiazanie do GT i PES...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ps.a ja zawsze myslalem ze w graniu chodzi o satysfakcje :)

Z satysfakcja w grach na jest jak w sexie.

Albo jestes dobry i robisz to z dobrymi albo beznadziejny i nikt nie chce z toba grac.

Nie jestem fanboyem x360 ale jak tam patrze na poczytania sony to mam obawy jakies czy w marcu bedzie sens kupic ps3.

GT HD jakos mnie nie jara, ale znajac zycie za rok beda gry fajne na ps3. Riiidgeeee raaaceeer mnie niestety nie jara. Ale GOW3 bardzo ;)

Hanu zeby sie bawic grami to jedna konsola to o wiele za malo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety martwi mnie, że konsola ma taki sam plastik jak psp

Tak Rockers, w pełni się zgadzam. Podobnie jak z płytami, gdzie górna część do podpisu ma powierzchnię lustrzaną. Każdy odcisk na nich widać. Ogólnie cienki efekt. Niby PS3 ładnie dzięki temu wygląda, ale osobiście preferuję powierzchnię matową. I o ile odciski i kurz można przeboleć, tak rysy na 100% się ujawnią prędzej czy później - niestety. Rada jest jedna - konsolę ukryć i nie dotykać :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z satysfakcja w grach na jest jak w sexie.

Albo jestes dobry i robisz to z dobrymi albo beznadziejny i nikt nie chce z toba grac.

Nie jestem fanboyem x360 ale jak tam patrze na poczytania sony to mam obawy jakies czy w marcu bedzie sens kupic ps3.

GT HD jakos mnie nie jara, ale znajac zycie za rok beda gry fajne na ps3. Riiidgeeee raaaceeer mnie niestety nie jara. Ale GOW3 bardzo ;)

Hanu zeby sie bawic grami to jedna konsola to o wiele za malo.

Wiec moze to i lepiej ze sony przesunelo Europejska premiere ?,jesli chodzi o gry oczywiscie,poniewaz do wiosny przyszlego roku zapewne ukaze sie wiecej tytulow,bo podobnie jak ty na liscie gier premierowych (USA,Japan ) nie widze nic dla mnie.A tak moze sie cos zmieni na lepsze :)

zeby sie bawic grami to jedna konsola to o wiele za malo.

dlatego moja kolekcja sie powieksza o kazda nowa konsole- w grudniu Wii i na wiosne "chlebak"-ps3 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sony Misses PS3 Shipping Targets

October 30, 2006 - What's worse than 100,000 units at launch? How about 80,000? The Nikkei Keizai Shimbun morning edition reports today that due to component shortages, Sony will have only 80,000 units ready for the PS3's 11/11 Japanese launch. This cuts back by a fifth the initial launch target of 100,000.

The lack of digits in that number is even more staggering when you consider that the PS2 sold out of nearly a million units when it launched back in March of 2000.

Having lived through a few weeks of attempting to obtain a PS3 pre-order, we're not too surprised by the lowered shipping numbers. Allocations disappeared quickly at online retailers that were brave enough to start pre-order programs. The online arm of media retailer Tsutaya ran out of units in 6 minutes according to Nikkei (it felt more like 1 minute to us).

Major electronics chains like Yodobashi Camera won't be taking pre-orders, Nikkei reports, so there's only one option left: line up the day before launch. Although with fewer units to go around, we're considering getting in line starting from the week prior.

Źródło: IGN

PS3 Twice as Power-Hungry as XBox 360

Sony's upcoming PlayStation 3, due on US shores on November 17, sucks up 380 watts of power, a far cry from the PS2 which sips a mere 45 watts. That means the PS3 uses more than twice the 160 watts consumed by the Xbox 360. The PS3's 380 watts will cost you around $40 a year to run if you play it two hours a day.

This appears to bode well for the Nintendo Wii, which, according to Kou Shiota, a key member of the console's design team, will have outstanding power efficiency: "With a smaller chip and minimised power consumption, Wii can be left on 24 hours a day." Note that Shiota didn't indicate the exact wattage used by the Wii. And, Nintendo's Wiiconnect24 service requires the Wii to be left running 24 hours a day, so that might cancel out that power advantage. Either way, you gotta pay to ride the train.

Źródło: GIZMODO

Ta druga informacja nie bardzo mi się podoba. :wink:. Mam nadzieję, że to nie jest potwierdzone i rzeczywistość zredukuje liczbę pochłanianych watów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a tutaj po "Polskiemu" ;)

Jeszcze mniej PS3 na start

Poniedziałek, 30 października 2006, godzina 23:32, autor: Fett

Przed kilkunastoma godzinami informowaliśmy o zmniejszeniu ilości wprowadzanych na rynek konsol PlayStation Portable. Jak się okazuje, nie jest to jedyna redukcja w udostępnianym przez Sony sprzęcie. W momencie japońskiej premiery, do sprzedaży wejdzie o 20 tysięcy mniej egzemplarzy PLAYSTATION 3!

Już 11 listopada nowa konsola azjatyckiego potentata zadebiutuje w Japonii. Według wcześniejszych planów, na półkach sklepowych miało się pojawić 100 tysięcy PS3. Niestety dla tamtejszych graczy, Sony nie zdąży przygotować takiej ilości urządzeń i odda do sprzedaży zaledwie 80 tys. sztuk.

Warto wspomnieć, że przed kilku laty, w marcu 2000, rozpoczęła się sprzedaż PlayStation 2. W pierwszym dniu po premierze konsoli sprzedano blisko jeden milion jej egzemplarzy. Ci, którzy zdobędą swoje PLAYSTATION 3 w dniu 11 listopada, będą mogli mówić o ogromnym szczęściu. Szkoda tylko, że Sony zbyt mocno się pośpieszyło i nie zadbało o odpowiednie przygotowania do startu.

zeby sie nie okazalo ze start wersji Europejskiej nastapi w.....Swieta..2007 r-wiem ze sony obiecalo kilka milionow na start ,a pozniej mialo liczebnie zmiazdzyc xboxa .. "ale jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma "

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pytanie czy warto sprowadzać playstation 3 ze stanów mam możliwość ponieważ mam tam kolege a wiem że w stanach teraz jakos play wychodzi.

W sumie to nawet taniej powinno wyjsc kupujac ze stanow(cena w dolarach a u nas w euro) wiec warto ale tylko jezeli nic sie nie zmienilo i nadal gry maja byc bez podzialu na regiony

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pytanie czy warto sprowadzać playstation 3 ze stanów mam możliwość ponieważ mam tam kolege a wiem że w stanach teraz jakos play wychodzi.

IMO sie nie oplaca, bo sie traci odtwarzacz filmow na BD, chyba ze kazdy film tez bedziesz sciagał ze stanow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMO sie nie oplaca, bo sie traci odtwarzacz filmow na BD, chyba ze kazdy film tez bedziesz sciagał ze stanow.

ja za bardzo nie wiem o czym piszesz :) pierwszy raz chcę kupic konsole filmy mi nie będą chodzić?? a ten podział gier na regiony tak ktoś pisał to gry też mi mogą nie chodzić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...