Skocz do zawartości
Demonik

Playstation 3

Rekomendowane odpowiedzi

GOW jest FPSem ??!! nie widziałem. Gram od 2 miesięcy i jeszcze nie doszedłem do tego etapu :P Lost Planet również nie jest FPSem. Gdyby były to FPSy to bym się nie czepiał, ale to inny gatunek - TPS. A ten rodzaj rozgrywki ewidentnie podchodzi bardziej pod konsole niż PCty. Kończę tego O :) Pozdrawiam

Miałem na myśli raczej Halo. Heh toż to żaden OT zwykła kulturalna dyskusja na tematy związane pośrednio z PS3 :wink:. Hmm...zreszta nawet TPS-y można chyba w pewien sposób podzielić - wiecej skakania i głowkowania ------> konsola (np. Devil May Cry), wiecej strzelania i powiedzmy taktyki ------> PC (np. GoW itp.) Wpływa to w jakimś stopniu na klimat gry o ktorym pisałem wcześniej.

Edytowane przez Blizz4rd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak sobie czytam o ilości sprzedanych konsol w 2010 rok ,o wygranej wojnie konsol przez

PS3,o ilości gier(wszystkie podobno mają być dobre),o tym ze złe info dotyczące SONY jest oklaskiwane, itd itp.OK ,to może jak jak to wiedzę(TKJa)

Te 75mln konsol,PS3 jest mało prawdopodobne ,prędzej ta liczba mogłaby odnosić się, do

wszystkich konsol nowej generacji razem wziętych .Teoretycznie, mógłby zaistnieć podział rynku, na równe części przez 3 głównych graczy,ale to też jest raczej nieprawdopodobne.

75 mln ,to bardzo duża liczba,a przy obecnej cenie PS3 brzmi jak fantastyka.

Dlaczego?Bo przy tej cenie to prawie dobro luksusowe,a dobra luksusowe nigdy nie są

masowe.Stają się nimi, gdy ich cena spadnie do akceptowalnego(przez rynek) poziomu.Tak było

z komputerami(cena spadła do "magicznej" granicy 1000$),komórkami i wieloma innymi rzeczami.

Do kosztu Ps3 ,by w pełni wykorzystać jej możliwości, trzeba by doliczyć koszt TVHD,najlepiej 1080p.

Jest też taka możliwość:SONY promuje swoją kosolę jako domowe centrum rozrywki,tu paradoks:"ps3 to komputer".Rzekł pewien wpływowy Japończyk.No właśnie-komputer.

Biorąc pod uwagę cenę kompa typu Media Center PC,to cena PS3 jest niska,żeby nie powiedzieć

bardzo atrakcyjna.Otrzymujemy napęd BR,dysk twardy,i gratis konsole do gier,to wszystko

działa cichutko i umieszczone jest w stylowej obudowie.Podobny Media Center PC kosztowałby

spoooro więcej-CPU Dual Core,1GB RAM,GF7900,zasiłka, pamięć,specjalna obudowa,OS, i osobny

napęd BR( za jedyne 3tys. zł).

Tylko jest drobny haczyk.Komputery typu Media Center bardzo kiepsko się sprzedają,a chrapkę

na ten interes zwietrzyli też Intel(Viiv) i AMD(Live),oraz -jakże by inaczej- Microsoft.

Także rynek trudny a i konkurentów wielu i trudno wyrokować jak na tym wyjdzie PS3.

Co do wieszania psów na SONY.No cóż,tak sie składa ,że takich firm jest znacznie

więcej.Przykłady:

Nokia-uważana za jedną z najbardziej aroganckich firm.Silna pozycja na ryku ,spowodowała,że

koncern już mniej ogląda się na potrzeby konsumentów.Wciąż pokutuje mit:"Nokia to Nokia".To było dobre kilka lat temu.Tymczasem Samsung,czy Sony Ericsson mają produkty bardziej

innowacyjne,często lepsze albo przynajmniej porównywalne.A już na pewno oferują więcej za mniej.A co oferuje fiński koncern?Bebechy z low-endowych modeli,kiepskie matryce CSTN,trzeszczące obudowy i to w modelach wydawałoby się z średnio-wyższej półki.

No ale" nokia to nokia",rzeknie niejeden wychodząc z salonu operatora,zadowolony, że kupił

tela za 1-10 zł(a mógł kupic 3 klasy wyższy za 50-100zł).

Może inny przykład- Apple?No oczywiście .Kilka lat temu można by powiedzieć ,że posiadacz

iPoda ,to był koleś który jest trendy,idzie pod prąd itd.Teraz, gdy większość (może nie w PL) ma Ipoo ,posiadacz takowego w oczach wielu to lanser,iSheep,lub naiwniak ,który dał się nabrać na "inność"Apple.No pewnie,na pewno sie wyróżnia ,w tłumie kilku mln.posiadaczy białych słuchawek ,może faktycznie poczuć się"wyróżniony".No cóż marketing potrafi zdziałać

cuda.

Przykładów można by mnożyć:Creative,Microsoft,Google .Każda bardzo popularna firma,

osiągając pewien poziom wielkości, powoli zaczyna mnieć swoich klientów w doopie.Niektórzy to zauważają inni nie.

A SONY jest tego kolejnym przykładem,tylko wciąż wielu jest na etapie "PlayStation to PlayStation".

Owszem,bezapelacyjnie,dla fana gier z Japonii ,czy też typowych dla tej konsoli

tytułów,wybór PS3 jest niejako naturalny,i nie co nad tym dywagować.Ale gdy chodzi o

argument ,ze PS3 jest naj,gry są naj,i wojna już jest wygrana przez ten koncern.To mówię

zdecydowane NIE.Nie dlatego ,że "pudło Billa" jest lepsze,ale dlatego że M$ to GRY umieścił

w centrum uwagi,a wszystko inne to dodatki.Tymczasem PlayStation 3 jest bardziej Audio-Video

centryczne,a gry to chyba dodatek, bo na razie to więcej jest filmów na BR niż gier.

W skrócie- "PS3 , X360 i Wii są skierowane do trochę innych grup docelowych.

Ilość gier?No przecież trudno oczekiwać,że developerzy zaczną je tworzyć dopiero po

premierze Ps3 Więc nie dziwne ,że jest/będzie ich całkiem sporo. Ale gry trzeba jeszcze

sprzedać,a żeby je sprzedać ,musi być odpowiednia baza konsol.Ci ,którzy ślepo wierzą SONY

są już raczej w mniejszości,więc nie wierzę ,że z nagłym rzutem PS3 , wszyscy się na

to rzucą.Rynek USA wyraźnie to ukazał, konsola jest w miarę dostępna, ale chętni, już nie

ustawiają się w kolejkach.Czyżby kupili Wii dla dzieci i X360 dla siebie?.

A tu Sony pieje o nowym ,"jeszcze lepszym" centrum multimedialnym.Czy sądzą ,że po raz kolejny

ludzie dadzą się na to nabrać?

Niech najpierw zaprezentują "zwykłą" PS3 w EU o czasie, i dobrze by było razem z nowymi grami.

Co do do tego nowego Cella-to przecież procesor,i jak każdy inny podlega udoskonaleniom,ma być wykorzystywany w innych urządzeniach.I jeżeli nagle, jakichś serwis, spekuluje nad ewentualnym użyciem go w Ps3 ,to chyba po to by zapewnić sobie więcej odwiedzin.Bo trudno mi sobie wyobrazić ,inny model CPU Cell w PS3.To co będzie następne? Więcej pamięci?

No ale "PS3 to komputer"więc wszystko możliwe...

Się mi zebrało...sorki za dużego posta.

EDIT-błędy.

Edytowane przez BezbronnyPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te 75mln konsol,PS3 jest mało prawdopodobne ,prędzej ta liczba mogłaby odnosić się, do

wszystkich konsol nowej generacji razem wziętych .Teoretycznie, mógłby zaistnieć podział rynku, na równe części przez 3 głównych graczy,ale to też jest raczej nieprawdopodobne.

75 mln ,to bardzo duża liczba,a przy obecnej cenie PS3 brzmi jak fantastyka.

Dlaczego?Bo przy tej cenie to prawie dobro luksusowe,a dobra luksusowe nigdy nie są

masowe.Stają się nimi, gdy ich cena spadnie do akceptowalnego(przez rynek) poziomu.Tak było

z komputerami(cena spadła do "magicznej" granicy 1000$),komórkami i wieloma innymi rzeczami.

Do kosztu Ps3 ,by w pełni wykorzystać jej możliwości, trzeba by doliczyć koszt TVHD,najlepiej 1080p.

Przypomnijmy sobie ile kosztowała playstation 2 na starcie, wcale nie była taka tania.

Myśle że w krajach bardziej ucywilizowanych kupno HD TV nie jest dużym problemem finanoswym, a że u nas w kraju jest taka, a nie inne sytuacja to nic nie poradzisz. Polska ma raczej mały wpływ na sprzedaż konsol.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przypomnijmy sobie ile kosztowała playstation 2 na starcie, wcale nie była taka tania.

nie licząc Japonii to tylko 2x tańsza niz ps3 ;)

Launch Prices:

Japan:

PS2 - JP¥39,800 - ok. 970zł

PS3 - JP¥49,980 / JP¥59,980 - ok. 1220zł / 1460zł

USA:

PS2 - 299$ - ok. 870zł

PS3 - 499$ / 599$ - ok. 1450zł / 1730zł

Europe:

PS2 - €249 - ok. 960zł

PS3 - €499 / €599 - ok. 1920zł / 2300zł

Poland:

PS2 - 2599zł

PS3 - ??? 3k? 4k? :lol2: :lol2: :lol2:

Edytowane przez MacOSek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Panowie zrknijcie tę aukcje http://www.allegro.pl/item154232471_nowa_p...cer_7_ps_3.html

gosciu twierdzi ze konsola jest z modem ?????? na region free filmów ???? oraz z modem na odpalanie kopii zapasowych ?????????

cos mi tu nieladnie pachnie, albo czegos o ps3 niewiem :))))

pozdro 4@ll

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie studia developerskie pod skrzydłami Sony są dużo lepsze od tych, którymi dysponuje Microsoft.

ACES Game Studio i Ensemble - dobre, ale chyba bardziej na rynek PC, gdzie symulatory i strategie czują się najlepiej. FASA Interactive też jakieś takie średnie. Feel Plus! - co to jest? Przyznaję, że nie znam. Wingnut Interactive - na razie bez komentarza. Dalej mocna trójka - Turn 10, Lionhead i Bungie. Szczególnie ta ostatnia jest niezaprzeczalnie kurą znoszącą złote jaja :wink:. I na koniec Rare. Z całym szacunkiem, ale rozumiem czemu Nintendo się z nią rozstało. Rare to już nie Rare. A ostatnie zmiany w składzie zespołu tylko potwierdzają tendencję spadkową firmy. Kiedyś był to dla mnie wyznacznik świetnej zabawy, a DKC po dziś dzień uważam za najlepszą platwormówkę 2d. Obecnie wszystko się ulotniło, choć lekki przebłysk w postaci Viva Pinata wskazuje, że może będzie lepiej. I faktycznie gdzieś w oddali majaczy nowe Banjo-Kazooie. Nie kocham Microsoftu ale Rare życzę jak najlepiej. Na szczęście w świecie Sony można znaleźć nie jeden doskonały zamiennik Rare - chociażby Naughty Dog.

Widać więc doskonale, że nad własną "fabryką" wielkie M musi jeszcze trochę popracować. A prościej rzecz ujmując - musi się częściej wybierać na zakupy, a z tym chyba nie powinno być większych problemów :wink:

Póki co Sony jest lepsze w tej materii i wcale bym nie stosował stwierdzeń typu "ilość nie znaczy jakość".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a to tylko Microsft Game Studios tworzy gry na iksa? nie wiedziałem... thx za info ;)

Jesteś oczywiście świadomy, że chodziło o odpowiednik "Sony Computer Entertainment Worldwide Studios", a nie o wszystkie studia developerskie na rynku :wink: .

no jestem jestem, ale czy tylko SCEI robi gry na PS3, a na iksa tylko MGS? przeciez jest masa innych developerów i mówienie, że "Sony ma ogromne zaplecze developerów gier. Microsoft w tym temacie po prostu nie dorasta Sony do pięt." jest pozbawione sensu... Edytowane przez MacOSek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a to tylko Microsft Game Studios tworzy gry na iksa? nie wiedziałem... thx za info ;)

Jesteś oczywiście świadomy, że chodziło o odpowiednik "Sony Computer Entertainment Worldwide Studios", a nie o wszystkie studia developerskie na rynku :wink: .

Edytowane przez Largoon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no jestem jestem, ale czy tylko SCEI robi gry na PS3, a na iksa tylko MGS? przeciez jest masa innych developerów i mówienie, że "Sony ma ogromne zaplecze developerów gier. Microsoft w tym temacie po prostu nie dorasta Sony do pięt." jest pozbawione sensu...

A jednak! (jak w pewnej reklamie :wink: ) Ogólnie rzecz biorąc chyba właśnie ze strony MGS oraz SCEI można się spodziewać najwiekszej ilości eksluziwów mających znamienne znaczenie dla sprzedazy konkretnej konsoli :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Panowie zrknijcie tę aukcje http://www.allegro.pl/item154232471_nowa_p...cer_7_ps_3.html

gosciu twierdzi ze konsola jest z modem ?????? na region free filmów ???? oraz z modem na odpalanie kopii zapasowych ?????????

cos mi tu nieladnie pachnie, albo czegos o ps3 niewiem :))))

pozdro 4@ll

Gość wyraźnie napisał, że region free na DVD a nie BR. ;) Zastanawia mnie tylko mod na kopie bezpieczeństwa gier. Czyżby już była złamana? Zaraz przelecę jakieś fora o Peesie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jednak! (jak w pewnej reklamie :wink: ) Ogólnie rzecz biorąc chyba właśnie ze strony MGS oraz SCEI można się spodziewać najwiekszej ilości eksluziwów mających znamienne znaczenie dla sprzedazy konkretnej konsoli :)

poki co to najlepsze (imo) exclusive'y na iksa są tworzone przez firmy nie związene z MGS:

- GoW - Epic Games

- PGR3 - Bizzare Creations

- Dead Rising - Capcom

a co nadchodzi?

- Halo 3 - Bungie - dev zwiazany z MGS

- Forza 2 - Turn 10 Studios - znowu MGS

- Alan Wake - Remedy Entertainment

- Bioshock - Irrational Games

- Mass Effect - BioWare

- Lost Planet - Capcom

- Blue Dragon - Mistwalker

no aż 2 gry na 10 ;)

a PS3?

aktualnie nie ma niczego fajnego :D no dobra niech będzie resistance, chociaz mnie nie przekonuje:

- Resistance - Insomniac Games - z tego co mi wiadomo to nie jest część sony

a co nadchodzi?

- DMC4 - Capcom

- FF XIII - Square-Enix

- GT5 - Polyphony Digital - no tu Sony

- Killzone - Guerrilla Games - Sony - btw jesli bedzie to taka "dobra" gra jak na PS2 to niech se darują

- MGS4 - Kojima Productions

- Tekken 6 (jeśli będzie exclusivem ;) bo nic nie wiadomo) - Namco

no i to chyba koniec... znowu aż 2 gry na 7 ;)

faktycznie "największa ilość" :P prawie 100%

Edytowane przez MacOSek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

......

faktycznie "największa ilość" :P prawie 100%

Niezwykle obiektywny post z twojej strony :wink: ...to, że aktualnie dana firma pracuje nad dana gra na dana konsole nie oznacza i nie zobowiązuje jej do tworzenia gier wyłacznie na dana konsole...firmy związane bezpośrednio z producentem danej konsoli pracują na troszeczke innych zasadach... :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niezwykle obiektywny post z twojej strony ...to, że aktualnie dana firma pracuje nad dana gra na dana konsole nie oznacza i nie zobowiązuje jej do tworzenia gier wyłacznie na dana konsole...

cholera wie nad czym pracują. Już w marcu będzie kilka gier, co do których są bardzo wysokie oczekiwania. Lair, Heavenly Sword, F1 - pierwsze z brzegu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem na myśli raczej Halo. Heh toż to żaden OT zwykła kulturalna dyskusja na tematy związane pośrednio z PS3 :wink:. Hmm...zreszta nawet TPS-y można chyba w pewien sposób podzielić - wiecej skakania i głowkowania ------> konsola (np. Devil May Cry), wiecej strzelania i powiedzmy taktyki ------> PC (np. GoW itp.) Wpływa to w jakimś stopniu na klimat gry o ktorym pisałem wcześniej.

jesli "GoW" wrzucasz do gier PC ,to moze ktos powinien ci powiedziec jak wczesniej, ze nie tylko to nie jest fps,ale jeszcze poki co jest na 100 % gra konsolowa-a taktyka o ktorej piszesz odnosi sie jak widac nie tylko do PC

ps.zanim zaczniesz oceniac moze zerknij ponizej ;)

Gears of War® to gra przygotowywana wyłącznie z myślą o konsoli Xbox 360™. Łączy ona taktyczną akcję z horrorem i wciąga graczy we wstrząsającą opowieść o dramatycznej walce ludzkości z hordą Szarańczy, rasą koszmarnych istot wypełzających z trzewi planety.

Edytowane przez gladiac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no jestem jestem, ale czy tylko SCEI robi gry na PS3, a na iksa tylko MGS? przeciez jest masa innych developerów i mówienie, że "Sony ma ogromne zaplecze developerów gier. Microsoft w tym temacie po prostu nie dorasta Sony do pięt." jest pozbawione sensu...

Widocznie mamy odmienne zdania. Przypominam, że odnoszę się tylko i wyłącznie do oddziałów wewnętrznych każdej z firm. I na tym polu dokonywanie porównań ma jak najbardziej sens - dziwię się, że ty go nie dostrzegasz.

a co nadchodzi?

- DMC4 - Capcom

- FF XIII - Square-Enix

- GT5 - Polyphony Digital - no tu Sony

- Killzone - Guerrilla Games - Sony - btw jesli bedzie to taka "dobra" gra jak na PS2 to niech se darują

- MGS4 - Kojima Productions

- Tekken 6 (jeśli będzie exclusivem icon_wink2.gif bo nic nie wiadomo) - Namco

no i to chyba koniec... znowu aż 2 gry na 7 icon_wink2.gif

Na pewno znane jest ci przysłowie "kto szuka ten znajdzie" i zapewniam, że nie są to jedyne tytuły dedykowane konsoli Sony. Rozumiem, że to zestawienie matematyczne miało dać przewagę Microsoftowi :wink:

Dalej...Insomniac Games nie jest własnością Sony, ale dziwnym zbiegiem okoliczności nie chce się od tej firmy odczepić.

a PS3?

aktualnie nie ma niczego fajnego icon_biggrin3.gif

To akurat nie było trudne do stwierdzenia, patrząc jak długo konsola jest już na rynku i do tego preferując maszynkę Billa :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pewno znane jest ci przysłowie "kto szuka ten znajdzie" i zapewniam, że nie są to jedyne tytuły dedykowane konsoli Sony. Rozumiem, że to zestawienie matematyczne miało dać przewagę Microsoftowi :wink:

to dorzuc sobie jeszcze 3 tytuly wg wlasnego uznania co by bylo po równo -.- akurat ta lista nie miala pokazac na ktora platforme wiecej dobrych gier jest, a jedynie ze te wielkie exclusive'y nie są tylko ze stajni SCEI czy MGS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Ludwiczek

jesli "GoW" wrzucasz do gier PC ,to moze ktos powinien ci powiedziec jak wczesniej, ze nie tylko to nie jest fps,ale jeszcze poki co jest na 100 % gra konsolowa-a taktyka o ktorej piszesz odnosi sie jak widac nie tylko do PC

Ta a "profesjonaliści" w Clicku pisali, że to FPS :lol:

Z resztą jaka tam taktyka? Chowaj się i strzelaj. Wątpię by z resztą na Viście się coś zmieniło pod tym względem. A jeśli chodzi o gry na PC w których jest taktyka to trzeba było podać za przykład takie gry jak chociaż seria H&D w której taktyka to podstawa i nie ogranicza się do chowaj, wychyl i strzel. A ten kto grał w COOP'a po sieci to wie, że bez zgranego składu nic się nie zrobi ( chyba że na easy).

Patrząc po cenach konsol na starcie nie dziwie się, że w Japonii tak bardzo PS3 lubią :wink:

A tak na marginesie to rozmyślając jaką konsole może by tu sobie kupić doszedłem do wniosku, że na PS3 nie ma ANI JEDNEGO tytułu który by mnie interesował na dzień dzisiejszy. Albo ja się tak zbytnio nie znam albo na PS3 po prostu jest za mało gier a lubię głównie wyścigi najlepiej seryjne auta i po trasach w mieście, na torze itp A nie przepadam za grami z zwierzątkami i czesanymi lalkami :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PS2 - JP¥39,800 - ok. 970zł

PS3 - JP¥49,980 / JP¥59,980 - ok. 1220zł / 1460zł

USA:

PS2 - 299$ - ok. 870zł

PS3 - 499$ / 599$ - ok. 1450zł / 1730zł

Europe:

PS2 - €249 - ok. 960zł

PS3 - €499 / €599 - ok. 1920zł / 2300zł

skad te dane? z wikipedii?

PS2 kosztowało 869 marek w niemczech, a to jest jakies 1600 zł na wtedy. 1600 a 960 to 'lekka' różnica. W wiki cena 249 euro to cena z "August 27, 2002" a to tez jest 'tylko' prawie 2 lata po premierze.

W jap, fakt ze napisales iż jej nie licząc, ale warto zaznaczyc, ze aby PS2 było dwa razy tańsze niz PS3, to drugie musiałoby kosztować 80000 jenów, a cena podana wyżej to 50tys (20% wiecej) lub 60 (50% wiecej) - do 100% wiecej tez 'troche brakuje'.

co do 2 krotnie droższej PS3 to można sie zgodzic tylko w przypadku US. PS2 w USA kosztowało podajże 299$ ale jak przeliczając na złotówki można liczyc wg dzisiejszego kursu? Wtedy dolar stał po 4 złote, a to jest 1200 zł. Moc dolara bardzo spadła przez te 6 lat. Bardzo! I to wiedzą wszyscy, łącznie z z amerykanami.

cholera wie nad czym pracują. Już w marcu będzie kilka gier, co do których są bardzo wysokie oczekiwania. Lair, Heavenly Sword, F1 - pierwsze z brzegu.

+ projekt od Naughty, ale nie wiadomo kiedy on wyjdzie. MacOSek sprytnie je pomija zeby w bezposrednim staciu m$ lepiej wypadł. "2 do 7" i takie tam ;p

Jeszcze w kilka h temu pisalem w topicu o xO ze kolesie odpowiedzialni za RARE odeszli z tej załogi, a juz SONY podchwyciło temat:

Sony już jest zainteresowane braćmi Stamper

http://ncroal.talk.newsweek.com/default.asp?item=414002

Edytowane przez .:Solid_Snake:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, że GoW jest na chwile obecna dostepny jedynie na Xsa...chodziło mi raczej o klimat gry i wlasnie o nim caly czas pisze...nie od dzisiaj wiadomo, że zdecydowana wiekszość gier na 360tke jest wlasnie w pecetowym klimacie...odnosze również dziwne wrażenie, że dość duża ich część prędzej czy później ukazuje się na szaraku :wink:

http://pc.ign.com/objects/670/670283.html

Czy to wada? Dla mnie tak...gry typowo konsolowe maja poprostu swoj specyficzny klimacik który mi akurat bardzo odpowiada...ale każdy ma swoje własne zdanie na ten temat oczywiscie.

Edytowane przez Blizz4rd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Blizz4rd - tak mówisz o grach "typowo konsolowych", a jednocześnie podniecasz się Killzone czy GT5

+ projekt od Naughty, ale nie wiadomo kiedy on wyjdzie. MacOSek sprytnie je pomija zeby w bezposrednim staciu m$ lepiej wypadł. "2 do 7" i takie tam ;p

a co mialem napisac? "Untitled Naughty Dog Project" ? bez jaj... -.-

PS2 kosztowało 869 marek w niemczech, a to jest jakies 1600 zł na wtedy. 1600 a 960 to 'lekka' różnica. W wiki cena 249 euro to cena z "August 27, 2002" a to tez jest 'tylko' prawie 2 lata po premierze.

jakbys nie wiedział to euro wprowadzono dopiero w 2002 roku, tak wiec dziwne by bylo gdybym podal cene w euro na starcie ps2 -.-

dobra konczmy temat bo zaraz sie okaze ze PS3 jest rozdawane prawie ze za darmo :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakbys nie wiedział to euro wprowadzono dopiero w 2002 roku, tak wiec dziwne by bylo gdybym podal cene w euro na starcie ps2 -.

ale podawałeś ceny niby ze startu konsoli, bo co nas obchodzi ile ps2 kosztowała w europie 2 lata po premierze.... Za 2 lata ps3 też może dużo spaść z ceny.

Cena w Polsce tym razem bedzie taka jak w Europie. Chyba że przygotują nam niespodzianke i bedzie tańsza ( przykład xbox 360 :) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Blizz4rd - tak mówisz o grach "typowo konsolowych", a jednocześnie podniecasz się Killzone czy GT5

Killzonem się raczej nie podniecam, jedynka była poprostu dobra grą, nic ponad to...jednak słynny zwiastun z E3 wstrząsnał mną na tyle, że oczekuje od tej gry naprawde bardzo wiele i ufam że moje oczekiwania zostana w duzej mierze spełnione. Heh no a co do GT5, ogólnie całej serii Gran Turismo to owszem podniecam się ----> dla tej gry zamierzam kupić konsole...a że dodatkowo dostane odtwarzacz to mi jak najbardziej pasuje...a że dodatkowo będe miał możliwość pogrania w kilka innych bardzo dobrych tytułów to pasuje mi jeszcze bardziej :wink: I napewno nie wmówisz mi że nie jest to gra typowo konsolowa ponieważ porównywanie jej z jakimkolwiek "symulatorem" z PC nie ma większego sensu...jest poprostu inna jednak aby to poczuć trzeba troszeczke w GT pograć...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh no a co do GT5, ogólnie całej serii Gran Turismo to owszem podniecam się (...) I napewno nie wmówisz mi że nie jest to gra typowo konsolowa ponieważ porównywanie jej z jakimkolwiek "symulatorem" z PC nie ma większego sensu...jest poprostu inna jednak aby to poczuć trzeba troszeczke w GT pograć...

GT5 jest typowo konsolowym "symulatorem", ale taki GoW to juz jest typowo pecetowym "FPSem" :lol2:

kocham ta twoja logike :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość SamoDobro

wtrace swoje 3 grosze

jesli Killzone nie bylo gra typowo konsolowa (mimo, ze FPP) to ja jestem ksiaze arabski. moze ktos mi pomoze i pokaze przynajmniej podobna gre do Killzone na PC (nie mowie o spojrzeniu na swiat, ale o sposobie rozgrywki - FPPy na PC byly w wiekszosci na jedno kopyto, bez zbytnio rozbudowanej fabuly, a juz na pewno bez tego charakterystycznego dla gier konsolowych przytupu i patosu przy ktorym Armageddon to film antyamerykanski ;)) co jak co, ale grajac w Killzone mialem podobne uczucie co z Halo - ze to nie jest kolejny FPS, ze to nieco inna gra, ktora tylko do przedstawienia akcji uzywa widoku FPP. ciezko to wytlumaczyc, ale mam nadzieje, ze ktos zalapie.

co do Gran Turismo - pokaz podobna gre na PC. gre, w ktorej celem samym w sobie jest jezdzenie coraz to nowymi samochodami, co mozna robic praktycznie bez konca. i to taka iloscia samochodow z taka mnogoscia modyfikacji. jedyny tytul podobny do GT jaki mi przychodzi na mysl to Forza, ktora jednak jest nieco inna i na upartego Enthusia. TOCA to zupelnie co innego, wszelkie rajdowki, simy czy NFS z PC to tez kompletnie inny gatunek. diabel tkwi w szczegolach ;)

gdzies kiedys czytalem taka definicje gier "konsolowych": to takie, w ktorych trzeba szybko wciskac guziki na padzie. to tak pol zartem pol serio, bo faktycznie wiekszosci ludzi sie to tak kojarzy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GT5 jest typowo konsolowym "symulatorem", ale taki GoW to juz jest typowo pecetowym "FPSem" :lol2:

kocham ta twoja logike :D

A gdzie napisałem, że GoW to FPS...ehh zreszta kłócisz sie troche na siłe nie wiem może z wiekiem zrozumiesz co miałem na myśli :wink: ...Heh swoja droga na stronie, którą podał Malsumis jest ciekawe porównanie PS3 i X-360

http://www.gizmocafe.com/video-games/ps3-vs-xbox360.aspx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A raczej PS3 zjada zwykłe odtwarzacze BR :D

New Blu-Ray Movie Can Only Be Played On PS3

A major disk glitch has occured with one of the latest Blu-Ray movie releases. The acclaimed horror film The Descent was recently released in the new next-gen format but will only work on the Playstation 3 Blu-Ray player. A blank screen is shown when attempting to play the movie on regular Sony and Pioneer Blu-Ray movie players. According to a story at IMDB.com the reason is that the movie's distributor, Lionsgate, used BD-Java technology to handle The Descent's picture-in-picture commentary feature. Sony will apparently issue an update to its player that will fix the problem later this year; there is no word on when the Pioneer Blu-Ray disk player will be able to be fixed.

PS3 Blu-Ray Player Kills off Sony and Samsungs Primary Offerings

A huge review by UltimateAV on the PS3's blu-ray playback concludes that it can more than hold its own on the far more expensive players produced by Samsung and Sony. They say it behaves just as you would expect a next-gen player to, ranking very highly in startup and disc access speed and overall ergonomic prowess and stability.

Compared to Samsung's BD-P1000 and (briefly) Sony's BDP-S1 as BD players, the PS3 is superior in absolute picture quality to the former, and more than holds its own with the latter. And it kills both in terms of startup and disc access speed and overall ergonomic prowess and stability. It's just bullet proof, and aside from being the coolest looking piece of gear ever, it's the only next-gen player so far that behaves like one in every respect. And of course, its connectivity and audio decoding features are tops too, although you really need an AVR or pre/pro equipped with HDMI 1.1, or later, to unleash its potential.

All of the above would be enough to earn the PS3 a rave review as a BD player even if it were on par with the prices of the standalone BD players. But it's not- even the upscale $600 PS3 is by far the least expensive BD player available.

Źródło: news4gamers

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja i tak kupię PS3 choć byście niewiadomo co napisali o PS3 czy Sony. :D Swoje zdanie mam wyrobione i nie będę opierał się na jakimś widzi mi się. ;) Teraz kupuję LCD 37'' nie po to, żeby od czasu do czasu odpalić konsolę i zagrać ale nastawiam się przy okazji na filmy HD. Dla mnie BR w PS3 jest w sam raz. Pozatym odpowiada mi klimat gier na Peesa więc klamka zapadła! ;) Niektórym pasuje X360 więc fajnie. Cieszę się, że macie wybór. ;)

Ale dajcie wybrać innym. Wyobraźcie sobie, co by było gdyby istniał tylko jeden model samochodu? ;)

Pozdrawiam

Edytowane przez kojak_ct

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...