Skocz do zawartości
Demonik

Playstation 3

Rekomendowane odpowiedzi

3ds max na PS3 ??? ale jaja... obsluga bedzie padem hehe ;)

1720596[/snapback]

3ds max z taka iloscia ram jaka ma ps3?? Chyba kogos konkretnie pogrzalo nie wierze w taka bzdure chyba, ze to bedzie jakis okrojony programik majacy tylko ta sama nazwe. Heh obsluga padem to malo na dodatek wszystko wyswietlane na TV poprostu LOL.

Edytowane przez luki2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Porzyjemy zobaczymy. U wójka jak niemiałem co robić, to rysowałem sobie w "paincie" na komórce taty (tyż soniak :)), a do obsługi szło się przyzwyczaić.

Co do ilości ramu, 256mb w brew pozorom to jest dużo, a jeżeli potrafi się poprawnie zarządzać pamięcią to bardzo dużo, a tam będzie siedziała dość szybka pamięć, aby tak co chwila ładować i usuwać dane. Co nie zmienia faktu, że ci którzy się zajmują takimi rzeczami raczej nie przesiądą się z kompa na konsolę, by się uczyć obsugi programu na padzie. To będzie dobre dla kogoś, kto ma za słabego kompa jak na swoje potrzeby, choć i tak będzie to dobre tylko przez pewien czas, dopuki konsole się nie zestarzeją.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eeee to nie o to chodzi ze odpalisz sobie na ps3 3d studio i bedzie modelowal itp .. ps3 a raczej cell ma sluzyc jako stacja renderujaca ( rendering sieciowy czy cos podobnego zrobia ) ona bedzie tylko liczyc podczas renderingu co dzieki powerowi do operacji zmiennoprzecinkowych znacznie przyspieszy czas renderowania... dobre jest to w tym ze ps3 bedzie kosztowac duzo duzo mniej niz takie stacje ktore teraz sa

Edytowane przez Lazymodder

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eeee to nie o to chodzi ze odpalisz sobie na ps3 3d studio i bedzie modelowal itp .. ps3 a raczej cell ma sluzyc jako stacja renderujaca ( rendering sieciowy czy cos podobnego zrobia ) ona bedzie tylko liczyc podczas renderingu co dzieki powerowi do operacji zmiennoprzecinkowych znacznie przyspieszy czas renderowania... dobre jest to w tym ze ps3 bedzie kosztowac duzo duzo mniej niz takie stacje ktore teraz sa

1720999[/snapback]

Co nie zmienia faktu, ze bez tych bardzo drogich stacji roboczych ps3 sobie nie poradzi. Nawet 2 albo i 4 ps3 by ledwo radzily sobie z profesjonalnym renderingiem . Bo tu problem lezy po stronie specyfikacji kart graficznych wezmy taki przyklad profesjonalna karta graf. do PC kosztuje od 1 tys. do nawet 15 tys zł jak nie wiecej a jesli by je uzyc do granie to marnie wypadaja w porownaniu do np. GF7800 czy RX1800 i to samo mozna powiedziec o w/w Gf i Ati uzywajac ich do renderowania. Poprostu kazda grafa a swoje przeznaczenie. I napewno nikt zdrowy na umysle nie bedzie pracowac w 3ds max na ps3 no chyba tak jak powiedziales zostanie uzyta do pomocy ale tylko ze wzgledu na procesor cell a nie jej dalsza specyfikacje. Zreszta moim zdaniem wogole ps3 nie bedzie

uzyta nawet do pomocy bo jak historia pokazuje sony stworzy calkiem oddzielna stacja robocza oparta na CELL'ach tak jak to bylo w przypadku ps2 i jej bebechow(EE i GS) ktore zostaly zamkniete w stacji graficznej w ilosci kilkudziesieciu sztuk w pewnym sensie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

od kiedy karta graficzna uzywana jest do renderowania ?? ( co najwyzej do generowania sprzetowego shaderow itp w viewportach tam gdzie do wyswietlania obrazu uzywany jest opengl albo directx ) renderingiem obliczaniem czasteczek itd zajmuje sie tylko i wylacznie procesor z tym ze 3 czy 4 ps3 nie bylyby w stanie dorownac profesionalnej stacji ( np sgi ) to bym sie wcale nie zgodzil ... zwyklego sgi octane to jedno ps3 zjada na sniadanie a dlaczego bo one sa stara technologia robione i tylko zwiekszana jest ilosc prockow ktore tam siedza..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

luki2 tylko do tej poary te "profesionalne" karty graficzne maja identycznie rdzenie co karty dla graczy - Radeon/FireGL, Geforce/Quadro kwestia zworki badz sterownikow wiec w tym problemu nie byloby, zreszta Lazzymodder to wytlumaczyl. Na grafice sie nie znam ale skoro moc procesora ma zasadnicze znaczenie (chyba po Cinbench'u widac to dobrze) to chyba nic nie stoi na przeszkodzie by ta moc wykorzystac nie tylko dla gier. Koszt zakupu nawet 8 PS3 bylby mniejszy od wieloprocesorowych stacji, nie liczac juz kosztow serwisownia i utrzymania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

luki2 tylko do tej poary te "profesionalne" karty graficzne maja identycznie rdzenie co karty dla graczy - Radeon/FireGL, Geforce/Quadro kwestia zworki badz sterownikow wiec w tym problemu nie byloby, zreszta Lazzymodder to wytlumaczyl. Na grafice sie nie znam ale skoro moc procesora ma zasadnicze znaczenie (chyba po Cinbench'u widac to dobrze) to chyba nic nie stoi na przeszkodzie by ta moc wykorzystac nie tylko dla gier. Koszt zakupu nawet 8 PS3 bylby mniejszy od wieloprocesorowych stacji, nie liczac juz kosztow serwisownia i utrzymania.

1721198[/snapback]

OK ale nadal bardzo watpie zeby ktos do tego kupowal ps3 a wszyscy o tym trabia raczej dlatego zeby poprostu pokazac power dzemiacy w ps3. Renderowaniem zajmuje sie procesor to oczywiscie prawda ale karta graf. tez jest wazna to wysiwietlania tego wszystkiego dodawania efektow itd. Coz nie jestem specjalista w tej dziedzinie ale domniemywam, ze tak jest. Zworki mniej bardziej podmiana biosu itd i nie zawsze to sie udaje bo gdyby tak bylo to nikt by nie kupowal tamtych kart. Pozatym w ps3 przestawinie zworek i podmiana biosu w grafie i tak nie wchodzi raczej w gre. Ostatecznie wg. mnie chodzi tylko o wypromowanie cell'a ktory jest bardzo mocnym prockiem i w ktory sony wpakowalo mnostwo i kasy i teraz trza to jakos sprzedac. Bo niby co jest jeszce takego superowskiego w ps3? Raczej nic bo ani podwojny 6800ultra ani pamiec zadnego wrazenia nie robi.

@ Xaon napisales cos o szybkiej pamieci ktora bedzie bardzo szybko usuwac i zapisywac dane wiec hmm oczywisice masz racje ale wez po uwage ze ta szybkosc ma raczej wieksze znaczenie w kompach i to nie koniecznie w grach(ale ma oczywisice dzieki wysokim FSB prockow itd.). Bo co z tego ze tam jest pamiec przeliczajaca chyba 3Gb/s jak gra bedzie wczytywana z blue-rey ktory ta szybkosc skutecznie ograniczy wiec bierz pod uwage zawsze kilka komponentow a nie jeden. Wiesz dam ci przyklad moze nie dokonca pasujacy ale zobacz kupujesz grafe do kompa za 2 tys. a w kompie siedzi proc 1ghz i 128 mb ram i myslisz, ze ci to plynnie pojdzie??

ps. jak myslicie czy saddam uzywal ps2 do sterowania rakietami?? BARDZO w to watpie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coz nie jestem specjalista w tej dziedzinie ale domniemywam, ze tak jest. Zworki mniej bardziej podmiana biosu itd i nie zawsze to sie udaje bo gdyby tak bylo to nikt by nie kupowal tamtych kart. Pozatym w ps3 przestawinie zworek i podmiana biosu w grafie i tak nie wchodzi raczej w gre. Ostatecznie wg. mnie chodzi tylko o wypromowanie cell'a ktory  jest bardzo mocnym prockiem i  w ktory sony wpakowalo mnostwo i kasy i teraz trza to jakos sprzedac. Bo niby co jest jeszce takego superowskiego w ps3? Raczej nic bo ani podwojny 6800ultra ani pamiec zadnego wrazenia nie robi.

1721427[/snapback]

na mnie wrażenie zroił Twój tekst...z rana ja ta lala...wypij kawkę lepiej i poczytaj bo wychodzi na to że chcesz tutaj mam wmówić że PS3 jest niczym szczególnym.Tylko na podstawie czego?Że do 3Dmaxa bedziesz obsługiwał padem? :mur: Że zworki i bios :mur: Że grafika wrażenia nie robi :mur: Pamięć...itd :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na mnie wrażenie zroił Twój tekst...z rana ja ta lala...wypij kawkę lepiej i poczytaj bo wychodzi na to że chcesz tutaj mam wmówić że PS3 jest niczym szczególnym.Tylko na podstawie czego?Że do 3Dmaxa bedziesz obsługiwał padem? :mur: Że zworki i bios :mur: Że grafika wrażenia nie robi :mur: Pamięć...itd :lol2:

1721445[/snapback]

Z rana kawki nie pije pozatym nie wiem co cie tak oburzylo. To, ze ty sie slinisz jak male dziecko na kazda informacje o ps3 i nie potrafisz do niczego z rezerwa podchodzic to juz twoj problem. Tematu o zworkach ja nie wywolalem ale tylko chcialem zaznaczyc, ze ps3 jak dla mnie nie ma sensu konfrontowac z 3ds maxem ani porownywac z jakims przestwianiem zworek czytaj ku**a ze zroumieniem bo normalnie trace sily jak czytam twoje wypociny :mur: :mur: . Wskaz mi gdzie napisalem w kilku powyzszych postach, ze ps3 jest do [gluteus maximus] co najwyzej napisalem, ze uklady graf. i ilosc pamieci nie robia jakiegos szcegolnego wrazenia a jesli chodzi o jakosc graf. to sie dopiero zobaczy lolu. Koncze bo nie mam zamiaru z toba w jakas glebsza na poziomie dyskusje wchodzic i nie tylko czytaj ze zrozumieniem ale tez pisz!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gdzies kiedys czytalem ze proce 2.5 z 1mb pamieci maja wydajnosc na poziomie 25gflop-ow a z kolei cell ma wydajnosc na poziomie 250gflop-ow jesli dobrze zapamietalem albo jesli komus chce sie poszukac i znajdzie takie same dane to chyba komentarz jest zbedny dlaczego ps3 maja byc uzywane do renderingu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przed premiera PS2 Sony trabilo, ze jego procek bedzie uzywany do sterowania rakietami... Ile w tym prawdy, wszyscy widza.

Mam dziwne wrazenie, ze cale to 3D Studio to kolejne bajdurzenie Sony, majace wywolac popyt na CELLa.

1721521[/snapback]

Tylko wiesz nie kazdy to rozumie i jak by przeczytali w prasie, ze ps3 bedzie fruwalo i strzelalo wiazkami lasera to by w to uwierzyli. Albo tak jak kolega Dustone kompletnie nie rozumieja co sie do nich pisze przez co mnie oskarzal, ze uwazam ps3 do bani bo nie poradzi sobie z 3dsmaxem wrecz z tego wynika, ze jak ktos tu poda kilka slow krytyki to odrazu jest be i wogole karcony na lewo i prawo. Zawiodlem sie na ps2 i jestem troche krytycznie nastwiony do ps3 ale to nie znaczy, ze uwazam ja do [gluteus maximus] bo to napewno bedzie dobra konsola jat bedzie miala oczywiscie WSZYSTKIE obiecane przez Sony bajery.

ps. raczej saddam nie uzywal jednak ps2 do sterowania rakietami jak juz wspomnialem kilka postow wyzej i nadal uwazam, ze nikt nie bedzie wykorzystywal samej w sobie ps3 do renderowanie bo to bedzie bezsens

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gdzies kiedys czytalem ze proce 2.5 z 1mb pamieci maja wydajnosc na poziomie 25gflop-ow a z kolei cell ma wydajnosc na poziomie 250gflop-ow jesli dobrze zapamietalem albo jesli komus chce sie poszukac i znajdzie takie same dane to chyba komentarz jest zbedny dlaczego ps3 maja byc uzywane do renderingu...

1721539[/snapback]

Tyle, ze te wszystkie flopy mozna sobie wsadzic... to jest teoretyczna szczytowa wydajnosc, przy zalozeniu, ze procesor caly czas wykonuje te same operacje przy maksymalnej wydajnosci.

Golym okiem widac, ze to jest mrzonka, bo raz, ze duzo czasu procesora sie marnuje na komunikacje z pamiecia, dwa, ze caly czas tego samego rodzaju operacji w zasadzie nigdy robil nie bedzie, a trzy, ze na przeszkodzie stoi architektura CELLa (w przypadku PS3).

Masz tam 7 jednostek specjalizowanych - i teraz pytanko, co bedzie robil dajmy na to procesor fizyczny w czasie renderingu 3D? ;)

Do tego wszystkiego dochodzi jeszcze kwestia zestawu instrukcji procesora - konwersja z jednego formatu na inny bardzo skutecznie zabija wydajnosc (m.in. dlatego nie ma nadal porzadnego emulatora PS2).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh obsluga padem to malo na dodatek wszystko wyswietlane na TV poprostu LOL.

1720651[/snapback]

...Ty mówisz co wiesz a wiem co mówię.A tekst wyżej pokazuje że z wiedzą to cieniutko u Ciebie bo mysz , klawiaturkę i monitor podepniesz do PS3 i żadną tajenicą to nie jest.

ps. widziałeś tego 3Dmaxa?wiesz ile będzie ramu w PS3 i jaka dokładnie będzie ostateczna wersja RSX?Jak tak to się podziel i zwracam honor.Tylko proszę bez tych wywodów bez podstaw i logiki bo mnie to nie bawi.A co do PS2 co czemu się tak zawiodłeś ?Ślina na oczy poszła i nie widziały gały co brały?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...Ty mówisz co wiesz a wiem co mówię.A tekst wyżej pokazuje że z wiedzą to cieniutko u Ciebie bo mysz , klawiaturkę i monitor podepniesz do PS3 i żadną tajenicą to nie jest.

ps. widziałeś tego 3Dmaxa?wiesz ile będzie ramu w PS3 i jaka dokładnie będzie ostateczna wersja RSX?Jak tak to się podziel i zwracam honor.Tylko proszę bez tych wywodów bez podstaw i logiki bo mnie to nie bawi.A co do PS2 co czemu się tak zawiodłeś ?Ślina na oczy poszła i nie widziały gały co brały?

1721927[/snapback]

Oj tak napalilem sie na ps2 no ale po zakupie czar prysnal. Co do pamieci ram to jest pewne na 100%, ze bedzie lacznie 512 wiec nie wiem po co szum urzadzasz?? Po to zeby pokazac jakis to ty jest madry i wogole:mur: Co do monitora tya niby bedzie mozna podlaczyc monitor tylko ciekawe jaka bedzie jakosc coz okaze sie ale nie zapomnij, ze do tego bedzie trzeba dysk twardy kupic(do 3dsmaxa) ktorego w komplecie raczej nie bedzie. Ogolnie to nie wiem po co ta trzode robisz w zwiazku z 3dsmaxem dla mnie to bedzie dobre ale tylko tak do zabawy bo ogolnie nie jestem za tym zeby cos co zostalo stworzone tylko na kompa nagle zostawalo przeniesione na konsole. Coz internet tez mial byc w ps2 a jak to teraz kieprawo wyglada chyba nie musze mowic. I przestan sie wkoncu klocic b o to mnie juz wku**a jesli ty uwazasz, ze 3dsmax na ps3 bedzie czyms co wyprze stacje graficzne no to coz juz twoj swiatopoglad ja uwazam inaczej i tyle.

ps. walsnie steruje rakietami na moim ps2 podaj mi swoj adres wysle ci paczke :D :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:mur: :mur: :mur: :mur: na ps3 fizycznie nie odpalisz 3dmaxa czy innego programu ... bedzie ona ( one ) podlaczona sieciowo z kompem na ktorym bedzie max i podczas renderingu ps3 dostanie cos do policzenia lub nawet calosc bedzie sama liczyc ....

ps3 = render drive = bardzo szybli "kalkulator" :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1.Gdzie napisałem że PS3 wyprze stacje graficzne?Cube od Sony mógł coś w tym temacie namieszać (o ile dobrze pamiętam było w nim 16 ps2) i cisza -dobry sprzęt to jeszcze nie wszystko potrzeba jeszcze chętnych do przesiadki na taki system a z tym jest problem bo przyzwyczajenia biorą górę.

2.Jakość będzie zależała od monitora

3.Akurat dysk to wolę sobie sam kupić bo ile będzie potrzebne to sie dopiero przekonamy

4.Kłutnie to moja działka :wink: ale dobra -koniec

ps.Budynek w którym "spędzam większość czasu" wygląda jak bunkier atomowy(szary z wielkimi obrotowymi klapami ) -rakieta odpada więc może nuke ale to dopiero jak wyjdzie ps3 bo ta pewnie będzie mogła tym sterować przez wifi:wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Speaking to the IDG News Service, Sony spokesperson Reiko Sakamoto said:

"It's hard to say the PlayStation 3 will be 100 per cent backwards compatible."

"But as we said earlier this year, we aim to make it so as much as possible."

poczekamy i zobaczymy jak to będzie :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Speaking to the IDG News Service, Sony spokesperson Reiko Sakamoto said:

"It's hard to say the PlayStation 3 will be 100 per cent backwards compatible."

"But as we said earlier this year, we aim to make it so as much as possible."

poczekamy i zobaczymy jak to będzie  :rolleyes:

1722383[/snapback]

Czyli coz jednak ze wsteczna kompatybilnoscia nie tylko 360-tka bedzie miala problemy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety Sony zapodalo ze ich nowa konsola ps3 moze nie byc w pelni lub moze i wcale kompatybilna z grami psx i ps2 ,okazuje sie ze nie tylko xbox 360 ma z tym problemy ktore mozemy zrozumiec roznica roznych gpu w poprzedniej i nadchodzoncej konsoli billa ,ale juz taki fakt w ps3 jest bynajmiej dziwne ,mozna by sobie to tlumaczyc ze moze to wina nowego wielordzeniowego procka ale przeciez moze to byc tlumaczenie na sile bo spece od ps3 glosili co innego kiedy kampania promujaca nowa konsole sony sie rozpoczynala. Dziwnie to jakos sie zgralo z wczesniejsza informacja o problemach nowej slim wersji ps2 gdzie wystepuja problemy z grami dedykowanymi pod ta konsole.Dziwne rzeczy wyczynia Sony!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do kłótni o ^ tam gdzieś:

1. fakt trzea ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> pod uwagę, że będzie doczytywać z płytek (bo niby skąd), fakt. Ale faktem jest (chyba, że coś przespałem), że co nowsza technologia płytek, to szybszy jest przez nie transwer. Może nie dostatecznie szybki, ale zawsze. Ale pamiętajcie, odpada winda, x sterowników i x innych programów (jak na konsolę przystało)

2. Tu nie było mowy o 3d studio max (tylko ja się rąbnąłem), ale o czymś innym, w czym nie chwytam tematu. Dlatego przoszę nie cytować moich słów o tworzeniu grafy padem, a tym bardzie przypisywać ich komóś innemu, albo czytajcie wszystkie posty dokładnie.

Dziękuję za uwagę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety Sony zapodalo ze ich nowa konsola ps3 moze nie byc w pelni lub moze i wcale kompatybilna z grami psx i ps2 ,okazuje sie ze nie tylko xbox 360 ma z tym problemy ktore mozemy zrozumiec roznica roznych gpu w poprzedniej i nadchodzoncej konsoli billa ,ale juz taki fakt w ps3 jest bynajmiej dziwne ,mozna by sobie to tlumaczyc ze moze to wina nowego wielordzeniowego  procka ale przeciez moze to byc tlumaczenie na sile bo spece od ps3 glosili co innego kiedy kampania promujaca nowa konsole sony sie rozpoczynala. Dziwnie to jakos sie zgralo z wczesniejsza informacja o problemach nowej slim wersji ps2 gdzie wystepuja problemy z grami dedykowanymi pod ta konsole.Dziwne rzeczy wyczynia Sony!!!

1722445[/snapback]

Kurcze znowu wpadam na polemikę i to z tobą ;). Ja to widze tak, że jeżeli piszą że nie będzie w 100% kompatybilna ze starymi grami to to nie znaczy że tylko kilka/naście tytułów pójdzie (jak na X360...tam dalej kombinują) ale że większość (choć nie wszystkie). No ja to tak rozumiem. Nie mówi się że coś nie jest w 100% kompatybilne gdy jest kompatybilne powiedzmy tylko w 5% :unsure: (chyba że się gada bzdury i kłamie byleby tylko sprzęt opchnąć :angry: ). A czemu tak się dzieje? Może też dlatego że teraz nV odpowiada za grafę. W PS2 mieliśmy układ robiony przez SONY (dobrze gadam?) więc mogli zrobić go tak żeby był w większości kompatybilny ze starymi grami z PSX. Teraz wybrali nV (i słusznie...nie żebym tak chwalił nV ale lepsze to jak tworzenie czegoś samemu...) a oni raczej przerobili swoje chipy z graf do PC i teraz wychodzą krzaki <_< . Zresztą ile osób kupując nową konsolę będze grałą w stare gry? Mały procent ludzi. A do tego jeżeli ma się starą konsolę to mi się nie widzi jej sprzedawać. Jak grać w "starocie" to na "starociach". Tyczy się to i PS3 i X360. Co do nowej PS2Slim to już wyraziłem swoje zdanie ;).

Jeżeli chodzi o tego 3DSMAX to mnie to nie rusza, dla mnie liczą się gry a wymyślanie dla konsoli jakiś nowych zastosowań jest dla mnie tylko bajerem. Konsola ma w pierwszej kolejności służyć do odpalania gierek jak to robi i robi to dobrze to już jest konsolą a czy ma 1004305023442 innych zasosowań to mam w D. Mogą być ale bez nich da się żyć. Pozdro!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

True VanDal zgadzam sie z toba i to calkowicie. Nie po to kupuje PS3 zeby ogladac na niej tandetna grafe z ps2. Czarna skrzynke mam od 4 lat i tylko raz na samym poczatku sie zdarzylo, ze wlozylem do niej gre z szaraka. Pozatym ten kto bedzie chcial kupic ps3 przewarznie na stanie tez ps2 wiec nie wiem po co ten szum bo ja bym nawet na miejscu sony nie klopotal tym i zajal sie dopracowywaniem innych spraw a napewno takie sa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem dla mnie nie lezy w kompatybilnosci z ps2 bo ja i tak mam ps2 ale z klamstwami jakie sialo Sony kiedy Bill zaczal promowac 360 kie ,wtedy Sony wysmialo Billa ze jego nowa konsola nie jest kompatybilna wstecz i jako jeden z pozytywow ps3 bylo podanie o pelnej zgodnosci z ps ps2 .Jak sie okazuje to tylko byla zagrywka ktora miala zamydlic oczy tym ktorzy mogliby sie kiedys chciec skusic na "opozycje", sek w tym ze draznia mnie te wszystkie machlojki Sony i chociaz czekam na ps3 po zakupie 360 ki to jednak na sama Sony jako firme wykladam......... bo ile mozna sciemniac??

Kiedys problemy finansowe i uparcie niezwracanie uwagi na rzeczywistosc pogrzebalo Sege ,teraz moze i kolej na Sony jesli sie w pore nie otrzasnie jako przyklad podam ze w poprzednim roku fiskalnym wyniosl 380 mil Euro zas w obecnym 204 mil euro!!!!,to bardzo duza strata , wprowadzenie na rynek Psp nie jest wcale takie rozowe jako dochod, spadajacy popyt na towary Sony jak np tv ,hi fi itp oraz baaaardzo duze wydatki na produkcje nowej konsoli powoli Stawia Sony w trudnej sytuacji ,na pewno sobie poradzi ,oby jednak wyciagnela jakies wnioski

ps.jak cos jest kompatybilne to znaczy ze powinno dzialac w 100!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem wam tak, ze jak sony zbankrutuje to nie bedzie sprzetu RTV na swiecie. Bo widzisz ze wszytskich firm na swiecie Sony zbankrutuje jako ostatnia. Chyba mnie rozumesz?? Jesli juz o tym sony to nadal firma ktora wg. mnie robi najlepszy sprzet tylko tyle ze miedzy nia a innymi firmami nie ma juz takiej roznicy jaka byla np. 4-5 lat temu czyli poprostu kosmos. Sony zaczelo tez wyrabiac swoje produkty na Słowacji ktore ida np. do nas co tez zawaza na ich jakosci ale jest to tez jedna z dwoch firm(chyba jest jeszce canon) ktora aparaty cyfrowe i kamery produkuje w Japonii a to sie chwali. Na mojej konsoli jak byk z tylu jest napsiane "made in japan" a na tych srebrnych wynalazkach i innych "made in china" i wogole jakas taka biedna jest konsola robiona u chinczykow jak ja wzialem do reki to odrazu stwierdzilem zebym mojej 4-letniej skrzynki nie zamienil na te chinskie.

Sorry za OT ale poprostu chcialem troche swoich spostrzezen napisac oczywisice to jest tylko w telegraficznym skrocie co mysle o firmie sony ale to nie miejsce na pisanie o niej tylko o jej najnowszym wynalazku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie, ale co myślicie że fachowcy od sony są na poziomie średniej tego forum i nie wiedzą jak wyjsć na prowadzenie w tej wojnie nowych konsol? to są ludzie którzy znają się na tym i poprostu takie gdybanie, że sony coś źle robi jest bezsensu. Oni robią to co muszą i napewno wiele razy nad tym myślało mase inteligentnych ludzi. każda zagrywka marketingowa jest przemyślana, i opracowana na daną chwile .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...