Skocz do zawartości
Demonik

Playstation 3

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekawe jak bedzie z jakoscia tego odtwarzacza Blu-Ray w PS3... Jezeli Sony nie da mozliwosci podlaczenia dowolnych kabli (czytaj: standardowe zlacza zamiast jakiegos dziwactwa) to kiepsko to widze. Niestety z reguly kable dolaczane standardowo do konsol sa przecietne (nie wspominam juz nawet o standardowym kablu do PS2 - tak ordynarnego drutu dawno nie widzialem). Choc kable od Xboxa premium mnie bardzo pozytywnie zaskoczyly.

Optyczne wyjscie audio bedzie (skoro PS2 juz mialo), wiec o to sie nie martwie.

Optimum byloby, gdyby konsola miala zlacze HDMI - problem jakosci i kompatybilnosci z glowy. Choc znajac Sony to pewnie walna jakies swoje gniazdko, ktore nie bedzie pasowac do niczego <_<

Edytowane przez costi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sialalapamietaj, ze jak PS2 wchodziło, to może i DVD nie bylo tak drogie jak blu-R, ale i tak do tanich nie należało, a odtwarzasz tez kosztował tyle co PS2, jeśli nie wiecej. IMO Sony bedzie doplacać i tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Optimum byloby, gdyby konsola miala zlacze HDMI - problem jakosci i kompatybilnosci z glowy. Choc znajac Sony to pewnie walna jakies swoje gniazdko, ktore nie bedzie pasowac do niczego

wedle wszelkich zapowiedzi konsola ma mieć aż DWA złącza HDMI. Obok tego konsola posiadać będzie tradycyjne złącze MultiAV, znane z poprzednich generacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość MastaMarek

wedle wszelkich zapowiedzi konsola ma mieć aż DWA złącza HDMI. Obok tego konsola posiadać będzie tradycyjne złącze MultiAV, znane z poprzednich generacji.

... ale po co komu 2 zlacza HDMI w konsoli???? ..... przeciez konsola nie bedzie w stanie uciagnac UT2007 w 1080p na 2 monitorach :D .... no chyba w to nie wierzycie :)

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przecież konsola nie będzie w stanie uciągnąć UT2007 w 1080p na 2 monitorach

Ręce opadają. A co powiecie na UT2007 w niższej rozdzielczości na 2 monitorach? Brzmi bardzo dobrze. Ale nie, od razu trzeba wywalić 1080p. Pytanie zasadnicze do Pana MastaMarka - człowieku na czym ty chcesz odpalić tą rozdzielczość? Może mi powiesz, że na monitorze. Przecież większość kupuje sobie konsolę, by postawić ja przed telewizorem (+ wygodna kanapa, browarek, przekąski itd.). A wyświetlacz o rozdzielczości 1080p to przecież, co w drugim sklepie u nas sprzedają :wink: , prawda? Więcej realizmu, mniej bujania w obłokach. Dobrze, że HDMI będzie, co potwierdził sam Kutaragi. A że będą dwa - cóż zawsze lepiej więcej, niż mniej. Co do rdzeni to już możemy przeczytać o planach wypuszczenia 4 rdzeniowego procesora na rynek przez AMD w połowie bieżącego roku. To tylko potwierdza, że Sony poszło w dobrym kierunku. A już za jakiś czas ilość rdzeni zawartych w The Cell nie wzbudzi żadnego zachwytu. Naturalnie mam na uwadze, iż raczej nie będzie mnie stać na analogiczny procesor pod względem ilości rdzeni do mojego kompa. Tu konsole są nieporównywalnie tańsze :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

32:9

Mmmmm..... Chciałbym to u kogoś (a raczej siebie :lol: ) zobaczyć. Mnie zastanawia co Sony kombinuje przez 2 złącza, czy to tylko bajer dla wyobraźni programistów :? Jakoś nie widze, żeby ktokolwiek kupywał dwa telewizory dajmy na to 30" i stawiał je obok siebie jak logiczniejsze wydaje się być kupienie jednego większego ekranu. Chociaż jakby się nad tym zastanowić, to przy robieniu większej imprezy dwa telewizory obok siebie (tylko kurcze będą musiały być bardzo podobne, jak nie identyczne) w połączeniu w 7 kontrolerami...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sobie to wyobrazam. Bawilem sie ze znajomym w forze na 3 telewizorach. Potrzeba do tego 3 konsol i 3 telewizorow. Efekt jest przedni. Wymagane sa do szczescia telewizory z mala ramka na okolo. Fajny pomysl sony.

Xaon - wiesz 32" + 32" kosztuje pare procent tego co 64" tv;) Fajna sprawa ale kosztowna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do rdzeni to już możemy przeczytać o planach wypuszczenia 4 rdzeniowego procesora na rynek przez AMD w połowie bieżącego roku. To tylko potwierdza, że Sony poszło w dobrym kierunku. A już za jakiś czas ilość rdzeni zawartych w The Cell nie wzbudzi żadnego zachwytu.

Tak naprawdę Cell składa się z jednego rdzenia(PPU) i 7 napompowanych jednostek wektorowych(SPE), coś jak np. jednostka SSE1/2/3 u Intela albo AltiVec w procesorach Power G5, albo VU0 i VU1 w Emotion Engine które jest najbliższe konstrukcyjnie Cellowi. Moim zdaniem nazywanie SPE rdzeniami jest bardzo na wyrost.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sobie to wyobrazam. Bawilem sie ze znajomym w forze na 3 telewizorach. Potrzeba do tego 3 konsol i 3 telewizorow. Efekt jest przedni. Wymagane sa do szczescia telewizory z mala ramka na okolo. Fajny pomysl sony.

Xaon - wiesz 32" + 32" kosztuje pare procent tego co 64" tv;) Fajna sprawa ale kosztowna.

Powyzej 50 cali to juz lepiej projektor kupic - urzadzenie Full HD to ok. 7-8 tysiecy zlociszy, a przekatna mozna wtedy liczyc nawet w metrach ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powyzej 50 cali to juz lepiej projektor kupic - urzadzenie Full HD to ok. 7-8 tysiecy zlociszy, a przekatna mozna wtedy liczyc nawet w metrach ;]

ciekawe jaj wtedy z ostrością i jasnością, a co za tym idzie - kontrastem. Bo projektory, które widziałem w dziennym świetle wypadały dość blado, a nie były to maszyny z najniższej półki.

Co prawda kupowane dość dawno(2001), ale za kasę jaką na każdy z nich wyłożono można było kupić nowy samochód. Około 18000PLN sztuka. Nie pamiętam w tej chwili modelu.

Edytowane przez Jędrzej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość MastaMarek

Ręce opadają. A co powiecie na UT2007 w niższej rozdzielczości na 2 monitorach? Brzmi bardzo dobrze. Ale nie, od razu trzeba wywalić 1080p. Pytanie zasadnicze do Pana MastaMarka - człowieku na czym ty chcesz odpalić tą rozdzielczość? Może mi powiesz, że na monitorze.

Wedlog Sony to tylko 1080p to "prawdziwe" HDTV, tak wiec juz sobie wyobrazam super plynne 60fps w tej rozdzielczosci w ut2007 :D .... Fanboyu ps3 .... to sa oficjale slowa sony :) .... ide poszukac linku na ign.com :)

Pozdr.

32:9 i kilka inncyh opcji.

skąd wiesz? Masz konsolę w ręku?

Mysle logicznie .... pora abys ty zaczal :D

Pozdr.

Edytowane przez MastaMarek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mysle logicznie .... pora abys ty zaczal

rofl :)

Nie podejrzewam o logiczne myślenie kogoś, kto nie potrafi złożyć jednego poprawnego zdania w języku polskim.

Radzę, żebyś zdobył troszkę wiedzy jesli chcesz dyskutować. Jeśli zamierzasz pieprzyć głupoty, to daj sobie siana.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wedlog Sony to tylko 1080p to "prawdziwe" HDTV, tak wiec juz sobie wyobrazam super plynne 60fps w tej rozdzielczosci w ut2007 :D .... Fanboyu ps3 .... to sa oficjale slowa sony :) .... ide poszukac linku na ign.com :)

Pozdr.

Mysle logicznie .... pora abys ty zaczal :D

Pozdr.

1. Po kiego piszesz dwa razy pozdr. ??

2. Nie wg Sony, a wg ludzi, mniejsze rozdziałki są powszechnie znane w "HD-Ready" oraz jeszcze mniejsze w kineskopach zwykłych telewizorów.

3. To nie rok 98' że rozdziałka miała AŻ tak ogromny wpływ na wydajność.

4. Ten kto myśli logicznie to wie, że świat idzie na przód, z tego co wiem, to ix jest bliski odpalenia tej rozdziałki (zapamiętałem, ze nie ma problemu przy odpalaniu 1080i, a nie pamiętam jak sobie radził wg opisów z 1080p), wprawdzie na jednym ekranie. Więc ja nie widze problemu, żeby sprzęt wydany później sobie nie poradził z 1080p. A pozatym przy podłączeniu dodatkowego telewizora konsola może przecież sobi zmniejszyć rozdzielczość (wystarczy, że programista dopisze pare linijek kodu :wink: ). Ja bym więc nie popadał w skrajną histerię.

Pozdrowienia i życzenia logicznego myślenia dla pana masta od Xaon'a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do Pana logicznie myślącego: Szanowny człowieku, pragnę Ciebie poinformować, iż określenie "fanboy" jest mi zupełnie obce. Nie stoję po stronie żadnej firmy, nie faworyzuję żadnego sprzętu. Nie czynię tego z prostej przyczyny - nikt mi za to nie płaci. Wręcz przeciwnie, to ja muszę ponieść koszty zakupu upragnionej zabawki. Widzę jednak, że użyte przez Ciebie określenie staje się ostatnio bardzo popularne, niczym słowo "mataczenie", które swego czasu chętnie gościło na salonach rodzimej polityki. Szkoda tylko, że stosowane jest na wyrost. W Twoich wypowiedziach dostrzegam coś jeszcze - otóż okazuje się, że w parze z logiką niekoniecznie musi iść kultura osobista. Warto nad tym popracować. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale i tak kawał roku 2006 to jest właśnie to, że on śmie kogoś innego nazwać fanboyem :lol2:

Dobra, już kończe ciiii :P

Zeby nie było OT, to HDMI, tzn, ze da rade podłaczyć do monitora, bez zadnych przejsciówek?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat z PClab:

Sony chce zaproponować rywala dla sieciowej usługi przeznaczonej użytkownikom konsol Microsoftu, Xbox Live. Producent konsol PlayStation prawdopodobnie przygotowuje usługę, która może przyćmić tę, oferowaną przez Microsoft. Jeśli tak się stanie, konkurencja między dwoma producentami konsol może przenieść się także do świata online, wspomina X-Bit Labs. Według amerykańskich mediów Japończycy pracują z firmami opracowującymi gry nad kompatybilnością ich produktów z sieciową usługą mającą debiutować przy okazji premiery konsoli PlayStation 3. Podobno prace nad usługą internetową Sony rozpoczęło już w momencie przedstawienia sieciowego adaptera dla PS2 w 2001 roku.

X-Bit Labs wspomina, że obecna usługa sieciowa przeznaczona graczom z konsolami PS2 jest uboga, tymczasem Microsoft zapewnia bardziej zaawansowaną technologię, dostępną w dwóch wersjach, płatnej, tzw. złotej i darmowej, srebrnej, dającą dostęp do zróżnicowanego wachlarza dodatkowych usług.

Oraz kolejne informacje odnośnie usługi internetowej szykowanej przez Sony:

PS3FOCUS

Mam nadzieję, że Sony poważnie podeszło do tematu i otrzymamy produkt może nie lepszy, ale przynajmniej konkurencyjny do usługi Xbox Live. Choć należy też pamiętać, że otwarta struktura Sony jeżeli chodzi o net miała swoich zwolenników. Możliwe, że nastąpi połączenie tych dwóch rozwiązań tak aby każda firma miała wybór.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Masta_KKIILLAA!!

rofl :)

Nie podejrzewam o logiczne myślenie kogoś, kto nie potrafi złożyć jednego poprawnego zdania w języku polskim.

Radzę, żebyś zdobył troszkę wiedzy jesli chcesz dyskutować. Jeśli zamierzasz pieprzyć głupoty, to daj sobie siana.

Nie obrazaj kolegi bo nie uwarzam, ze jestes calkowicie normalny :D - patrze na twoje wypowiedzi :)

Cytat: "... Pieprzyc glupoty, ... Daj sobie siana" - jakis wiejski dialekt :D no offence

Moderatowrzy = peace for u :D

Sialalapamietaj, ze jak PS2 wchodziło, to może i DVD nie bylo tak drogie jak blu-R, ale i tak do tanich nie należało, a odtwarzasz tez kosztował tyle co PS2, jeśli nie wiecej. IMO Sony bedzie doplacać i tyle.

To chyba sutuacje w Polsce, bo na swiecie DVD bylo juz popularnym nosnikiem dantch i filmow :)

Nie ladnie klamac na forum :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, ale w rok po wydaniu PS2 jeszcze się słyszało choćby w telewizji (oczywiście na Polskich, zupełnie nie w temacie kanałach) "trwają prace nad nośnikiem przyszłości DVD...", hehe. Więc chyba nie był AŻ tak popularny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

news na temat PS3

* PS3 will have online service that goes beyond xbox live

* PS3 will be a DVR

* It will connect with psp

* There are alot of games being worked on for it right now in the US (alot more then what people know about)

* The final ps3 dev kit is alot faster than they thought (according to the developer)

* The ps3 will have an itunes type service to let you download HI DEF movies, music, etc

* The Ps3 will take the media center functionality the 360 has even further

* PS3 will serve as a location free player for the psp, means you can watch the dvd's that you have in your psp on your psp (from anywhere in the world), or any other video files you have on your ps3, though this is still only being planned.

* PSP will be able to send its files straight to the psp from anywhere in the world, and it can also control its DVR functionalities

* Firmware updates will add more functionality, much like with the psp

* The Blu Ray Player functionality doesnt cost as much as a stand alone player because the Cell and RSX can take care of alot of the stuff the ps3 will need to do to be able to read the disks

* Fall release date for ps3, no release date for online service, but expected to launch w/ the system

co jak co ale nie da się ukryć że sony potrafi tylko kopiować pomysły innych firm.

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

E tam, gadka szmatka. Rownie dobrze mozna powiedziec, ze wszyscy kopiuja pomysl sony uzywajac napedu optycznego w konsolach, bo oni zrobili to pierwsi.

Nie wazne jaki pomysl sie zaczerpuje od kogoś, tylko na jakim poziomie sie go wykona. A to sie okarze ;)

A gra online czy serwis to raczej pomysł M$ nawet nie jest. Oni to poprostu rozwineli.

Edytowane przez .:Solid_Snake:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NIektóre z wyżej wymienionych rzeczy mi się podobają, na niektóre patrze bardzo krytycznym okiem, ale jedno mnie zastanawia, co znaczy DVR (sorki, że nie googluje, ale śpieszy mi się :-P ).

Mam nadzieję, że przy premierze nie będą wytykać, że bez PSP nie warto kupywać PS3, tak jak to teraz robią z HD-Ready TV i iXem.

Edytowane przez Xaon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...