Skocz do zawartości
bidi

Sunbeam Overclockers Cooling Kit

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Znalazłem takie cosik w sklepie:

http://angela.pl/index.php?action=Szukanie...egorii=89&cat=5

i zastanawiam się jak bardzo wydajne jest to coś bo z tego:

http://www.eprom.com/home/Heatsink/overclocker_kit.htm

wynika że nawet opłaca się to założyć jeśli ktoś miał okazję tego używać to ciekawi mnie też sprawa głośności tego sprzętu.

Edytowane przez bidi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jezeli chodzi o tunele powietrzne, i o ich wydajnosc to sie sprawdzaja, ale po co wydawac kase, mozna zrobic samemu, i zalezy tez jaka masz obudowe, jezeli miditower stabdard to najlepiej wyciac dziure dokladnie nad rdzeniem w bocznej scianie, na wiatrak 80mm do tego zalozyb tekturowa rolke po pakowej tasmie klejacej, temperatura zjechala mi po jej zalozeniu o 2C, a wczesniel byl tylko sam wiatrak. zatem do rozwazenia...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z jednej strony wydajecie lekka reka 200 zl na cos bo mam ladniejsza naklejke a z drugiej szkoda wam 8 zl. Kupujesz gotowa rure w markecie budowlanym za 8 zl i mocujesz do procka z drugiej strony do ....i tu masz wybor przod, tyl, bok nawet gora. Druga metoda wycinasz otwor w bocznej obudowie i wkladasz rure bas refleksu za cale 8 zl. Ale mozna wkladac butelki, rolki i inne rzeczy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten tunel kosztuje 69 PLN wliczając w to jakieś dodatki więc chyba nie jest tak drogo. Ale głównie chodziło mi o to czy toto nie będzie huczeć. Myślałem o zrobieniu tego samemu ale jeśli u kogoś by się to sprawdziło to raczej nie pożałuję 69 PLN.

Edytowane przez bidi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sobie sam zrobilem z papieru przezroczystego od drukarki bo mozna fajny nadruczek zrobic :) ale planuje plexi albo cosik lepszego :) temp spadla o okolo 2-3C. Bardzo proste do zrobienia wystarczy corel i linijka :)

Dołączona grafika

moze to nie wyglada jakos super ale mi sie podoba bardziej niz to co poprzednio mialem :)

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem ze to z wygladu miodzio nie wyglada ale dziala dobrze :) narazie nie mam kasy jak wyplate dostane to odwiedze jakis hipersupermarket i poszukam czegos co by lepiej wygladalo :) przez chwile mialem pomysl zeby wstawic rure odprowadzajaca "brudna" wode z wc ;) hihihi ale szybko zrezygnowalem z powodow estetycznych :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi