hotkey Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 Witam. Mam pytanko natury radiatoro-prockowo-montażowej. Jak można się domyśleć chce założyć radiator na procka. Chodzi dokładniej o P II na Slot 1. Wszystko było oki, dopóki nie kożystałem z tego kompa i nie musiałem go przemieszczać. Ale tiak się zdażyło, że mój brat przez przypadek dostał się na uczelnie zwaną SGH w Warszawie i chce se kompa <span style="color:red;">ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span></span> Ludziom to się przewraca w głowach :lol: Nio ale jest to fakt. Są tego dobre strony(mam nową grafę, a będe miał nowy monitor :lol: ) Nio ale wracajmy do tematu. Po moich zabawach zwykłe zaczepy od radiatora raczej nie utrzymają go w podróży, nie mówiąc już o skutecznym chłodzeniu. Dlatego musze jakoś przytwiedzić radiator do proca, sposobem, do którego zaczepy będą niejako dodatkiem. Sam wymyśliłem tylko dwa sposoby: a)potraktować część która styka się z radiatorem pastą termoprzewodzącą + reszte powierzchni potraktować kropelką b)potraktować część która styka się z radiatorem klejem termoprzewodzącą + reszte powierzchni potraktować kropelką Jak widzicie pomysłów mam wiele i wszystkie bardzo różne :lol: :D i właśnie dlatego proszę o poradę. Jeszcze jedno. Gdzie można znaleźć test klejów(taaa , najlepiej żeby były tanie i dużoooo.... do wąchania się rozumie :lol: ) termoprzewodzących?? Albo przynajmniej gdzie je można qpić?? Za ile?? Zauważcie, że to miało być jedno pytanie :) Nio tio THX za odpowiedzi, których mam nadzieje będzie wiele. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 Termopoxem przykleisz i bedziesz mial problem raz na zawsze rozwiazany. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oski Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 Po co kleić. PII na slot1 ma przecież otwory w laminacie. Wystarczy skręcić na śruby i po problemie. Ja tak zrobiłem na starym celku 300A bo dałem mu radiator z dwóch stron. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 Spoxik. Zarka oblukam te śrubki. A jeśli chodzi o klej termo.... to czy utrzyma ciężar radiatora i wentylów(planuje 2) na tak małej powieżchni?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...