Skocz do zawartości
hotkey

Radiator + PII + umiejscowienie + pomocy(waszej się rozumi)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam pytanko natury radiatoro-prockowo-montażowej. Jak można się domyśleć chce założyć radiator na procka. Chodzi dokładniej o P II na Slot 1. Wszystko było oki, dopóki nie kożystałem z tego kompa i nie musiałem go przemieszczać. Ale tiak się zdażyło, że mój brat przez przypadek dostał się na uczelnie zwaną SGH w Warszawie i chce se kompa <span style="color:red;">ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span></span> Ludziom to się przewraca w głowach :lol: Nio ale jest to fakt. Są tego dobre strony(mam nową grafę, a będe miał nowy monitor :lol: ) Nio ale wracajmy do tematu. Po moich zabawach zwykłe zaczepy od radiatora raczej nie utrzymają go w podróży, nie mówiąc już o skutecznym chłodzeniu. Dlatego musze jakoś przytwiedzić radiator do proca, sposobem, do którego zaczepy będą niejako dodatkiem. Sam wymyśliłem tylko dwa sposoby:

a)potraktować część która styka się z radiatorem pastą termoprzewodzącą + reszte powierzchni potraktować kropelką

b)potraktować część która styka się z radiatorem klejem termoprzewodzącą + reszte powierzchni potraktować kropelką

Jak widzicie pomysłów mam wiele i wszystkie bardzo różne :lol: :D i właśnie dlatego proszę o poradę. Jeszcze jedno. Gdzie można znaleźć test klejów(taaa , najlepiej żeby były tanie i dużoooo.... do wąchania się rozumie :lol: ) termoprzewodzących?? Albo przynajmniej gdzie je można qpić?? Za ile?? Zauważcie, że to miało być jedno pytanie :)

Nio tio THX za odpowiedzi, których mam nadzieje będzie wiele.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...