Skocz do zawartości
miszi

Gra Dla Myślących :-)

Rekomendowane odpowiedzi

ta pierwsza kratka (z kolkami i krzyzykami) nic (chyba) nie wnosi, jest dla zmylki zeby sie rozkojarzyc, przynajmniej mi sie tak wydaje.

a ten szyfr na czarnym tle to chyba jakies slowo moze który? która? kiedy?

Edytowane przez wortigern

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odnosnie 1 kartki to nie wiem czy nic nie wnosi.

"boisko" do kolka i krzyzyku jest zbudowane z kilku takich "literek" ktory widzimy na drugim obrazku. Kolko i krzyzyk mysle ze tez ma jakies znaczenie, ale jeszcze nie wiem jakie... moze skreslenie oznacza ktore rozszyfrowane pola "boiska" mamy brac pod uwage ?

A moze w zlym kierunku kombinuje ? moze obraz3b jest dla zmylki ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zastanawia mnie to czemu to jest zdjecie kartki a nie jest narysowane np w paintcie, jezeli przekreci sie kartke to _ bedzie I a N bedzie Z, nie wiem czy dobrze kombinuje, ale w tedy bedzie pasowala jedna "litera" z drugiego obrazka (czarnego) :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i mysle ze kartke trzeba 90 stopni w lewo obrocic, wtedy te "bazgroly" znajduja sie na pierwszej stronie ( raczej nikt nie pisze od tylu ).

Zastanawia mnie tez dlaczego kolko zaczynalo partie ( 4 kolkia 3 krzyzyki ) ! Zazwyczaj jest odwrotnie.

edit a moze w prawo wtedy lepiej pasuje do tych drugich obrazkow... nie czaje tego

Edytowane przez Nargil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nagril jak sie na lcd'ka od dolu patrzy to takie cos jest nie lada odkryciem :wink:

ALFABET => braila => porownajcie uklad kropek i to ze 2 napis jest ukryty w ciemnosci jak u osob niewidzacych

Mam jeszcze 2 teorie :D kojarzy mi sie bowiem ze juz gdzies widzialem podobne znaczki i byl to wlasnie alfabet, tyko nie pamietam czy nie byl przypadkiem jakis film SF

wnioskowanie pewnie glupie ale.. :rolleyes:

Edytowane przez co3en

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem ze mam dopisać coś do URL ale nie wiem jak.? zamiast myjuzsaamerykany.htm mam to napisać czy zrobić ukośnik i dopiero potem myjuzsaamerykany.htm/??????. wyjaśnijcie mi to jakoś bede wdzięczny. jestem dobry w główkowaniu ale słaby w komputerach i się nie znam za bardzo na tym. pomużcie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość STRANGER_PCL

wiem ze mam dopisać coś do URL ale nie wiem jak.? zamiast myjuzsaamerykany.htm mam to napisać czy  zrobić ukośnik i dopiero potem myjuzsaamerykany.htm/??????.  wyjaśnijcie mi to jakoś bede wdzięczny. jestem dobry w główkowaniu ale słaby w komputerach i się nie znam za bardzo na tym. pomużcie

1238073[/snapback]

zamiast "myjuzsaamerykany" masz cos napisac :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pomysl, mysle ze kratka to alfabet, _| oznacza a albo c _.| oznacza b _:| oznacza c albo a i tak z każda kratka (rozumiecie, najlepiej jest to sobie narysować) i właśnie w ostaniej kratce gdzie jest _ znajduje sie tylko Y i Z czyli ze ta ostatnia kratka (odwrocone L z dwima kropkami lub bez) to spacja ( _ ), pozatym N by sie zgadzalo bo by wychodzilo [.] (kwadrat z jedna kropka).

I tak pewnie to glupoty

Edytowane przez wortigern

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłopaki dobrze myślicie. Wykorzystajcie rysunek Xawras Wyżryna i popatrzcie na znaki na drugim obrazku na tym ukrytym napisie. Jeśli znak w tym napisie ma kropkę to znaczy że odnosi się do środkowej planszy gry w kółko i krzyżyk(do tej gdzie jest N w środku), jeżeli 2 kropki to do tej trzeciej planszy, jeśli zero kropek to do pierwszej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi