spicum Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 (edytowane) Albo nazwa utworu, albo kompozytora, albo z tych nutek ulozy jakis napis np pomiedzy 2 nutkami G - moze to sugeruje (G G) na obrazku. UPDATE albo chodzi o : Gama, Victor - Angolan musician, composer, and builder of musical ;) Edytowane 28 Stycznia 2005 przez spicum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xavras Wyżryn Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 (edytowane) Na to ja się ładnie wkręciłm. Pierwsze co mi się skojarzyło to kompozytor o inicjałach GG - (George Gershwin) "This one is English" - wiadomo Gama - Słynny utwór Gershwina to "Koncert fortepianowy F-dur" - niestety nie pasuje :( Inny znany utwór tego gościa to "Błękinta rapsodia" - nie pasuje ani po polsku ani po angielsku :( Spicum ten ten twój Victor Gama jest z Angoli a nie z Anglii :) Gershwin tez nie bardzo pasuje bo to amerykański żyd. Klapa! Potrzebna jakaś wskazówka. Może my za głęboko brniemy a odpowiedź jest dużo łatwiejsza? Nazwy obrazków chyba nie mają, aż takiego znaczenia w rozwiązaniu, choć autor celowo nazywa każdy inaczej. Wiecie jakby było np. obraz1, obraz2, obraz3, można by łatwo rozszyfrować jaki jest następny i wpisać go w link. Miszi miał racje wszystko ma tu jakieś znaczenie. Edytowane 28 Stycznia 2005 przez Xavras Wyżryn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rastablasta Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 He was born Jacob Gershowitz, 26 September 1898, in Brooklyn, New York, of Russian-Jewish immigrants. As a boy he could play popular and classical works on his brother Ira's piano by ear. In 1913 he quit school to study music and began composing for Tin Pan Alley; by 1919 he had his first hit "Swanee" and his first Broadway show "La, La, Lucille." In less than three weeks in 1924 he composed "Rhapsody in Blue," originally for Paul Whiteman's relatively small swing band and later orchestrated by Ferde Grof^Eé. "Concerto in F" followed the next year, and his musical success "Oh, Kay!" (which included "Someone to Watch Over Me") the year after that. Success continued: "Funny Face" (1927), the tone poem "American in Paris" (1928), "Girl Crazy" (1929), "Of Thee I Sing" (1931 the first musical to win the Pulitzer Prize), and the first true American opera: "Porgy and Bess" (1935). He moved to Hollywood were his songs were performed by Fred Astaire and Ginger Rogers. In 1937 he fell in love with Paulette Goddard, then married to Charlie Chaplin. He was hearbroken that she would not leave her husband for him. When he fell ill, that June, it was written off as stress. A month later he died of a brain tumor, five hours after a failed surgical attempt to remove it. Funerals were hold in both Hollywood and New York. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 (edytowane) jestem w 3lvl, odszyfrowałem ten cały alfabet (*^*^$*@$%@*$%!*$), wyszło mi hasło : ********* , gdy wpisuje to nie chce przejsc dalej....o co chodzi ?? ps. juz nie wazne ;] Edytowane 28 Stycznia 2005 przez grzesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xavras Wyżryn Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 (edytowane) jestem w 3lvl, odszyfrowałem ten cały alfabet (*^*^$*@$%@*$%!*$), wyszło mi hasło : *********** , gdy wpisuje to nie chce przejsc dalej....o co chodzi ?? 1241280[/snapback] Bo masz błąd , sprawdź jeszcze raz! Edytowane 28 Stycznia 2005 przez Xavras Wyżryn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rastablasta Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 czemu te nuty są faliste? mysle ze w tym jest knif Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miszi Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 Dobrze Wam idzie.. Tylko w zlym kierunku.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szela Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 A w jakim kierunku mamy sie udac?? nakieruj nas :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FastlY Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 dodam jeszcze że GAMA to taki festiwal muzyczny chyba dla dzieci, a tak to nut z podstawówki nie pamiętam, gadu-gadu to to nie będzie bo to są wielkie litery, ta falowana kartka to jakby w książce ją ktoś przewracał lub coś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xavras Wyżryn Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 (edytowane) A ja jestem w 7 levelku. Dodam, że Miszi chyba sporo słucha muzyki na popularnym odtwarzaczu. To odnośnie 7 levelu :) Edytowane 28 Stycznia 2005 przez Xavras Wyżryn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FastlY Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 a może coś odnośnie 6 lvl'u bo w 7 to tylko ty chyba nazraie jesteś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 7 etap jest...bardzo prosty :D w sensie mało skomplikowany ;) Jakieś informacje mamy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szela Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 (edytowane) Nic w zrudle tylko tytul i obrazek :? ale raczj tytul po nic sie nie przyda Blink to w wolnym tlumaczeniu slepy, niewidomy http://www.teksty.org/b/blink182/down.php - tekst piosenki tak na wszelki wypadek :lol: Edytowane 28 Stycznia 2005 przez Szela Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xavras Wyżryn Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 Nic w zrudle tylko tytul i obrazek :? ale raczj tytul po nic sie nie przyda Blink to w wolnym tlumaczeniu slepy, niewidomy 1241864[/snapback] blind to ślepy a blink to mrugać migać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szela Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 przepraszam za pomylke :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 (edytowane) Level SE7EN COMPLETED. UPDATE: Czekamy na autora - miszi? Czy kombinujemy dalej? Niewiadomo czy to już koniec, a jeśli nawet, to co o tym świadczy? Zobaczymy co powie autor... najpewniej jutro około 13-15 będziemy wiedzieć czy to koniec walki, czy nie. Edytowane 28 Stycznia 2005 przez Crosis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xavras Wyżryn Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 (edytowane) Tylko co dalej? This can't be the end Edytowane 28 Stycznia 2005 przez Xavras Wyżryn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spicum Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 koniec to to pewnie nie jest bo brakuje mozliwosci wpisu zwyciezcow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szela Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 Mala pomoc by sie przydala :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 Mala pomoc by sie przydala :mur: 1242057[/snapback] Przecież to jest really simple... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 Tak, przydały by się podpowiedzi bo ja dalej nie wiem jak wyść z 5 lvl :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szela Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 Przecież to jest really simple... ;) 1242068[/snapback] bedzie jesli troche bardziej uscislisz podpowiedz :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 Tak, przydały by się podpowiedzi bo ja dalej nie wiem jak wyść z 5 lvl :sad: 1242075[/snapback] Poczytaj ten temat, a będziesz znał odpowiedź jak przejść 5 level. Do 6 levelu też są podpowiedzi, a siódmy jest banalny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szela Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 (edytowane) To chyba oznacza ze to nie jest dla mnie :lol: ale chce zobaczyc koncowa tablice bom ciekaw :lol: I tak nie bede sie wpisywal :D Edytowane 28 Stycznia 2005 przez Szela Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rastablasta Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 (edytowane) siedze i mysle nad 6 ale co dalej?! Edytowane 28 Stycznia 2005 przez rastablasta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miszi Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 rastablasta edytuj post.. Teraz to ktos z 2 moze do 7 przejsc.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 Wymiękam przy 5. levelu. Nic mi nie daje połączenie +/00, numeru 31 i przekształcania tego na język Windings 3. Czyżbym miał niewłaściwy tok myślenia? Podpowiedzcie coś jeszcze, bo myślę, że gdziś coś sobie ubzdurałem i nie wychodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rastablasta Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 odpowiedz juz prawie sobie napisałeś musisz teraz to jakos przeobrazić w rozwiązanie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miszi Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 Waldek82 oj niewlasciwy :] Wyglada to tak jakbys bezmyslnie pozbieral te informacje z forum :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 (edytowane) Dzięki, jestem w szóstce, w piątce było za dużo informacji i wcześniej przekombinowałem. Strzałki mi nie dawały spokoju, a mogłem dojść do tego bez strzałek i tej całej kombinacji z językiem. Tylko skoro każda informacja ważna... Edytowane 28 Stycznia 2005 przez Waldek82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...