Skocz do zawartości
Koper

Asus A8n-....- Wszystko O Tej Serii Płyt, Faq W 1 Poście

Rekomendowane odpowiedzi

A ja mam jeszcze jedno pytanie - jak to jest z montażem pentagrama 100cu+ na a8n-e? Czy trzeba przykręcać od spodu tą podkładkę wzmacniającą? Bo zauważyłem, że na tym asusie już jest takie ustrojstwo, odkręcić tamto i przykręcić to z pentagrama, czy zostawić tak jak jest?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak, musisz odkrecic koszyk i przykrecic od spodu te czarna plytke wzmacniajaca, pamietaj o podkladkach (tych pomaranczowych na te 2 wkrety) bo to dziadostwo inaczej lata luzno, nawet jak masz sporo pary w rekach to nie dokrecisz dobrze bez nich, wlasnie dzis to testowalem bo kupilem tego coolera i przewalczylem te kwestie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podpowiedzcie mi czy dobrze wybrałem athlon 3000/64 venice,asus a8n5x,

grafika msi geforce 6600/256 pci-e pamięć i dysk ze starego kompa.

1706629[/snapback]

Hmmm... jeśli się nie mylę, to ta płyta jest na zwykłym nforce4, a nie ultra jak a8n-e. Do tego kosztuje tyle samo, więc źle wybrałeś.

No i po co kupowałeś 6600 z 256MB ramu? Nie lepiej było wziąć 128MB i zaoszczędzić parę groszy? A co Ci daje 256MB w tej karcuie. Praktycznie nic, no chyba tylko tyle, że będzie się pamięć gorzej kręcić (jak np. w Galaxy 6600). A te dodatkowe 128MB może być tylko przydatne w wysokich rozdzielczościach i full detalach... tylko że wtedy na tej karcie będziesz miał raczej za mało fpsów, żeby grać, a nie oglądać slide show...

Tak więc mogłeś wybrać lepiej płacąc praktycznie tyle samo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze zawsze pytaj sie o rade przed kupnem. Po co pytac po zakupie, aby sie zdolowac? :)

Plyty nie znam, wiec nie wiem co za.

Co do karty grafiki duzy blad. 256 ram kompletnie nie przydatne przy tej karcie, Wieksza iosc ram jest istotna przy max detalach i wysokich rozdzialkach, ta karta jest zaslaba na to, chyba, ze ktos lubi grac z 15 fps :/ W tym ukladzie za te same pieniadze kupilbys chocby to co ja mam w sygnaturce, a wydajnosc jest okolo 30-50% wieksza niz tego 256MB 6600.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

w miarę możliwości przejrzałem wątek i widzę, że kilka osób ma Freezera 64 - ale ja mam inny problem: zamierzam kupić A8N-E, mam już Freezera 64 ale karta graficzna w planach to Szafir GTO Ultimate - z pasywnym chłodzeniem.

I tu jest sedno problemu - na chłopski rozum z Freezerem w stronę karty radiator z tyłu GTO zahaczy mi o cooler ;/ Próbował ktoś może takiej kombinacji? A jeśli nie - mógłby mi ktoś użyczyć ;) zdjęcia A8N-E/SLI z Freezerem założonym w stronę karty graficznej?

Z góy dziękuje za pomoc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jeśli nie - mógłby mi ktoś użyczyć ;) zdjęcia A8N-E/SLI z Freezerem założonym w stronę karty graficznej?

1707839[/snapback]

Masz szczescie, tak sie sklada, ze ciagle leza na serw moje foty z montazu tego potwora.

Chociaz nie jestem pewien czy chodzi ci o to, ze wiatrak ma dmuchac w strone karty? Jesli jednak chodzi o zalozony od strony karty to masz tu fotki:

http://ocean.dl.interia.pl/freezer64/freezer64-02.jpg

Aby zobaczyc wiecej fot, zmieniaj koncowke od 01-07. Zdjecia sa duzej objetosci, ponoc na nie ktorych przegladarkach nie chca ladowac sie w calosci :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma szans abyś założył freezera64 w tą stronę przy gto ultimate:

BTW: AdamDuży mam tą budę z twojego ava w wersji czarnej i freezer nie wejdzie w drugą stronę.

1708177[/snapback]

Dziękuje zarówno Ocean jak i klimu za pomoc i fotki - tak jak się obawiałem, to se ne da tak ;/ Ważne że choć Freezer się mieści z inną kartą - obecnie mam MSI K8N Neo2 i tam freezer jest w poprzek i też nie jest dobrze bo zasłania IDE :/

Jedyne wyjście jakie widzę po tych fotkach to założyć zwykły 8 cm z boku ale to prowizorka - w każdym razie jeszcze raz dziękuje za pomoc.

Edytowane przez AdamDuży

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam obecnych

***Warnig:Your Komputer CHIP Fan Fail or speed too low ***

You can also disable this warning messege in Setup. :mur:

Co to znaczy, pojawia się biosie na początku jak uruchomię PC. Pomaga ponowny reset i idzie dalej (problem występuję jak bawię się w OC (jak zrobię na ustawienia przed OC to ten problem występuję). Jak zmienię na nowy BIOS to problem znika, ale jeśli znowu zrobię OC to problem znowu występuje.

PS: Na moim AMD 3,2 Winchesterku MaxTCase wynosi 65C (nie działa na Winchesterach, pytam się jak inni użytkownicy mają), a kręci się słabo na 2,5 :sad: coś

pozdro. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawdopodobnie mostek się przegrzewa.

Albo coś jest uszkodzone, albo brakuje coolerowi prądu - ale nic na 100% nie można powiedzieć.

Najlepiej zareklamuj płytę i niech ci powiedzą co jest nie tak.

1709505[/snapback]

problem występuje tylko na początku. Jak wyłączę i po godzinie to spoko :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

***Warnig:Your Komputer CHIP Fan Fail or speed too low ***

You can also disable this warning messege in Setup. :mur:

1709493[/snapback]

***Uwaga:W Twoim komputerze obroty wiatraka na chipsetcie są zbyt małe***

Możesz także wyłączyć ten komunikat w BIOSie :D

BIOS -> Power -> Hardware monitor -> Chip Fan Warning (czy cos takiego) -> disabled

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a próbował ktoś freezera obracac o 90*?? bo to by wystarczyło obrócić koszyczek i powinno być git... to by bylo najoptymlaniejsze, bo wtedy wiatrak wyciagający powietrze z obudowy by mu pomagał... kiedyś nawet nad tym myślałem, ale teraz wlacze z grafiką i pentagramem na nią :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi