dr.cox Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 Panowie co to za wynalazek Asus A8NE-FM bo mogę tanio kupić chyba wersji bulk.Nie wiecie czy takie wersje są zaopatrzone w kable do dysków itd?Wiatraczek też tam jest taki głośny (a8ne-fm) ,czy dużo lepszym wyborem będzie A8N-E? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 A to właśnie niby trochę dziwne jest bo mi na ustawieniu Disabled wychodzą najniższe wyniki w 3DMarkt. Najlepsze natomiast wyniki mam gdy ta funkcja ustawiona jest na Faster. 1431544[/snapback] bo to panowie nie jest nic innego jak podkrecanie karty graf. z poziomu biosu :) faster to zdaje sie +10%. funkcja ta roznie dziala i czasami razem z podkrecaniem z poziomu sys. daje rozne dziwne efekty, tak wiec najlepiej wylaczyc i krecic z sys'a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeuroPL Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 Panowie co to za wynalazek Asus A8NE-FM bo mogę tanio kupić chyba wersji bulk.Nie wiecie czy takie wersje są zaopatrzone w kable do dysków itd?Wiatraczek też tam jest taki głośny (a8ne-fm) ,czy dużo lepszym wyborem będzie A8N-E? 1432729[/snapback] Wszystko to samo, tylko w wersji MicroATX ;) hehe zależy za ile możesz ją kupić :wink: Wersje BULK generalnie nic nie mają, a to co jest dodane zależy już od sprzedawcy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/matthew/ Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 Polecacie płytę A8N-SLI?? Czy niecobardziej opłaca się kupic wersję Deluxe?? Nie ma żadnych kłopotów z kontrolą temp. bo na moim Asusie ponoć ludzie różne rzeczy mają... I jeszcze jedno, czy trzeba (podczas instalacji XP) dodatkowo instalować sterowniki z dyskietki do SATA?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koper Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 (edytowane) Polecacie płytę A8N-SLI?? Czy niecobardziej opłaca się kupic wersję Deluxe?? Nie ma żadnych kłopotów z kontrolą temp. bo na moim Asusie ponoć ludzie różne rzeczy mają... I jeszcze jedno, czy trzeba (podczas instalacji XP) dodatkowo instalować sterowniki z dyskietki do SATA?? 1432920[/snapback] Do samej SATY nie, ale jezeli masz stworzonego RAID'a to oczywiscie trzeba. Pliki sa dostepne na CD dodanym do plytki, ale zawsze lepiej sciagnac nowsze ze strony producenta. EDIT: A co do tego czy SLI w wersji DELUXE czy nie, to juz sam musisz popatrzec czy np 2xgigabit Ci sie przyda - dla mnie to bylo jedno z kryteriów. Edytowane 8 Maja 2005 przez Koper Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adixo Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 Czy ktoś z was ma jakąś instrukcje do NV firewall i active armour ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koper Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 Czy ktoś z was ma jakąś instrukcje do NV firewall i active armour ? 1433853[/snapback] Troche pisali o NVfirewall na benchmarku: NVfirewall na www.benchmark.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adixo Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 Troche pisali o NVfirewall na benchmarku: 1433907[/snapback] Trochę mało :sad: czytałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
desconosido Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 Instalujecie NV Firewall ? Bo u mnie jak pod XP zainstaluje to dostaje BSOD, bład IRQ_NOT_LESS_OR_EQUAL. Teraz nie mam firewall i wszystko działa prawidłowo, nie ma konfliktów przerwań. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koper Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 Instalujecie NV Firewall ? Bo u mnie jak pod XP zainstaluje to dostaje BSOD, bład IRQ_NOT_LESS_OR_EQUAL. Teraz nie mam firewall i wszystko działa prawidłowo, nie ma konfliktów przerwań. 1434203[/snapback] Ja nie instaluje bo na bramce mam sprzetowego. Ale sprawdzalem i u mnie instalacja idzie OK i konfiguracja jest rzeczywiscie bardzo bogata. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 (edytowane) :ploom: :banana: Czytajcie ludziska !! http://www.tweak.pl/artykul/athlon64_x2_4800 Do testów otrzymaliśmy gotowy zestaw. W jego skład wchodził oczywiście procesor AMD Athlon 64 X2 4800+, płyta ASUS A8N-SLI Deluxe (oparta o układ NVIDIA nForce 4 SLI) oraz dwie kości pamięci Corsair CMX512-3200XLPRO. Są to bardzo wydajne układy o przyzwoitych timingach na poziomie 2-2-2-5. Co ciekawe plyta była idealnie skonfigurowana (wraz z timingami pamięci), a na krążku CD znalazła się nawet instrukcja jak wszystko zainstalować tak, żeby było dobrze. Niektórzy zauważą, że obecnie trudno o BIOS z obsługą procesora Athlon 64 X2. Dlatego płyta ASUS'a została zaopatrzona w specjalny BIOS w wersji BETA, który zapewnia obsługę tego układu... przynajmniej częściowo.Nasze płyty obsługująjuż nie tylko Venice ale i dwurdzeniowe atlony :D Edytowane 9 Maja 2005 przez Outlander Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinwe Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 :ploom: :banana: Czytajcie ludziska !! 1436002[/snapback] Czyli ta płyta to dobry wybór. Właśnie pojawiła się nowa beta biosu 1009.002 (może to ten o którym mowa) link: http://www.asus.com.tw/support/download/it...uxe&Type=Latest Nic jeszcze nie sprawdziłem poza jednym - PROBE (tak jak to było na poprzedniej becie) dalej nie działa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRID3 Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 Witam umnie to samo po zainstalowaniu NVfirewall jak u Kolegi desconosido Ale to jeszcze nic walcze z ta cholerna płyta juz od 2tyg za zadnego grzyba niemoge skumac jej zachowania 3dsmarki smigaja na 6600GT gaiwarda a gry przy uruchamianiu siano i arty (sp1 xp) , na 6600GT Gigabycie to samo bez sp1 xp gry chodza normalnie jak zainstalowałem sp2 tez masakra jest 1 gra co niedziała mi na czystym systemie Shellshock szatkuje po wejsciu giera z empiku czyli legal na radku 9600 smiga spoko a tu [gluteus maximus] ja juz nic niekumam acha all default moze ktos ma jakis pomysł ? moj konfig we wczesniejszym poscie pomocy chłopaki bo go porabie ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
desconosido Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Ja takze mam 6600GT i nie ma takich problemów. Jakich driverów używasz z tymi grafikami ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Witam umnie to samo po zainstalowaniu NVfirewall jak u Kolegi desconosido Ale to jeszcze nic walcze z ta cholerna płyta juz od 2tyg za zadnego grzyba niemoge skumac jej zachowania 3dsmarki smigaja na 6600GT gaiwarda a gry przy uruchamianiu siano i arty (sp1 xp) , na 6600GT Gigabycie to samo bez sp1 xp gry chodza normalnie jak zainstalowałem sp2 tez masakra jest 1 gra co niedziała mi na czystym systemie Shellshock szatkuje po wejsciu giera z empiku czyli legal na radku 9600 smiga spoko a tu [gluteus maximus] ja juz nic niekumam acha all default moze ktos ma jakis pomysł ? moj konfig we wczesniejszym poscie pomocy chłopaki bo go porabie ... 1436307[/snapback] Sprobuj zmienic taktowanie karty na reczne. U mnie tez byly arty jak mialem tryb automatycznej zmiany czestotliwosci w zaleznosci czy 2D lub 3D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koper Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 (edytowane) NOWE BIOSY! A8N SLI 1007-02 A8N SLI DELUXE 1009-02 A8N SLI PREMIUM 1004-02 A8N-E 1004-02 Znowu czas testowania :D Pozdrawiam EDIT: Ok... na deluxe wciaz nie dziala 1T w ustawieniu 1:1, ale jest tez dziwna sprawa... przy recznym ustawieniu w biosie (u mnie mnoznik x9, napiecie 1,65, szyna 270) po wejsciu do wina mam mnoznik x5 i napiecie 1,1 a szyna bez zmian... nie wiem w jakim celu to zrobili! A przy zapuszczeniu Prime'a nic nie idze w góre! Dziwne... dobrze ze to beta... a RightMark i tak sobie radzi z obsluga procka. Czekam na inne opinie. Edytowane 10 Maja 2005 przez Koper Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRID3 Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Witam uzywałem driverow z płytki inst. sciagałem nowe ze stronki a taktowanie mam ust. recznie nic niepomaga .... nawet bios zmieniłem na 1008 beta i tez nic .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 NOWE BIOSY! A8N SLI 1007-02 A8N SLI DELUXE 1009-02 A8N SLI PREMIUM 1004-02 A8N-E 1004-02 Koper, wrzuć linki z BIOS'ami do FAQ, chyba po to on między innymi jest ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koper Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 NOWE BIOSY! dla: A8N SLI oraz A8N SLI DELUXE linki w pierwszym poście tego tematu! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr7891 Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 NOWE BIOSY! dla: A8N SLI oraz A8N SLI DELUXE linki w pierwszym poście tego tematu! 1442733[/snapback] testował ktoś ten bios od A8N SLI DELUXE :icon_exclaim: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRID3 Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 Witam dzis gadałem z gostkiem z serwisu Asusa młody łepek ale niezle oblatany mowił ze czesc płyt ktore trafiły na Polske maja walniete chipy i to wychodzi dopiero przy dłuzszym uzytkowaniu najleprze jest to ze płyty te sa prosto od importera acha moj problem ma sie rozwiazac po przestawieniu mostka w tryb SLI tak mi powiedział jezeli to niepomoze mam jedna z tych pechowej serii .ACh!! zycie zachciało mi sie 939:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 Witam dzis gadałem z gostkiem z serwisu Asusa młody łepek ale niezle oblatany mowił ze czesc płyt ktore trafiły na Polske maja walniete chipy i to wychodzi dopiero przy dłuzszym uzytkowaniu najleprze jest to ze płyty te sa prosto od importera acha moj problem ma sie rozwiazac po przestawieniu mostka w tryb SLI tak mi powiedział jezeli to niepomoze mam jedna z tych pechowej serii .ACh!! zycie zachciało mi sie 939:P 1443460[/snapback] A czym się to przejawia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 NOWE BIOSY! dla: A8N SLI oraz A8N SLI DELUXE linki w pierwszym poście tego tematu! 1442733[/snapback] A8N-SLI 1006s :D :wub: :banana: Wreszcie jest możliwość ustawienia napięć do 1.7V :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koper Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 (edytowane) testował ktoś ten bios od A8N SLI DELUXE :icon_exclaim: 1442937[/snapback] Testowalem. Usuneli jedna opcje dla SLI, wydaje mi sie ze byla ona z biosu dla PREMIUM do systemowego przelaczania trybu SLI. 1T wciaz nie dziala... pierwsze co robie to sprawdzam czy poszlo na 250 Mhz 1:1 1T... jak nie... to czekam na kolejny bios... A8N-SLI 1006s :D :wub: :banana: Wreszcie jest możliwość ustawienia napięć do 1.7V :D 1443514[/snapback] I jak testy? Poszedl CPU wyzej? Jak temperaturki? Pozdrawiam Edytowane 14 Maja 2005 przez Koper Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 Nie testowałem bo mnie interesuje tylko podkręcenie "na codzień". Nie bawie się w ekstremalne więc nie skorzystam z napięć > 1,55V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mijorc Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 witam mam taki "problem" z plyta a dokladnie z tym calym siliconem 3114.W tym momencie mam juz zajete wszystkie 4 zlacza sata te na nforsie a chcialbym podlaczyc kolejny dysk.Ale jak go wlaczam to jedyna opcja jaka mam przy instalowaniu go jest ze zainstaluje sie jako raid 5 lub 10.A mi zalezy zeby dzialal normalnie jako zwykly dysk.Prosze o odpowiedz czy tak moze ma byc (moze ten sil3114 obsluguje tylko raid) i blagam nie piszcie "podlacz sobie te 4 dyski do silicona na raid i bedziesz mial spokuj" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRID3 Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 Witam miedzy innymi bład w obsłudze Duala złe rozpoznawanie zegarow prockow tzn np w biosie 3000xp w windzie ma 1200mhz masakra w koncowej fazie uszkodzedzenie biosu ew. spalenie przetwornicy lub tak jak umnie zła wspołpraca z kartami graf . :( PS. w Polsce te płyty naprawiaja tylko 3 serwisy min. w Koszalinie NMC. czas oczekiwania na naprawe około 4 tyg masakra......brak czesci zamiennych holendrzy zawodza bo to oni je na Polske dostarczaja :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koper Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 NOWE BIOSY! A8N-E 1004-03 beta A8N SLI 1008-01 beta A8N SLI Deluxe 1010-01 beta A8N SLI Premium 1004-03 beta Do sciągnięcia oczywiście w pierwszym poście :) Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.mb Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 (edytowane) witam, właśnie kupiłem ta płyte za 2 dni będe miał cały komp i czy jest konieczna aktualizacja biosu do nowszego żeby wszystko działało poprawnie, i czy ktoś mi może napisać jak sie aktualizuje bios na płycie AN8-E, czy z poziomu Windows jest jakiś programik Asus'a czy trzeba się bawić samemu z dyskietkami itd. PS. nigdy jeszcze nie akt. biosu Edytowane 17 Maja 2005 przez marcin.mb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tasslehoff Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 witam, właśnie kupiłem ta płyte za 2 dni będe miał cały komp i czy jest konieczna aktualizacja biosu do nowszego żeby wszystko działało poprawnie, i czy ktoś mi może napisać jak sie aktualizuje bios na płycie AN8-E, czy z poziomu Windows jest jakiś programik Asus'a czy trzeba się bawić samemu z dyskietkami itd. PS. nigdy jeszcze nie akt. biosu 1449961[/snapback] tak jest dolaczony programik Asus Update stosunkowo prosty w obsludze, u mnie aktualizacja biosku przeszla pomyslnie, jeden resecik i wszystko gra :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...