Tynio Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 Witam Wszystkich unserów płyty Asus A8n/-e/-sli/deluxe I mam pytanie bardzo poważne W dniu jutrzejszym stane się posiadaczem płyty Asus A8n - sli (bez Deluxa) Wiem że wentylator na chipsecie jest głośniejszy od wentylatora samolotów lądujących na lotnisku ;) na starej płycie MSI KT3 miałem coś takiego ZALMAN ZM-NB32J jest to starszy typ tego radiatorka http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=6185 nowszy to ZALMAN ZM-NB32K - Może ktoś wie czy bez problemu zamontuję tego zalmana ?? następne pytanko to: - Czy ma ktoś może zamontowany jakis wentyl na tego radiatorka ?? ja planuje (już kupiłem i sprawdzałęm czy będzie pasować) http://angela.pl/index.php?action=TowarPokaz&id_towaru=529 sam wentylator oczywiście obroty ma około 5000obr/min z czego dodatkowo będzie zamontowane http://angela.pl/index.php?action=TowarPokaz&id_towaru=623 Wentylator kreci się po zastosowaniu fan mate około 4100-4200 obr/min (z obrotów 4900) I ostatnie pytanie czy mogę żałować że kupiłem zwykłą wersje a nie Delux ? Mi nie jest potrzebny dodatkowy Raid oraz karta sieciowa :lol: Tynio Pozdrawiam i czekam na info Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 1) BYŁO !! :mur: Następny .... 2) Po co ten wywód o modelu K skoro masz J i w linku też jest J ? 3) Do tego radiatora przyda się wiatrak. 4) A niby czemu masz żałować skoro delux ci nie potrzebny ? 5) Zupełnie zbędny post .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tynio Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 1) BYŁO !! :mur: Następny .... 2) Po co ten wywód o modelu K skoro masz J i w linku też jest J ? 3) Do tego radiatora przyda się wiatrak. 4) A niby czemu masz żałować skoro delux ci nie potrzebny ? 5) Zupełnie zbędny post .... 1509612[/snapback] 1) Było że wiatrak jest głośny czy że jutro będe mieć płyte ?? 2) bez przesady mam model J ale nic nie stoi na przeszkodzie bym kupił model K ten model J kupiłem prawie 2 lata temu - nawet na jednej ze stron czytałem że" " ZALMAN ZM-NB32K - Radiator na chipset płyty głównej. Nowa wersja posiada zmienione elementy montażowe umożliwiające montaż na większej ilości płyt głównych. " Czyli moja stara J według opisu może nie pasować do tej płyty - chyba ze nie umiem czytać. 3) OK wiatrak już mam i były testy z zamontowanym wiatrakiem działa poprawnie 4) oczywiście że nie potrzebna mi dodatkowa karta sieciowa i RAID nie posiadam jeszcze tej płyty i nie wiem czy czasem wersja delux nie posiada więcej opcji w biosie lub moze jest lepsza na podkrecanie (nie wyczytałem tego niegdzie i oczekiwałem ewentualnie odpowiedzi i sygnałów od użytkowników) 5) może Dla Ciebie tak ale dla mnie i wiele innych osób które będą to czytać nie koniecznie będzie "zbędny post.." więc nie ma co :mur: tylko jak coś to przemilczeć to i :lol: Wielkie dzieki za info oraz bardzo zwięzłą odpowiedz Tynio Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 W przypadku Deluxe'a ze speedfana mozna kontrolowac tylko CPU i FAN1. Teoretycznie kontrolowac mozna takze CHIPFAN ale faktycznie jego predkosc obrotowa jest zalezna od CPU. Pozostale 3piny dla fanow nie posiadaja kontroli.... w przypadku a8n-e wydaje mi sie ze jest tak samo - odsylam do user giude'a dostarczonego z plytka dzial internal connectors Pozdrawiam 1508259[/snapback] Zastanawia mnie dlaczego w przypadku K8N-E nie można regulować żadnego wentylatora ze Speedfan'a... Ogólnie po uaktywnieniu funkcju Q-Fan w biosie zmniejszają się obroty wentylatora na procesorze, ale wg. instrukcji do płyty również wentylator na chipsecie powinien zmniejszyć obroty proporcjonalnie do wentylatora na procesorze. Co o tym sądzicie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomF Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 oki. w kompie siedzi A8N SLi Premium, no i coz...ta plytka powinna byc wlasnie ta wersja pierwsza...w biosie nie wiele sie zmienilo - przybyly napiecia dla chpisetu (1,5 i 1,6V) oraz HTT (1,2 i 1,3V) plytka bez problemu dziala na 322MHz HTT bez podnoszenia napiecia, gdzie na Deluxe byly spore problemy ze stabilnoscia. oczywiscie na chipsecie siedzi heatpipe tak wiec bloga cisza i niska temp. :) na razie nie mam jak sprawdzic 1:1 - siedze na Patriot 2x1GB, ale postaram sie skombinowac jakies pamiatki i to tez sprawdze, ale z tego co doczytalem problemu juz nie ma...imho asus sie zrehabilitowal...szkoda, ze tak pozno. osobiscie tez b.watpie, aby bledy wczesniejszych wersji plyt zostaly rozwiazane biosem.. 1506417[/snapback] Jeżeli przy 1:1 będzie wyciągać 290 MHz to ja biegnę do sklepu. Sulaco jeżeli udałoby ci się to sprawdzić to dawaj znać natychmiast. Nara. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koper Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 NOWE BIOSY! A8N-E 1006-01 beta A8N SLI 1010-01 beta A8N SLI Deluxe 1012-02 beta Dodatkowo pojawiła się nowa wersja RightMark'a 1,6 do automatycznego przetatowywania procka. 1509845[/snapback] Wydaje mi sie ze na K8N-E bedzie dzialac konfigurajca w speedfanie, tylko nalezy najpierw wejsc w konfiguracje i przy danym wentylatorze zmienic z SMART_GUARDIAN na SOFTWARE_CONTROLED i wszystko pojdzie. A co do CHIPFAN to walczylem z nim, gdyz zmienilem na pasywne chlodzenie chipsetu i chialem to 3pin'owe zlacze wykozystac dla wentylatora zassysajacego powietrze ale po podlaczeniu jego obroty byly caly czas na maxa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 Wydaje mi sie ze na K8N-E bedzie dzialac konfigurajca w speedfanie, tylko nalezy najpierw wejsc w konfiguracje i przy danym wentylatorze zmienic z SMART_GUARDIAN na SOFTWARE_CONTROLED i wszystko pojdzie. A co do CHIPFAN to walczylem z nim, gdyz zmienilem na pasywne chlodzenie chipsetu i chialem to 3pin'owe zlacze wykozystac dla wentylatora zassysajacego powietrze ale po podlaczeniu jego obroty byly caly czas na maxa... 1510544[/snapback] Wielkie dzięki !! Rzeczywiście można sterować wentylatorem na procesorze ze Speedfana :) No ale niestety pozostałe wentylatory niesterowanlne - obroty cały czas na 100%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ricko11 Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 Dodatkowo pojawiła się nowa wersja RightMark'a 1,6 do automatycznego przetatowywania procka. 1510544[/snapback] A moze mi ktos wytlumaczyc jak sie ta wersje uzywa bo do tej pory jechalem na v1.3 a tu mam calkiem cos innego :mur: ... Nie moge rozgrysc gdzie sa ikony do ustawien napiecia itd. Bede bardzo wdzieczny za pomoc!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tynio Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 Mam juz te płyte i nawet jeszcze nie zamontowałem w komie i już problem brak zew. złączy na dyski Sata czy ktoś to podwędził czy już do ASUA A8n-SLI rev 1.02 nie dają tych złączy ?? były 3 sztuki tej płyty i w żadnej nie było tych wyjść Czy można coś takiego kupić a może raklamować u dystrybutora ?? Firma kupująca te płyty mówiła że kiedys były a teraz nie dostali w tej dostawie Tynio Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xeo Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 Witam. Wlaśnie dziś dotarła do mnie nowa płyta ASUS A8N-SLI Premium, Athlon64 3200+ (BOX), zasilka Tagan TG380-U01 i karta grafiki MSI GeForce 6800 i po złozeniu sprzet mi nie wstaje. ponieważ jestem troche w tym temacie laikiem może coś żle robie? Zasilanie podłączyłem przez 24 pinową wtyczkę. Grafikie wsadziłem do niebieskiego slotu. Pamięc wsadziłem do B1. Objawy: Zaczynają się kręcić wentylatory (procek i grafika). Na płcycie zapala się zielona lampka i nic więcej się nie dzieje. Monitor nie dostaje sygnału, dyski milczą, speaker też milczy. Co podłaczyłem zle ?!!!! Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koper Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 Witam. Wlaśnie dziś dotarła do mnie nowa płyta ASUS A8N-SLI Premium, Athlon64 3200+ (BOX), zasilka Tagan TG380-U01 i karta grafiki MSI GeForce 6800 i po złozeniu sprzet mi nie wstaje. Co podłaczyłem zle ?!!!! Pozdrawiam 1511584[/snapback] A podlaczyles 4piny z +12v? Bez tego komp ci nie wstanie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 (edytowane) Podłączyłeś wtyczkę ATX12V (kwadratowa 4 pinowa) ? EDYT: Spóźniłem się :D Edytowane 23 Czerwca 2005 przez Outlander Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xeo Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 Tak podłaczyłem i nie wstaje :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 Wyjmij pamięci i zobacz czy płyta piszczy. Spróbuj też z grafiką, przełóż ją da drugiego slotu i włącz tryb SLI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xeo Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 Płyta jest niema - po wyjęciu pamięci właściwie nic sie nie zmieniło. Przełożyłem grafike do czarnego slota i podpiąłem dodatkowe napięcie - by zgasła czerwona dioda i bez zmian. Nie wiem jak sie na płycie włacza SLI - znalazłem tylko opis programowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 SLI włącza się wkładając płytkę która jest między slotami drugim końcem. Ale nie sądzę żeby to coś dało ... Skoro płyta nie protestuje po wyjęciu pamięci (zakładając że prawidłowo podpiąłeś speakera ;) ) tzn. że grafa niema tu nic do powiedzenia problem jest gdzie indziej, pachnie mi tu płytą ... Startujące wiatraczki sugerują że proc jest raczej dobry ... Próbowałeś reset biosu ? Wypnij wszystkie kable (zasilanie też) i podłącz je jeszcze raz, tylko uważnie, może coś nie tak podpiąłeś, zdarza się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koper Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 Podłączyłeś wtyczkę ATX12V (kwadratowa 4 pinowa) ? EDYT: Spóźniłem się :D 1511603[/snapback] Ech... doswiadczenie :D pozdrawiam :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xeo Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 Dziekuję wszystkim, za chęć pomocy, niestety nic nie pomogło. jutro bede reklamował sprzęt w Komputroniku - ciekawe ile to bedzie trwało. pozdrawaim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koper Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 Dziekuję wszystkim, za chęć pomocy, niestety nic nie pomogło. jutro bede reklamował sprzęt w Komputroniku - ciekawe ile to bedzie trwało. pozdrawaim 1511827[/snapback] Jezeli bys zawiozl do siedziby firmy to na 100% by Ci wymienili na nowa, ja tak mialem w przypadku grafy - byly artefakty juz po uruchomieniu kompa - no ale Tobei raczej ciezko bedzie z zabrza dojechac osobiscie... powodzenia i daj znac jak wszystko bedzie ok... Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.mb Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 gdzie moge sie dowiedziec ile obrotow na minute ma mój wiatrak na chipsecie w A8N-E, w programie Asus Probe jest tylko CPU Fan i Power Fan który wskazuje 5200rpm i nic wiecej nawet w Everescie i SpeedFanie sa te 2 i nic wiecej, bios 1005 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HDDMARK Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 Xeo -- miałem ten sam przypadek i trudno uwierzyć co było przyczyną. Zaniosłem podzespoły do serwisu po złorzeniu w serwisie wszystko działa. Przyjechałem do domu złorzyłem podzespoły i niedziała !!!!!!!!!!!!! A więc już pisze co było przyczyną (w mojm przypadku). Kupiłem sobie cooler z pentagrama a żeby go załorzyć trzeba zdiąć z płyty oryginalną podstawke i zamocować taką z coolerka więc tak zrobiłem. Powodem niewstawania płyty oraz wszystkich bebechów oprócz wiatraków było zamocne dokęcenie coolerka do płyty i na stykach procesor - płyta widocznie się niedogadywały te podzesoły. To tyle z mojej strony. Jak to pomoże to odpisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.mb Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 problem z A8N-E :/ wyskakuje blue screen co jakiś czas: 0x000000D1 NVTcp.sys zmieniłem sterowniki z nForce 4 i to samo :// na google znalazłem pare pasujących tematów ale nie wiem co mam zrobic żeby zlikwidować u siebie ten problem http://www.planetamd64.com/lofiversion/index.php/t7473.html www.ocworkbench.com/ocwb/ ultimatebb.php?/topic/44/57.html w 1 temacie przy eMule ktos miał z tym problem ale ja nie używam tego a też mnie męczy ten błąd, może już ktoś się z tym spotkał? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 Miałem kiedyś podobny błąd, pomogło podmienienie pliku na nową działającą kopię. Co prawda błąd nie jest dokładnie taki sam ale może zadziała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koper Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 NOWE BIOSY! A8N-E 1006-03 beta A8N SLI 1010-02 beta A8N SLI Deluxe 1012-03 beta A8N SLI Premium 1006-04 beta Zdazylem juz przetestowac bete 03 i nie jestem zadowolony.. na razie bety z seri 1012 sa fatalne... 1T przy 250 nie dziala - nic nowego - ale w dodaktu przy probie systemowego ponownego uruchomienia komputera czy wylaczenia, komp nie reaguje, tzn windows zakoncza prace, ekran czarny wylacza sie ale komp chodzi... :mur: ech... czekam dalej na zmiany... Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zygfryd Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 Cześć. Od kilku dni jestem właścicielem płyty głównej ASUS A8N-SLI Deluxe. Pora więc na pierwsze pytanie <_< Mój zestaw prezentuje sie tak: Athlon64 3000, Płyta ASUS... , Karta graficzna 6600Gt Gainwarda, 2x512 Kingstona 3200, 2dyski twarde, 1 napęd DVD, FDD. Wszystko wpakowane to jest do obudowy ModeCom Impact z zasilaczem Chiefteca 360W DF. Przejdźmy do głównego problemu. Wcześniej tego nie zaobserwowałem, wydaje mi się że pojawiło się to po podpięciu tunera TV Winfasta. Włącza się komp, wszysto OK, ładuje sie windows, Wszystko OK, no i nawet działa przez kilka minut. Później po prostu się restartuje :mur: . Tuner jest wpięty do środkowego PCI, które powinno zawsze działać. Nie próbowałem w innych slotach, bo nie chciało mi się w nim gmerać jeżeli nie jestem pewien że to nie jest powód problemu. Aha, jeszcze jedno, jak wyjmę 1 dysk twardy to działa OK, chociaż jeszcze wczoraj oba dyski były wpięte i komp chodził cały dzień. Wieczorem nawet przeprowadziłem komplet testów 3dMark03 (czy wynik 8140 to dobrze czy źle :-| ) gdy windows już się uruchomi po tym samowolnym restarcie wyskakuje ten drażniący ekran czy chcę wysłać raport o błędach. Wygląda na to że restart powoduje jakiś program. Może złapałem jakiegoś wirusa? Tylko jak przeprowadzić test Antywirusa jeżeli kompter po chwili się wyłancza? jak widzicie, mam mnóstwo spekulacji ale nie wiem w czym tkwi problem. Liczę na wasze rady jako bardziej doświadczonych użytkowników komputerów na tej płycie. Na co obstawiacie: -Tuner -Zasilacz -Wirus -miejsce na Wasze propozycje :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HDDMARK Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 Cześć Analizując twoją konfiguracje sprzętową stawiałbym na zasilacz 360W - może niewyrabiać. Chociaż co do kart TV też mam niemiłe doświadczenia potrafą nieźle namieszać. Wyjmij karte TV i zoriętuj się w przeciągu jednego lub dwóch dni czy następuje dalej taka kolej rzeczy jaką opisałeś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adixo Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 Stawiam na zasilacz B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ricko11 Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 Stawiam na zasilacz B) 1524549[/snapback] Raczej to nie zasilacz bo mam taki sam a moj komp jest jeszcze wykrecony inigdy nie mialem zadnych zawiech tego typu jak on. Ten zasilacz spokojnie ciagnal mi przez trzy miechy moj zestaw ale zamiast mojego 6600gt to mialem kolegi 6800gt wykreconego i nic sie nie dzialo. Dodam jeszcze ze moj zasilacz ma 20-sto pinowa wtyczke a nie 24 wiec to niby bardziej powinno destabilizowac prace kompa a tak sie nie dzieje. Ja mysle ze to wina ktoregos z urzadzen poniewaz u mnie podobene rzeczy jakis czas temu dzialy sie jak podlaczylem pada- ciagle mi sie gry wieszaly i nie wiedzialem dlaczego... odlaczylem pada, odinstalowalem stery od niego i mie ma problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zygfryd Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 1 Problem w pewnym stopniu jest już rozwiązany. Nie była to wina ani zasilacza, ani tunera. Resety powodował program DC++ (v. 647). Pare minut po jego uruchomieniu następowała zwiecha i automatyczny restart. Przeinstalowałem go ale problem nie zniknął. Jednak nie mam chęc zawracać sobie im głowy. Narazie chcę nacieszyć się nowym kompem :D 2 W jednym z tematów na tym forum jest wiadomość że ASUS prowadzi w Niemczech i Austrii darmowy program wymiany coolerów z NB. Czy ASUS w Polsce planuje zrobić to samo? Czy jesteśmy zdani tylko na siebie z tym problemem? :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 1 Problem w pewnym stopniu jest już rozwiązany. Nie była to wina ani zasilacza, ani tunera. Resety powodował program DC++ (v. 647). Pare minut po jego uruchomieniu następowała zwiecha i automatyczny restart. Przeinstalowałem go ale problem nie zniknął. Jednak nie mam chęc zawracać sobie im głowy. 1533287[/snapback] Przetestuj pamięc. U mnie po podkreceniu pamięci wystepowaly restarty gdy "zapełnila" się do komorki w ktorej wystepowal blad. Wiem ze nie masz nic podkrecone, ale warto sprawdzic bo czasem nawet nowe pamieci bywaja wadliwe. Poza tym mam Chifteca 360W 2HDD i duzo innych rzeczy w kompie i po podkreceniu wszystkiego zasilacz ciagnie bez problemu przy wzorcowych napięciach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...