Koper Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 Tak jak HawkEye napisal jest nowy bios dla Delux'a ale nie tylko. Tą info miałem od 8 rano ale zanim te biosy podocierały na serwery asusa to mamy juz popoludnie a więc: NOWE BIOSY: A8N-E 1010-01 beta A8N-SLI 1013-02 beta A8N-SLI Deluxe 1015-01 beta A8N-SLI Premium 1009-01 beta biosy tam gdzie zawsze -> pierwszy post Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Didymos234 Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 Ciekawe kiedy wreszcie nie-beta do A8N-E ;/ Przydałoby się upgrade`nąć wreszcie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumineq666 Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 na tym piep*&^& finalu 1008 dalej nie moge dać htt powyżej 300... pytam DLACZEGO? :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimu Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 (edytowane) Tak jak HawkEye napisal jest nowy bios dla Delux'a ale nie tylko. Tą info miałem od 8 rano ale zanim te biosy podocierały na serwery asusa to mamy juz popoludnie a więc: NOWE BIOSY: A8N-E 1010-01 beta A8N-SLI 1013-02 beta A8N-SLI Deluxe 1015-01 beta A8N-SLI Premium 1009-01 beta biosy tam gdzie zawsze -> pierwszy post Pozdrawiam 1682869[/snapback] Nie ma na ftp :cry: I jak zwykle nie ma opisu co zmienili :mur: Może ktoś coś wie.? Edytowane 4 Października 2005 przez klimu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koper Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 Jest na ftp, przed chwila sprzawdzałem: folder FTP dla A8N-SLI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimu Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 (edytowane) Coś nie widzę: :mur: EDIT:/ Z tego co patrzyłem w pierwszym poście to żaden link do betabiosów nie działa :cry: EDIT2:/ Widzę że powoli dodają nowe biosy. Edytowane 4 Października 2005 przez klimu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koper Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 No przykro mi linki sa poprawne bo sprawdzalem a ze biosy znikaja z ftpów to juz nie moja wina :P ale jest pewna alternatywa: dzial support Asus'a KLIK no i przed chwila sprawdzalem i moglem pobrac biosy. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ocean Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 To instalujemy z ostatniej bety jestem bardzo zadowolony. Choc denerwuje brak mozliwosci wylaczenia stacji dyskietek w bios. Reszta jak dla mnie b. dobra. I dzieki temu bios w koncu przyzwoicie kreci sie proc. Nie ma problemu z bootowaniem dyskow itp. Za pare dni powiem jak sprawuje sie najnowsza odslona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimu Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 Pierwsze spostrzeżenie z bety dla a8n-sli: Płytka resetuje się po poscie przy ustawieniu pamięci w biosie na 266, niezależnie od timingów. :cry: przy szynie 300. Przy innych nie sprawdzałem bo jak nie ma 300 to bios dla mnie mnie istnieje. (sprawdzałem 288,299,301,302) Komp wstawał dopiero przy ustawieniu pamięci na 200. Czyli jak dla mnie wielka lipa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ocean Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 Nowy bios 1010-01 beta do A8N-E to wielka tragedia. Wrocily wszystkie poprzednie problemy i doszlo jeszcze pare nowych. Jak dla mnie nie awarto nawet wspominac o nim total dno...co oni w tym asisie robia,ze takie kily daja? Wrocilem do 1009beta jak dla mnie najlepszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derfi Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 Witam wlasnie kupilem sobie kompa z plyta A8ne-FM czy ktoś slyszal o takiej?? Bo nigdzie nie moge jej znalesc nawet na stronie producenta:). I czy moge wgrac sobie bios od A8n-e?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ocean Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 To pewnie ten model microatx bez mozliwosci o/c. Co do wgrania bios, zawsze mozesz wgrac, pytanie tylko czy potem komp jeszcze wstanie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jazi82 Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 Witam. Wlasnie stalem sie dzis posiadaczem plyty A8N-E s.939. Po zlozeniu wszystkiego i odpaleniu kompa ruszyly wszystkie wiatraki (na procku na chipsecie i grafice) i na tym koniec... Monitor nie odpalil ( na 100% sprawny) cdrom nawet nie mignal i plyta nie wydala zadnego dzwieku. Po wypieciu wszystkiego i zostawieniu tylko procka dalej nie piszczala. Po wpieciu tylko zasilania do cdromu mignal ale gdy podpinam tasme to zero reakcji. Cdrom jest na 100% sprawny i speaker w obudowie tez. Nie wiem teraz co jest padniete czy plyta czy moze procek, nie mam mozliwosci sprawdzenie procka w innym kompie. Mam bios w wersji 1006 i nowa wersje wentylatora na chipsecie. Moja konfiguracja: AMD Athlon 64 3000+ Venice HDD Seagate 120 GB SATA Zasilke 355W Grafa Asus GF EN6200GE Pamiec Micron 512 na 266 MHz (tymczasowo) - na pewno sprawna Jutro wybieram sie z plyta do sklebu by ja reklamowac bo mi sie wydaje ze to ona jest walnieta. Licze na uwagi i jakis pomysl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 Przed chwilką ściągnąłem sobie nowy biosik. Co do pobierania to działa tylko serwer z Chin. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koper Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 No przykro mi ze Asus ma taka dziwna polityke i brakuje czasami plikow na serwerach. Ja przeciez nie bede caly czas aktualizowal lub pisal ze serwer znowu nie posiada danego biosu... moge poprostu zlikwidowac te linki w pierwszym poscie.... jakies sugestie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Didymos234 Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 Witam. Wlasnie stalem sie dzis posiadaczem plyty A8N-E s.939. Po zlozeniu wszystkiego i odpaleniu kompa ruszyly wszystkie wiatraki (na procku na chipsecie i grafice) i na tym koniec... Monitor nie odpalil ( na 100% sprawny) cdrom nawet nie mignal i plyta nie wydala zadnego dzwieku. Po wypieciu wszystkiego i zostawieniu tylko procka dalej nie piszczala. Po wpieciu tylko zasilania do cdromu mignal ale gdy podpinam tasme to zero reakcji. Cdrom jest na 100% sprawny i speaker w obudowie tez. Nie wiem teraz co jest padniete czy plyta czy moze procek, nie mam mozliwosci sprawdzenie procka w innym kompie. Mam bios w wersji 1006 i nowa wersje wentylatora na chipsecie. Moja konfiguracja: AMD Athlon 64 3000+ Venice HDD Seagate 120 GB SATA Zasilke 355W Grafa Asus GF EN6200GE Pamiec Micron 512 na 266 MHz (tymczasowo) - na pewno sprawna Jutro wybieram sie z plyta do sklebu by ja reklamowac bo mi sie wydaje ze to ona jest walnieta. Licze na uwagi i jakis pomysl. 1685157[/snapback] Jak na moje oko nie podłączyłeś linii +12V. Musisz wiedzieć, że oprócz 24 pinowego gniazda zasilania tuż nad procem znajduje się gniazdo 4pin, +12V. Jak nie wepniesz tam wtyczki płyta bedzie udawała martwą. Jeśli to nie to to nie mam na razie innego pomysłu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 (edytowane) A ja ze zniecierpliwieniem czekam na finalną wersję 1010 - bo ta beta coś nie działa jak powinna... //edycja// A czy są jakieś amatorskie (wykonane przez kogoś spoza Asusa) biosy? Edytowane 5 Października 2005 przez Venice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumineq666 Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 bios 1010 rozwiązał po części mój probelm... po częsci, bo plyta sie sypie, gdy ustawie dzielnik pamieci na 266 :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimu Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 bios 1010 rozwiązał po części mój probelm... po częsci, bo plyta sie sypie, gdy ustawie dzielnik pamieci na 266 :/ 1685473[/snapback] To samo na nowym biosie dla a8n-sli :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumineq666 Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 ARGH.... czy oni nie mogą porządnego BIOSu wydać wreszcie?? :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derfi Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 To pewnie ten model microatx bez mozliwosci o/c. Co do wgrania bios, zawsze mozesz wgrac, pytanie tylko czy potem komp jeszcze wstanie ;) 1684803[/snapback] dzieki cos pokombinuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Didymos234 Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 dzieki cos pokombinuje 1685735[/snapback] Ja bym jednak nie kompinował. Do wersji FM wgrywaj tylko biosy z wersji FM, bo inaczej będziesz miał problem... Tutaj koledzy mówili ironicznie że możesz wgrywać on innych Asusów ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/matthew/ Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 witam, mam dziwne szopki... chcę podkręcić procek, lae robię to wszystko stopniowo i bardzo powoli... na razie doszedłem do FSB 250. Pamięci pracuja w trybie synchronicznym. Pomyślełem że moje Hynixy D-43 nie polecą na 280 i dałem memclock 400. Odpalam kompa patrze w windowsie a tam całe fsb ma 216 :blink: skąd on to sobie wziął? mam płytkę a8n-e i bios 1009.001 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Didymos234 Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 Mój speedfan chyba zwariował. Może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego log generowany przy odpalaniu wygląda tak: ? Win9x:NO 64Bit:YES GiveIO:NO SpeedFan:YES Scanning ISA BUS at $0290... IT8712F/IT8705F found on ISA at $290 SuperIO Chip=IT8712F Scanning nForce2 SMBus at $4C00... Scanning nForce2 SMBus at $4C40... SMART Enabled for drive 0 Found ST3120026A (120,0GB) Found ACPI temperature (40,0C) Loaded 1 events Dlaczego on czegoś szuka na Nforce2 ? W tym miejscu mam 100% CPU i freeze na kilka sekund ;/ Nie wiem ocb, jeszcze kilka dni temu, chociaż też szukał nf2, to nic sie nie freezowało ;/ Może założyć odsobny temat, tylko gdzie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derfi Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 Ja bym jednak nie kompinował. Do wersji FM wgrywaj tylko biosy z wersji FM, bo inaczej będziesz miał problem... Tutaj koledzy mówili ironicznie że możesz wgrywać on innych Asusów ... 1685917[/snapback] Dokladnie bede czekal na biosy do FM :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
probak Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 To instalujemy z ostatniej bety jestem bardzo zadowolony. Choc denerwuje brak mozliwosci wylaczenia stacji dyskietek w bios. Reszta jak dla mnie b. dobra. I dzieki temu bios w koncu przyzwoicie kreci sie proc. Nie ma problemu z bootowaniem dyskow itp. Za pare dni powiem jak sprawuje sie najnowsza odslona. 1683519[/snapback] O ktorym biosie piszesz ? Bo ja cos sobie namieszalem i wlasnie nie boot'uja mi dyski po ustawieniu na 280 :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koper Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 NOWE BIOSY: A8N-SLI 1012 final A8N-SLI Deluxe 1014 final A8N-SLI Premium 1008 final pojawiły się też biosy do nowych płyt z seri A8N: A8N-SLI-SE 103 A8N32-SLI Deluxe 404 ale póki nikt z nas nie ma do nich dostępu to nie zamieszaczam w pierwszym poście. Dziwną pozycją jest dla mnie ten A8N-SLI-SE! O ile o deluxe z pci-ex 2x16 jest juz wiadomo to ta wersja SE jest zupełną nowościa. Jest też nowy Asus Update: 6.10.02 Życze miłego testowania wersji finalnych. Na moje testy deluxe'a bedziecie musieli poczekać do poniedziałku... mam nadzieje że pojawi się też bios finalny dla użytkowników A8N-E bo bez apelacyjnie jest Was koledzy najwięcej... Pozdrawiam Wszystkich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
severall Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 mam nadzieje że pojawi się też bios finalny dla użytkowników A8N-E bo bez apelacyjnie jest Was koledzy najwięcej... 1688138[/snapback] no właśnie, liczymy na Asusa bo jak na razie same bety i to w dodatku nienajlepsze :( i nie piszą co zostało zmienione/poprawione Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boloman05 Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 Witam Mam maly aczkolwiek uciazliwy problem z A8N-E, otoz po wylaczeniu kompa na dluzsza chwile po ponownym wlaczeniu nie widzi dysku SATA, szybki restart zazwyczaj wtedy pomaga, wylaczenie i wlaczenie nie; z restartami kompa podczas pracy nie ma problemu; biosy juz zmienialem, aktualnie mam 1009-001, nic nie pomoglo, zasilki tez chociaz nie wiem po co ;-) Jesli ma ktos jakies sugestie bylbym wielce zobowiazany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virus120 Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 Witam! Po przeanalizowaniu dużej ilości wątków o płytach głównych chyba zdecyduje się na A8N-SLI Premium. W związku z tym mam pare pytań. Jak u niej z pracą na 4x512DDR(TwinMos - żadna rewelacja). Nawet nie myśle o T1, ale mam nadzieję, że na T2 i z lekko podniesionymi taktowaniami powinno to być stabilne. Czy ktoś wie jak u niej ze stabilnością na obsadzonych 4 bankach? Dodam do niej Venice 3000+(lub 3500+, zobacze jak będzie z funduszami) ArcticFreezera 64 Gb 7800GT Dobry zasilacz(zastanawiam się nad jakimś Taganem, Enermaxem, Topowerem(?) - tu proszę o rady) HDD 160GB na Sata2(Samsung, WD) DVD-RW(LG) ZS2 + T5900 - powinno dobrze grać No i mam pytania. 1. Czy będzie pracować stabilnie z 4x512(puszczonymi na T2)? 2. Jaki zasilacz do w/w zestawu? Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...