krzemian Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 Mam jeszcze pytanie - jak wy sobie poradziliście z montażem Pentagrama 100Cu+ na A8N-E? Ja jak postawiłem go na procku po zamontowaniu zworników, to odległość zworniki-zaczepy wynosiła jakieś 0,5 cm. Boję się je wyginać (może by wtedy dosięgnęły zworników:) ), bo jeszcze coś z procem zwale. Oczywiście zamonotowałem ten element wzmacniający z Pentagrama. Co wy radzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naits Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 odwrucić tą czarną blaszke aby zaczepy były niżej i masz swoje brakujące 0.5cm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumineq666 Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 i jak? czy ten nowy bios wreszcie umozliwia uzycie dzielnika pamięci 266?? nawet nie mam siły sprawdzać, bo całodniowej walce z pentagramem na grafie :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
severall Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 i jak? czy ten nowy bios wreszcie umozliwia uzycie dzielnika pamięci 266?? 1711984[/snapback] mi na kazdym biosie ten dzielink działał.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 i jak? czy ten nowy bios wreszcie umozliwia uzycie dzielnika pamięci 266?? nawet nie mam siły sprawdzać, bo całodniowej walce z pentagramem na grafie :( 1711984[/snapback] u mnie nie działa :( tzn. działa ale po wejściu do windy niebieski ekran :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 A można odpalić już procka z magistralą powyżej 300MHz? Bo na 1010-01 nic nie dało rady zrobić... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimu Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 (edytowane) Czy jest możliwość żę ramki na asusie nie chcą odpalać na dzilniku 266 z powodu kontrolera w procku?? Bo u mnie ramiki z palcem w [gluteus maximus] powinny ale nie idą, ani na 1t ali na 2t. :mur: Winda się ładuje nawet przy ramach na 300MHz (da się nawet test w sandrze lub everescie zrobić), więc nie powinno być żadnego problemu z np 245MHz. Edytowane 22 Października 2005 przez klimu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hefalump Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 Mam płyte a8n-e i a64 3000 winchester bios 1009 Jak nalezy ustawic opcje w biosie aby puscic procesor na 9x290 mhz a pamieci zeby chodzily na wartosciach z przedzialu 230-250 mhz (czyli 460-500)??? Jak mam interpretowac memory clock value index w biosie? Zalozmy ze procesor dziala na 9x250, to po ustawieniu mam. clock value index na np. na 333 lub 266 jak dzialaja pamieci ??? Z gory dzieki za wyczerpujace odpowiedzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimu Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 (edytowane) Mam płyte a8n-e i a64 3000 winchester bios 1009 Jak nalezy ustawic opcje w biosie aby puscic procesor na 9x290 mhz a pamieci zeby chodzily na wartosciach z przedzialu 230-250 mhz (czyli 460-500)??? Jak mam interpretowac memory clock value index w biosie? Zalozmy ze procesor dziala na 9x250, to po ustawieniu mam. clock value index na np. na 333 lub 266 jak dzialaja pamieci ??? Z gory dzieki za wyczerpujace odpowiedzi :) 1712310[/snapback] ustawiasz wtedy pamięci na 333 w biosie. Post nr1: Dzielniki pamięci: 200 (2:1), 266 (3:2), 333 (6:5), 400 (1:1), 466 (6:7), 500 (4:5), 533 (3:4), 550 (8:11), 600 (2:3) Edytowane 22 Października 2005 przez klimu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
severall Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 u mnie nie działa :( tzn. działa ale po wejściu do windy niebieski ekran :-P 1712142[/snapback] no ja na tym dzielniku zrobiłem swój wynik w Super PI na konkurencyjnym forum :P 310x9.0 i 266 timingi 2 3 3 5 1T Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hefalump Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 (edytowane) gdy ustawaim na 1:1 przy 250 mhz moje pamieci daja rade pociagnac, natomiast przy 290 i dzielniku 6:5 lub 3:2 nie daja rady, a to dziwne bo dzielniki te daja przy fsb 290 odpowiednio 240mhz i 191 mhz, przy 290 fsb pozostaje mi wiec tylko dzielnik 2:1. Czym to moze bys spowodowane?? Pamieci - GeIL 2 x 512MB PC-400 CL2.5 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=10633 uzywany bios 1009 Edytowane 22 Października 2005 przez hefalump Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naits Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 pamieciami, geile nigdy nie byly dobre do krecenia, zwlaszcza te value Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hefalump Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 ale przy ustawieniu 1:1 dzialaja na 250 mhz a przy 6:5 lub 3:2 komp wiesza sie nawet gdy pamieci maja dzialac przy 190mhz, zastanawiam sie czy to na pewno pamieci, w koncu sa w stanie pociagnac jako ddr 500 przy 1:1 to czemu nie mialy by dzialac jako np ddr 380 przy 3:2 lub 480 przy 6:5?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
severall Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 nie jestem zadowolony z biosu 1010.003 , często wywala mi w grach "program wykonał nieprawidlową operacje" wróciłem do 1009.001 i sie to nie zdarza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hefalump Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 czy to prawda ze czeste wielogodzinne testy takimi programami jak sp2004 powoduja ze z czasem procesor bedzie sie krecil coraz lepiej??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naits Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 mieliscie tez problemy z tym realtekiem alc850? bo strasznie do kitu to chodzi, echo jest caly czas, gdy sie balancem zjedzie na jedna strone wtedy dzwiek jest nawet nawet, stery zadalem najnowsze 5870 i nie pomaga, moze zwalczyl ktos ten problem ? moze w efektach cos sie przestawia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hefalump Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 mi karta muzyczna na a8n-e dziala bardzo dobrze (mam ja podlaczona przez spdif z glosnikami logitech z 5500), przez pewien czas mialem sb audigy i szczerze powiem nie widzialem duzej roznicy w jakosci dzwieku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 Ja też nie mogę nic poważnego zarzucić zintegrowanej dźwiękówce Asusa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naits Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 problem rozwiazany, mialem robic update biosu ale obeszlo sie bez, wine ponosily sluchawki (mozliwe ze kabel) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
severall Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 mieliscie tez problemy z tym realtekiem alc850? bo strasznie do kitu to chodzi, echo jest caly czas, gdy sie balancem zjedzie na jedna strone wtedy dzwiek jest nawet nawet, stery zadalem najnowsze 5870 i nie pomaga, moze zwalczyl ktos ten problem ? moze w efektach cos sie przestawia 1712909[/snapback] ja rozwiązałęm, kosztowało to 109 zł i nazywa sie Audigy 2 OEM :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naits Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 wlasnie na osobnych kartach bylo to samo :) ewidentnie wina sluchawek, jakies trefne sa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikubi Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 Dźwiękówka zintegrowana, a Audigy 2 Oem, to ziemia a niebo ;). Warto brać SB, oj warto :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrux Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 Ludzie czym chlodzicie chip?? Oryginalny wentyl u mnie odpada wiadomo dlaczego. Mam zalmana tego niebieskiego to sie grzeje do czerwoności... RATUNKU !!! Jedyne wymaganie ma być cicho !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naits Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 takiego pytania jeszcze nie bylo, co to jest ta czerwona dioda (chyba to przycisk jakis) na plycie glownej, mam na mysli z tylu komputera zaraz pod PS2 na klawe i myszke. do czego to moze sluzyc bo nie spotkalem sie w innych asusach z czyms takim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimu Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 (edytowane) takiego pytania jeszcze nie bylo, co to jest ta czerwona dioda (chyba to przycisk jakis) na plycie glownej, mam na mysli z tylu komputera zaraz pod PS2 na klawe i myszke. do czego to moze sluzyc bo nie spotkalem sie w innych asusach z czyms takim 1714742[/snapback] Pod ps2 są tylko cyfrowe wyjścia: optical i coaxial :D Chyba chodzi ci o optyczne bo jest tam taka zapadka którą mając dużą wyobraźnie można wziąć za przycisk. :D Edytowane 23 Października 2005 przez klimu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 takiego pytania jeszcze nie bylo, co to jest ta czerwona dioda (chyba to przycisk jakis) na plycie glownej, mam na mysli z tylu komputera zaraz pod PS2 na klawe i myszke. do czego to moze sluzyc bo nie spotkalem sie w innych asusach z czyms takim 1714742[/snapback] Jak masz 2 karty w SLI i nie podłączone zasilanie dla nich to się świeci dając znak, że masz zasilanie podłączyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naits Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 w moim przypadku to nie mam mozliwosci SLI dla Asus A8N-E a dioda swieci, do mojej 6600 raczej nie ma dodatkowego zasilania z zasilacza bo by mi nie dzialal racja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimu Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 Chodzi ci o to?? Czy o to?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naits Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 Chodzi o to pierwsze. Co do tego drugiego to nie mam nawet takiej diody, jest conajwyzej zielona :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 Chodzi o to pierwsze. Co do tego drugiego to nie mam nawet takiej diody, jest conajwyzej zielona :) 1714878[/snapback] ja mówiłem o tym drugim :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...