Brutalus Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2009 Mądre głowy, mam problem - nie mogę włączyć komputera. Przy zamykaniu nie było żadnego problemu, ale wystarczył równo tydzień przerwy w jego używaniu i już wywija mi numer. Startuje normalnie, ale brak beepa z posta oraz brak obrazu na monitorze. Nauczony że jak coś mi się takiego przytrafia to oczywiścia wina leży w bateryjce w mobo. Niestety byłem w błędzie bo system dalej nie wstaje. Pomysly? Płytka to A8N - SLi SE - update - wyjmowałem wszystko. Od napędów kończąc na cpu. Dalej nic. Czyli startuje normalnie! Aha.... :razz: Czyli płyta w ogóle nie rusza (pewnie zasilacz) czy co? Bo jak rusza i ładuje z twardego to znaczy że myszy przegryzły kabel od PC-speker'a i od monitora... Napisz coś dokładniej o symptomach, ale patrząc na datę to już pewnie historia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 (edytowane) Kupiłem ostatnio płytę A8N-SLI, ale jest to wersja z biosem SIEMENS-a i nie ma opcji do podkręcania procesora. Czy mogę wgrać jej normalny bios ASUSA? EDIT Nie mozna Edytowane 31 Marca 2009 przez Jodlasty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adikss Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 Mam płyte A8N-E i wczoraj poprostu zniknął obraz. Niema nic nawet do biosu nie można wejść. Sprawdziłem monitor, kabel, grafike, przejściówkę dvi-dsub i wszystko ok. Ram jest 2x512 próbowałem jedną kość tylko zostawić i też nic to nie dało. Dodam że kondensatory są ok zarówno na płycie głównej jak i w zasilaczu :| już mi się skończyły pomysły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilos876 Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 Witam Posiadam płyte główna ASUS A8N-SLI i mam pytanie czy ta płyta posiada RAID i technologie Cool ‘n’ Quiet ?? Chcialbym się upewnic bo na niektorych stronach pisze ze jest a na niektorych ze nie ma :unsure: Z gory thx za odp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seagate7200 Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2013 (edytowane) witam! kupiłem niedawno na allegroszu a8n32-SLI Deluxe... i teraz moja wielka i gorąca prośba.... bo płyta została przysłana bez support CD... spoko początkowo to nie był problem... bo większość sterów sciągnąłem sobie z neta... ale pojawił się kolejny problem... z którym już nie mogę dać sobie rady .'/ a mianowicie chcialem sobie ustawić RAID 1... i wszystko idzie dobrze... aż do momentu gdy po zalogowaniu do WINDOWSA (już po ustawieniu wszystkiego w BIOSIE) wyskakuje mi wykryto nowy sprzęt... ale nie mogę do niego znaleźć sterowników... a co za tym idzie nie śmiga mi RAID... i teraz moja wielka prośba... mógłby ktoś z posiadaczy tej płyty zgrać mi ISO obraz Support CD... i wysłać mi to na maila czy jakoś inaczej?!? proszę proszę Edytowane 6 Lutego 2013 przez seagate7200 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seagate7200 Opublikowano 7 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2013 ponawiam prośbę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seagate7200 Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2013 (edytowane) no i właśnie o tym mowa: PROSZĘ O POMOC!!! próbowałem już chyba wszystkiego i nie potrafię zainstalować tego góffna ;/ Edytowane 13 Lutego 2013 przez seagate7200 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2013 Podaj identyfikator urządzenia, zakładka szczegóły. Jaki system? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seagate7200 Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2013 a więc tak: Sys: Win7 ID URZĄDZENIA: ACPIPNPB02F *PNPB02F Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2013 http://answers.microsoft.com/pl-pl/windows/forum/windows_7-hardware/acpipnpb02f313c0b0c50-standard-game-port/2b1898eb-7d63-42cd-8963-c4401d7d02f1 Nie jest to rozwiązanie a raczej znak, że masz sobie odpuścić. Swoją drogą, co do prośny o iso płytki ze sterownikami, skąd na płytce z 2005 roku miałyby być sterowniki do systemu z roku 2009? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2013 Wgrywałeś całą paczke sterów dla nForce 4 ze strony nVidii ? ogolnie ten ID wygląda na game port ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seagate7200 Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2013 http://answers.micro...63-c4401d7d02f1 Nie jest to rozwiązanie a raczej znak, że masz sobie odpuścić. Swoją drogą, co do prośny o iso płytki ze sterownikami, skąd na płytce z 2005 roku miałyby być sterowniki do systemu z roku 2009? nie wiem... niektóre sterowniki śmigają... to może i ten by śmignął ?!? zreszta trzeba spróbować wszystkiego !! a nóż widelec... Wgrywałeś całą paczke sterów dla nForce 4 ze strony nVidii ? ogolnie ten ID wygląda na game port ;p dzięki za podpowiedź... zaraz spróbuje w ten sposób... a czy to game port to nie wiem.... w każdym razie póki nie uruchomię RAID 1 na swojej maszynie to będę ten temat męczyć... ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2013 przy instalacji paczki dla nForce powinien zapytać czy doinstalować też stery IDEE/ATA oraz Raid. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seagate7200 Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2013 no właśnie doinstalowało mi kontrolery magazynu: NVIDA nForce RAID Controller NVIDA nForce Serial ATA Controller ale dalej nieznane urządzenie jak było nieznane tak dalej jest nieznane... a RAID nie działa ;/ no i do tego jeszcze znikneły mi dyski SATA z eksplorera windows i z menadżera urządzeń :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2013 poszukaj jakiejś instrukcji jak sie stawia raid na nF4 - to nie jest chyba takie proste ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seagate7200 Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2013 http://www.nforcershq.com/forum/win7-nvraid-installation-guide-t72447.html chyba ktoś już coś na to zaradził... ale wpierw dużo czytania przede mną :) jak uda mi się przez to przebrnąć dam znać... :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2013 (edytowane) A czy przypadkiem nie zapomniało Ci się utworzyć partycji w macierzy? Kiedyś kumpel miał podobny problem i był ciężko zdziwiony, że takowa nie zakłada się z automatu. // Wskazany przez ciebie temat opisuje instalację W7 bez SP1 w macierzy, więc chyba pudło ;] Edytowane 21 Marca 2013 przez rawyolks Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...