YaKoN666 Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 Witam Mam powazny problem ze sciaganiem. najpierw opis sprzetu: plyta msi KT3 Ultra 2, procek Athlon XP 1800+, karta graficzna Radeon 9000 Pro, 512 RAM DDR 333, SB Live, karta sieciowa MINT, dysk Seagate 40, system WinXP Professional (nie wiem czy to bylo potrzebne, ale lepiej napisac :D ) mam neostrade 128 z modemem thompson i w programie edonkey i DC++ sciaga mi z predkoscia 3-4 Kb/s. W donkey'u czasami leci kolo 10Kb/s. Normalnie nie pisalbym, gdyby nie to ze u 2 znajomych ktorzy maja slabszego kompa niz ja (na jednym jest win98se a na drugim winXP professional), ten sam pakiet neostrada 128 i ten sam modem sciaga sie normalnie kolo 14Kb/s a nawet szybciej. I tak mi sie sciaga ze tylko plakac. POMOCY!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 A z Internetu z jaką prędkością Ci ściąga ? Jeśli mniej niż 14-15 KB/s to jest problem. Jeśli nie wszystko w porządku. Sprawdzić możesz ściągając cokolwiek kilkumegowego (np. za strony ATI:) i patrząc na średni transfer. Pamiętaj, że w p2p szybkość ściągania zależy także od parametrów łącza osoby, od której ściągasz. Aha, szybkość kompa nie ma nic do rzeczy przy łączu 128kbps... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YaKoN666 Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 no wiec zaczalem sciagac plik ze strony http://www.underpl.org/main.php?d=1&cat=36&dfile=2673 i leci z "zawrotna predkoscia ktora wynosi obecnie 7Kb ale minimalnie rosnie" Nie wiem co sie dzieje. mialem ostatnio caly czysty dysk nowy win wgrany i zamula. a z tym kumplem to ja mu xp instalowalem i ma 14kb bez problemu. ma to samo co ja i jemu dziala normalnie a mi nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neonix Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 (edytowane) wejdz na stronke dsl.cz a potem w dział speedmeter. Do wiesz sie co jest . A przed testem powyłaczaj wszystkie programy które korzystaja z internetu. Edytowane 26 Stycznia 2005 przez Neonix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 (edytowane) Ewentualnie z tej strony http://test.mcnet.pl/ sciagnij sobie pliczek 1Mb albo 5MB i zobacz srednia szybkosc łącza. U mnie idzie tutaj maximum jakie moge uzyskac na neo czyli server jest bardzo dobry. Jesli bedziesz mial ponizej 16KB/s to znaczy ze masz cos nie tak Edytowane 26 Stycznia 2005 przez Nyny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 A limitu czasem nie wykorzystales? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neonix Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 jak by limin wykorzystał miał by prędkość modemową czyli ok 1; 2 Kb/s nie wiecej. Sprawdz kompa Ad-aware 6.0 i przejdz antyvirem możliwe że złapałes jakiegoś robaka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FlaY Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 Neonix - wcale nie jak wykorzystasz limit to masz prędkośc 3 max 4 kb wim bo sam mam neo w opcji 128 i jak przekrocze to max jest 4 kb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cavemanpg Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 (edytowane) A ja się przyczepię. Rozróżniajcie bity "b" od bajtów "B". Na forum komputerowym mylenie tych podstawowych pojęć jest nieco żenujące. A "prędkość modemowa" to 56 kbit/s czyli 7B/s oczywiście maksymalna, Neostrada ogranicza zaś transfer do 32 kbit/s bodajże (tu mogę sie mylić). Edytowane 27 Stycznia 2005 przez Cavemanpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 No własnie duzo osob nie rozróznia bitów od bajtów a to przeciez osmio krotna różnica. Co do neostrady do po wykorzystaniu limitu predkosc spada do 32kbitów/s (Kb/s) czyli 4 kilobajty/s (KB/s) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzk Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Miałem to samo. Ten Problem pojawia się na NT. Ale czemu 98 sobie z tym nie poradziło to nie wiem i nie pytaj. Niestety trzeba walnąć formata i wgrać wszystko od początku, ale zainstaluj tylko z płyty tp same stery od modemu recznie bez korzystania z autoruna. I pod żadnym pozorem NIE INSTALUJ programu NEOSTRADA PLUS bo będziesz zgubiony. Ustaw połączenie z neostradą z poziomu systemu. Przez ten program muli się też system. POWODZENIA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...