maclat Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 Wlasnie nie moge sie dogadac z panami z kieleckiego Netkomu <_< troche mnie zwodza, juz "zamowilem" u nich Modecoma Nice'a i juz chyba ostatni raz do nich pojde.. :angry: jak juz mi sie uda kupic to moze wrzuce jakies fotki jesli ktos by sie ew. nad taka budka zastanawial :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolski Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 Witam, nie zgadzam sie z twierdzeniem, iz do Modecoma Step 207 nie wejdzie pentagram 100. To wszystko zależy od płyty głównej. U mojego kumpla ogladałem taką obudowę i wewnątrz płytę gigabyte'a z socketem 939. Muszę przyznać że zainstalowano tam wiatrak pentagrama 100mm Cu z dużą rezerwą przestrzeni i spokojnie by wszedł nawet 120mm. Ogólnie obudowa mi się podoba, jedyny problem to wszechobecne śrubki. Poza tym dla posiadających więcej niż 1 napęd CD/DVD dowiedziałem sie, iż jest możliwość zamówienia dodatkowej klapki na czoło obudowy w cenie ok 20zł. pozdrawiam karolski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maclat Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 Witam! Tym razem kolejna wyprawa do Netkomu okazala sie owocna :) kupilem Nice'a i komp juz w niej siedzi,wiec czas na mala recenzje. Blachy - calkiem niezle musze przyznac,calosc konstrukcji sprawia wrazenie solidnej.Metalowe zaslepki wylamuja sie nawet latwo ale paluchy mozna pociac wiec zalecam ostroznosc :) Przestrzen - tu rowniez OK, przestronne wnetrze umozliwia latwy montaz napedow CD i dyskow.Sam mam tylko 2 urzadzenia 5,25' dysk i stacje ale mysle ze w przypadku wiekszej ilosci tez mozna by sobie poradzic :) Dysk wszedl dosc gladko i juz bez srobek 3mal sie jako tako -co ulatwia przykrecenie. Chlodzenie - w srodko obudowy nie znalazlem zadnego wiatraka (czy to producent...? nie bede juz dochodzil), natomiast miejsce z tylu pod zasilaczem umozliwia zainstalowanie wiatraka zarowno 80mm jak i (co mnie bardzo ucieszylo :D ) 92mm. Tak samo sprawa wyglada z wiatrakiem wdmuciach!acym powietrze do budy (na dole z przodu). W porownaniu z poprzednia obudowa (Pronox z pionowym mocowaniem zasilacza) temperatura mocno spadla. W Pronoxie: (komp dzialal powiedzmy 2h) 51-52*C w idlu i do 60 w stresie (56 po zdjeciu boczka budy).Natomiast Modecom: 42-43 w idlu i 45-46 w stresie.Ciekaw jestem na ile poprawia sytuacje Air Duct.Aha zapomnialbym-zainstalowalem z tylu wydmuciach!acego Arctic Cooling'a 80mm. Wyposazenie - srubek co nie miara :-P niektore nawet nie wiem po co byly :) Szkoda ze brak wiatrakow..ale moze to standard,nie wiem. Dodatkowo 2 zaslepki z blachy (na tyl) i 2 do maskujace cd-romow.Te ostatnie musze przyznac ze sa TRAGICZNE!Asus jakos sie przebija ale lite-on nie daje rady i albo trzeba mu pomagac albo z zaslepki zrezygnowac.Do poprawy! Calosc prezentuje sie ladnie a montaz nie przyniosl wiekszych problemow.Diody hdd i pwr chcialbym wymienic na niebieskie :) Calosc kosztowala mnie 120zl Reasumujac, stwierdzam ze przynajmniej w moim przypadku nie warto wywalac 300zl na Chiefteca.Owszem,na pewno komfort przy grzebaniu jest wiekszy ale jak dla mnie nie wart takiej kasy.Dlatego dla osob z nie tak zasobnym portfelem, aczkolwiek poszukujacych czegos dobrego - POLECAM! Fotki wrzuce za kilka dni. Teraz jeszcze jeden problem - wyprowadzenie USB.Na zdjeciu schemat po lewej przedstawia jak wyglada gniazdo w plycie glownej,natomiast fotka po prawdej jak wygladaja wtyczki od obudowy(komplet od 1 gniazda).Co z tym zrobic?? Pomozecie? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artur.c Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 (edytowane) tak jak widzisz, usb V+ do power, itd... a brazowy GND do GND na koncu, obojetnie do ktorego rzedu wepniesz wtyczke usb... Edytowane 25 Lutego 2005 przez artur.c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomulus Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 W sumie fakt masz racje, wszystko zalezy od plyty pod 478 raczej wejdzie tylko Pentek 80, natomiast pod 939 nie bedzie idealnego wyjscia pod Air duct.... pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maclat Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 (edytowane) artur.c - dzieki wielkie,dziala jak powinno :) A oto obiecane zdjecia.Sorki za jakosc, ale moja cyfrowka ma obiektyw o mocno kiepskiej jasnosci .. :cry: http://www.ee.pw.edu.pl/~latallom/b5.jpg http://www.ee.pw.edu.pl/~latallom/b3.jpg http://www.ee.pw.edu.pl/~latallom/b6.jpg Dzieki wszystkim za pomoc i zainteresowanie :) Pozdro Edytowane 9 Marca 2005 przez maclat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...