freeman Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 Na moim C900 przy wlaczeniu EAX (hitman 2) wyraznie spada FPS. Czy to normalne?:) ( SB Live! ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 Być może dla tego że eax w SB LIVE jest Software'owy (czyli obrabiany przez proca) ale nie jestem pewien bo nie mam tej karty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 Witam Oczywiscie - spowalnia. Dlaczego, napisal juz Kolega.. A ja sobie pozwole dodac, choc jest juz lepiej (gdy ktos pyta: jaka muze kupic? - nie ma pod spodem 20-tu odpowiedzi "SB" - chyba i moja zasluga), ze wogole "audigy" spowalnia i to potwornie. Niedowiarkom proponuje ekspryment: - mierzymy czas startu, czasy uruchamiania programow z jakas "neutralna" (Y724, Turtle, Phillips, itd.) karta - zapisujemy. - wkladamy w PCI "audigy", instalujemy te wszelkie "czujniki CD" latajace po ekranie, "dolby" (2MB Rejestru), "updatery", "miksery", i inne "playery" (to nie jest trudne - wkladamy plyte CD i click "Setup") i.. powtarzamy pomiary, zapisujac wyniki. Porownujemy wyniki z testow. Prosze, posiadacze "audigy", nie zalamujcie sie po takim tescie. Troszke (np. wywalic wszystko z Autostartu) da sie poprawic. Niestety, nie wszystko.. :-( Jedyne calosciowe rozwiazanie, to wymiana "audigy" na normalna karte sound.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 albo instalacja driverów kX project - małe, ale nie obsługują eaxa przy grach - może to i lepiej??? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 albo instalacja driverów kX project - małe, ale nie obsługują eaxa przy grach - może to i lepiej??? :) Hmm... eax'a można zawsze wyłączyć w gierce więc instalacja tych sterów mija się z celem :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 A ja właśnie kupuje Audigy :D Hmm, az tak bardzo spowalnia kompa :?: :!: Zainstaluje tylko same stery, po rozpakowane zajmuja 30MB, powylaczam <span style="color:red;">[ciach!]</span>ly z autostaru i bedzie LUXX 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 A ja właśnie kupuje Audigy :D Hmm, az tak bardzo spowalnia kompa :?: :!: Zainstaluje tylko same stery, po rozpakowane zajmuja 30MB, powylaczam <span style="color:red;">[ciach!]</span>ly z autostaru i bedzie LUXX 8) nie szkoda ci kasy :? :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 A ja właśnie kupuje Audigy :D Hmm, az tak bardzo spowalnia kompa :?: :!: Zainstaluje tylko same stery, po rozpakowane zajmuja 30MB, powylaczam <span style="color:red;">[ciach!]</span>ly z autostaru i bedzie LUXX 8) nie szkoda ci kasy :? :?: Hmm, 100zł za Audigy Player BOX to chyba dobra cena :?: :!: ( tajne znajomości :lol: ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 a3d aureal 2 to bylo cos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxim Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 Dla mnie dobry dzwięk to jak dobre detale i wysoka rozdziałka w grafie na dobrym monitorku, jak wam szkoda tych paru FPS to wogóle karty wyj...e. EAX znakomicie podnosi jakość dźwięku nawet na dwóch głośnikach!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 Dla mnie dobry dzwięk to jak dobre detale i wysoka rozdziałka w grafie na dobrym monitorku, jak wam szkoda tych paru FPS to wogóle karty wyj...e. EAX znakomicie podnosi jakość dźwięku nawet na dwóch głośnikach!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! calkowicie sie zgadzam :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 Czyli Audigy Player + Inspire 5300 bedą ok do gierek :?: Obecnie mam SB128 i jakies tragiczne glosniczki :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 Dla mnie dobry dzwięk to jak dobre detale i wysoka rozdziałka w grafie na dobrym monitorku, jak wam szkoda tych paru FPS to wogóle karty wyj...e. EAX znakomicie podnosi jakość dźwięku nawet na dwóch głośnikach!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ale to nie zmienia w niczym dawno dowiedzionego faktu, ze win-music (synteza programowa) w kartach CL jest tu najgorszym mozliwym rozwiazaniem.. (karty sprzetowe maja sterowniki max. 300-500kB). Sa na swiecie setki marek, ktore maja parametry tysiace razy lepsze niz jakies "audigy" (gniot wart 70zl plus 30zl za ten kawalek plastyku zwany szumnie "control panel"). Problem jest w tym, ze Ty raczej nigdy tuych lepszych kart nie slyszales (CL ma monopol na Polske :cry: ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 a3d aureal 2 to bylo cos zgadza się, tylko creative go wykupił.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 Powiem w skrócie: Karta dzwiękowa jak i a może przedewszystkim eax spowalnia kompa. Zróbcie test: Wyjmijcie karte dzwiękową i uruchomcie gre. będzie 15% szybciej gra chodziła itp. Pozdrawiam :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 Odpowiem w skrocie [ :-) ]: nie kazda karta spowalnia kompa az tak bardzo, jak SB-smiecie.. Zreszta, na marginesie, trafilem na nowosc: www.3dss.com/press/pr2447.html . Poczytajcie.. Max. wielkosc sterownika - 1.4MB (1 dyskietka). A CL?.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 Krotko bedzie, jak wlaczycie Eaxa i 3d w starym UT to gwarantuje spadek wydajnosci , zreszta tak jest w wielu grach :( . Dlatego Kx rulezz :) Frequency response (from 40 Hz to 15 kHz), dB:+0.00, -0.00Excellent Noise level, dB (A):-101.7Excellent Dynamic range, dB (A):94.3Very good THD, %:0.0015 Excellent IMD, %:0.0048 Excellent Stereo crosstalk, dB:-102.7Excellent Tu macie wszystko http://strony.wp.pl/wp/xan8/index.htm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fetorman Opublikowano 11 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2002 a3d aureal 2 to bylo cos zgadza się, tylko creative go wykupił.... A ja tam mam Diamond Monster MX300 na vortex'ie 2 i jestem bardzo zadowolony ( no moze nie calkiem bo nie ma nowych sterow buuu a creative nie przyznaje sie do tego ze kupil aureal'a i nie chce kontynuowac doskonalenia sterow do karty ŚWINIE :evil: ) ale i tak dzwiek bije wszystkie SB'eki :lol: P.S karta emuluje EAX1.0, EAX2.0 ale nie wszystkie gry wykrywaja emulacje (soldier of fortune II dziala, UT2003 NIE ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mark Nazzal Opublikowano 11 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2002 A ja mam Sound Blaster Extigy : ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DomanR Opublikowano 11 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2002 A ja nie mam :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 11 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2002 Na moim C900 przy wlaczeniu EAX (hitman 2) wyraznie spada FPS. Czy to normalne?:) ( SB Live! )u mnie na duronie 800 praktycznie nie widac roznicy wiec moze stery zmien Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 11 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2002 stery do livea nie sa duze (chyba ze liczysz te dodatki) ja nie widze roznicy grajac z eaxem tyle ze nie instaluje wszystkiego (mysle ze wiekszosc tak robi) - instaluje tylko drivery i mixer Wiec nie ma sensu pisac o takim tescie jak napisl pitur bo to nie dzwiek spowalnia kompa tylko te creativowe dodatki :) do ktorych instalacji zreszta firma ne zmusza wystarczy sobie wybrac odpowiednie opcje :) To tak samo jak z linuxem jak ktos jest poczatkujacy to instaluje pelna instalke i sie wk ze mu wszystko zajmuje 2 gb i chodzi tragicznie (mandrake czy redhat) a jak ktos sie zna to zamiast kde laduje fvwm czy inne x klienty przekompilowuje sobie jadro instaluje tylko potrzebne pakiety i cieszy sie wielka szybkosca i stabilnoscia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 11 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2002 stery do livea nie sa duze (chyba ze liczysz te dodatki) ja nie widze roznicy grajac z eaxem tyle ze nie instaluje wszystkiego (mysle ze wiekszosc tak robi) - instaluje tylko drivery i mixer Wiec nie ma sensu pisac o takim tescie jak napisl pitur bo to nie dzwiek spowalnia kompa tylko te creativowe dodatki :) do ktorych instalacji zreszta firma ne zmusza wystarczy sobie wybrac odpowiednie opcje :) To tak samo jak z linuxem jak ktos jest poczatkujacy to instaluje pelna instalke i sie wk ze mu wszystko zajmuje 2 gb i chodzi tragicznie (mandrake czy redhat) a jak ktos sie zna to zamiast kde laduje fvwm czy inne x klienty przekompilowuje sobie jadro instaluje tylko potrzebne pakiety i cieszy sie wielka szybkosca i stabilnoscia Prawdziwe stery do livea z mixerem i Asio maja 1,5 MB :) i od tego graja duzo lepiej 8O . A Eax spowalnia , nie wiem jak to jest w Audigy . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 11 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2002 Witam Alez ja nie dostrzegam zadnych analogii pomiedzy Linuxami, a CL-smieciem. Jedne to otwarte, darmowe OS-y, a drugie - korupcyjna, wrednie droga, podklasowa manufaktura. Porownajcie sobie parametry techniczne "audigy" z Terratecami z linka powyzej. O czym my tu wogole piszemy?.. Btw. Jesliby mnie ktos tak zmuszal do Linuxa, jak polscy handlarze do roznych "audigy" (prawem-bezprawiem monopolisty) - nawet bym na Linuxa nie spojrzal.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...