Jabar83 Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 +12V - 12,8 +5V - 4,865 +3,3V - 3,28 Vcore - 1,808 Poprosiłbym jeszcze tylko o skomentowanie wartości napięć (zasilacz ModeCom 300W). Otworzyłem obudowę i temperatura procka spadła jeszcze o 3 stopnie do 44*C w IDLE. Chyba wytnę w obudowie dziurkę i wstawie kanał wentylacyjny doprowadzający świerze powietrze z zewnątrz bezpośredniu do Coolera :) Ale to już temat na inną dyskusję. 1253701[/snapback] Sledz te napiecia jesli sa spore wahania to odkladaj kase na nowy zasilacz ! Ja wczesniej mialem przez ok 2 dni po zakupie Radeona 9800PRO retsarty. Po zjechaniu FSB na 133 bylo ok. Oczywiscie wiedzialem ze to moj Megaszit 350 byl temu powodem. Po wydaniu ok 200 zeta i zakupie Chiefteca. Problem zniknal. Oczywiscie nawet jak podwyzszylem FSB nie do poprzedniej wartosi a o 5 mhz wyzej. Wiecej juz nie wyciagne bo mi pamieci nie wyrabiaja, ale to szczegol bo wkrotce zmieniam MOBO , PROC (A64 3200) i zarowno Pamieci na Hynix'y (moze) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyboy Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 47 w idle? kosmiczny wynik.jak wyskakuja komunikaty o uszkodzeniu rejestru systemowego itd to wiadomo ze dysk.napiecia z modecoma sa w miare bo trzeba pamietac ze ta plyta ciagnie z 5v czyli 5 bedzie nizsze a 12podskoczy.chieftec by sie tym dobrze zaopiekowal ale mysle ze nie ma sie co martwic.POMIARY ROBILES W STRESIE? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rx7 Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 Próbowałem swojego Athlona 2200 wykręcić podnosząc magistralę do 166 i napięcie procka do 1,8 i porażka. Wszystko ustawiłem tak jak radził Prysznic no i komp. startuje bez problemów ale Windows już załadować się nie chce. Pewnie to przez zasilacz :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galek Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 nie wiem czy padla juz odpowiedz, bo nie chce mi sie czytac, ale ja mam to samo z moim kompem po przekroczeniu fsb 185 nastepuje krzak i uszkodzenie rejestru, winowajca tego jest magistrala PCI i dysk, poniewaz maksymalne przetaktowanie dla dyskow to z 33MHz normal do 37MHz MAX i nie mozna tej granicy przekroczyc, jedynym wyjsciem jest ustawienie tak fsb aby zmienil sie dzielnik z 5 na 6 czyli na fsb 200, Ale teraz zonk bo z tego co inni mi pisali na forum ta plyta ma zablokowana magistrale PCI a raczej czipset VIA 880 oraz nforce2, a tu pupa blada jak widac nie jest tak jak mowia, no chyba ze zle mowia, ze tylko nforce2 ma zablokowana magistrale PCI, kto wie niech napisze jak jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyboy Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 pytalem berkuta jak osiagnal swoje pci54 i powiedzial mi zeby podniesc vi/0 i uzywac prostych tasm a nie powyginanych.to chyba tyle.pozaytm moze warto zadbac o temp dysku.baracudy sie grzeja;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...