Skocz do zawartości
Gość

palit dytona gf3ti200 64mb

Rekomendowane odpowiedzi

pytanie wylacznie do posiadaczy tej karty. na ile max udalo sie wam wykrecic ta karte i z jakim chlodzeniem(oczywiscie stabilnie bez artefaktow) ja tak jak w podpisie ale niezbyt stabilna jest

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lipny: patrz faq

Sewer: niebede cie wyzywal od lam i innych takich bo w ten sposob znizyl bym sie do tweojego poziomu umyslowego doskonale wiem ze takiej grafy sie nie kupuje do takich prockow chyba ze chce sie w przyszlosci go zmienic ja moge powiedziec o twojim configu dokladnie to samo bo np stosujesz win xp a nie np linuxa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sewer: niebede cie wyzywal od lam i innych takich bo w ten sposob znizyl bym sie do tweojego poziomu umyslowego doskonale wiem ze takiej grafy sie nie kupuje do takich prockow chyba ze chce sie w przyszlosci go zmienic ja moge powiedziec o twojim configu dokladnie to samo bo np stosujesz win xp a nie np linuxa

a moze on chce lada moment zmienic zmienic kompa?? zostawiajac sobie tylko hdd i grafike.... i tak mu teraz taniej wyjdzie :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odsieze troszke temat tej karty ..wymienilem dzis mojego GF4MX440ULTRA (PixelView) na GF3Ti200 (PalitDaytona). generalnie 4 ma prawie wszystkie parametry zdublowane w stosunku do tej 3 (i stajnia tesh lepsza) ale PixelShader robi swoje ..daje 900 3DMarkow wiecej (bez oc) od mojej bylej 4. fajnie. zdejmuje radiator z trojeczki (chcialem lepiej przesmarowac) lookam a u dolu chipsetu widnieje "Ti500". o co chodzi? karta widziana jest jako Ti200. nie bardzo wiem jakie sa roznice miedzy 200 a 500 no ale jesli na chipie ktos napisal 500 to chyba znaczy cos wiecej nish tylko wyzsze taktowanie rdzenia czy pamieci. zdaje sobie sprawe ze to jak sie karta zglosi jest kwestia jej biosu i jak wynika z tego co tu kiedys wylookalem to jak sie postarac zglosi sie jako "kaloryfeer" ..kwestia gustu i umiejetnosci. no ale na chipie ma 500 wiec moje pytania brzmia: to normalne? czy szybciej przez to mysli? czy dzieki temu moge ja zmusic do czegos wiecej? ..a moze wyslac na serwis? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odsieze troszke temat tej karty ..wymienilem dzis mojego GF4MX440ULTRA (PixelView) na GF3Ti200 (PalitDaytona). generalnie 4 ma prawie wszystkie parametry zdublowane w stosunku do tej 3 (i stajnia tesh lepsza) ale PixelShader robi swoje ..daje 900 3DMarkow wiecej (bez oc) od mojej bylej 4. fajnie. zdejmuje radiator z trojeczki (chcialem lepiej przesmarowac) lookam a u dolu chipsetu widnieje "Ti500". o co chodzi? karta widziana jest jako Ti200. nie bardzo wiem jakie sa roznice miedzy 200 a 500 no ale jesli na chipie ktos napisal 500 to chyba znaczy cos wiecej nish tylko wyzsze taktowanie rdzenia czy pamieci. zdaje sobie sprawe ze to jak sie karta zglosi jest kwestia jej biosu i jak wynika z tego co tu kiedys wylookalem to jak sie postarac zglosi sie jako "kaloryfeer" ..kwestia gustu i umiejetnosci. no ale na chipie ma 500 wiec moje pytania brzmia: to normalne? czy szybciej przez to mysli? czy dzieki temu moge ja zmusic do czegos wiecej? ..a moze wyslac na serwis? ;)

Krec ja bardziej!!!! jak to ti500 to pojdzie wyzej troszke

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krec ja bardziej!!!! jak to ti500 to pojdzie wyzej troszke

..powaznie myslisz ze to Ti500? na Ti200 powinno byc Ti200? wszystkie GF3Ti200 Palita tak maja?
przeciez nie zepsujesz. sprawdz ile ma core w ti 500 i daj troszke wiecej. pamieci zostaw na razie. potem standard, az do artefaktow albo niestabilnosci. Oni tak sobie tego nie wypisuja na chipach raczej. A o palitach nie wiem wiele, wiec Ci nie powiem. :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To mogłabyć jakaś trefna seria Ti500 i nie chciała chodzić na 240MHz i zamiast wyrzucać lepiej było dać niższe taktowanie ,ale mogę się mylić ,a co do tematu to mój gainward Ti200 poszedł 265/575 tylko że się troszke grzał i trzeba mu zmienić chołodzenie i może pójdzie więcej :D wiem ,że chodzi o Pality :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To mogłabyć jakaś trefna seria Ti500 i nie chciała chodzić na 240MHz i zamiast wyrzucać lepiej było dać niższe taktowanie ,ale mogę się mylić ,a co do tematu to mój gainward Ti200 poszedł 265/575 tylko że się troszke grzał i trzeba mu zmienić chołodzenie i może pójdzie więcej :D wiem ,że chodzi o Pality :D

..oooo zlodzieju szczescia! nie mozna byc takim pesymista! ja tesh jush nie wierze w Mikolaja ale.. czasem przychodzi ;) generalnie to mysle ze moze nie trefne tylko moze jakas nadwyzka a Ti200 sprzedawal sie lepiej albo cus. no w kazdym razie jedno wiem. za darmo nic nie daja ..nigdzie i nigdy. wiec cos bedzie przyciete. zobaczymy. poki co prosba. jesli ktos ma ta karte niech zlooka ..moze bedzie mial Ti200 :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba lepiej jak teraz pokolei kupuj enajleprze podzespoly na jakie go stac zmieni tylko plyte i procka i ma git kompa

a moze on chce lada moment zmienic zmienic kompa?? zostawiajac sobie tylko hdd i grafike.... i tak mu teraz taniej wyjdzie :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5-6k ? (ja sie nie znam :roll: )

To po co zawracasz glowe??? A ta w ogole to mozna sprawdzic na madonion hm... a raczej futuremark ile teoretycznie by mial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie udalo mi sie uzyskac stabilne 250c/551m na moim palicie przy standartowym chlodzeniu! z otwarta buda. musze zamontowac lepszy wiatrak i radiator to moze dojade do stabilengo 270 na rdzeniu bo na razie to tylko 5 minut wyrabia na 270

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5-6k ? (ja sie nie znam :roll: )

To po co zawracasz glowe??? A ta w ogole to mozna sprawdzic na madonion hm... a raczej futuremark ile teoretycznie by mial

Na futuremarku chłopcy lubią OC 8) i nie podają na default :o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...