nayki Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 :D Witam posiadam glosniki Creative 5.1 Inspire P5800 mama karte zintegrowana kiepska :/ i hccialem ja wymienic ale !!!!!!! czy bedzie zauwazalna raczej slyszalna roznica w jakosci odtwarzanej muzy jelsi kupie najnowsza Creative SB Live 24-bit 7.1! a zwyklego Sound Blaster Live 5.1 za polowe ceny tej pierwszej czy po prostu te glosniki hmm pokaza mi moc tego pierwszego sb ? wiem ze i tak sa one z sredniej polski ale cyz bedzie roznica w tych 24 mitahc itp pozdrofka dla fahcowcow od sprzetu i nie tylko ! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 SB Live 5.1 i do tego Kx-y Ci spokojnie wystarcza. Obiecuje Ci ze bedziesz w pelni zadowolony. Mam takie same glosniki i wiem co mowie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 :D Witam posiadam glosniki Creative 5.1 Inspire P5800 mama karte zintegrowana kiepska :/ i hccialem ja wymienic ale !!!!!!! czy bedzie zauwazalna raczej slyszalna roznica w jakosci odtwarzanej muzy jelsi kupie najnowsza Creative SB Live 24-bit 7.1! a zwyklego Sound Blaster Live 5.1 za polowe ceny tej pierwszej czy po prostu te glosniki hmm pokaza mi moc tego pierwszego sb ? wiem ze i tak sa one z sredniej polski ale cyz bedzie roznica w tych 24 mitahc itp pozdrofka dla fahcowcow od sprzetu i nie tylko ! :D 1237709[/snapback] SB Live 5.1 i do tego Kx-y Ci spokojnie wystarcza. Obiecuje Ci ze bedziesz w pelni zadowolony. Mam takie same glosniki i wiem co mowie :P 1237782[/snapback] Oczywiście że SB Live 24-bit 7.1 róznica między nimi to pare zł pozatym SB 24 to zawsze nieco nowsza konstrukcja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 Z programowym EAXem i dodatkowymi dwoma kanalami, z ktorych nie skorzysta ;) A przy sluchaniu muzy (czy to CD czy MP3) mozna sobie 24bit probkowanie wssadzic - wszystkie popularne formaty sa kodowane na 16 bitach... Ja jestem za Live 5.1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 Z programowym EAXem i dodatkowymi dwoma kanalami, z ktorych nie skorzysta ;) A przy sluchaniu muzy (czy to CD czy MP3) mozna sobie 24bit probkowanie wssadzic - wszystkie popularne formaty sa kodowane na 16 bitach... Ja jestem za Live 5.1 1238455[/snapback] Jeden kit EAX przez Kx-y jest nie obsługiwany a cena to 10 zł różnicy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 IMHO nieslusznie zakladasz, ze ktos od razu po zakupie Live'a instaluje KXy... Poza tym: lepiej jest Twoim zdaniem miec mozliwosc cieszenia sie EAXem, z mozliwoscia przejscia na stery KX (i rezygnacji z EAX), czy tez doplacac za brak wyboru (nawet 10zl)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 IMHO nieslusznie zakladasz, ze ktos od razu po zakupie Live'a instaluje KXy... Poza tym: lepiej jest Twoim zdaniem miec mozliwosc cieszenia sie EAXem, z mozliwoscia przejscia na stery KX (i rezygnacji z EAX), czy tez doplacac za brak wyboru (nawet 10zl)? 1240661[/snapback] Pytanie dot muzy nie gier, pozatym EAX to syf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVVy Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 SB 24 to zawsze nieco nowsza konstrukcja 1238166[/snapback] dobry argument a poza tym pewnie trochę mniej szumi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAGIC Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 (edytowane) ja polecam do tych głośniczków Audigy ____1____(klik) albo ___2____(klik) ja mam Audigy 1 i te głośniczki + stery kX i ten zestaw wymiata B) . Edytowane 29 Stycznia 2005 przez MAGIC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BusteR Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 A jezeli musze wybierac pomiedzy tymi dwoma kartami Karta nr.1 a Karta nr.2 Ktora bedzie lepsza ? i w czym jest lepsza jedna od drugiej ?? (moze dla niektorych to oczywiste ale ja akurat w tej materi jestem nie zamocny :P) Dzieki za wyjasnienie mi tej kwestii ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał32 Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 BusteR - z tych dwoch kart osobiscie nie wybrałbym zadnej :) poniewaz w tym przedziale cenowym istnieje dla nich konkurencja w postaci karty Sound Blaster Audigy LS, ja przesiadłem się na nią około 3 miesiace temu z karty którą Ty posiadasz teraz a którą uważam za jeden z większych niewypałów firmy Creative :/ wiec jezeli posiadasz glosniki 5.1, Audigy LS bedzie dla nich najlepszym rozwiązaniem. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pimol Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 Mam ten zestaw głośników podpiętych pod SoundStorm'a z EPoX'a 8RDA+ rev 2.2. Efekt jest mieszany - SS na tej płycie do najlepszych nie należy, gdyż słychać przez niego przebicia z szyny PCI (te słychać na słuchawkach) i dziwny pisk w trakcie i po odtwarzaniu muzyki (np. mp3). Zaznaczam, że pisk jest słyszalny bardzo rzadko, jednak mnie denerwuje... Zestawik głośników jest dobry, szczególnie satelitki, które dają krystalicznie czysty dźwięk w wysokich i średnich tonach. Na minus zasługuje subwoofer - bass jest czysty, jednak za płytki (nie czuć drgań w żołądku :) ). Taka jest sytuacja tego zestawu w moim komputerze i całkiem możliwe, że inaczej zachowywałyby się na innych kartach dźwiękowych, np. ze stajni Creative. Dzisiaj zainwestowałbym raczej w zestaw Teac'a z dwudrożnymi satelitkami i 40W subwooferem, za podobną cenę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...