Galek Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 Sorry mozejuz byl ten temat, ale mam problem z brakiem czasu Jest tak, po podkreceniu zwalil mi sie system na dysku Sata :mur: , wyswietla komunikat plik uszkodzony badz nieistnieje: windows\system32\config\system Co juz probowalem: 1 zainstalowalem na drugim dysku system i skanowalem za pomoca chkdsk czy jakos tak, niestety efektu to nie przynioslo nadal ten sam komunikat 2 skanowalem za pomoca nortona disk doctora i tez lipa jak wyzej 3 teraz jestem na etapie naprawy z plytki windows ale do konca nie wiem jak to sie robi, co trzeba wpisac aby zaczal naprawiac i uzupelniac uszkodzone pliki( co trzeba wpisac w wierszu polecen ) Badz jaka inna rade mi dajecie zeby system dalej dzialal z tym co jest na dysku ?? Czy np. moge jeszcze raz zainstalowac system na systemie bes formatowania dysku i czy wszystkie pozostale programy beda chodzily jak wczesniej ?? Pomocy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 Sorry mozejuz byl ten temat, ale mam problem z brakiem czasu Jest tak, po podkreceniu zwalil mi sie system na dysku Sata :mur: , wyswietla komunikat plik uszkodzony badz nieistnieje: windows\system32\config\system Co juz probowalem: 1 zainstalowalem na drugim dysku system i skanowalem za pomoca chkdsk czy jakos tak, niestety efektu to nie przynioslo nadal ten sam komunikat 2 skanowalem za pomoca nortona disk doctora i tez lipa jak wyzej 3 teraz jestem na etapie naprawy z plytki windows ale do konca nie wiem jak to sie robi, co trzeba wpisac aby zaczal naprawiac i uzupelniac uszkodzone pliki( co trzeba wpisac w wierszu polecen ) Badz jaka inna rade mi dajecie zeby system dalej dzialal z tym co jest na dysku ?? Czy np. moge jeszcze raz zainstalowac system na systemie bes formatowania dysku i czy wszystkie pozostale programy beda chodzily jak wczesniej ?? Pomocy 1238319[/snapback] Myślę że nie uda Ci się naprawić windy z płytki instalacyjnej. Napewno wredny komunikat wyskoczył Ci po ponownym uruchomieniu komputera. Sformatuj dysk Instaluj WinXP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galek Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 a co z reinstalacja, nie pomoze?? czy jak ja zrobie to czy pliki mi nie znikna ?? i beda nadal chodzily jak wczesniej, programy gry i takie tam ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 a co z reinstalacja, nie pomoze?? czy jak ja zrobie to czy pliki mi nie znikna ?? i beda nadal chodzily jak wczesniej, programy gry i takie tam ?? 1238343[/snapback] Odpal Kompa z płytki będą komunikaty, napraw czy jakoś tak, postępuj zgodnie z zaleceniami jakie będą wyświetlane. Narazie nic nie stracisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galek Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 wiem, to i dochodze do momentu gdy musze wpisac polecenie w wierszy polecen C\WINDOWA>.... ( tytaj musze wpisac to polecenie zeby naprawil tylko nie wiem jakie ??) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 Uszkodzonego rejestru nie naprawisz. Mozesz użyć tylko jego kopii z chwili instalacji systemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 Uszkodzonego rejestru nie naprawisz. Mozesz użyć tylko jego kopii z chwili instalacji systemu. 1238373[/snapback] Mam snapscan310 Agfy stary ale działa tylko na win98. Pobrałem sterowniki na XP -ka zainstalowałem, myślałem że to będzie bułka z masłem, a tu kiszka XP go nie widzi po kilku nieudanych próbach na różnych sterownikach olałem to i wyinstalowałem z windowsaXp i to był mój błąd winda już się nie uruchomiła :) :) :) :) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galek Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 w ...... morde jeza, pech, no nic trza formatowac, niestety nie mam kopi rejestru no chyba ze skopiuje z tej windy do uszkodzonej a noz zadziala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 \windows\repair Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 w ...... morde jeza, pech, no nic trza formatowac, niestety nie mam kopi rejestru no chyba ze skopiuje z tej windy do uszkodzonej a noz zadziala 1238406[/snapback] Nigdy nie naprawiałem rejestru, nie chciało Mi się, wolałem przeinstalować i mieć świeży system. Jak uda Ci się to napisz ps Jak możesz to napisz też do mnie jaki to zrobiłeś ok. (smykapn@o2.pl) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galek Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 o to rozwiazanie problemu http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;pl;307545 tu jest wszystko aby przywrocic system mnie sie udalo co prawda sa bledy ale niestety zanim przeszedlem do naprawy skopiowalem wiekszoc plikow na inn dysk i mysle ze to jest przyczyna tych bledow, ale co najwazniejsze winda dziala i wiem ze jak sie stanie cos takiego jeszcze raz to nie bede mial z tym problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...