Skocz do zawartości
Radzio1980

Abit Bx133-raid Kontra Celerontulantin 1100

Rekomendowane odpowiedzi

Da się - czasem nawet działa (na niektórych bx-ach) - ale potrzebne są sprzętowe przeróbki - wniosek : to jednak nie ma sensu.

1238536[/snapback]

A o jakich dzialanich piszesz. Tzn ze nie da sie tego zrobic szkoda bo mam tulantina a imam płyte Abit BX133. Tzn. ze lepiej sie nie bawic w takie coś tak.. Dziekuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Da się: albo kupić specjalną przejściówke (nie opłaca się), albo zrobić moda (ale proc już bedzie pracował tylko na BX, oczywiście jeśli mod się uda) - tez nie bardzo się opłaca.

Tualatin @ BX Mod

Tualatin na i440BX?

Przejściówka

Ps. Znalazłem dwie strony z modami, po prawej stronie które wkońcu trzeba połączyć piny? (nie umiem czeskiego :lol: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja uważam że się opłaca i to bardzo, taki procek napewno będzie działał dobrze i to jeszcze bardzo wydajnie :D Gdzieś czytałem że Tualatin na 440BX ma większą wydajności niż na 815EP :lol: A jak dobrze trafisz to jeszcze go puścisz na FSB133 :razz:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej, sam mam coś takiego, od 2lat jadę na bx +tualatin. Za moda raczej sam sie nie bierz, potrzebna specjalna lutownica i doświadczenie w lutowaniu, łatwo przegrzać proca. W serwisie RTV zrobili mi to za 10zł :-).

Proc będzie sie pięknie kręcił, najlepsze są 1.0, praktycznie każdy pójdzie na 150mhz z dobrymi pamięciami, oraz 1.2 BOX (1.5V), zobacz opis:-)

Przy tak dużych fsb, musisz poprawić chłodzenie chipsetu, oraz mosfetów na płycie.

ps. ten schemat jest pewny: BX-MOD

Edytowane przez mitussm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...