Radzio1980 Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 Witam koledzy jak sama nazwa tematu mówi . Pytam sie czy Celeron Tulantin 1100 da sie go włozyć do Plyty głównej Abit BX133-RAID. Czy wogole ma to sens czy nie. Proszę o pomoc.. Dziękuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 Da się - czasem nawet działa (na niektórych bx-ach) - ale potrzebne są sprzętowe przeróbki - wniosek : to jednak nie ma sensu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzio1980 Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 Da się - czasem nawet działa (na niektórych bx-ach) - ale potrzebne są sprzętowe przeróbki - wniosek : to jednak nie ma sensu. 1238536[/snapback] A o jakich dzialanich piszesz. Tzn ze nie da sie tego zrobic szkoda bo mam tulantina a imam płyte Abit BX133. Tzn. ze lepiej sie nie bawic w takie coś tak.. Dziekuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DareDevil Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 Da się: albo kupić specjalną przejściówke (nie opłaca się), albo zrobić moda (ale proc już bedzie pracował tylko na BX, oczywiście jeśli mod się uda) - tez nie bardzo się opłaca. Tualatin @ BX Mod Tualatin na i440BX? Przejściówka Ps. Znalazłem dwie strony z modami, po prawej stronie które wkońcu trzeba połączyć piny? (nie umiem czeskiego :lol: ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 Ja uważam że się opłaca i to bardzo, taki procek napewno będzie działał dobrze i to jeszcze bardzo wydajnie :D Gdzieś czytałem że Tualatin na 440BX ma większą wydajności niż na 815EP :lol: A jak dobrze trafisz to jeszcze go puścisz na FSB133 :razz: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mitussm Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 (edytowane) Hej, sam mam coś takiego, od 2lat jadę na bx +tualatin. Za moda raczej sam sie nie bierz, potrzebna specjalna lutownica i doświadczenie w lutowaniu, łatwo przegrzać proca. W serwisie RTV zrobili mi to za 10zł :-). Proc będzie sie pięknie kręcił, najlepsze są 1.0, praktycznie każdy pójdzie na 150mhz z dobrymi pamięciami, oraz 1.2 BOX (1.5V), zobacz opis:-) Przy tak dużych fsb, musisz poprawić chłodzenie chipsetu, oraz mosfetów na płycie. ps. ten schemat jest pewny: BX-MOD Edytowane 27 Stycznia 2005 przez mitussm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...