dynamix5 Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 (edytowane) oki, oto kolejne pytanko: 1. poniżej zasilacza mam okienko na 80mm wentylator,mam tam jakiegos coolermastera który wyciąga powietrze, teraz chciałbym wywiercić otwór na dole bocznej scianki i tam wpakować noiseblockera (made by BlackNoise), który miałby wpompowywać powietrze. nie wiem czy dobrze robię, podobnież wentyl wyciągający powietrze powinien być na górze, bo ciepłe powietrze zbiera się na górze obudowy? 2. czy jeśli mialbym na dole wentylator zasysający powietrze do srodka, a na górze wyprowadzający powietrze ze środka to dobrze? dodam, że ten na górze jest dość bliko zasilacza i procka. 3. jeszcze jedno, a może ten wciągający chłodne powietrze wpakować na równej wysokości, naprzeciwko procka, wtedy strumień chłodnego powietrze wpadałby bezpośrednio na procka, a z drugiej strony jakies tam nagrzane powietrze wyciagalby drugi..? 4. a co sądzicie o wpakowaniu wentyla na wierzch obudowy, czy to bezpieczne (piwo może się przecież wylać..) Edytowane 27 Stycznia 2005 przez dynamix5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 Najpierw czytaj, potem pytaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chacik Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 oki, oto kolejne pytanko: 1. poniżej zasilacza mam okienko na 80mm wentylator,mam tam jakiegos coolermastera który wyciąga powietrze, teraz chciałbym wywiercić otwór na dole bocznej scianki i tam wpakować noiseblockera (made by BlackNoise), który miałby wpompowywać powietrze. nie wiem czy dobrze robię, podobnież wentyl wyciągający powietrze powinien być na górze, bo ciepłe powietrze zbiera się na górze obudowy? 2. czy jeśli mialbym na dole wentylator zasysający powietrze do srodka, a na górze wyprowadzający powietrze ze środka to dobrze? dodam, że ten na górze jest dość bliko zasilacza i procka. 3. jeszcze jedno, a może ten wciągający chłodne powietrze wpakować na równej wysokości, naprzeciwko procka, wtedy strumień chłodnego powietrze wpadałby bezpośrednio na procka, a z drugiej strony jakies tam nagrzane powietrze wyciagalby drugi..? 4. a co sądzicie o wpakowaniu wentyla na wierzch obudowy, czy to bezpieczne (piwo może się przecież wylać..) 1238555[/snapback] sprobojemy cos wykombinowac,moze sprobojesz wedlug mojego przykladu 1wentyl z przodu pod twardym wciaga powietrze do obudowy i oczywiscie chlodzi HD 2pod zasilaczem wyciaga, prawidlowo 3na gorze wyciaga ale zastanawiam sie czy go nie obrucic zeby tez wrzucal troche powietrza do zasilki i troche na procka,no ale to przeczy fizyce,wiesz to cieple do gory 4jesli to nie wystarczy moze zeczywiscie wmontuj go w bok obudowy ale najlepiej na wysokosci procka to na pewno poprawi jego osiagi,chyba ze grafa nie ma wentyla to wtedy tez by jej sie cos przydalo,ale jesli ma to powinien styknac ten na grafie Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dynamix5 Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 wielkie dzięki, zaraz biorę wiertarę boscha i zasuwam i sorki, że może powielam pytanka, ale dopero zaczymam tu karierę :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...