Skocz do zawartości
dynamix5

Jak Rozmieścić Wentyle Na Obudowie?

Rekomendowane odpowiedzi

oki, oto kolejne pytanko:

1. poniżej zasilacza mam okienko na 80mm wentylator,mam tam jakiegos coolermastera który wyciąga powietrze, teraz chciałbym wywiercić otwór na dole bocznej scianki i tam wpakować noiseblockera (made by BlackNoise), który miałby wpompowywać powietrze.

nie wiem czy dobrze robię, podobnież wentyl wyciągający powietrze powinien być na górze, bo ciepłe powietrze zbiera się na górze obudowy?

2. czy jeśli mialbym na dole wentylator zasysający powietrze do srodka, a na górze wyprowadzający powietrze ze środka to dobrze? dodam, że ten na górze jest dość bliko zasilacza i procka.

3. jeszcze jedno, a może ten wciągający chłodne powietrze wpakować na równej wysokości, naprzeciwko procka, wtedy strumień chłodnego powietrze wpadałby bezpośrednio na procka, a z drugiej strony jakies tam nagrzane powietrze wyciagalby drugi..?

4. a co sądzicie o wpakowaniu wentyla na wierzch obudowy, czy to bezpieczne (piwo może się przecież wylać..)

Edytowane przez dynamix5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oki, oto kolejne pytanko:

1. poniżej zasilacza mam okienko na 80mm wentylator,mam tam jakiegos coolermastera który wyciąga powietrze, teraz chciałbym wywiercić otwór na dole bocznej scianki i tam wpakować noiseblockera (made by BlackNoise), który miałby wpompowywać powietrze.

nie wiem czy dobrze robię, podobnież wentyl wyciągający powietrze powinien być na górze, bo ciepłe powietrze zbiera się na górze obudowy?

2. czy jeśli mialbym na dole wentylator zasysający powietrze do srodka, a na górze wyprowadzający powietrze ze środka to dobrze? dodam, że ten na górze jest dość bliko zasilacza i procka.

3. jeszcze jedno, a może ten wciągający chłodne powietrze wpakować na równej wysokości, naprzeciwko procka, wtedy strumień chłodnego powietrze wpadałby bezpośrednio na procka, a z drugiej strony jakies tam nagrzane powietrze wyciagalby drugi..?

4. a co sądzicie o wpakowaniu wentyla na wierzch obudowy, czy to bezpieczne (piwo może się przecież wylać..)

1238555[/snapback]

sprobojemy cos wykombinowac,moze sprobojesz wedlug mojego przykladu

1wentyl z przodu pod twardym wciaga powietrze do obudowy i oczywiscie chlodzi HD

2pod zasilaczem wyciaga, prawidlowo

3na gorze wyciaga ale zastanawiam sie czy go nie obrucic zeby tez wrzucal troche powietrza do zasilki i troche na procka,no ale to przeczy fizyce,wiesz to cieple do gory

4jesli to nie wystarczy moze zeczywiscie wmontuj go w bok obudowy ale najlepiej na wysokosci procka to na pewno poprawi jego osiagi,chyba ze grafa nie ma wentyla to wtedy tez by jej sie cos przydalo,ale jesli ma to powinien styknac ten na grafie

Pozdrawiam

post-23768-1106858908_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi