rtomkow Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 (edytowane) :) Witam wszystkich. We wcześniejszych tematach jest sporo o zasilaczach Enermax, ale w sklepie Tweak pojawiły się nowe modele i na lini 12V mają podane dwie wartości- proszę napiszcie coś o tym i jakie ewentualnie są tego zalety bądż wady.Dziękuję!!! :D Jeśli ktoś ma już taki to jakie są wasze spostrzeżenia? EG 385AX-VHB, EG 435AX-VHB, EG 485AX-VHB UPDATE: Przepraszam wszystkich, że znowu jest ruszony temat zasilaczy. Dobrze przejrzałam archiwum i m/innymi dzięki Vipowi oraz jego linkom wiem dużo o Enermaxie który defakto przypadł mi do gustu, zwłaszcza EG 435 AX-VHB (cena=możliwości). Ale skoro jest już poruszony na nowo temat Enermaxa to może jakieś ciekawostki związane z nimi? Dodaję kilka linków aby nikt nie szukał pół dnia jak ja tematu Enermaxa i nie tylko! www.oc-serwis.pl www.tomshardware.pl www.overclockers.pl www.sirius.pl www.twojepc.pl www.egielda.com.pl moja ulubiona strona www.mva.pl www.pclab.pl może jeszcze jakieś polskojęzyczne? Edytowane 30 Stycznia 2005 przez rtomkow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost_mode Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 2 wartości bo są 2 oddzielne układy zasilające http://sklep.tweak.pl/index2.php?id2=menu_...VHBG&kat=&pkat= to tak jakbyś maił 2 zasilacze ;) każdy o podanej mocy... PS CO sądzicie o zasiłce z linku ? Watrte czy lepiej Szefa 420W ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek345 Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 Są jeszcze w http://pc-cooler.pl/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rtomkow Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 (edytowane) 2 wartości bo są 2 oddzielne układy zasilające 1239638[/snapback] Nie wiem czy tak jak Ja czytałeś np przez 4 godz. Non-Stop. opisy i testy znajdujące się w innych tematach zwłaszcza Vipa i stronach www, zresztą sam masz swoich tematów sporo to wiesz jak to jest. Ja uważam, że jest super i jeszcze niedawno myślałam o innym ale tylko myślałam, tak jak o płycie Asus P5GDC-Deluxe i co? I chyba zaczynam się przekonywać do chipsetu i875 bo daje się nieżle podkręcać. Edytowane 27 Stycznia 2005 przez rtomkow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 Pomęczyłem dzisiaj te trzy modele enermaxa na 4.17Ghz i powiem jedno - ocz i topower są zdecydowanie cichsze. Jednak ten blower dość hałasi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rtomkow Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 (edytowane) ZenFist Bardzo Proszę odpisz jak były ustawione obroty? Czy przy średniej konfiguracji twoim zdaniem można pracować na minimalnych obrotach? Edytowane 27 Stycznia 2005 przez rtomkow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 mialem juz kilka coolergiantow w lapkach i faktycznie ostatnie jakie dostalem byly siakies glosniejsze (Czerwone - World)...poprzednia seria (Zloty - Global) byla cichutka (co jest dziwne bo niby zasilki identyczne) teraz w kompie mam noisetaker'a i jest znacznie cichszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rtomkow Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 Vipie drogi to samo pytanie było do ZenFista, czy twoim zdaniem na niskich obrotach ten zasilacz może pracować bez przerwy przy średniej konfiguracji komputera? (ten EG 435 AX-VHB) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 bezproblemu pracowal u mnie na minimum (nie lubie przy suszarkach pracowac)....zreszta kazdego enerka odrazu skrecam na minimum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 Vipie drogi to samo pytanie było do ZenFista, czy twoim zdaniem na niskich obrotach ten zasilacz może pracować bez przerwy przy średniej konfiguracji komputera? (ten EG 435 AX-VHB) 1240420[/snapback] Jak najbardziej, chyba że masz baaardzo wyciszonego kompa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 Vipie drogi to samo pytanie było do ZenFista, czy twoim zdaniem na niskich obrotach ten zasilacz może pracować bez przerwy przy średniej konfiguracji komputera? (ten EG 435 AX-VHB) 1240420[/snapback] jak przy minimum mu za ciepło to rozkreca sie sam na max wiec mozna spoko ustawic na minimum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cacadooo Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 Hmmm . Szczerze mowiac ja juz tez powoli glupieje od ilosci postow i wiedzy jaka sie tu znajduje. Przekopalem wiele linkow, ale nadal nie wiem co zrobic.... Ma do kupienia Enermaxa EG465AX-VE(G)FM zastanawiam sie tez na Szefem 420 lub Neotec v4200. I mam niezly dylemat. Enermax ma powalajacy amperaz jak dla mnie. Szef dosc sprawdzony a Neotec tez ma spoko recenzje. Wiem ze temat zasilaczy przewija sie jak nocny koszmar ale jak juz wydac pieniadze to na konkrety. Dodam tylko ze na Enermaxa mialbym jakis paragon z niemiec czyli gwarancja taka sobie.;) Mam familie w Niemczech ale jakos mi sie nie usmiecha zalatwiac ewentualnej naprawy Enersia przez nich. I badz tu madry czleku... Poradzcie. Ktos uzywal tego Enermaxa?? Mam raptem 3 dni na podjecie decyzji... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...