Gość Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 (edytowane) ok...kuplem sobie te paste (do tej pory mialem titana) i troche mi nie pasuje :blink: srednio temp podskoczyla o jakies 5C!!!....czytalem ze AS5 musi sie niby "rozgrzac", "dostosowac" itd...ale ze tak sie zapytam: SERIO TAK JEST??? czy cos zle ja zrobilem...napiszcie jesli mozecie jak u was bylo??? tez na poczatku wyzsze temperatury mieliscie??? po jakim czasie spadly??? thx Edytowane 27 Stycznia 2005 przez lukk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extremeee Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 Pasta sie musi dokladnie rozlozyc - po okolo 20 - 36 godzinach nabiera optymalnych wlasciwosci - przynajmniej z mojego doswiaczenia - spadek okolo 2 stopni w porownaniu do poczatku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GUMA@71 Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 Myślę, że coś źle zrobiłeś. Może nałożyłeś za dużo pasty?? Nakładałes ją zgodnie z instrukcją?? U mnie po przesiadce na OCZ Ultra 5+ (czyli właściwie AS5) spadek temperatury był zauważalny praktycznie od razu. Hmm... Mam jeszcze jeden pomysł. Może w ostatnim czasie zmieniałeś Biosik w MoBo i ten pokazuje inne temperaturki?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVVy Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zobacz tutaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 Coś sknociłeś. U mnie po zmianie z silikonu na podobnego OCZ 5+ temp. spadła od razu o 2*C a po 3-5 dniach o 1-2*C (waha się ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 (edytowane) hmmm...no ok..to jutro jescze raz naloze...ale mam PYTANIA: 1-czym wyczyscic DOKLADNIE calego procka i radiator??? zmywacz do paznokci moze byc i starczy??(pisza ze niby aceton)...czy jakis inny alkohol (wodka moze byc?? czy spirytus?)...moze dlatego ze nie wyczuscilem tak sie stalo 2-czytalem juz przedtem ta instrukcje...pisza tam aby troche wsmarowac w rdzen...ale czy to dotyczy tez AS5???? bo z mojego rozumowania to nie...dotyczy to tylko 1,2 i 3...a 5 TYLKO na rdzen...dobrze mysle?? EDIT:-------------------------------------- aha bosu nie zmienialem przychodzi mi jescze jedno do glowy...moze po prostu zrobilo mi sie w pokoju troszke cieplej?? bo kompa wlaczylem na chwile rano, potem od razu zmiana pasty, slonko troche do pokoju naswiecilo...no ale dla pewnosci jutro powtorze... Edytowane 27 Stycznia 2005 przez lukk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 Powiem tak: -aceton OK benzyna ekstrakcyjna OK spirytus OK -wyczyścić rdzeń oraz spód radiatora -w rdzeń nic nie trzeba wsmarowywać tylko cieniutko na nim rozsmarować pastę (bardzo cienko przy uzyciu karty telefonicznej, kredytowej lub płatniczej jak kto woli ;) ) -minimalna ilość pasty nanieść na radiator i rozsmarować dokładnie przy użyciu folii śniadaniowej lub woreczka foliowego tylko cienkiego -umieścić ostrożnie radiator na miejscu i jeśli zapięcie pozwala delikatnie pokręcić nim na boki I to powinno wystarczyć. Przynajmniej u mnie wystarcza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 Powiem tak: -aceton OK benzyna ekstrakcyjna OK spirytus OK -wyczyścić rdzeń oraz spód radiatora -w rdzeń nic nie trzeba wsmarowywać tylko cieniutko na nim rozsmarować pastę (bardzo cienko przy uzyciu karty telefonicznej, kredytowej lub płatniczej jak kto woli ;) ) -minimalna ilość pasty nanieść na radiator i rozsmarować dokładnie przy użyciu folii śniadaniowej lub woreczka foliowego tylko cienkiego -umieścić ostrożnie radiator na miejscu i jeśli zapięcie pozwala delikatnie pokręcić nim na boki I to powinno wystarczyć. Przynajmniej u mnie wystarcza... 1240327[/snapback] popierdzielilo mi sie...myslalem o spodzie radiatora a napisalem rdzen... spiryt juz mam :blink: jutro bede czyscil nakladac cieniutka warstwe pasty umiem, tylko teraz pytanie ciagle mnie meczy: czy AS5 (TYLKO TA!!!) wsmarowywac w radiator??? na "ich" stronie wynika ze tylko AS 1,2,3 TRZEBA, a AS5 prawie ze NIE WOLNO...no to jak?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek_m73 Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 nakladac cieniutka warstwe pasty umiem, tylko teraz pytanie ciagle mnie meczy: czy AS5 (TYLKO TA!!!) wsmarowywac w radiator??? na "ich" stronie wynika ze tylko AS 1,2,3 TRZEBA, a AS5 prawie ze NIE WOLNO...no to jak?? 1240563[/snapback] zrob tak jak pisza na stronie AS5 oni chyba wiedza lepiej jak ich paste nakladac ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris_24 Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 (edytowane) Jesli chcesz dokladnego opisu nakladania i to w dodatku po Polsku to nie znam lepszej instrukcji niz ta: http://forum.cooling.pl/viewtopic.php?t=229 Edytowane 30 Stycznia 2005 przez kris_24 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xav Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 LOL masakrycznie dobre!!!! nic dodać nic ujać!!!! polecam :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoctorPulse Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 jedny słowem wszystko co trzeba wiedzieć a nawet więcej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 ok juz przedwczoraj założylem...wymoczylem spod radiatora w spirytusie..procka tez spirytem...cieniutka warstwa..i montaz pentagrama...minely 2 dni i temp (po "wygrzaniu" pasty) jest juz bardzo ok...spadla w stosunku do pasty titana o jakies 5C...teraz mam 35C (idle) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xav Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 lol nieźle, jutro kupuje ja i zrobie w.g. insztrukcji:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...