Gość M@Ly Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 (edytowane) jestem tutaj od dzisiaj :lol: no ale widze, ze tutaj rozmowy tocza sie na "wysokim poziomie" :D az dziwne ze najwieksze forum w polsce a ja tutaj nie bylem :lol: a konkretniej to mam pytanie? mam kompa: -Intel ® Celeron CPU 1.20 GHz -256 RAM -NVIDIA GeForce 4 MX 440 64 MB -a nazwy plyty to nieznam :lol: i teraz czy najlepiej zrobie jak kupie pamiec RAM (512 DDR - wlasnie ile kosztuje tyle pamieci i jakies firmy i ile mam jej kupic :D?) czy moze jak kupie cos innego, bo nawet juz system nie chodzi dobrze, zrobilem test programem "Tweak XP" i wyswietlil, iz musze kupic conajmniej 128 lub wiecej RAM... hmmm prosze o pomoc Edytowane 27 Stycznia 2005 przez M@Ly Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 oki wiec napisze tak :) najwieksze jest dlatego ze wlśnie tacy jak ty i ja przychodzimy na tweaka i mozemy sobie pomagac :) tez jak tu przyszedłem o sprzecie nic nie wiedzialem ale dzieki takim ludziom jak : PCI, kamien, nicpoń i wielu innych dowiedzialem sie wiele o moim sprzecie :) uwazaj OC wciąga hehe, a wiec do rzeczy, polecił bym ci dokupic narazie 256 Ramu a druga czesc pieniazku przeznaczyc na zmiane grafe bo na tej nie bardzo pograsz :) polecam radka 9550 bardzo wydajna karta a kosztuje okolo 250 zł :) pamieci sa dwa rodzaje low end i high end low end to takie jak elixir i jakies no name a high end no to twinmos , ocz, ale dla nas tych ubozszych urztoniko najlepszy jest HYNIX jest on lepszy od twinsow, kingstoów od OCza raczej nie :) polecam dokupic 256 ddr 400 hynix d-43 ale pamieaj zeby seria nie byla z konców CT bo to sa najgorsze podrobki hynixa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAZOR Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 First of all - jak masz płytę pod celka 1.2 to wydaje mi się że ona nie obsługuje DDR'ów. Sprawdź to ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osek Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 a ja tam bym sie kłócił- bo że on ma 1.2 to nie bardzo znaczy że to jest max.. a co za tym- nawet ja wiem że on może mieć ddr'y ;] mały lolasie- a nazwe płyty to chociaż w START->URUCHOM->DXDIAG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 a moja plyta glowna to: "VIA technologies VT82C694X" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vindeth Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 (edytowane) wiem, ze te pytania moga was juz nudzic i denerwowac, ale bardzo bym probil o pomoc. kupilem od kumpla proca+mobo+obudowa i dorzucilem do tego czesci ze starego kompa. chcialbym zebyscie mi pomogli wybrac jakas pamiec. [mysle o 2x256, bo kasy nie mam od razu na 512, chyba ze sprzedam reszte starego grata. ten sprzet/shit do ktorego chce dokupic pamieci to: Proc - Celeron 2.0 [chodzi na 20x100 o ile sie nie myle, nie wiem czy to normalne wiec podaje] Mobo - GIGABYTE - Socket 478 GA-8ST667-L ---->> http://www.warnet2.pl/czytaj.php?typ=plyta&opis=184 Grafa - GIGABYTE Radeon 9200 128mb DDR HDD - Samsung 20Gb Zasilacz - Codegen 300W wiem, ze wasza rada zalezy od tego do czego potrzebna mi jest ta pamiec [tzn do krecenia czy nie]. tak wiec informuje was ze nie znam sie na OC i nie mam do tego odwagi, ale kupujac pamiec chce wybrac taka zebym nie musial jej zmieniac przy wymianie reszty kompa - wolalbym AMD :D chodzi o to zeby pamiec dobrze, bezproblemowo dzialala. moze w odleglej przyszlosci bede cos podkrecal... bo czytam wszedzie, ze jak stabilnosc to Kingston, a jak OC to Hynix. ale czy te Hynixy sa niestabilne? no mysle ze jak chwala wszyscy ze dobre do OC to stabilne tez sa... pomozcie plz, i jeszcze jedna sprawa OT czesciowo zwiazana z tematem :D bo jak to sprzedam to bede mogl kupic 512 od razu. chcialbym sprzedac takie cos, podajcie jakas rozsadna cene za jaka moglbym opchnac: -proc - Pentium III 500Mhz -mobo - AOpen MX 6B/EZ [pewnie kazdy zna :-P powiem ze tam jest ten taki stary socket, taki przyczepiany bokiem] -pamiec - NoName 128+64 Ram 133mhz Sdram wiadomo -obudowa - jakas minitower z zasilaczem nieznanym :D wycencie go. jako ciekawostke dodam ze na tym sprzecie dziala wlasnie z Radeonem 9200 128mb DDR :D Edytowane 28 Stycznia 2005 przez Vindeth Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...