Skocz do zawartości
Gość M@Ly

Jaka Pamiec Mam Kupic?

Rekomendowane odpowiedzi

jestem tutaj od dzisiaj :lol: no ale widze, ze tutaj rozmowy tocza sie na "wysokim poziomie" :D az dziwne ze najwieksze forum w polsce a ja tutaj nie bylem :lol:

a konkretniej to mam pytanie?

mam kompa:

-Intel ® Celeron CPU 1.20 GHz

-256 RAM

-NVIDIA GeForce 4 MX 440 64 MB

-a nazwy plyty to nieznam :lol:

i teraz czy najlepiej zrobie jak kupie pamiec RAM (512 DDR - wlasnie ile kosztuje tyle pamieci i jakies firmy i ile mam jej kupic :D?) czy moze jak kupie cos innego, bo nawet juz system nie chodzi dobrze, zrobilem test programem "Tweak XP" i wyswietlil, iz musze kupic conajmniej 128 lub wiecej RAM... hmmm prosze o pomoc

Edytowane przez M@Ly

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oki wiec napisze tak :) najwieksze jest dlatego ze wlśnie tacy jak ty i ja przychodzimy na tweaka i mozemy sobie pomagac :) tez jak tu przyszedłem o sprzecie nic nie wiedzialem ale dzieki takim ludziom jak : PCI, kamien, nicpoń i wielu innych dowiedzialem sie wiele o moim sprzecie :) uwazaj OC wciąga hehe, a wiec do rzeczy, polecił bym ci dokupic narazie 256 Ramu a druga czesc pieniazku przeznaczyc na zmiane grafe bo na tej nie bardzo pograsz :) polecam radka 9550 bardzo wydajna karta a kosztuje okolo 250 zł :) pamieci sa dwa rodzaje low end i high end low end to takie jak elixir i jakies no name a high end no to twinmos , ocz, ale dla nas tych ubozszych urztoniko najlepszy jest HYNIX jest on lepszy od twinsow, kingstoów od OCza raczej nie :) polecam dokupic 256 ddr 400 hynix d-43 ale pamieaj zeby seria nie byla z konców CT bo to sa najgorsze podrobki hynixa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem, ze te pytania moga was juz nudzic i denerwowac, ale bardzo bym probil o pomoc. kupilem od kumpla proca+mobo+obudowa i dorzucilem do tego czesci ze starego kompa. chcialbym zebyscie mi pomogli wybrac jakas pamiec. [mysle o 2x256, bo kasy nie mam od razu na 512, chyba ze sprzedam reszte starego grata.

ten sprzet/shit do ktorego chce dokupic pamieci to:

Proc - Celeron 2.0 [chodzi na 20x100 o ile sie nie myle, nie wiem czy to normalne wiec podaje]

Mobo - GIGABYTE - Socket 478 GA-8ST667-L ---->> http://www.warnet2.pl/czytaj.php?typ=plyta&opis=184

Grafa - GIGABYTE Radeon 9200 128mb DDR

HDD - Samsung 20Gb

Zasilacz - Codegen 300W

wiem, ze wasza rada zalezy od tego do czego potrzebna mi jest ta pamiec [tzn do krecenia czy nie]. tak wiec informuje was ze nie znam sie na OC i nie mam do tego odwagi, ale kupujac pamiec chce wybrac taka zebym nie musial jej zmieniac przy wymianie reszty kompa - wolalbym AMD :D chodzi o to zeby pamiec dobrze, bezproblemowo dzialala. moze w odleglej przyszlosci bede cos podkrecal... bo czytam wszedzie, ze jak stabilnosc to Kingston, a jak OC to Hynix. ale czy te Hynixy sa niestabilne? no mysle ze jak chwala wszyscy ze dobre do OC to stabilne tez sa...

pomozcie plz, i jeszcze jedna sprawa OT czesciowo zwiazana z tematem :D bo jak to sprzedam to bede mogl kupic 512 od razu. chcialbym sprzedac takie cos, podajcie jakas rozsadna cene za jaka moglbym opchnac:

-proc - Pentium III 500Mhz

-mobo - AOpen MX 6B/EZ [pewnie kazdy zna :-P powiem ze tam jest ten taki stary socket, taki przyczepiany bokiem]

-pamiec - NoName 128+64 Ram 133mhz Sdram wiadomo

-obudowa - jakas minitower z zasilaczem nieznanym :D

wycencie go. jako ciekawostke dodam ze na tym sprzecie dziala wlasnie z Radeonem 9200 128mb DDR :D

Edytowane przez Vindeth

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi