konio68 Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 Mam zamiar zakupić srebrną z oknem 635pln bez zasiłki. http://www.thermaltake.com/xaserCase/tsunami/swa/swa.htm Może Ktoś się z tym zetknął w realu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 Przyłączam się do pytania kolegi.Ta obudowa jest śliczna,szczególnie srebrna.Jedyne minusy jak dla mnie to sałabe chłodzenie (tylko 2 wentyle) i troszkę mało miejsca w środku.Widział ją ktoś w realu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 Przyłączam się do pytania kolegi.Ta obudowa jest śliczna,szczególnie srebrna.Jedyne minusy jak dla mnie to sałabe chłodzenie (tylko 2 wentyle) i troszkę mało miejsca w środku.Widział ją ktoś w realu? 1239881[/snapback] Chłodzenie jest git 2x120 styka do tego 90 w bocznym panelu który praktycznie dmucha na proca. Wykonanie jest rewelacyjne - wszystko tip-top. Co do miejsca to jest troche mniej niż w Dx chiefa - na wysokosci ok 4cm . Szerokosc plus dla Tsunami. Głębokośc taka sama. buda rewelka polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Gizmo Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 ma troszkę cienkie blaszki, 0,7 mm alluminium i jak sięmocniej naciśnie albo ma wyjątkowo cieżkkie i nie zgrabne graby to można pogiąć :) ale to moze tylko ja jestem taki zdolny :) ogólnie jest ładna, podobna co Coolermastera Wavemastera, który jednak ma odrobinkę grubsze blaski bo 1,0 mm i jest też z tgo powodu ok. 2 kg cieższy :) aha - tsunami tylko 5,6 kg chyba :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 ma troszkę cienkie blaszki, 0,7 mm alluminium i jak sięmocniej naciśnie albo ma wyjątkowo cieżkkie i nie zgrabne graby to można pogiąć :) ale to moze tylko ja jestem taki zdolny :) ogólnie jest ładna, podobna co Coolermastera Wavemastera, który jednak ma odrobinkę grubsze blaski bo 1,0 mm i jest też z tgo powodu ok. 2 kg cieższy :) aha - tsunami tylko 5,6 kg chyba :) 1268008[/snapback] Blaszki 0.8mm waga 6.0kg ta z oknem. Jej wielka zaleta to to ze nie przenosi drgań jak chieftec stalowy i jest zdecydowanie cichsza - takie moje pierwsze odczucia. jak narazie nie żałuje wymiany.Jedyne co mnie troche leczy to dod usb na górnej częsci .Bude mam na biurku bo na podłodze bez szans (mam psa i jego kłaki skutecznie wykańczają wentye) wolałbym usb od czoła , no ale to mały problem. Co do jakosci wykończenia to chief się chowa - szczególnie przedni panel i zawiasy które w tsunami są metalowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 A gdzie kupowałeś tą budę i za ile? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 A gdzie kupowałeś tą budę i za ile? 1272170[/snapback] W 4MAX 635 - dostawa gratis. 2 lata gwary W brawkomie maja taniej o 30 ale inne wyposazenie. na allegro 599 ale dostawa 35 i tylko rok gwarancji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 A ile wentyli jest w komplecie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 Odpowiadajac na pytanie w temacie zawarte... ja osobiscie mysle, ze jest brzydka... ;-) W realu jeszcze brzydsza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 A ile wentyli jest w komplecie? 1272579[/snapback] front 120mm x1 tył 120 mm x1 blue bok 90mm x1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FirewallFx Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 Mam zamiar zakupić srebrną z oknem 635pln bez zasiłki. 1239038[/snapback] Akurat mi bardziej się podoba czarna bez okienka i na taką poluję. Martwią mnie tylko 2 sprawy: 1) duża ilość blachy przy grilu z tyłu budy ograniczająca przepływ (tu chieftec jest niedościgniony - wiem bo mam Bxa). Myślę o pasywnym zasilaczu i dlatego sie przejmuję. 2) ile ma miejsca pod klapką z przodu. W chieftecu nawet zwykła kieszeń nie wlezie o panelu sterującym wentylami nie wspominając. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 Akurat mi bardziej się podoba czarna bez okienka i na taką poluję. Martwią mnie tylko 2 sprawy: 1) duża ilość blachy przy grilu z tyłu budy ograniczająca przepływ (tu chieftec jest niedościgniony - wiem bo mam Bxa). Myślę o pasywnym zasilaczu i dlatego sie przejmuję. 2) ile ma miejsca pod klapką z przodu. W chieftecu nawet zwykła kieszeń nie wlezie o panelu sterującym wentylami nie wspominając. 1275757[/snapback] Miejsca mało , praktycznie tylko płaskie regulatory - czyli regulowane cyfrowo 5 mm. przerwy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 Mam zamiar zakupić srebrną z oknem 635pln bez zasiłki. 1239038[/snapback] Jak już ją kupisz to napisz coś o niej. Wady zalety itp. Choruje na nią od jakiegoś czasu... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 Jak już ją kupisz to napisz coś o niej. Wady zalety itp. Choruje na nią od jakiegoś czasu... :D 1277069[/snapback] Już ją prawie tydzień molestuje. Jak dla mnie super. zaczne od wad: za klapką tylko 5 mm przery od panelu Mogłaby być troszke wyższa. No i mi nie pasuje usb od góry - mam kompa na biurku niestety , ale to szczegół. Zalety: waga - w wersji z szybą 6kg Na wyposażeniu 3 wentyle 120 front. 120 tył świecący na niebiesko bok 90. Duży plus to to że można się łatwo dostać za panel - przekrecamy klucz i już.Chieftec niestety tam gromadził kuż a z dostaniem się były kłopoty. Filtr przeciwk. na zasysaczu od frontu. klapa rewelacyjna z grubego alu i metalowe zatrzaski. Wykończenie jest rewelacyjne żadnej fuszerki - chieftec miał kontrowanie srub na silikon - parodia. Obudowa nie wpada w wibracje od wentyli , a w dodatku do dysków są gumowe podkładki pod sruby które naprawde rewelacyjnie go wyciszają. Mocowanie Cdromu itd bez jakichkolwiek wkrętów - wkładasz prowadnice i do budy. Do zamocowania dysków dali takie specjalne śruby aby zamocować go bez wkrętaka. Rewelacyjny patent to blokowanie kart rozszeżeń a dokładnie śledzi od nich za pomocą zatrzasków - można olac sruby. Całość super pomalowana a panel przedni wykonany z matowionego alu robi wrażenie. Całosc świetnie zapakowana i zabezpieczona. Co do przepływu powietrza można ją porównac spoko do BX chiefa - temperatury mam takie same praktycznie - czyli jest ok. Dostałem to czego oczekiwałem , troszke kosztuje ale co tam warto było. Temperatury mam następujące po 4 godz giercowania i po 5 min wyjscia z gry. temp systemu 30 - w pokoju 24 mostek 34 cpu 41 gf680016p6v/360/850 57/41C dodam tylko że proca chłodzi frezzer 4 puszczony na 1300 a wentyl na mostku ma 3800 obr. W stresie tem proca nie przekracza 52C. i to by było na tyle:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 No to teraz się dopiero podjarałem...:-) I do tego ten wygląd...doskonałość! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Parówkowy_Skrytożerca Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 W 4MAX 635 - dostawa gratis. 2 lata gwary W brawkomie maja taniej o 30 ale inne wyposazenie. na allegro 599 ale dostawa 35 i tylko rok gwarancji 1272301[/snapback] a czym sie różni wyposażenie z barwkompu i 4maxa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 Mam tsunami czarną z oknem.Bardzo fajna tylko przy przenoszeniu zachaczyłem ją deliktanie i lakier troszke na dole zszedł.Ale tak to same zalety.Fajnie z przodu wygląda.no i bezsrubkowu montaż.Kluczyki :) no i jest lekka 6 kg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CuBa Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 Rewelacyjny patent to blokowanie kart rozszeżeń a dokładnie śledzi od nich za pomocą zatrzasków - można olac sruby. To bym nie zaliczył do zalet miałem problemy z SB Live ;) U niej wystaje troche karta poza śledź tak więc wg. mnie sruby górą ;) Posiadam Anteca Sonate ;) Bardzo fajna budka tylko trochę mniejsza ale też 2x120 tylko na 90 już nie starczyło miejsca. Ogólnie co do tego ThermalTake nie mam zastrzeżeń, widziałem w sklepie że bardzo ładnie wygląda i się prezentuje :) Aczkolwiek cena :P No i brak zasilacza troche odstraszają :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...