Skocz do zawartości
Hawana

Wplyw Procesora Amd Na Szybkosc Grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

Mam durona 800@1000 na nf7 i grafike 2 mx400. Co da mi wiekszy przyrost predkosci kupienie amd mobile 2500+ czy karty graficznej ati 9550? Zaznaczam, ze mam 768 mb ramu i calosc chodzi niezle (tzn, windows, explorer, word itd). Problem pojawia sie w grach. NFS 2u jeszcze jakos chodzi ale doom3 na minimum detalach totalna żabka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam durona 800@1000 na nf7 i grafike 2 mx400. Co da mi wiekszy przyrost predkosci kupienie amd mobile 2500+ czy karty graficznej ati 9550? Zaznaczam, ze mam 768 mb ramu i calosc chodzi niezle (tzn, windows, explorer, word itd). Problem pojawia sie w grach. NFS 2u jeszcze jakos chodzi ale doom3 na minimum detalach totalna żabka.

1239101[/snapback]

nie chcesz sprzedac tego kompa np. do muzeum techniki??:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IHMO też lepiej kupić w pierwszej kolejności procesor.

Jeśli zaś chodzi o D3 to powiem ci, że nawet na mojej karcie kiepsko się w niego gra (chociaż może ty masz mniejsze wymagania ode mnie) i ten Radek w połączeniu z resztą twojego sprzętu się nie wyrobi.

Swoją drogą pomysł Orgiusza wydaję się być niezły.

Kupić tańszy proc - Sempron, AXP 1.7, 1.8 (JIUHB) , do tego Radzio 9550/9600pro i wszystko mocno OC :D

Sprzedając twojego proca i grafę, a także biorąc różnicę w cenie pomiędzy Barton Mobil - Thoroughbred powinno być OK.

Edytowane przez GUMA@71

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kup semprona 2200(około 160PLN) + 9550(około 250PLN) i będziesz miał kompa prawie jak marzenie :-P

oczywiście zależy jakie masz pamiątki ale nawet jeżeli puścisz to asynchronicznie to i tak bedzie spox

Edytowane przez jurasjo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...na sklep benczmark pl albo sklep twik pl...

Soryy ale nie moglem sie powstrzymac :lol: :lol: :lol:

twik pl :lol:

Z zasilaczy.. to zalezy ile masz kasy ?

Tak za 150 zl kupisz juz Chiefteca 360 Watt (bez aktywnego PFC)

Albo ModeCom 300 GTF ~ 90 zl

Chieftec 360-302 DF ~ 199 zl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale jakie masz pamieci? 333? 400? jak masz 333 to moze byc problem z kreceniem proca, naturalnie podbije sie podbije ale z 400 Mhz po prostu przelaczasz na poczatek magistrale, taktowac zaczynasz praktycznie dopiero potem, wez tez pod uwage ze nawet z podkreconym 2500 +M do kresu wytrzymalosci nie pograsz w zadna z nowszych gier na medium detalach w 800x600, niestety ale gf2 mx to juz dziadek, choc "ratuje" go stary dx ktory przytnie wiekszosc detali, to jednak granie w minimum mimo super procka nie bedzie przyjemne, ja jednak wziol bym grafe, ale najlepsza opcja jest to sempron + 9550 i o/c ktore do pewnych wartosci jest gratis przeciez. wiem ze sa tu osoby majace zastrzerzenia dosmprona ale wtej cenie jest to dobry procesor z niezlymi mozliwosciami o/c

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kup semprona 2200(około 160PLN) + 9550(około 250PLN) i będziesz miał kompa prawie jak marzenie  :-P

oczywiście zależy jakie masz pamiątki ale nawet jeżeli puścisz to asynchronicznie to i tak bedzie spox

1239265[/snapback]

Nom nie wiem czy jak pusci asynchro to bedzie taki spox lepiej mniej a synchronicznie to ejst AMD a nie Intel.

A odnosnie zasilacza to te nie markowe pracauja tak jaby mialy chyba z 150W :D

Markowy=stabilnosc, utrzymanie napiec w normie;lepsze O/C,masz pewnosc ze nic ci sie nie spali.Uwierz lepiej zainwestowac w lepszy zasilacz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na takim sprzecie wystarczy na poczatek zwykla 300, ja na rubikonie 300wat jechałem 4miechy na a1800@3000, 512ddr, hdd60gb,cdrom i r9600pro@xt i wiecej, 9500Qpro + oc. na początek wystarczy chocn ie zmienia faktu ze kiedys bedzieszmusiał go kupic. ja proponuje r9550 z gigabyte ok 250zł nowy i albo semprona 2200 albo lepiej a1700 jiuhb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pamieci 400mhz

1240647[/snapback]

No to przynajmniej jedna kwestia z głowy - są jakieś możliwości o/c, jeśli pamięć jest PC3200.

Co do modernizacji kompa - ile tak konkretnie chcesz/możesz wydać?

Co do markowego zasilacza - niedawno, tuż przed Świętami Bożego Narodzenia, szlag trafił mojego Chiefteca (od ręki został wymieniony na nowy model, z gwarą płynącą od zera) - i co z tego? Ano to, że Chieftec nie zabrał ze sobą do grobu ZUPEŁNIE NIC - spalił się sam jak palec :wink: Dzielnie przyjął cios i po przepięknym błysku umilkł na zawsze - i to przy tak prozaicznej czynności, jak... uruchamianie kompa! Teraz już wiem, że warto mieć dobry zasilacz z "milionem zabezpieczeń". Do tego stabilne napięcia, możliwość o/c, no i ta pewność, że mój sprzęt za ciężko zarobione pieniążki nie jest narażony na usmażenie przez jakiś niedorobiony blaszany pseudozasilacz 300W o rzeczywistej mocy 150W :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to przynajmniej jedna kwestia z głowy - są jakieś możliwości o/c, jeśli pamięć jest PC3200.

Co do modernizacji kompa - ile tak konkretnie chcesz/możesz wydać?

Co do markowego zasilacza - niedawno, tuż przed Świętami Bożego Narodzenia, szlag trafił mojego Chiefteca (od ręki został wymieniony na nowy model, z gwarą płynącą od zera) - i co z tego? Ano to, że Chieftec nie zabrał ze sobą do grobu ZUPEŁNIE NIC - spalił się sam jak palec  :wink: Dzielnie przyjął cios i po przepięknym błysku umilkł na zawsze - i to przy tak prozaicznej czynności, jak... uruchamianie kompa! Teraz już wiem, że warto mieć dobry zasilacz z "milionem zabezpieczeń". Do tego stabilne napięcia, możliwość o/c, no i ta pewność, że mój sprzęt za ciężko zarobione pieniążki nie jest narażony na usmażenie przez jakiś niedorobiony blaszany pseudozasilacz 300W o rzeczywistej mocy 150W  :lol:

1240737[/snapback]

haha ja 2 dni po swietach straciłem chieftecka :) nie wiem co mu sie stało :( ale cos w nim chrabotało :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi