Skocz do zawartości
kapi32

Star Wars: Republic Commando

Rekomendowane odpowiedzi

Lee ja to juz wczoraj z ranca gralem :P Ogolnie gierka mi sie podoba. Ladna graficznie. Fajne efekty w helmie sa po uszkodzeniach od granatow ,rozne tryby widoku ,fajnie mozna wskrzeszac towarzyszy itp. Zapowiada sie nienajgorzej. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skoro to demo to dlaczego nie można, w sumie nawet jak niezbyt legalne to i tak służy do propagowania gry, a nie do niezapłacenia za nią, sorry za sformułowanie zdania ale kilkanaście piw robi swoje i mam już dosyć, tylko sie odezwałem bo czekam na tą gre już od pół roku i demko pokaże czy było warto

v1ru5 nie bądź trolem :wink: za kablowanie się w kakał dostaje :wink: bez urazy :)

Edytowane przez ptys

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Demko mi się zessało dzisiaj rano (choć transfer raczej mizerny ok 17kB/s :( ) . No ale zainstalowałem, odpaliłem i :

1. SUPER GRA

2. Nie ma dużych wymadań, silnik jest dopracowany (nie tak jak z Medal PA którego demko było tragiczne). Gierka nie potrzebuje tak dużo ramu jak inne (Doom3, HL2, Pacific Asult...) ogólnie bardzo dobrze chodzi! Przy 1024/768 i wszystkim co było dostępne na MAX (niestety AA jest jeszcze niedostępny...) ta gierka trzyma 50-60 FPS. Sprawdzałem Frapsem i NIGDY nie spada poniżej 45FPS... po prostu Bardzo dobrze dopracowany engine gry co nie zdaża się teraz tak często!

3. Ta gierka będzie miała klimat i to juzsię po demku czuje!!! Niesamowity świat Star Wars + Super pomysł z chełmem i widzeniem z pierwszej osoby !!! :D Kto grał w Meteroid Prime na GCN wie o czym mówie!!!! :-P Naprawde zapowiada się super zabawa i oby gra nie była za krótka bo klimat i gr B) afike już ma !!!!!!!!!!! Polecam! B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu się z Tobą zgodzić nie mogę! Gierka wcale nie jest nudna (czy denna.... itp), a w aliena 2 grałem i chociaż bardzo mi się podobał (klimat rulez) to był za krutki i się na nim trochę zawiodłem!!! Mam nadzieje że z Republic Commando będzie lepiej... przynajmniej tak sięzapowiada!!! :lol:

Edytowane przez Poyep

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do dema to na jego podstawie mogę stwierdzić że gra wygląda jak z konsoli. Grafika bardzo przeciętna. Pograłem 10 minut i wywaliłem z dysku.Szkoda,bo myślałem że będzie jeden z większych hitów tego roku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do dema to na jego podstawie mogę stwierdzić że gra wygląda jak z konsoli. Grafika bardzo przeciętna. Pograłem 10 minut i wywaliłem z dysku.Szkoda,bo myślałem że będzie jeden z większych hitów tego roku.

1254316[/snapback]

Hmm...pewnie dlatego że ta gra jest z konsoli(XBOX) :P.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie będzie całkiem przyzwoita gra

Dość małe wymagania , widać usprawiony silnik UT2004

po przejsciu demka

daje tej gierce 7/10 pkt

Czy ktoświe dlaczego nie idzie włączyć AA ?

Edytowane przez magx2k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak dla mnie syf...:| grafa taka sobie, szybkosc dzialania taka sobie, potrafi mocno przychaczyc na srednim sprzęcie, AI srednie, ogolnie srednio to widze....bardzo srednio...zagoscilo u mnie na dysku 15 minut i kosz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś dziwnego!!!!

ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>m synhronizację pionową i wtedy da się włączyć AA... i o dziwo dostaje zamias średnio 50-60 FPS mam: 80-90FPS... Coś dziwnego , niedość że ekran wygładzony to jeszcze szybciej chodzi.. hmm . Może to przez to "nielegalne" demko?!?!?!?! :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Edytowane przez Poyep

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No...zagrałem to teraz mogę cosik powiedzieć :). Wg. mnie to bardzo fajna giera. Grafa w porządku, ciekawy pomysł i ogólne wykonanie. Myślałem że gra na moim "cudzie" będzie chaczyć ale na szczęście jest nieźle. 1024x768xMax detale (bez AA) i chodzi raczej ok(fakt przyznam że to NIE płynne 30 FPS ale coś koło 25 jednak mimo wszystko gra się przyjemnie bo nie ma tutaj nagłych spadków FPS w dół). W 800x600xMax to już miodzio :). Muszę przyznać że engine to jedna z mocniejszych stron tej giery. Jest dobrze wyważony, po części może to dlatego że levele są podzielone na podlevele(gra z XBOXa więc tam musieli tak zrobić bo iX ma tylko 64 MB ramu). Sama rozgrywka bardzo ciekawa ale czasem jest taka zadyma że nie wiadomo co robić :P (zaraz po wejściu do korytarza i wpadnięciu w zasadzkę skupiłem się na wybiciu wroga a chodziło o wysadzenie części ściany...heh). Fajnie to wszystko wygląda z punktu widzenia komandosa(wizjer) i do tego te hologramy pokazujące możliwe w danym miejscu do wydania rozkazy...nie jest źle. Sporo broni też robi swoje. No i ten świetny efekt po starceniu wszystkich punktów healtha(piękne rozmycie) i czekanie na pomoc ze strony kogoś z oddziału. Podsumowująć gra ma spory potencjał i warto ją obczaić. Może HL2,CS ani Far Cry to nie jest ale to kawał solidnej roboty. Na PC to będzie pozycja z serii "warte uwagi" a na XBOX to już prawie "Must Have". Polecam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi