MaDas Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 Witam, szukalem na forum i nie znalalzlem, Sprawa wyglada nastepujaco: mam teraz net radiowy i dziele go za pomoca routera dlink-604 na dwa kompy, ale poniewaz moj dostawca netu zaczyna mnie denerwowac postanowilem zmienic net na neo 128, ale tam daja podobno tylko modemy na USB ( w tej ocpji tanszej, za 1zl z hakiem, umowa na czas okreslony), no i w tym problem, jak ja to podlacze do mojego biednego ruterka, ktory ma tylko wejscie RJ45. A moze sie myle i sa rowniez wersje sagemow i thomsonow na RJ45 podlaczanych do kompa przez sieciowke? Odpowiedzcie prosze jak to jest z tymi modemami od tepsy, bo nie mam kasy zeby kupywac nowy router razem z modemem adsl, ewentualnie jesli sa w opcji za 1 zl tylko modemy na USB, to czy da sie takie polaczenie modemu na USB z moim ruterem inaczej rozwiazac? A jesli z tych tanich modemow u tepsy sa tylko te na USB, to jaki modem mam od nich ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> za wieksza cene zeby byl na RJ45?. Jak nic nie da sie zrobic to chyba bede musial sprzedac swoj router i kupic sobie taki razem z modemem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 (edytowane) Witam, szukalem na forum i nie znalalzlem, Sprawa wyglada nastepujaco: mam teraz net radiowy i dziele go za pomoca routera dlink-604 na dwa kompy, ale poniewaz moj dostawca netu zaczyna mnie denerwowac postanowilem zmienic net na neo 128, ale tam daja podobno tylko modemy na USB ( w tej ocpji tanszej, za 1zl z hakiem, umowa na czas okreslony), no i w tym problem, jak ja to podlacze do mojego biednego ruterka, ktory ma tylko wejscie RJ45. A moze sie myle i sa rowniez wersje sagemow i thomsonow na RJ45 podlaczanych do kompa przez sieciowke? Odpowiedzcie prosze jak to jest z tymi modemami od tepsy, bo nie mam kasy zeby kupywac nowy router razem z modemem adsl, ewentualnie jesli sa w opcji za 1 zl tylko modemy na USB, to czy da sie takie polaczenie modemu na USB z moim ruterem inaczej rozwiazac? A jesli z tych tanich modemow u tepsy sa tylko te na USB, to jaki modem mam od nich ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> za wieksza cene zeby byl na RJ45?. Jak nic nie da sie zrobic to chyba bede musial sprzedac swoj router i kupic sobie taki razem z modemem. 1239741[/snapback] Niestety żaden z modemów ADSL TPSA Sagem jak i Thompson nie ma możliwości podpięcia do Twojego routera. Router z oferty TPSA dla Neo to straszne badziewie. Jeśli miałbyś trochę kaski to zainwestuj w ten sprzęt: U.S.Robotics 9105 (router, switch 4x, modem ADSL - RJ11, firewall - linux + iptables) http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=9589 Na pewno nie będziesz żałował. Za takie pieniądze niczego lepszego nie znajdziesz. Ja mam model 9106 z WiFi który nigdy się nie zawiesił, chodzi non-stop od miesiąca. Jak porządny router przystało ma pełno opcji konfiguracyjnych, w tym QoS, triggering, virtual servers itp, Edytowane 27 Stycznia 2005 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 Mam niestety ten sam problem. A moze zastosowac jakis adapter usb->rj45 np. http://www.pc.deal.pl/akcesoria/przelaczni...X_/EDIMAX_.html ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 To nie jest sieciowka !! Masz kabel rj45 w tykasz go z jednej strony z drugiej wtykasz usb i masz. To jest wlasnie adapter :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 Mam niestety ten sam problem. A moze zastosowac jakis adapter usb->rj45 np. 1247496[/snapback] Jakoś to do mnie nie przemawia. Musiałbym zobaczyc jak to w rzeczywiśtości pracuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...