taba Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 Jestem poczatkujacym uzytkownikiem nagrywarki LiteOn SOHW-1653S. Mam klopot z predkoscia nagrywania . Kiedy kupowalem nagrywarke (jakis miesiac temu) nagrywarka nagrywala szybko jakies 3-4 minuty plytke 700 mb na najszybszej predkosci ale po pewnym czsie przestala dobrze funkcjonowac teraz cala plytke DVD nagrywa mi okolo 40-50 minut a zwykle plytki okolo 10 minut. Niewiem co mam zrobic . Jesli jakos to sie konfiguruje czy cos takiego prosze o szczegolowe wytlumaczenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommo Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 A jakim programem nagrywasz? I na jakich nośnikach? - bo jeśli x1 dla DVD i x12 dla CD-R to jest to normalne... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 Sprawdz czy masz właczone dla nagrywarki i dla dysku DMA. Mozna to zrobic w manadrzerze urzadzen i kliknac wlasciwosci na podstawowy lub pomocniczy kanal IDE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taba Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 (edytowane) Nagrywam w nero 6 na predkosciach najszybszych jakie moge czyli 700mb 48 a DVD na 4. A tego DMA nie mam w nagrywarce w zwyklym DVD-romie mam a w nagrywarce nie mam. dma.bmp Edytowane 28 Stycznia 2005 przez taba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 hmm. czy to jest win98se? Sproboj odinstalowac i zainstalowac ponownie kontroler IDE na którym jest nagrywarka. Powinno to pomoc we wlaczeniu DMA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taba Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 tak to jest win98 se . A co to jest ten kontroler IDE i jak to sie instaluje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 Odinstaluj poprostu z systemu nagrywarke i zainstaluj ja ponownie. Mam nadzieje ze stery do mobo masz zainstalowane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taba Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 (edytowane) Kurde a co to sa te stery mobo bo niewiem i jak to znalezc. A do nagrywarki to ja sterownikow nie dostalem chyba. Sory ze ja tak pisze o takie ale naprawde jestem ciemny co do nagrywarek. Edytowane 30 Stycznia 2005 przez taba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 Jezu normalne sterowniki do plyty. Zobacz sobie jaka masz mobo na jakim chipsecie i sciagnij ze strony prodecenta stery. Do Via jest 4in1 do nfroca sa nforcy do intela sa Inf'y..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taba Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 a co to jest to mobo ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Mobo to taki jakby slogan. Nazwa pochodzi od ang. slowa MotherBoard czyli Plyta Głowna.... LoL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taba Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 W programie AIDIA32 wyskoczyly mi takie info o plycie głownej: Właściwości płyty głównej ID płyty głównej 03/26/2001-i815E/EP-87X2-6A69RPRCC-00 Nazwa płyty głównej PCPartner 815EAS3/815EMS3/815EPAS3/815EPMS3 Właściwości magistrali FSB Typ magistrali Intel GTL+ Szerokość magistrali 64-bitowy(a) Rzeczywista częstotliwość taktowania 67 MHz Efektywna częstotliwość taktowania 67 MHz Przepustowość 533 MB/sek Właściwości magistrali mikroukładu płyty głównej Typ magistrali Intel Hub Interface Szerokość magistrali 8-bitowy(a) Producent płyty głównej Nazwa firmy PC Partner Limited Informacje o produkcie http://www.pcpartner.com/products/motherboards.htm Uaktualnienie BIOS'u http://www.pcpartner.com/support/bios.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Jestem poczatkujacym uzytkownikiem nagrywarki LiteOn SOHW-1653S. Mam klopot z predkoscia nagrywania . Kiedy kupowalem nagrywarke (jakis miesiac temu) nagrywarka nagrywala szybko jakies 3-4 minuty plytke 700 mb na najszybszej predkosci ale po pewnym czsie przestala dobrze funkcjonowac teraz cala plytke DVD nagrywa mi okolo 40-50 minut a zwykle plytki okolo 10 minut. Niewiem co mam zrobic . Jesli jakos to sie konfiguruje czy cos takiego prosze o szczegolowe wytlumaczenie. 1239943[/snapback] I co działa ta nagrywarka ????/ czy nie. Jak jest na gwarancji to wymień na inną np tą NEC DVD_RW ND-3500AG Ja też jadę na win98se i nie ma kłopotów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 Jak jest na gwarancji to wymień na inną np tą NEC DVD_RW ND-3500AGCo to za propozycja? LiteOn'y sa bardzo dobre i ma potrzeby wymieniac je na inne modele, a to, ze sie cos zepsulo, moze sie zdarzyc kazej nagrywarce... o ile cos sie w ogole zepsulo. Do autora: Gdybys mial chociaz odrobine pojecia na temat tego co robisz, przynajmniej bys nie wypalal CD-R z predkoscia MAX. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taba Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 Dlaczego niewypalac CD-R z predkoscia na maxa????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 To, ze na liczniku auta masz 280 i mozna jechac z predkoscia 260, nie oznacza, ze tyle trzeba jezdzic. Nosniki wypalone z predkosciami maksymalnymi moga miec bledy odczytu lub moga byc nieczytelne dla niektorych odtwarzaczy. Uwazam, ze 24x to maksimum i nie mam po co go przekraczac. Kilka minut nikogo nie zbawi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 To, ze na liczniku auta masz 280 i mozna jechac z predkoscia 260, nie oznacza, ze tyle trzeba jezdzic. Nosniki wypalone z predkosciami maksymalnymi moga miec bledy odczytu lub moga byc nieczytelne dla niektorych odtwarzaczy. Uwazam, ze 24x to maksimum i nie mam po co go przekraczac. Kilka minut nikogo nie zbawi. 1254738[/snapback] Tyle ile ludzi tyle zdań Ja nie ogramiczam prędkości, jak się ma doby, model wypalarki i dobre płytki to musi wypalać na maxa łaski nie robi :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taba Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 Juz mi wmiare szybkowypala plytki tak jak od nowosci zamienilem tasmy tak aby nagrywarka byla polaczona na tej samej tasmie co dysk i jest lepiej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 Dziwne zawsze mi sie wydawalo ze najlepiej jak napędy są na osobnych tasmach, czy sie myle? Moja NEC 12x tez wypala 8x i nie wiem czemu ale ona wogule ejst jakas dziwna, co druga płytę wyskakuje "laser calibration error" i musze nagrywac od nowa (na szczescie moge na tej samej plytce) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 Dziwne zawsze mi sie wydawalo ze najlepiej jak napędy są na osobnych tasmach, czy sie myle? Moja NEC 12x tez wypala 8x i nie wiem czemu ale ona wogule ejst jakas dziwna, co druga płytę wyskakuje "laser calibration error" i musze nagrywac od nowa (na szczescie moge na tej samej plytce) 1255812[/snapback] Też tak myślę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 Z pewnoscia ci, ktorym zalezy na danych nie beda wypalac z predkosciami maksymalnymi. Poczytaj co ludzie czesto pisza na temat predkosci wypalania. Wypalic wypali. Sprawdzasz kazdy zapisany CD pod katem odczytu danych? Jaki jest transfer z takiego CD? Czy nie ma bledow odczytu? Przede wszystkim jaka bedzie zywotnosc takiego CD i czy kazdy czytnik go przeczyta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...