kukifas Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 (edytowane) zamierzam zakupić Athlona 64 3000 (winchester), do tego płytę główną Microstar K8N Neo2-Platinum939 oraz pamięci GeIL 2 x 512MB PC-400 CL2.5. nie wiem czy ta płyta będzie najlepiej nadawała się pod oc (np. blokowane pci/agp). może jakieś inne typy? wiem, że było już mnóstwo tematów na ten temat (:?). raz udało mi się napotkać świetny temat, o płytach głównych pod amd 64/fx na s. 939. było tam wymienione i opisane wiele płyt, a na dole odnośnik do tematu, w którym można było pisać na temat którejś płyty. (czerwonym druczkiem) może jest ktoś w stanie, podać mi adres do tego tematu? Edytowane 27 Stycznia 2005 przez kukifas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ricky44 Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 Topic którego szukasz to najprawdopodobniej: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=108869 A co do twojego zestwau to na twoim miejscu wybrałbym płytę główną z nForce4. Na razie nie ma ich duzo ale na np. sklep.tweak.pl możesz spotkać już cztery. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kukifas Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 (edytowane) skonfigurowałem sobie taki zestaw: AMD Athlon 64 3000+ Asus A8V Deluxe Via K8T800Pro* - jak oceniacie tą płytę pod oc? tzn czy ma blokowane PCI/AGP GeIL 2 x 512MB PC-400 CL2.5 GeForce 6800GT Asus V9999GT Asus 128MB Seagate 160 GB Barracuda 7200.7 8MB Serial ATA Zasilacz do obudowy Chieftec (HPC-420-302-DF) 420W dojdzie jeszcze do tego wodne chłodzenie, które stworze, gdy nabędę fundusze :) płytka głowna jest na nfroce3 i chyba tak pozostanie :) w sklepie tweaka są coprawda płyty główne z nforce4, ale tylko na PCI Express np. Gigabyte GA-K8NF-9 nForce4, Asus A8N-SLI Deluxe nForce4 SLI PCIex. * Asus chyba lepszy od MSI, przynajmniej tańszy :) Edytowane 27 Stycznia 2005 przez kukifas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neonix Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 (edytowane) Do O/C o wiele lepsze mobo MSI. Lepiej wziąć płytke na nFroce4 (nie wszystkie płytki z tym Chipsetem są na Pci-e) np. DFi albo MSi ale jeszcze ich w Polsce nie ma, ale za niedługo mają się pokazać. Ale z tego co wiedze karte tez chcesz kupić to weź zamiast tego asusa jakąś na PCi-e ;) Edytowane 28 Stycznia 2005 przez Neonix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 Do O/C o wiele lepsze mobo MSI. Lepiej wziąć płytke na nFroce4 (nie wszystkie płytki z tym Chipsetem są na Pci-e) np. DFi albo MSi ale jeszcze ich w Polsce nie ma, ale za niedługo mają się pokazać. Ale z tego co wiedze karte tez chcesz kupić to weź zamiast tego asusa jakąś na PCi-e ;) 1242537[/snapback] No tak sie sklada ze nForce4 jest tylko z pci-e. Na agp jest nForce3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...