Skocz do zawartości
kukifas

Kolejny Topic O Mobo Pod Amd64

Rekomendowane odpowiedzi

zamierzam zakupić Athlona 64 3000 (winchester), do tego płytę główną Microstar K8N Neo2-Platinum939 oraz pamięci GeIL 2 x 512MB PC-400 CL2.5. nie wiem czy ta płyta będzie najlepiej nadawała się pod oc (np. blokowane pci/agp). może jakieś inne typy?

wiem, że było już mnóstwo tematów na ten temat (:?). raz udało mi się napotkać świetny temat, o płytach głównych pod amd 64/fx na s. 939. było tam wymienione i opisane wiele płyt, a na dole odnośnik do tematu, w którym można było pisać na temat którejś płyty. (czerwonym druczkiem)

może jest ktoś w stanie, podać mi adres do tego tematu?

Edytowane przez kukifas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Topic którego szukasz to najprawdopodobniej:

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=108869

A co do twojego zestwau to na twoim miejscu wybrałbym płytę główną z nForce4. Na razie nie ma ich duzo ale na np. sklep.tweak.pl możesz spotkać już cztery.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skonfigurowałem sobie taki zestaw:

AMD Athlon 64 3000+

Asus A8V Deluxe Via K8T800Pro* - jak oceniacie tą płytę pod oc? tzn czy ma blokowane PCI/AGP

GeIL 2 x 512MB PC-400 CL2.5

GeForce 6800GT Asus V9999GT Asus 128MB

Seagate 160 GB Barracuda 7200.7 8MB Serial ATA

Zasilacz do obudowy Chieftec (HPC-420-302-DF) 420W

dojdzie jeszcze do tego wodne chłodzenie, które stworze, gdy nabędę fundusze :)

płytka głowna jest na nfroce3 i chyba tak pozostanie :) w sklepie tweaka są coprawda płyty główne z nforce4, ale tylko na PCI Express np. Gigabyte GA-K8NF-9 nForce4, Asus A8N-SLI Deluxe nForce4 SLI PCIex.

* Asus chyba lepszy od MSI, przynajmniej tańszy :)

Edytowane przez kukifas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do O/C o wiele lepsze mobo MSI. Lepiej wziąć płytke na nFroce4 (nie wszystkie płytki z tym Chipsetem są na Pci-e) np. DFi albo MSi ale jeszcze ich w Polsce nie ma, ale za niedługo mają się pokazać. Ale z tego co wiedze karte tez chcesz kupić to weź zamiast tego asusa jakąś na PCi-e ;)

Edytowane przez Neonix

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do O/C o wiele lepsze mobo MSI. Lepiej wziąć płytke na nFroce4 (nie wszystkie płytki z tym Chipsetem są na Pci-e) np. DFi albo MSi ale jeszcze ich w Polsce nie ma, ale za niedługo mają się pokazać. Ale z tego co wiedze karte tez chcesz kupić to weź zamiast tego asusa jakąś na PCi-e ;)

1242537[/snapback]

No tak sie sklada ze nForce4 jest tylko z pci-e. Na agp jest nForce3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi