piotreek Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 witam mam ten router jak w temacie. gdy chce zciągać pliki exe, rar zip itd. to pojawia się w przeglądarce taki komunikat This object has been blocked. co mam zrobić na routerze, aby normalnie szło zciągać pliki?? (przed podłączeniem routera było ok) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CriXu Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 a kupiles go w sklepie czy od kogos???? bo jesli od kogos to prawdopodobnie ktos musial zablokowac sciaganie takich walsnie plikow heheh pewnie jak i te pliki sa zablokowane to i porty takze na P2P... Wejdz na ruter i rozejrzyj sie - niestety nie wiem jak wyglada 604 bo ja mam 614+ jak cos wejdz na moja www www.luknet.internetdsl.pl -i tam wejdz na ust. rutera i sa tam przykladowe ustawienia (standardowe tak jak powinno bys oraz dodatkowo przekierowane porty na P2P... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 Prosta sprawa :) Przywróć ustawienia fabryczne routera, to problem zniknie (jeżeli wogóle powoduje go router, bo może masz coś w systemie itd.) wchodzisz na router>zakładka TOOLS>SYSTEM>Restore To Factory Default Settings>RESET TO DEFAULT Jeżeli to nie pomoże, to problem leży gdzie indziej of course :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordVader Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 albo reset, wciskasz maly guziczek na 10 sekund Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CriXu Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 fajnie tylko wydaje mi sie ze jak zrobi resa to w ogole bedzie bez neta :) bo watpie aby na domyslnych mu net chodzi - chyba ze tylko u mnie tak jest:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 no raczej nie będzie :) ...ale co za problem zobaczy najpierw co i jak jest poustawiane odnośnie NETA, pozapisywać sobie ewentualnie to i owo, zrobić reset i wklepać co trzeba :blink: :D :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 router kupiłe w sklepie, resetowałem go i nic nie pomogło. Na innym forum dowiedziałem się, że może to powodować wbudowany wirewall. ale ja go nie przestawiałem. jak go skonfigurować, żeby to chodziło ok? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 (edytowane) router kupiłe w sklepie, resetowałem go i nic nie pomogło. Na innym forum dowiedziałem się, że może to powodować wbudowany wirewall. ale ja go nie przestawiałem. jak go skonfigurować, żeby to chodziło ok? 1241311[/snapback] W takim razie router zostaw w spokoju :angry: :wink: Fabrycznie ustawiony firewall działa napewno prawidłowo i nie ma potrzeby kombinować z nim. Problem jest w twoim systemie/oprogramowaniu itd. lub u twojego provaidera internetu. Edytowane 28 Stycznia 2005 przez PartyBOY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 zapomniałem napisać, że mam 2 kompy w domu jeden winxp sp2, a drogi win 98se i na 2 kompach to samo się dzieje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordVader Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 ja tez mam winde xp sp2 i dziala pieknie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booliczek Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 A moze sprobuj podpiac kompa bez rutera bezposrednio do łącza i powiedz czy to samo sie dzieje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artur.c Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 (edytowane) jaja sobie robicie czy jak? ze niby ktora opcja? http://support.dlink.com/emulators/di604_reve/ synku sprawdz lepiej co masz w systemie nakopane!! Edytowane 28 Stycznia 2005 przez artur.c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...