Skocz do zawartości
maku2

Intel Pentium 4 (lga775) 3.40e Ghz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ;)

Powiem, ze ostatnio mocno wypadlem ze sprzetu ;) bo mam za duzo pracy w oprogramowaniu, wiec na hardware juz nie styka czasu. A jak to juz w zyciu bywa, przychodzi taki dzien ze trzeba zmienic kompa, bo sie rozsypal :D

zamierzam kupic takiego proca Intel Pentium 4 550J (LGA775) 3.40E GHz, tylko ze potrzebuje dobra plyte ze zlaczem AGP, bo nie chce wymieniac karty graficznej, bo ta co mam styka mi w 100%.

Prosze o pomoc, z gory wielkie dziekuje ;)

Pozdrawiam

Edytowane przez maku2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Abit generalnie tworzy płyty z elastyczną możliwością taktowania procesorów ...

Zmiana FSB , napięcia procesora Vcore, zmiana napięć pamięci, itp .. itd ...

Więc potkręcać możesz .

Oczywiście opócz płyt opartych o i915 oraz i925 .

Gorzej się kręcą lub prawie wogule bo tam wszystko jest połączone .. podkrecasz FSB procka to i podkręcasz PCI-expres i wszystkie elementy płyty ...

Ale jeśli chodzi o tą płytę co polecam czyli AS8 865PE to jest pełna możliwość kręcenia :)

Edytowane przez PoTaS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak powiedzieli przedmówcy. Tania, wydajna i bezproblemowa - AS8. Gdybym swojej IS7 nie miał, a kupował procesor na LGA to właśnie AS8 bym kupił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi