Skocz do zawartości
d-d

Czy Jest Sens?

Rekomendowane odpowiedzi

To może twój Abit AS8-V Intel 865PE jest lepszy od i915.  :D

1242205[/snapback]

po pierwsze nie AS8-V tylko AS8...a po drugie to jest sporo lepszy...jesli tego nie widzisz to oznacza tylko ze masz problem z rozumowaniem slowa pisanego i/lub ni cholery nie kumasz jak sie odczytuje tebele wynikow :]

Dołączona grafika

stary...z czym do ludzi...nie znasz nawet specyfikacji wlasnego chipsetu ...zreszta z tego co wypisujesz to zdziepka masz ograniczona wiedze na ten temat...walisz ogolnikami i teoriami wyssanymi z palca...zero faktow i konkretow

Edytowane przez _Vip_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to - jeśli dobrze zrozumiałem - mówicie że to LGA 775 będzie lepsze od starego socketa...

W moim przypadku wybór jest taki:

albo Asus P4P800SE

albo Asus P5P800

(oba na i865PE, różnią się tylko socketami)

Ale Prescotty na LGA 775 są o ~50zł droższe - słyszałem że mniej się grzeją, prawda to ?

No i czy żeczywiście da się na taką płytę kiedyś wsadzić mocniejszy procesor (w co wątpię).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to - jeśli dobrze zrozumiałem - mówicie że to LGA 775 będzie lepsze od starego socketa...

W moim przypadku wybór jest taki:

albo Asus P4P800SE

albo Asus P5P800

(oba na i865PE, różnią się tylko socketami)

Ale Prescotty na LGA 775 są o ~50zł droższe - słyszałem że mniej się grzeją, prawda to ?

No i czy żeczywiście da się na taką płytę kiedyś wsadzić mocniejszy procesor (w co wątpię).

1243335[/snapback]

ceny s478 i LGA775 sa bardzo zblizone a niemal takie same sam LOOKNIJ

LGA775 daje IMO wieksza przyszlosc juz pojawily sie piod ta podstawke procesorty X86-EMT64 wiec w teoretycznie nie bedziesz zmuszony wymieniac mobo zeby miec 64 bit. Co do wydzielania ciepla z tego co testy pokazuja nie ma roznicy (bynajmniej jakiejs znacznej) wg mnie bierz P5P800 BTW nie myslales o abiciaku AS8 ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lagier ---> Ten link nie chce działać :(

A czy Intel oficjalnie potwierdził że 64-bitowe Prescotty pójdą na i865 ? Bo jeśli nie to jest to zgadywanie.

1243367[/snapback]

narazie (z tego co mi wiadomo) intel oficjalnie na zadnym chipsecie nie potwierdzil dzialania EMT64 wiec we wszystkich przypadkach to jest zgadywanie w przypadku chipsetow i9xx pewnie bedzie to kwestia biosu w przypadku 865PE trudno powiedziec chociaz jezeli chipset potrafi obsluzyc LGA775 to czemu by nie EMT64 idac dalej bodajze MSi wypuscilo juz bios do swojej mobo wlasnie na 865PE zawierajacy wsparcie dla procesorow 64bit ile wtym prawdy czas pokarze...

Poki co komp w ktorym spotkalem sie z obsluga 64 bit to XW4200 by HP oparty o chipset i925XE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi