maverick88 Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 Witam... od paru dni mam problem z "gorączką" na moim procku... jest to P4 3.0 GHz (HT Prescott) nie mam pojęcia skąd mogło coś takiego sie nagle pojawic... jeśli chodzi o chłodzenie to jest całkiem przyzwoite wentylator na procku ... oryginalny z Intela od zasilacza (chieftec) karta grafiki - Ge Force 5900 XT oraz 2 Noiseblockery Ultra Silent S1 (max 1500 RPM) zamieszczone z tyłu obudowy Zazwyczaj miałem temperature ok. 41 stopni ale ostatnio temp. dochodzila nawet do 73 stopni !! :( :blink: nie mam pojecia dlaczego ... Wentylatory wszystkie chodzą i nie za bardzo chłodzą ;) :mur: prosze o wszelką możliwą pomoc i porady. z góry Wielkie Dzięki Pozdrawiam Maverick -------------------- Mój sprzęt Procek: Pentium 4 3.06 GHz HT Prescott Mainboard: ASUS P4C800-E Deluxe Grafa: GeForce 5900 XT 128 DDR (MSI) RAM: 2x512 Kingston 400 Mhz Dyski: 2x160GB + 80 GB Seagate Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 (edytowane) W biosie też pokazuje taką temperature ??? Edytowane 27 Stycznia 2005 przez Dziuby Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maverick88 Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 W biosie też pokazuje taką temperature ??? 1240630[/snapback] Niestety tak ... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 ehh.. moze pasta na procku albo cos .. ?? sprawdzales juz ?? lepiej wez jeden wiatrak z przodu obudowy .. tak zeby zasysal powietrze do srodka aa wiatrak z tylu wyrzucal na zewnatrz ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MTZ Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 ehh.. moze pasta na procku albo cos .. ?? sprawdzales juz ?? lepiej wez jeden wiatrak z przodu obudowy .. tak zeby zasysal powietrze do srodka aa wiatrak z tylu wyrzucal na zewnatrz ;] 1240688[/snapback] Sprawdz ta paste bo czasami lubi wyschnać. Masz Intela box to zobacz żeberka radiatora bo lubią sie zapychac :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 Sprawdz i wyczysc wentyle bo zeberka sie zapychaja. a to robie dosc czesto co 2-3 tygodnie. Komputer wciaga kurz jak odkurzacz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dizzy1972 Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 Sprawdz i wyczysc wentyle bo zeberka sie zapychaja. a to robie dosc czesto co 2-3 tygodnie. Komputer wciaga kurz jak odkurzacz :D 1241022[/snapback] dokładnie na 99% to jest przyczyną problemu sam też tak miałem na boxowym coolerze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 Witam... od paru dni mam problem z "gorączką" na moim procku... jest to P4 3.0 GHz (HT Prescott) nie mam pojęcia skąd mogło coś takiego sie nagle pojawic... jeśli chodzi o chłodzenie to jest całkiem przyzwoite wentylator na procku ... oryginalny z Intela od zasilacza (chieftec) karta grafiki - Ge Force 5900 XT oraz 2 Noiseblockery Ultra Silent S1 (max 1500 RPM) zamieszczone z tyłu obudowy Zazwyczaj miałem temperature ok. 41 stopni ale ostatnio temp. dochodzila nawet do 73 stopni !! :( :blink: nie mam pojecia dlaczego ... Wentylatory wszystkie chodzą i nie za bardzo chłodzą ;) :mur: prosze o wszelką możliwą pomoc i porady. z góry Wielkie Dzięki Pozdrawiam Maverick -------------------- Mój sprzęt Procek: Pentium 4 3.06 GHz HT Prescott Mainboard: ASUS P4C800-E Deluxe Grafa: GeForce 5900 XT 128 DDR (MSI) RAM: 2x512 Kingston 400 Mhz Dyski: 2x160GB + 80 GB Seagate 1240627[/snapback] I co ???? zrobiłeś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maverick88 Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 I co ???? zrobiłeś 1242107[/snapback] Wyczyściłem wszystkie wentylki i pomogło (bylo troche tego :lol:) ... temp juz sie mniej wiecej ustabilizowala 41-45 chyba ze go wyjatkowo mecze to dochodzi jeszcze do 55 ... gdy bede mial chwilke czasu to przesmaruje procka i ustawie wenty zgodnie z waszymi poradami... Bardzo dziękuje wam za pomoc !!! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hesos Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 nie no Ty tam spowrotem go nie przyklejaj tylko skmin sobie kawalek jakies pasty najlepiej srebrowej (moze byc nawet Titan za 5zl) a ten plasterek to do smieci :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x_brat Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 jak ściągniesz radiator to tego plasterka tam nie będzie bo już dawno się rozstopił, pozostaje tylko wyczyścić jego resztki i użyć jakiejś pasty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi_em Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 a nie instalowałeś przypadkiem MainboardMonitor...? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DTM Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 Sprawdz i wyczysc wentyle bo zeberka sie zapychaja. a to robie dosc czesto co 2-3 tygodnie. Komputer wciaga kurz jak odkurzacz :D 1241022[/snapback] dokładnie na 99% to jest przyczyną problemu sam też tak miałem na boxowym coolerze 1241062[/snapback] tez to mialem :razz: o 2 w nocy caly dom stanal na nogach jak plyta zaczela piszczec :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...