Skocz do zawartości
zdzicho

Epox 8krai-x Zaproszenie Do Dyskusji

Rekomendowane odpowiedzi

EPOX 8KRAI-X zaproszenie do dyskusji

Witam fani AMD,

mam problem z płytą jak w tytule i ... przekracza on moje możliwości, ale dla was to będzie kaszka z mleczkiem.

Zakupiłem płytę niemalże w ciemno EPOX - mistrz kręcenia. A tu przykra niespodzianka - w power Biosie (ver 6) znalazłem tylko:

trochę timingów, ograniczona zmiana magistrali (na zworce od 133 do 200) tylko od 133 do 165!!

NIE znalazłem :

- zmiany mnożnika procesora

- żadnej zmiany napięcia ani procka ani pamięci ani AGP

- brak regulacji dzielników PCI, AGP

Czy to może być prawda?!!!

HELP!!!!!!!!! (CTR+F1 dla odkrycia opcji w biosie nie działa)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:mur: :mur: jest temat o tej płycie. W power bios jest zmiana mnoznika (manual chyba i ustawiamy i zmiana fsb ) jest tam tez równiez zmiana napięcia procesora , pamięci . Co do blokowania pci/agp się nie da ale płyta ma dzielnik 6 i przy fsb 200 jest 33pci 66 agp więc poprawnie musisz włączyć w biosie agpx8 jest to w 3 opcja w biosie od góry i tam zmień.

Edytowane przez feluś

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napewno musi być w biosie .Zalecane jest zaktualizownie może wtedy zanjdziez jest zmiana napięcia agp,dimm i napięcia na procesorze niewspominając o zmianie mnożnika :D Tylko jedena wada brak zatrzymania agp/pci na poziomie 33/66mhz zmiana co 4 mhz fsb właśnie agp/pci o 1mhz więcej. FSB od 100 do 200 co krok 1mhz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak się sprawa przedstawia

1. nie ma takich opcji w power biosie!!!! (oprócz ograniczonej zmiany FSB)

2. według manuala ma inny bios niż KRAI

3. Co do oszczędności - trudno o tym mówić bo kupowane było w hurtowni - miało być KRAI a wyszło z -X (kupował mi kumpel), no cóż wpadka ale tam zwrotów nie przyjmują - no i po ptokach

4. BIOS najnowszy wgrany ze strony epoxa i nic

także mur mur nie do końca....

pomóżcie desperatowi !!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...