zdzicho Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 EPOX 8KRAI-X zaproszenie do dyskusji Witam fani AMD, mam problem z płytą jak w tytule i ... przekracza on moje możliwości, ale dla was to będzie kaszka z mleczkiem. Zakupiłem płytę niemalże w ciemno EPOX - mistrz kręcenia. A tu przykra niespodzianka - w power Biosie (ver 6) znalazłem tylko: trochę timingów, ograniczona zmiana magistrali (na zworce od 133 do 200) tylko od 133 do 165!! NIE znalazłem : - zmiany mnożnika procesora - żadnej zmiany napięcia ani procka ani pamięci ani AGP - brak regulacji dzielników PCI, AGP Czy to może być prawda?!!! HELP!!!!!!!!! (CTR+F1 dla odkrycia opcji w biosie nie działa) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artskr Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 jak ustawić AGP na 8x na płycie 8KRAI. grafikę mam ATI RADEON 9250 vivo. samo przestawienie suwaka na 8x nic nie daje a po restarcie wraca na pozycję "wyłączone". Prosze o kontakt na GG 5844183 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 (edytowane) :mur: :mur: jest temat o tej płycie. W power bios jest zmiana mnoznika (manual chyba i ustawiamy i zmiana fsb ) jest tam tez równiez zmiana napięcia procesora , pamięci . Co do blokowania pci/agp się nie da ale płyta ma dzielnik 6 i przy fsb 200 jest 33pci 66 agp więc poprawnie musisz włączyć w biosie agpx8 jest to w 3 opcja w biosie od góry i tam zmień. Edytowane 28 Stycznia 2005 przez feluś Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 nie bylbym taki pewny - zauwazcie ze to jest KRAI-X a nie KRAI. ile zaoszczedziles? 20zl? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzys157 Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 Napewno musi być w biosie .Zalecane jest zaktualizownie może wtedy zanjdziez jest zmiana napięcia agp,dimm i napięcia na procesorze niewspominając o zmianie mnożnika :D Tylko jedena wada brak zatrzymania agp/pci na poziomie 33/66mhz zmiana co 4 mhz fsb właśnie agp/pci o 1mhz więcej. FSB od 100 do 200 co krok 1mhz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzicho Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 Jak się sprawa przedstawia 1. nie ma takich opcji w power biosie!!!! (oprócz ograniczonej zmiany FSB) 2. według manuala ma inny bios niż KRAI 3. Co do oszczędności - trudno o tym mówić bo kupowane było w hurtowni - miało być KRAI a wyszło z -X (kupował mi kumpel), no cóż wpadka ale tam zwrotów nie przyjmują - no i po ptokach 4. BIOS najnowszy wgrany ze strony epoxa i nic także mur mur nie do końca.... pomóżcie desperatowi !!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 co Ci mozemy poradzic? kup KRAI - to wszystko. skoro sprzedawca wydal pomylkowo nie to o co chodizlo klientowi, to niech przyjmie zwrot i wyda to co trzeba. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...