Skocz do zawartości
Eskan

Wypalarka Dvd Liteon Jak Suszarka?

Rekomendowane odpowiedzi

Spotkałem sie z opiniami, że wypalarki DVD LO sa mocno głośne tak przy nagrywaniu, jak i przy odtwarzaniu. Mogliby cos powiedzieć o tym użytkownicy LiteOna ? Ciekawi mnie też jak to sie ma ewentualnie do NECa lub LG.

Wiem ze nie są to najistotniejsze parametry tego sprzętu ale jak coś kupie a to mi zacznie niemiłosiernie wyć, to dziekuje za takie wczasy :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako uzytkownik Litka 812S stwierdzam, ze pod wzgledem generowanego halasu i kultury pracy jest naprawde OK. Podobno te nowsze modele x16 sa znacznie glosniejsze i o dziwo gorsze, jesli chodzi o zapis. Poprzednio mialem nagryware CD-RW Litka 52 24 52 i myslalem, ze mi uszy odpadna - zreszta nie dozyla roku nawet.

Edytowane przez limerro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tam LiteOn-ka sobie chwale i chwalic bede - nawet jak NEC-i sa lepsze to i tak kupie LiteOnka bo juz siedze na nich od kilku lad i wiem ze sa niezle a porownac moge do LG... jak mialbym juz brac cos naprawde super to tylko Pioniera lub LiteOna i nic innego..

Co prawda to prawda ze sa glosne ale tylko podczas pracy... ja np nie slucham muzyki z plyt czy filmy ogladam.a jak nagrywam to mi jakos to nie przeszkadza:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tez swojego liteona bym nie zamienil na nic innego. glosny bywa jak sie rozbuja na maksa przy zwyklych cd; przy czytaniu dvd w/g mnie jest raczej cichy. a jak chce go wyciszyc jeszcze bardziej to uzywam nero drive speed ;)

a przy nagrywaniu dvd, to przy 8x nie ukrywam, ze najciszej to nie jest (to chyba normalne przy takiej predkosci zapisu, nie?) ;) ale za to szybko i solidnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy odczycie DVD jest cicha, a CDR- głośna jak diabli, mogę powiedzieć, że wyje. Cicho jest dopiero po zmniejszeniu prędkości w Nero Drive Speed do 32x. Standardowo ma V odczytu 48x, te starsze modele mają 40x,stąd inne opinie o głośności. Już przy 40x nie wyje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy odczycie DVD jest cicha, a CDR- głośna jak diabli, mogę powiedzieć, że wyje. Cicho jest dopiero po zmniejszeniu prędkości w Nero Drive Speed do 32x. Standardowo ma V odczytu 48x, te starsze modele mają 40x,stąd inne opinie o głośności. Już przy 40x nie wyje.

1241457[/snapback]

dokładnie !!! mam 1213s@1633s i zarówno zapis cd,dvd jak i odczyt dvd jest w porządku jednak odczyt cd to na prawdę masakra i trzeba go spowalniać. mozna też zmienić strategię odczytu płyt juz na poziomie firemware.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Więc jednak LiteOn bywa głosny...Szkoda, bo przecież komfort użytkowania to nie tylko czas dostepu, redukcja błędów, szybkość... Dzięki jednak za pomoc. Szkoda, że nie mam praktycznej mozliwości sprawdzenia Litka i porównania do innych napedów.

Z biegiem czasu coraz bardziej przekonuję się do NECa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic nowego nie powiem, moge jedynie potwierdzic slowa innych. Przy odtwarzaniu/nagrywaniu DVD jest cichutko, Przy odtwarzaniu/nagrywaniu plyt CD z pelna predkoscia dziala jak odkurzacz ;) Takie efekty specjalne generuje u mnie model 1653S.

Edytowane przez KrzychuG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi