Skocz do zawartości
Andrz3j

moja cierpliwość się kończy , zaraz mu XXXXXX

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problme z kompem starym śrutem

AMD k6-2 400 mhz

płyta Aopena 59 PRO

i komp sie wiesza przy starcie, w momencie gdy pojawi sie znaczek biosu..

Sparwdzałem pamięci, zasilacz podaje dobre zasilanie na wtyczki od hdd i cdrom 4,97 v i 12,34 v (nie wiem jak te podawane na plytę) ale jak komp przejdzie juz ten moment to potem juz działa..

Mam wrazenie ze jak podciskam wszystko to zaskakuje a potem znowu kaplica..

Może się ktos z Was spotkął z czyms takim..

Czyzby płyta padała, bios, jakieś sciezki nie łaczą...

Wypowiedzcie się bo mnie juz jasna chol#$% bierze .. Bo jak kilka razy tak go zrestartuja to potem ma problem z systemem win NT.. i musze od nowa robić kopię partycji itd.. :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałęm tą płytkę z k6-2 450 i nie było najmniejszych problemów, a nwet dało się podkręcać (magistrala do 124).

Sprawdź baterię bo może wysiada i przez to problemik...

Ewentualnie wyjmij wszystko co nie jest niezbędne do pracy by odciążyć zasiłkę ale wątpię by coś to dało.

A co do zasilacza to jak się nie mylę taki jes tdo sprzedania na allegro, więc sprawdź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałęm tą płytkę z k6-2 450 i nie było najmniejszych problemów, a nwet dało się podkręcać (magistrala do 124).

Sprawdź baterię bo może wysiada i przez to problemik...

Ewentualnie wyjmij wszystko co nie jest niezbędne do pracy by odciążyć zasiłkę ale wątpię by coś to dało.

A co do zasilacza to jak się nie mylę taki jest tdo sprzedania na allegro, więc sprawdź.

heh teraz przestał komp zupełnie gadac :) black screen i zero gadki z głosniczka ..

Wydaje mi sie że jakby bateryjka padala to nie trzymałaby ustwien biosu i zegara, a ona trzyma ustawieniia biosu, zegar itd..

odnośnie zasilacza..

Szukam na allegro ale nie mogę znaleźc tego zasilacza, masz może linka dotej aukcji??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a teraz znowu gada :) ... te płytki maja duzo ustawine vcore, fsb itd, ale to juz któraś z rzędu która nie styka do końca, wczesniej miałme na innych taki problem że jak wkladąłem np. sieciówke to komp nie startowal jak podociskałem wszystko, ponaciskałem na plyte to ruszył i działaja tamte a ten qpa..

o wystartowal , może uda mi się zrobic kopie partycji :) Tylko za dwa dni znowu będzie to samo, że wiechnie się przy starcie i wtedy kilk razy reset i cała winda nt padnie i tak w kólko..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NIe wiem ile i jakich ma wtyczek  :D 

Ale jest tani i at compaqa więc może tego właśnie szukasz:http://allegro.pl/showitem.php?item=7728277

Tego to znalazłem napisałm do Goscia, i czekam na odpowiedź.. big thx..

Jesli chodzi o kompa to niestety zawiesił się, ...i nie udało mi sie zrobic kopi partycji :(

zmieniłem teraz procka na inny k6-2 400 mhz i to samo.. :(

zaraz podłacze go pod inny zasilacz i wyeliminuje wszystkie rzeczy ..

Grafe tez zmieniam..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...