Skocz do zawartości
Galvatron

O Ja Pier....

Rekomendowane odpowiedzi

ogladałeś ?? nie syci?? (nei straszny ??)

1242221[/snapback]

Powiem tak... Jeżeli nie widziałeś jeszcze "Ring'u" lub "Dark Water" to Ci się spodoba :) Ale jak oglądałes te dwa filmy, to absolutnie NIC Cię w "Klątwie" nie zaskoczy :? Ja się cały czas smiałem zamiast bać:/ Większość scen mających straszyć do kalka (dosłownie) "Ring'u". Jedna akcja jest wyjęta żywcem z "Dark Water". Ogólnie rzecz biorąc napięcie budowane jest tylko na zasadzie muzyki i tzw. efektu "Bu!" :lol: Do tego fabuła jest do bani.

Tutaj masz wyjątkowo trafną recenzje tego filmu:

http://film.onet.pl/10479,29932,erecenzje.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie stety oglądałem obydwa tylko że ring w wersji hamerykańskiej, dark water przestraszyl mnie tylko w jednym momencie, jak kolesiówa wspinała sie po tym (duzym boilerze :D) czymś i zrobiło sie bum bum. Fajnei. A ring to tylko mi sie fabula podobala ( ale to pewnie przez hamerykanów). Od czasu blair witch project nie widzialem zadnego stasznego amerykanskiego filmu :/ teraz tylko japonce strasza :) maja chlopaki wyobraznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiepska ta gierka ;]

Kumpel mi ja podrzucil, to mu powiedzialem ze film juz ogladalem i ze mu cos pokaze na strychu :P Trase znalem juz z gory wiec nic mnie nie moglo zaskoczyc...

A film tez kiepski, efekt "BU !" zaskoczyl mnie tylko w jednym momencie...

Jedynie efekty dzwiekowe ratuja sytuacje, zwlaszcza to gardlowe "warczenie", jak ktos ogladal to wie o co chodzi ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość wortigern

obejżałem klątwe, BEZNADZIEJA. Rzeczywiście, mój kumpel który nie oglądał the ring i dark water był pod wrażeniem ale mnie film nudził (wręcz śmieszył) przestraszyłem się tylko w jednym momencie (jak kolesiówa leżała pod kołdrą). Fabuła też beznadziejna, a ten dźwięk burczenia to sam umiem robić, to mnie najbardziej śmieszyło, teraz siedze sobie i mrucze cały czas hehe. Koniec przekazu. Sorry za odkopanie ale musiałem sie wyżalić że straciłem czas [NIE POLECAM TEGO FILMU, chyba że na rozgrzewke przed the ring]

PS. Wersja japońska the ring jest lepsza od hAmerykańskiej??

PS2. Musze kurde uważać na ortografie i składnie bo mi dołożą następne 10% :P

Edytowane przez wortigern

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość kamilwrc

PS. Wersja japońska the ring jest lepsza od hAmerykańskiej??

1261125[/snapback]

Podobno Japoński jest lepszy. Nie wiem bo widziałem tylko Amerykański i mogę polecić :rolleyes: (film widziałem 7-8 razy :lol: )

Zaniedługo obejżę Klątwe bo mam okazję :P Zobaczę czy to naprawdę taki kicz <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widziałem obydwa Ringi - amerykański i japoński. W amerykańskiej wersji najważniejsza jest ta kaseta, natomiast w japońskiej wcale nie chodzi o kasetę tylko o demony, złe duchy... Ogólnie japońska wersja jest straszniejsza ;)

BTW: piszemy japoński, polski, amerykański z małej litery, bo to są przymiotniki. Gdyby to były rzeczowniki to należałoby je pisać z wielkiej litery, czyli: Polak, Polska, Japonia itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMHO amerykański remake był dużo lepszy. Japońska wersja momentami była po prostu nudna, no i aktorzy grali jakos mało przekonująco. Jednak japoński Ring należałoby obejrzeć przed amerykańskim, ponieważ w tym drugim zostało pominiętych kilka wątkow (chociażby ten najważniejszy, czyli po co w ogóle została stworzona ta kaseta ;) ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi