Skocz do zawartości
grzegorzb

V-mod Gf4 Mx440 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Ostatnio czytalem sobie o podkrecaniu kart graficznych i pomyslalem ze tez bym mogl cos wycisnac ze swojego geforca 4 mx440 agp x8. Standardowe taktowanie jest smieszne 250/333. Znalazlem na jakiejs ruskiej stronie

http://overclockers.ru/news/newsitem.shtml...2&id=1074469571

mod tego geforca. Poczatkowo myslalem ze to ten normalny geforce 4 ale się jednak okazalo ze po sprawdzeniu stabilizatorow to on bardziej podchodzi pod SE. Stabilizator to NIKO L1084S a nie IRU3033. Chcialbym zrobic jakiegos vmoda tylko tam jest wszystko po rusku i nic nie kapuje. Mam jeszcze zamiar walnac radiatory na pamieci i zalozyc wreszcie jakis cooler na niego. Zamierzam pociac stary radiator od procka tylko jego spod nie jest gladki tylko czesc jest bardziej wysunieta i nie wiem czy dobrze beda przylegaly do pamieci. Jak ktos mial doczynienia z tym modem lub wie jak go zrobic to prosze o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na poczatek to wyszlifuj radiaotrek ktory chcesz montowac na grafe,porady jak szlifowac na lustro szukaj w dziale FAQ,a co do moda to nie widzialem jeszce,i tu cie nie pomoge lookinij na google.Na dobry poczatek zaloz dobre chlodzenia i troche @,a jak ci to nie wystarczy to dopiero sie baw w mody ;)

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam palit daytona gf mx 440 i moj szwagier elektronik przy pomocy opisow tych ukladów miko czy jak im tam podniusł napiecie na pamięciach i co dziwne do pewnego moementu jest lepiej ale jak damy wiecej to takie bledy wyskakują ze nie wiem a radioatory zimne prawie, tak ze dalo to kolo 50 mhz bo wczesniej max to 400 mhz a tera do testow wyciagnie 450mhz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok dzieki.

fuxmen - Moglbys dokladniej opisac co masz zrobione na tej karcie? Gdzie masz reszystory przylutowane ew, jakies zdjecie zrobic ? :)

Mam jeszcze pytanie co do tego coolera na gpu. Pomyslalem ze nie ma sensu kupowac wiatraczka 4cm x 4cm na ten lipny radiator. Widzialem tu na forum, ze na grafike ktos zakladal radiator z wiatraczkiem od procesora starego. Cos w tym stylu :

http://allegro.pl/show_item.php?item=40143832

Teraz sie zastanawiam tylko jak go umocowac. Zwykle zaczepy tu nie dadza rady jedynie tasma termoprzewodzaca. I tu sie rodzi pytanie czy wytrzyma ten radiator z wiatraczkiem bo to troche wazy i lipnie by bylo jakby sie kiedys oberwal :D

Edytowane przez grzegorzb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cod o zdjec to nie mam aparatu niestety, co do mocowania to jesli jest wiekszy jak gpu to wywierc dziury i srubki i ci nie odpadnie ja mam taki wielki ze karta wazy chyba z 0,5 kg ale jakos sie trzyma zawsze moezesz silikonem po rogach dac i przylepić :D tak ja radiatory na memkach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ja tego titana do mxa wlasnie przykrecilem, po zrobieniu w nim 2 dziurek (raczej 4 ale pierwsze 2 nie wyszly:D) i niepodkrecona karta z samym radiatorkiem dziala normalnie, chociaz parzy a jak sie ten wiatraczek z niego da na 5v to nawet ostro podkrecona jest zimna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no moj mx jest taki ze radiator jest skosnie zeby sie zmiescil miedzy kondensatorami, a nawiercalem go po rogach. zadnych podkladek nie mam normalnie sruba przechodzi przez karte i wrzyna sie w radiator. meczylem sie co prawda przy wkrecaniu srub bo byly troche za duze ale nie mialem dobrego wiertla.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja jeszcze zobacze jak zamontuje, moze na klej wytrzyma. Zamontowalem radiatory na pamieci i jest troche lepiej. Wtedy juz na 435 Mhz mi sie krzaczylo.Teraz dojechalem do 470 ale mialem jakies zwaly i na 460 Mhz jest juz spoko. Tylko teraz bardziej mi sie grzeje gpu niz te pamieci choc jest nie podkrecony. Musze wymienic ten radiator od niego bo jest lipny i cooler zalozyc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi